+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 30 of 69

Thread: Mobiteli

Početnik na forumu

Default Mobiteli

Evo imam pitanje..jel neko probal naruciti prek interneta mobitel iz npr Kine..ja sam vidla jednu stranicu na kojoj ima dobrih mobitela,naravno nisu marke nego njihovi no name mobiteli ali imaju prilicno dobrih mobitela za malo para..jel neko probal to naruciti ili je cul za kakva iskustva?? tnx

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Default Re: Mobiteli

Quote Originally Posted by Tamara23 View Post
    Evo imam pitanje..jel neko probal naruciti prek interneta mobitel iz npr Kine..ja sam vidla jednu stranicu na kojoj ima dobrih mobitela,naravno nisu marke nego njihovi no name mobiteli ali imaju prilicno dobrih mobitela za malo para..jel neko probal to naruciti ili je cul za kakva iskustva?? tnx
    pa ono, pošto nisi specificriala stranicu teško je da ti itko može reći neka iskustva.

no ono što sam ja naručivao preko ebaya a da je dolazilo iz kine je često čisti šit pa uglavnom izbjegavam tako povoljne ponude
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    pa ono, pošto nisi specificriala stranicu teško je da ti itko može reći neka iskustva.

no ono što sam ja naručivao preko ebaya a da je dolazilo iz kine je često čisti šit pa uglavnom izbjegavam tako povoljne ponude
    Evo stranice koju sam ja pronašla Chinavasion.

Veteran foruma Breeder's Avatar
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Prvoborac foruma tapir_u_magli's Avatar

https://www.bonbon.com.hr/portal/cms....php?idart=225

Bonbon ima androida za trku... ovaj xperia x8 ne izleda na papiru loše, vjerojatno je nešto jača od wildfirea hardverski.

Ovaj mobitel je vać neobično interesantan!

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Da, nije taj x8 za bacit ali android 2.1 slijeće na njega tek krajem godine ili čak početkom sljedeće, a to je nebo i zemlja iz mojeg iskustva sa x10. A pošto je ovo brandirani mob, do 3 tjedna više čekanja od onih kupljenih u slobodnoj prodaji! Osim ako se na debranda, that is... Kad sam ja čuo da će mi update za x10 doć u prvom tjednu 12 mjeseca, moja dilema dal da ga debrandam ili ne je odjednom bila riješena.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Quote Originally Posted by Đ! View Post
    Da, nije taj x8 za bacit ali android 2.1 slijeće na njega tek krajem godine ili čak početkom sljedeće, a to je nebo i zemlja iz mojeg iskustva sa x10. A pošto je ovo brandirani mob, do 3 tjedna više čekanja od onih kupljenih u slobodnoj prodaji! Osim ako se na debranda, that is... Kad sam ja čuo da će mi update za x10 doć u prvom tjednu 12 mjeseca, moja dilema dal da ga debrandam ili ne je odjednom bila riješena.
    Neznam, biće samo bolji s novim androidom. Ono što je najbitnije, cijena mu nije loša - 1000kn u Bonbonu. Mislim da je usporediv sa Wildfireom...

No,... ako se ajfon moze dobiti za 1300injak kn uz neku solidnu pretplatu...

Daj reci, otkad si updateao svoju xperiu jesi dobio multitouch support?

Quote Originally Posted by tapir_u_magli View Post
    Daj reci, otkad si updateao svoju xperiu jesi dobio multitouch support?

Ne, to je hardversko ograničenje no ono što meni izostanak multitoucha ograničava je igranje poneke igre a la Angry birds(mada samo malo umanjuje igrivost) i pinch zoom na browseru i slikama no to je solidno riješeno u vidu double tapanja i tipki za zoom. No da, ogromni zajeb Sony Ericssona. I imenik mi je sav sjeban, sad čekam da i to srede. Prvo mi je zaštekala backup&restore aplikacija no ajd, povratio sam većinu kontakata nekako i onda jebe ono što reklamiraju kao glavni adut imenika - povezivanje s društvenim mrežama. Al ajd, sad barem radi. Ovo je lista poboljšanja(barem onih koje SE smatra značajnim):

http://www.sonyericsson.com/cws/supp...10?cc=hr&lc=hr

A ovo sam ja primjetio:

Iako je imenik u načelu poboljšan u smislu brzine, zasad nije najfunkcionalnija stvar na mobitelu. Više nego značajno je ubrzan cjelokupni rad, tipkovnica je responsivnija i dobro je kalibrirana, pisanje i prikaz poruka je dosta poboljšan, ikone su smanjene tako da sad stane 20 ikona na svaki ekran(kojih je sad 5, a ne 3) umjesto dosadašnjih 16, prijenos podataka sad podržava HSDPA(dosad najviše 3G), stock browser je značajno ubrzan, u pogledu rada i učitavanja stranica, i promijenjen(ajmo reć minimalno na bolje), uzorak za zaključavanje ekrana je jedno 5 puta brži i bolji(sličan je onome na ajfonu) i tak.

A glede solidne tarife i ajfona4 za 1300 kuna, da, nije preloše. 300 kuna mjesečno sa 2 GB prometa, 300 minuta razgovora i 150 poruka uz obvezno trajanje ugovora od 24 mjeseca. Al to se odnosi na na onaj od 16GB ako ti išta znači, onaj od 32 uz istu ponudu košta oko 2000 kuna. Iako nakon 5 plaćenih računa možeš jednokratko tijekom trajanja obveznog pretplatničkog odnosa preći na neposredno nižu tarifu iliti i150 koja je lošija od ove 300 jer plaćaš uspostavu poziva i imaš samo 50 poruka, uz višu cijenu nakon potrošenih minuta i poruka i 1GB prometa što je prihvatljivo mnogo. Jasno, na višu pretplatu možeš preći koliko viših ima.
    Last edited by Đ!; 06-11-2010 at 23:20.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Mlada nada foruma

https://www.bonbon.com.hr/portal/cms....php?idart=225

Bonbon ima androida za trku... ovaj xperia x8 ne izleda na papiru loše, vjerojatno je nešto jača od wildfirea hardverski.

Ovaj mobitel je vać neobično interesantan!
    Pogledaj si samsung i5800 ili galaxy 3(isti mob),tu je negdje po cijeni ko x8 al je jači po dosta stvari.a ja si pikiram na samsung galaxy s,a usporedno razmišljam o htc desire-u,pa ako neko ima kakav savjet..

Administrator georgee's Avatar

desire. uvijek desire ako imaš para.
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Mlada nada foruma

Ne znam,ja sam imao samsunge i nikakvih loših iskustava..preko njuškala se može novi kupiti za oko 1500 kn,a na tele 2 pretplati sa potrošnjom 150 je 800-900 kn.Vidio sam ga i u ponudi od t-mobile-a,al se ne sjećam kolko cepaju..

?? Must's Avatar

uzmite bilokaj samo da nije nokia
    There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

ja svoju 5800 ne bi za niš dal
    he he
    samo da imam 16GB karticu

Još

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    ja svoju 5800 ne bi za niš dal
    he he

Kad očito ne gledaš svijet oko sebe. Ajmo reć da onaj očajni touch screen zanemarimo, glavna zamjerka je symbian os. Puno prekompliciran i spor.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Svladao uspon

Diste dečki, malo vas ownam s htc hd2 već godinu dana

Btw, htc desire hd ne izgleda loše, došao je u vip, a i htc trophy mi je eye candy, samo me zanima kako novi os funkcioniše.

Quote Originally Posted by Đ! View Post
    Kad očito ne gledaš svijet oko sebe. Ajmo reć da onaj očajni touch screen zanemarimo, glavna zamjerka je symbian os. Puno prekompliciran i spor.
    pa ti reci prije godinu i pol bolji za 1000kn

Još

This is so... frustrating. Na nijednom mjestu ih nema sve za isprobati i usporediti.

Anyhow, mislim da ce kupovina novog mobitela pricekati jos malo.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Tony Montana View Post
    Diste dečki, malo vas ownam s htc hd2 već godinu dana

Btw, htc desire hd ne izgleda loše, došao je u vip, a i htc trophy mi je eye candy, samo me zanima kako novi os funkcioniše.
    Ma taj tvoj je zvijer,ali os nije ni do koljena androidu,od aplikacija pa na dalje..bez ljutnje

Svladao uspon

Istina je da su windowsi tak tak, al se daju kustomizirati do savršenstva i to je u biti čar winsa. Svaki prosječan korisnik neće biti oštećen s bilo kojim os-om, osim eventualno symbiana koji je stvarno preloš.

Anyways...mogu si puknut na hd2 i android, lako je..al zasad sam zadovoljan s winsima.

U biti, pri kupnji moba je dobro gledat na hardwerske karakteristike..znaci..minimalno 1ghz procesor, min 500 rama i onda ti možeš na njega puknut i android i windowse i vrtit ce ti super. Govorim za htc proizvode, jer se skoro svi daju jako lijepo pimpat.

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    pa ti reci prije godinu i pol bolji za 1000kn

Da, koštao je možda toliko uz pretplatu ili na crno pa po toj logici možeš reć da si mogao dobit iphone za kunu. Al ja se ionak osvrćem na to da ga ti ne bi mijenjao za niš drugo. Wha?
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

nekad mi te baš žao dođe

to je ko da kažem da ne bi svoju mazdu za niš dao
    jebote, normalno da bi ju dao da mi neko za nju da californiu novu ali ne bi ništa drugo u to vrijeme za te pare kupio
    jel ti sad jasnije?

ili kad neko kaže da ženu ne bi dao za ništa na svijetu?
    normalno da bi ju dao, samo je pitanje za kaj

jel ti sad jasnija ta metafora?
    Last edited by malimrav85; 07-11-2010 at 21:20.

Još

Shvatio sam te isprve al i uz ove preeeeloše usporedbe ti govorim da je bilo boljih ponuda. No ok, symbian je genijalan i nokia 5800 je tada bila najbolji mob na tržištu za 1000 kuna. Shvaćam.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Isrobao sam danas x8 na kratko. Ostavlja pozitivan dojam za kratkog koristenja.

Mrvicu je bulky, ali nista preko cega se ne moze preci. Android se izvrsava brzo, touch je prilicno responsivan, rekao bi responsivniji od x10 prije upradea.

Razlucivost ekrana je ok, iako bi koristenje tastature zbog male velicine moglo biti zahebano.

I da btw, bonbon SZK je ispod svake razine po korisnosti. Brzi al beskorisni.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Što mislite o ovom mobitelu: T-Mobile Vairy Text II ????

http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-20-00.asp

i to za 498kn u T-mobile ponudi.... http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-00-00.asp?t=6

a još mi je za oko zapeo i ovaj mobač:

http://www.tele2.hr/cps/rde/xchg/www...aid&mobile=605

Mlad, sumnjiv i nedokazan

e da.... Bonbon je u ponudu stavio sad i HTC Wildfire za 1400kn što je isto jako dobra ponuda!!!!

Quote Originally Posted by Fidellis View Post
    e da.... Bonbon je u ponudu stavio sad i HTC Wildfire za 1400kn što je isto jako dobra ponuda!!!!
    Hm, mislim da im je ipak X8 za 1000 daleko bolja ponuda nego wildfire za 1400. Ne znam sto to opravdava kod wildfirea tih 400 kn razlike (naravno, ne uzimam u obzir da postoje razlike u dobavnoj cijeni).

Forumaš u usponu Grizzly's Avatar

Nisi nam rekla onu najvažniju stvar, a to je koliko imaš novaca na raspolaganju. S 500 kuna si skočila na 1.400 kn. Koliko si spremna potrošiti na mobitel?

Ja kad bih uzimao, uzeo bih ili Iphone ili HTC. Ostalo ne bih niti gledao, osim Nokie.

Wildfirea sam i ja htio kupiti, ali na kraju je odluka pala na iphone.

responsivniji od x10 prije upradea.
    Glede toga... Saznao sam jučer preko SE Croatia fanpagea da svi X10(a vjerujem i x8) imaju tvornički naljepljenu naljepnicu protiv ogrebotina. Ugl, s obzirom na neke komentare i to što sam uz njega dobio i futrolu, skinuo sam naljepnicu i ekran je puno osjetljiviji al tu uvijek ostaje to što moraš barem četvrtinu ekrana povuć da ti se prebaci homescreen. Nisam mislio prije da je to naljepnica iako se rub nazirao neg sam zaključio da je to tak neki čudan ekran i s obzirom da je očito u sterilnim uvjetima naljepljena nije se nigdje na rubovima skupljala prašina i nisu se stvarali mjehuri zraka.

Quote Originally Posted by Grizzly View Post
    Ostalo ne bih niti gledao, osim Nokie.
    A di nađe nokiju... Symian je uvjerljivo najgori OS na mobitelima sa tač skrinom.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Quote Originally Posted by Grizzly View Post
    Nisi nam rekla onu najvažniju stvar, a to je koliko imaš novaca na raspolaganju. S 500 kuna si skočila na 1.400 kn. Koliko si spremna potrošiti na mobitel?

Ja kad bih uzimao, uzeo bih ili Iphone ili HTC. Ostalo ne bih niti gledao, osim Nokie.

Wildfirea sam i ja htio kupiti, ali na kraju je odluka pala na iphone.
    Zasto uopce gledati nokiju? osim ako se ne radi o low budget ali solidnom candybar telefonu....

Za prosječnog korisnika uvijek Iphone. Pogotovo od T-scuma. Ako je u mogućnosti, naravno.

Forumaš u usponu Grizzly's Avatar

Zasto uopce gledati nokiju? osim ako se ne radi o low budget ali solidnom candybar telefonu....
    Na to sam i mislio.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks