+ Reply to Thread
Page 2 of 237 FirstFirst 12341252102 ... LastLast
Results 31 to 60 of 7100

Thread: motion pictures proudly presents

Veteran foruma

zove se good will hunting

dobar je i dogma, i tam glumi.

a oni stariji ww2 filmovi- orlovo gnijezdo, npr. sad su nula nasprem efekata koji se nude u novijim produkcijama, al nemrete reci da nemaju drazi

most na rijeci kwai (neko ga je spomenuo) je remekdjelo!

Natan
    Guest

Quote Originally Posted by leonisa

a oni stariji ww2 filmovi- orlovo gnijezdo, npr. sad su nula nasprem efekata koji se nude u novijim produkcijama, al nemrete reci da nemaju drazi

most na rijeci kwai (neko ga je spomenuo) je remekdjelo!

ti su najbolji... jos dodaj Dvanaest zigosanih i legendarni Paths of glory :thm:

Natan
    Guest

iako je Pog ww1, mislim

Veteran foruma Mo's Avatar

nema puno filmova o prvom svjetskom, bezveze...

Band of brothers sam malo gledao ( ucio ) al ono sto sam vidio bilo je super..
    Uu orlovo gnijezdo je fantastican film. Sama atmosfera u filmu je mrak...
    Je li tko gledao Najduzi dan, o Normandiji, John Wayne glumi..
    Drugi joj raspliće kosu, a ja je voolim

Jimmy
    Guest

Nema puno filmova o WW1 jer su tu svi bili jednako zli, nije bilo nekog ideoloskog sukoba, vodila se cista bitka za moc i utjecaj u svijetu. Mozda najbolje sto je nastalo o WW1 su neke epizode Mladog Indiane Jonesa.

Sovjeti su porazili Hitlera, ali da Nijemci nisu bili rastrgani na 2 bojisnice, i da Ameri nisu unistavali njemacke gradove, tesko bi Staljin uspio. Mozda nakon 10 godina borbe.

Ja sam Most na rijeci Kwai spomenuo, super film. Jos sam mjesecima fuckao nakon gledanja filma.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

ameri su u ww2 ne bi preuzeli jedino preveliku zaslugu kad bi snimili film o bombardiranju a-bombom Japance...
    jedino moĹžda da su oni sloĹžili bombu...jer je među znanstvenicima bilo dosta ne-Amera...
    life sucks

chico
    Guest

Quote Originally Posted by TheB
    ameri su u ww2 ne bi preuzeli jedino preveliku zaslugu kad bi snimili film o bombardiranju a-bombom Japance...
    jedino možda da su oni složili bombu...jer je među znanstvenicima bilo dosta ne-Amera...
    dablijutif!?

Mlada nada foruma

Eee da "Most na rijeci Kwai" je legendaran, a medju te filmove s ww2 tematikom uvrstila bih i "Zemlju izlazeceg sunca" (valjda se tak zove) - predivan je, uvijek lijem litre suza kad ga gledam.. Ima jedan stari dobar film o 2.svj. ratu "30 sekundi iznad Tokia" - inace jedan dio filma je poprilicno kopiran u Pearl Harbouru..

A od filmova inace dobar mi je "Sjaj" - mozda zato sto volim Rahmanjinova..
    Zatim "Kosa" - koja se 1.5. prikazuje na Novoj u 16:50h..
    Hm, odlican mi je Patriot - netko ga je spomenuo cini mi se. Ma ima tih filmova,samo ih se ne moze covjek sjetiti svih odjednom!

Joj da, Ana i kralj!!! Ahhhh! To je verzija filma Kralj i ja u kojem je glumio Yull Brynner i koja je zavrsila "tragicnije" od verzije u Ana i kralj.
    "Good decisions come from experience. Experience comes from making bad decisions."
    Mark Twain

Mlada nada foruma

Ah da, jedan od meni najljepsih ljubavnih filmova je Love story... Bio je neki dan na telki. Gledala sam ga vec tri puta i uvijek napravim promet tvornici papirnatih maramica... Ah...
    "Good decisions come from experience. Experience comes from making bad decisions."
    Mark Twain

lubilu
    Guest

gledala jucer "mi nismo andjeli"! dobar, dobar....naslo bi se i boljih... no, ovo je generalno, sasvim solidan uradak.

Spygirl
    Guest

Gledala danas Grudge sa Sarah Michelle Gellar. Opet americka verzija japanskog horora...mislim sto je tim japancima? Opsjednuti su frikusama sa crnom dugom kosom... :roll: filmic nis posebno, u maniri je Kruga tak da me nije moglo vise preplasiti...

Quote Originally Posted by Jimmy
    Nema puno filmova o WW1 jer su tu svi bili jednako zli, nije bilo nekog ideoloskog sukoba, vodila se cista bitka za moc i utjecaj u svijetu. Mozda najbolje sto je nastalo o WW1 su neke epizode Mladog Indiane Jonesa.

Sovjeti su porazili Hitlera, ali da Nijemci nisu bili rastrgani na 2 bojisnice, i da Ameri nisu unistavali njemacke gradove, tesko bi Staljin uspio. Mozda nakon 10 godina borbe.

Ja sam Most na rijeci Kwai spomenuo, super film. Jos sam mjesecima fuckao nakon gledanja filma.
    da, ameri su pridonijeli masovnim bombardiranjima.. tada nisu bombe bile onako precizne pa su i civili dosta stradavali, padao je moral...

Veteran foruma

pogledala sam hellboya. ne zato sto sam zeljela vec zato sto sam morala
    mislim da je svaki komentar suvisan!

ovaj vikend je na tvu bio road trip, jedna od zescih komedija. mislim da sam taj film gledala jedno 4 puta i svaki put bi pisala od smijeha!
    zasto ima tako malo dobrih komedija u zadnje vrijeme?

Jimmy
    Guest

Pogledao sam film Gospodar neba i svijet sutrasnjice. Nemojte gledati. Jako lose.

Veteran foruma Moderator bob rock's Avatar

Quote Originally Posted by leonisa
    pogledala sam hellboya. ne zato sto sam zeljela vec zato sto sam morala
    mislim da je svaki komentar suvisan!

ovaj vikend je na tvu bio road trip, jedna od zescih komedija. mislim da sam taj film gledala jedno 4 puta i svaki put bi pisala od smijeha!
    zasto ima tako malo dobrih komedija u zadnje vrijeme?
    mogu rec da me navala teen komedija blago zivcira. one su mi nesto kao teatar apsurda (ili se to nekako drugacije zove): nista se ne dogada, niti se ista moze dogoditi. fore su prokleto infantilne i neorginalne. tulum film i njegova scena izdrkavanja q psu, te podmetanje iste drkotine omrazenoj ekipi smatram za moment u kojem su komedije pale na dno i zestoko pocele kopati. 10 razloga zasto te mrzim, american pie, bilo koji film s tomom greenom (koji mi izaziva neopisivo gnusanje, ne zbog gegova, nego zbog idiotizma)...
    ako ste mogli primjetiti, 'olivud je prilicno neorginalan i povrsan. do nekakve promjene dolazi tek kada se snimi neki dobar film u drugom zanru: saving private ryan je pokrenuo lavinu ratnih filmova, american pie seriju teen komedija, mrak film je pokrenuo val parodija, troja (ili neki raniji) je pokrenula povijesne spektakle - iako troja je bila po meni sve samo ne dobar film

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

Jimmy
    Guest

Gladijator je ponovno obnovio zanr povijesnih spektakala. Meni super film. Dolazi neki film o krizarima u kina ( ili je vec dosao?). Jel ga netko vec gledao ili cuo sto o tome? Da znam dal da dam 30 kn za kartu.

Forumaš u usponu

pogledala prevoditeljicu, dobar je film, meni se svida....a ima nesto i u sean pennu napetog
    Life Is all about ass;
    you're either covering it,
    laughing it off,
    kicking it,
    kissing it,
    busting it,
    or trying to get a piece of it.

Gladijator je ponovno obnovio zanr povijesnih spektakala. Meni super film. Dolazi neki film o krizarima u kina ( ili je vec dosao?). Jel ga netko vec gledao ili cuo sto o tome? Da znam dal da dam 30 kn za kartu.
    da, neki sa orlando bloomom i jos nekom ekipom, vidio sam forspan, dosta dobro izgleda. nadam se da ce biti dobar. nije jos dosao brijem.
    gladijator rula, ima glupih dijelova al svejedno rula. ona bitka na pocetku je savrsena..

e da kaj se tice sean penna ima neki film s njim i michael j. foxom u vijetnamu , dosta krvav i brutalan
    nemrem se sjetit kak se zove. jel tko zna?

Veteran foruma Moderator bob rock's Avatar

i troja je bila nabrijana, pa je ispala jadno. supljine u prici, eneja, jedan od vecih junaka je mali seljacic, menelaj, agamemnon, paris, njihove smrti i tok su promaseni, slaba uloga odiseja, ajant jedan nedostaje, krive pogibije. hektor je pun pogodak, ali ni on ni orlando (isto dobar za ulogu), ni prijam, ne mogu spasiti film

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

skeptik
    Guest

da, neki sa orlando bloomom i jos nekom ekipom,
    ok jel samo ja vidim da nesto ne stima u filmu u kojem zlacani mladac sa 65 kila zive vage glumi krizara... ili glumi curu koja ceka viteza???

Veteran foruma

Ratnici Neba (i think) tj. Kingdom of Heaven.
    a ovaj sa Pennom i Foxom je Casualties of War. to je isto dobar i tezak film!

Forumaš prvog reda

Pogledala neki dan Butterfly effect. Iako sam bila skepticna prema tom filmu i trebalo me malo nagovarati da ga pogledam, film me poprilicno iznenadio i dao mi materijala za razmisljanje.
    Fool me once,
    shame on you
    Fool me twice,
    shame on me

Veteran foruma Romana's Avatar

'Kraljevstvo Nebesko' Ridleya Scotta o krizarima.

Ime Ridleya Scotta je preporuka sama po sebi :luv:

Mlada nada foruma

zbog oduzetosti nisam stigao jednostavno komentirati...
    ali pogledah jedan film koji zasluzuje definitivno komentar i ovdje...

Diarios de motocicleta
    o cemu je rijec, apstraktno:rijec je o kvazi filmu ceste s odlicnom socijalnom konotacijom, in concreto: rijec je o putovanju Ernesta Guevara juznom amerikom (onako kako to rade danas mladi ljetu uglavnom) 50ih godina, u pocetku s primarnim ciljem, vidjet svijeta, upoznati ljude, zabaviti se...no da film ostaje samo na tome, pitanje je koliko bi zaista bio zanimljiv i drugaciji od uobicajene holivudske tortilje, upravo u tom lezi zec, rijec je za one koji jos to nisu shvatili, o jednom od ikona 20stoljeca a i dalje, Che Guevari, tj. o njegovu periodu zivota prije nego li je ucinio ono po cemu je u biti i poznat (kuba,bolivija...), tj. film se orjentira na kljucan period u zivotu tada jos Ernesta Guevare, mladog studosa medicine iz Argentine, koji s prijateljem odlazi motociklom na proputovanje dugo kojih 10ak tisuca km, primarno iz zabave, dajuci odgovor na pitanje:"sto je to utjecalo na mladog studenta, s perspektivnom buducnoscu, da se ostavi medicine i krene drugim daleko poznatijim putem...putem Che Guevare?!"...

ne bih volio odavati nikakve detalje, samo napomenuti, da je film pun simbolizma, povremenih artistickih detalja (koji su odlicno ukomponirani) i cisto sumnjam da ce svima odgovarati, jerbo odudara podosta od tipicnog holivudskog slaga...

naravno, dont get me wrong, ima tu i komedije, pogotovo u prvom djelu filma, a i podosta detalja o Guevari koje sigurno niste znali, npr. da je bolovao od astme...

Ovo nije prica o impresivnim djelima,
    ovo je dio dva zivota uhvacenih u trenu,
    kada su zajedno krstarila zadatim putem,
    identitetom zelja i spojenih snova.
    Da li je nasa vizija bila pretesna?
    Previse iscjepkana, prenagla?
    Da li je zakljucak bio preokrutan?
    Mozda...
    Ali besciljno tumaranje ogromnom Amerikom
    me je promenilo vise nego sto sam mislio.
    Zato...
    Ja vise nisam isti ja.
    Bar iznutra nisam isti.

by Che Guevara

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

meni je motorcycle diaries odlican!!
    ne zbog g.g.bernala koji je slatkis ( :luv: ), nego zbog predobre teme, fenomenalne kamere (krajolici juzne amerike) i naravno te simbolike. moram priznat da sam isla u kino bez vecih ocekivanja, al sam izasla totalno odusevila. odmah sam zagnjavila frenda koji je dosta citao o c.guevari da mi isprica kaj je bilo poslije (jer film zavrsava taman kad u njemu pocne se budit revolucionarna svijest). jer, nisam bogznakaj previse, priznajem, o njemu znala. ono, revolucionar iz juzne amerike kojeg su ubili i nose ga tinejđeri alternativci na majicama (2 stvari koje su svi masovno donosili s maturalca su - majica c.guevara i rizle u bojama jamajcanske zastave :lol: ).
    sve u svemu, film je meni odlican, iako su moji zijevali od dosade - kak si i rekel, yoda, nije za sve.
    inace, mali bernal je glumio u predobrim filmovima - osim ovog jos sam gledala pasju ljubav (fenomenalan film!!), e tu mamma tambien i zadnje - od almodovara - mala education (meni mrak iako ko god da je gledo, veli smece).
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

Prvoborac foruma bOG's Avatar

Pogledao veceras "Kraljevstvo nebesko".
    IMoram ici pazljivo,da vam ne otkrijem pricu.

Ovako:
    1) Prica - ideja je znimljiva,ali scenarij izgleda kao da je netko uzeo genijalni roman od 2500 strana ili neku trilogiju i to ugurao u 2 i pol sata.
    Baza za likove,radnju,odnose i atmosferu je tu,osjeti se,i to jako dobro,ali fali doradenosti.
    2)Gluma-varira od dobre- Neeson,Irons do lose -Bloom i vecina.
    3)Bitke su dobre i napravljene malo sporije tako da se moze uzivati vise nego u prijasnjim filmovima cije bitke,pogotovo jedan na jedan su prebrze.

Film je naivan,klisejiziran i sa losom glumom Orlanda Blooma toliko patvoren da sam se poceo smijati,no ima neku dobru i zanimljivu bazu,koja covjeka zamisli o mitovima kao sto su krizarski ratovi,cast i vjera,danas i prije 1000 godina.
    Ako zelite vidjeti ovaj film onda ga radije pogledajte u kinu,da mozete uzivati u fotografiji i kameri (bitke,eksterijeri,stari Jeruzalem),ali nemojte ocekivati nikakvo remek djelo ili kultni film,pa makar dolazilo od Scotta.
    Da je gluma malo bolje,dijalozi cesci i realniji,i price likova,njihove veze i razvoj malo bolji,film bi bolje prosao.
    Kao sto rekoh,zamislite si da je film raden po nekoj trilogiji i sami si upotpunjavajte rupe.
    When God gives you lemons....find another God.

lubilu
    Guest

dnevnik - sve sto je receno i jos vise pohvala...nije me pustio osjecaj nakon filma jos bar dva dana...

pasja ljubav (amores perros) - jako dobar, ali za moj ukus too much. jednostavno nemam zeludac za gledati to. rasplakao me film, al ne rasplakao zbog neke tuzne/sretne ljubavne price, vec bas zbog toga sto nemam zeludac za to o cemu je rijec u filmu.

los odgoj - izvrstan. ima par eksplicitnih scena koje su tamo cisto iz razloga da budu provokativne...al dobro... to je ipak almodovar...

pogledajte si referat (tesis) od amenabara. i neka mi netko javi ako ga uspije nabaviti....jerbo ja nisam uspjela.

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

nisam cula za "referat", kaj nema u videoteci? mislim da sam od amenabara gledala samo jedan film - otvori oci (orginal po kojem je snimljen vanilla sky) - jel to amenabar? cekam da u moje seosko kino dode ovaj novi, oscarwinner - zivot je more. inace, oba filma su mi super (vanilla sky i otvori oci), iako spanjolska verzija ipak malo bolja. priznam, malo sam pristrana posto obozavam spanjolsku/meksicku kinematografiju.
    almodovar i bigas luna su mi zakon, osobito stariji filmovi tipa zene na rubu zivcaog sloma, visoke pete, sunka sunka.
    i super mi je jedan brazilski film - bozji grad -fenomenalan film o maloljetnickim (ma zapravo djecjim) bandama, u riu, mislim. navodno je film sniman po scenariju tipa koji je sve to prezivio i napisao knjigu. oni "malci kriminalci" od jedno 8, 9 godina s pistoljima se okolo secu... :shock: :shock: prestrasno. al je film mrak, obozavam taj pomalo dokumentaristicki pristup, i to kaj je pol klinaca kaj glumi 1.put na filmu a odlicni su svi.
    i dobar mi je drugi film, americke produkcije, od redatelja amores perros - 21 grams. benicio del torro, sean penn i naomi watts su svi fenomenalno odglumili!!! :thm:
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

lubilu
    Guest

da...abre los ojos je amenabar. zivot je more je meni odlican film. necu nista vise reci, pogledaj, za preporuku je.
    a referat nisam nasla u videoteci...ja sam ga pogledala kad je bio u tuskancu na prvom ciklusu spanj filmova.
    21 gram - :thm:

i...da...
    priznam, malo sam pristrana posto obozavam spanjolsku/meksicku kinematografiju.
    *track* otisak prsta na to.

+ Reply to Thread
Page 2 of 237 FirstFirst 12341252102 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks