Rezultati ankete: Koji seminar je najbolji u ljetnom semestru prve godine?

Voters
57. You may not vote on this poll
  • Rimsko pravo

37 64.91%
  • Nacionalna povijest

18 31.58%
  • Politička ekonomija

2 3.51%
+ Reply to Thread
Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 30 of 357

Thread: I. Koji seminar izabrati?

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Question I. Koji seminar izabrati?

Na ovoj temi možete postavljati pitanja vezana uz izbor seminara. Koji je seminar najbolji, koji je seminar najisplativiji, na kojem se najmanje radi... Pitajte sve što vas zanima. Ne zaboravite da sve o sadržaju seminara možete saznati na odgovarajućim temama na ovom podforumu pa da i sami možete donijeti odluku.

Na vrhu topica, nalazi se anketa. U njoj je postavljeno jednostavno pitanje - koji je seminar prema vašem mišljenju najbolji u zimskom semestru? Nakon što glasate, možete ispod napisati obrazloženje (a to bi bilo i poželjno).

Neka glasanje počne!
    Uredništvo

U zimskom semestru, rezultati su sljedeći:
    OPPD - 83,95%
    OTPD - 4,94%
    SOC - 11,11%

U ljetnom semestru, rezultati su sljedeći:
    Rimsko pravo - 64.86%
    Nacionalna povijest - 29.73%
    Politička ekonomija - 5.41%
    Last edited by georgee; 15-09-2011 at 21:14.

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Default Re: I. Koji seminar izabrati?

Moje mišljenje je da je Opća povijest prava i države najbolji izbor.

Jednostavno zato jer je taj predmet više-manje najteži u ovom semestru i lakše ga je dati preko kolokvija.
    Opću povijest prava i države preko kolokvija mogu dati samo SEMINARISTI. Dok kolokvijima iz Sociologije i Opće teorije prava i države mogu pristupiti SVI. To je najvažniji razlog.

Ako nemožete dobiti seminar iz Opće povijesti prava i države pokušajte iz Sociologije. Zato što je seminar lakši. Iz Opće teorije prava i države kod prof. Miličića seminaristi imaju jedan kolokvij više a uz to on je veoma kritičan prema seminarskim radnjama. Iz Sociologije ju možete napisati za tjedan dana, dok iz Opće teorije prava i države mnogi su potrošili tjedne i tjedne na pisanje radnje i nošenje na uvid pa ispravljanje i svejedno ih je Vjeko (prof. Miličić) nakraju popljuvao da su to falsifikati itd.

Eto... to je moje skraćeno mišljenje.

Vergewaltiger Barroom Hero's Avatar

Da, tu nema rasprave zapravo.

Izaberite Opću povijest prava i države jer ćete s tim seminarom dobiti nečuvene povlastice. Ako ne uspijete, potpuno je svejedno hoćete li dobiti Sociologiju ili Opću teoriju, jedino je bitno da izbjegavate Miličića. Loša je knjiga, čudne su metode i nepredvidive ocjene, iako dobiješ više kolokvija.

U drugom semestru je jedina dilema Rim - Nacija. Nećete previše pogriješiti kaj god odabrali. Politička ekonomija vam ne treba.
    Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

Administrator georgee's Avatar

prije par godina, niko ne bi pomišljao glasati za neš drugo osim oppd-a. prije dvije godine, opća teorija mi se činila kao bolje rješenje, čak i sociologija. od ove godine, oppd je definitivno najbolji izbor. kopirat ću i malo prepravit jedan svoj stari post.
    Quote Originally Posted by georgee View Post
    SEMINAR IZ OTPD-a (Šimonovićev dio katedre)
    a) prednosti
    - zanimljiv je: asistent savić daje slučajeve koji se rješavaju, slično su radili i krešić i burazin
    - izlaganja pomažu u učenju gradiva ako se kvalitetno naprave
    b )mane
    - spomenuo sam izlaganja; ako se ljudi ne potrude, to bude dosadno
    c) obveze
    - dolaženje na seminar
    - pisanje seminarske radnje
    - izlaganje po želji

SEMINAR IZ SOC
    a) prednosti
    - zanimljiv je: uvijek se raspravlja o svakodnevnim problemima
    - mislim da postoje i izlaganja
    b) mane
    - nema praktične koristi kao od otpd-a, makar ni tamo nije prevelika
    c) obveze
    - dolaženje na seminar
    - pisanje seminarskog rada
    - izlaganje

SEMINAR IZ OPPD
    a) prednosti
    - puuuuuuno je lakše dati ispit preko kolokvija - samo seminaristi imaju to pravo
    (osim što je gradivo ogromno, ispiti obično sadrže zahtjevnija pitanja)
    - jedina prednost, ali najznačajnija
    b) mane
    - nije baš predinamičan, uz iznimke
    c) obveze
    - dolaženje na seminar
    - pisanje seminarskog rada/izlaganje
    Last edited by georgee; 25-08-2010 at 20:06.
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Forumaš u usponu Moderator the blizzard's Avatar

OTPD ima još jednu prednost (barem je nama Savić dao),a to je podizanje bodova iz polozenog kolokvija. Dakle,ako je kolokvij polozen (odnosno postignuto je 5 ili više bodova),a vi bi htjeli višu ocjenu,izađete na taj kolokvij. Ako imate manje-ništa se ne piše. Ostatak o ovom seminaru sam napisao na topicu o seminaru iz OTPD-a.
    U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije

Veteran foruma keeva's Avatar

otpd nikako ne ako ste sredina abecede (miličić). količina stvari koje doznate na tom seminaru je gotovo pa ništa, a trud i živci koji se troše na sem radnju se ne mogu vratiti.

moja ljestvica - oppd 50%, otpd (šimonovićeva ekipa) 40% i soc 10%.

soc je zeznuta isto zbog katedre - ako ste ksenijini ili sekulićevi - odlična situacija jer odgovarate kod njih...s druge strane može vam se potrefiti kregar kod kojega bogapitaj kako ćeš proći
    Anyone's daughter

Uozbilji se, situacija je sljedeća: OPPD 95%, OTPD 3%, Soc 2%.

le derpina galatea's Avatar

hm, ne bi ja baš puno podcjenjivala soc...možda sam subjektivna, ali soc ima više povlastica od otpda (osim tog ispravka kolokvija, ali vidjeli smo da to ne znači puno jer su svima snizili ocjene na esejima)...kolokvije vam ispravljaju voditelji seminara, a oni budu dosta blaži prema svojim seminaristima...mi smo na seminaru čak imali i posebno ponavljanje za kolokvije...i seminar je dosta zabavan jer sami birate teme o kojima želite raspravljati...i dobra stvar je šta seminarski rad piše vas 3/4/5 zajedno, a to znači puno manje posla nego kod otpd-a
    otpd je dobar jer je to jedini seminar na kojem zapravo radite korisne stvari...slučajeve itd.
    ali naravno, oppd ima ooooogromnu prednost ispred otpd i soc jer je 95% seminarista to riješilo preko kolokvija dok se ni otpd ni soc ne mogu pohvaliti tako velikim postotkom
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

?? Must's Avatar

oppd naravno, no definitivno sociologija ispred otpda, sad su još postrožili kriterije, a preko kolokvija nije teško osloboditi se pismenog zbog blažeg kriterija ispravljanja + na usmenom profesori rijetko ruše svoje seminariste
    There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Quote Originally Posted by Barroom Hero View Post
    Uozbilji se, situacija je sljedeća: OPPD 95%, OTPD 3%, Soc 2%.
    Ufff ni približno....to je definitivno vrijedilo kad smo mi upisivali (2008.) ali sad je soc ispred OTPD po težini

Ako ste pažljivo pročitali post, primjetili ste da podcjenjujem sve seminare u osnosu na OPPD, redosljed ovih nebitnih je nasumično posložen

Mlada nada foruma Zanimljivo ime's Avatar

Glas za socku, čisto da bude ispred otpd :-)

Prvoborac foruma Moderator

Quote Originally Posted by Zanimljivo ime View Post
    Glas za socku, čisto da bude ispred otpd :-)
    Kad bih išao tom logikom, ja bih onda rekao: Glas za OTPD, čisto da bude ispred sociologije.

Al u principu se sve svodi na ovo kaj je Barroom rekao: OPPD je po trenutnoj situaciji vrh, a ovo dvoje je oboje sporedno.

Mlada nada foruma dajmidva's Avatar

Nema nikakve koristi od seminara iz sociologije. Bodovi se ne podižu niti se mogu pisati ispravci iz kolokvija. Neće oklijevati srušiti vas ako ste im bili seminarist. Jedino što je dobro je što vam isprave kolokvije malo prije ako ste seminarist, ali to ne mora uvijek biti tako. Seminaristi kod Miličića mogu ispravljati sve kolokvije, a za Burazina/Savića ne znam, ali mislim da tamo čak svi mogu ispravljati kolokvije bili seminaristi ili ne. Ako ste sredina abecede, ipak definitivno odaberite sociologiju ispred otpd-a.

Mlada nada foruma

ako su kolko tolko normlana pitanja na ispitima iz pov,ne isplati se bas uzimat povijest za seminar jer su kolokviji zbilja preteski, detaljni i zajebani. onak, ljudi su se ubijali od ucenja tijekom cijelog semestra i na kraju imali jedva 2.

Quote Originally Posted by shadowplay9 View Post
    ako su kolko tolko normlana pitanja na ispitima iz pov,ne isplati se bas uzimat povijest za seminar jer su kolokviji zbilja preteski, detaljni i zajebani. onak, ljudi su se ubijali od ucenja tijekom cijelog semestra i na kraju imali jedva 2.
    Ili tebi ili meni netko laže... ja sam čuo da su kolokviji iz povijesti pizdarija naspram pismenog. Da 90% njih to prođe i još da pokupe dobre ocjene na usmenom.
    Last edited by dajmidva; 30-08-2010 at 01:06.

Administrator georgee's Avatar

načelno je ista stvar, ali ovako je gradivo podijeljeno. kolokviji su možda mrvicu lakši.
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Kao prvo, nisu kolko tolko normalna pitanja na pismenom, a kao drugo, za razliku od ostalih seminara, kolokviju nisu jedina povlastica koju nudi.

Mlada nada foruma panda's Avatar

OPPD, OPPD i OPPD.
    I ako mislite da ne mozete dobit OPPD za seminar, onda molite za cudo da ga ipak dobijete.

Inace, kaj se tice OTPD/SOC:
    Tko je aktivan na seminaru i inace zainteresiran za faks bolje mu je uzeti OTPD jer se kod nekih voditelja seminara na sociologiji sve svodi iskljucivo na prezentacije koje su, u vecini slucajeva, dosadne i prezenterima i studentima i profesoru.

Ipak, jedna prednost seminara iz sociologije -> kod Ksenije se ide na terensku nastavu

Administrator Moderator zgmetropola's Avatar

Quote Originally Posted by dajmidva View Post
    Ili tebi ili meni netko laže... ja sam čuo da su kolokviji iz povijesti pizdarija naspram pismenog. Da 90% njih to prođe i još da pokupe dobre ocjene na usmenom.
    Quote Originally Posted by georgee View Post
    načelno je ista stvar, ali ovako je gradivo podijeljeno. kolokviji su možda mrvicu lakši.
    I sam asistent Pavković je rekao da su na kolokvijima pitanja detaljnija i preciznija, a na pismenom nešto općenitija (kao razlog tome je upravo naveo činjenicu da seminaristi imaju podijeljeno gradivo).

No, još jedna prednost seminara iz OPPD je ta što se dio gradiva izbaci iz kolokvija (na pismenom sve dolazi), iako profesorica napominje da za seminarski usmeni sve treba znati, rijetko što pita iz dijela kojeg izbaci iz kolokvija.

?? Must's Avatar

nemojmo se zavaravati, seminar iz oppda nitko nije pao, dok na ispitu je prolaznost mizerna
    There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.

Veteran foruma smart girl's Avatar

Quote Originally Posted by zgmetropola View Post
    No, još jedna prednost seminara iz OPPD je ta što se dio gradiva izbaci iz kolokvija (na pismenom sve dolazi), iako profesorica napominje da za seminarski usmeni sve treba znati, rijetko što pita iz dijela kojeg izbaci iz kolokvija.
    Pita Rusiju one seminariste koji joj nisu dolazili na predavanja i ''zalagali se'', pogotovo ako imaju ocjene iz kolokvija za 5 pa im onda zaključi 4

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Quote Originally Posted by smart girl View Post
    Pita Rusiju one seminariste koji joj nisu dolazili na predavanja i ''zalagali se'', pogotovo ako imaju ocjene iz kolokvija za 5 pa im onda zaključi 4
    Uf, koji bed... Strašno. Bad Zrinka.

Quote Originally Posted by axl View Post
    Uf, koji bed... Strašno. Bad Zrinka.
    Možda je to smiješno, ali kad ti je to prva ocjena u indexu, a znaš da si mogao imati više, to je jako razočaravajuće

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Možda je to smiješno, ali kad ti je to prva ocjena u indexu, a znaš da si mogao imati više, to je jako razočaravajuće
    svi oni koji se ne žele razočarati s četvorkom iz povijesti neka uzmu sociologiju.
    već vidim ogromnu pomamu za sociologijom

Administrator Moderator Malecka's Avatar

To prođe s vremenom. Perfekcionizam na pravu ne može opstati.
    Razočaranje je kad ti kurtović da 2 iz ispita na temelju trojki i jedne četvorke iz kolokvija.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Forumaš u usponu Moderator the blizzard's Avatar

Ma OPPD je seminar koji se treba uzeti...Najbolji način za zaobilaženje svih neugodnosti pismenog ispita.
    U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije

Quote Originally Posted by Malecka View Post
    To prođe s vremenom. Perfekcionizam na pravu ne može opstati.
    Razočaranje je kad ti kurtović da 2 iz ispita na temelju trojki i jedne četvorke iz kolokvija.
    Prošlo je odavno...Da, Zrinka nam je pričala kako su ljudi znali imat ocjene iz kolokvija 3,4,5 i onda bi rekao da je to "jako šareno" i dao 2

Quote Originally Posted by the blizzard View Post
    Ma OPPD je seminar koji se treba uzeti...Najbolji način za zaobilaženje svih neugodnosti pismenog ispita.
    Naravno, to je najbolji seminar, ne samo zbog pismenog već i zato jer je najopsežniji predmet na 1.godini (uz naciju) i kolokviji su najbezbolniji način da se to riješi

Sam Lefkowitz

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Prošlo je odavno...Da, Zrinka nam je pričala kako su ljudi znali imat ocjene iz kolokvija 3,4,5 i onda bi rekao da je to "jako šareno" i dao 2
    :lol: Baš si me nasmijala. Taj mora da je bio lud.

Naravno, to je najbolji seminar, ne samo zbog pismenog već i zato jer je najopsežniji predmet na 1.godini (uz naciju) i kolokviji su najbezbolniji način da se to riješi
    Definitivno. Brucoši.. riješite se dijela muke i uzmite OPPD za seminar!

Quote Originally Posted by CroatianAngel View Post
    Taj mora da je bio lud.
    Ne, nije bio lud nego je znao spustit nadobudne brucoše odmah u startu na zemlju i jasno im dao do znanja kamo su došli.
    Zadnje dvije godine kako ga nema praksa pokazuje da je to bilo presudno u razlikovanju prije- i poslije-kurtovićevske ere.

+ Reply to Thread
Page 1 of 12 12311 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks