Rezultati ankete: Koji seminar je najbolji u ljetnom semestru prve godine?

Voters
57. You may not vote on this poll
  • Rimsko pravo

37 64.91%
  • Nacionalna povijest

18 31.58%
  • Politička ekonomija

2 3.51%
+ Reply to Thread
Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Results 301 to 330 of 357

Thread: I. Koji seminar izabrati?

Mlada nada foruma apocalypse's Avatar

Default Re: I. Koji seminar izabrati?

Quote Originally Posted by bižuterija View Post
    kolko ljudi prima seminar iz rima?
    dvjestotinjak.
    Svi su pravnici propali pjesnici.

I saw sinners making music and I've dreamt of that sound.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

super, a u kojem mj općenito počinju kolokviji 2. semestra? 2. il 3. ( il 4. ) ?

Quote Originally Posted by bižuterija View Post
    super, a u kojem mj općenito počinju kolokviji 2. semestra? 2. il 3. ( il 4. ) ?
    Ovisi o predmetu (iz pek-a su samo dva, ako se ne varam, iz nacije i rima 3).
    Za naciju i rim imaš sigurno mjesec dana (ili barem tri tjedna) između pojedinih kolokvija, s tim da će posljednji biti prije 6. mjeseca jer tada počinju rokovi. (mislim da pred kraj trećeg počinju, u drugom sigurno nisu jer su neki rokovi oko 20. 2.)

Kako je zgm rekao, to se može pogledati tako da se skinu pitanja s kolokvija kod kojih većinom piše datum kada su održani.

Mlada nada foruma Lucky38's Avatar

Nacija ti obično ima prvi kolokvij krajem 3.mj, tj tjedan-dva prije ovog roka u 4.mj, svaki kolokvij ti je manje-više pred kraj mjeseca
    Ima nas još, koliko hoš

Mlada nada foruma

šta stvarno rim prima oko 200 ljudi?pa jel bi imala šanse osoba koja je bila oko 250 mjesta? hm,a dobro,stavit ću onda naciju kad će bit vrijeme za to,jer da,trebala bi mi ostat samo pov za 4 mj,samo se bojim da zbog učenja za kolokvije iz nacije neću dati pov.jel se treba naciji tj kolokvijima dosta posvetiti il?

Pattie rekoh ti već u inboxu
    Kolokviji iz nacije nisu strašni, gradivo pročitaš za dva- tri dana i još učiš recimo 4-5d, to bi trebalo bit dosta za prolaz. Nije problem zato jer imaš repetitorij na kojem ti kažu nekih 30ak pitanja i od njih izaberu 10 za kolokvij
    Ima nas još, koliko hoš

Moderator Moderator brinettica's Avatar

Quote Originally Posted by pattie View Post
    šta stvarno rim prima oko 200 ljudi?pa jel bi imala šanse osoba koja je bila oko 250 mjesta? hm,a dobro,stavit ću onda naciju kad će bit vrijeme za to,jer da,trebala bi mi ostat samo pov za 4 mj,samo se bojim da zbog učenja za kolokvije iz nacije neću dati pov.jel se treba naciji tj kolokvijima dosta posvetiti il?
    ako si na listi bila cca 250 imaš šanse za rim jer neće svih prvih 200 sa liste sigurno uzet rim u II. semestru jer će u tih 200 biti podosta onih koji će imat zaostatke tipa oppd iz I.semestra... a s obzirom da će i tebi najvjerojatnije ostat oppd, onda ti to nije ni bitno kad ćeš uzet naciju, a to ćeš (prema rang listi) dobit 100% ... ali imaš još vremena do biranja seminara za II.semestar...pa nije još ni ovaj završio ko zna, možda daš i oppd do tad
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Mlada nada foruma nuklearna's Avatar

imaš šanse za rim, ja sam bila negdje 260. pa ga dobila.
    Well-behaved women rarely make history.

You have a very fuckable personality.

You can never be overdressed or overeducated.

Mlada nada foruma

moram priznati da ste me ohrabrili jako al nebi bilo dobro uzet rim ak mi ostane povijest za 4.mj?jer ne želim se sa rokovima kockat a znam da ne ću spremit za 2 mj povijest,neću stići.
    hvala vam

Rim je takav predmet da mu se treba u potpunosti posvetiti u 2.semestru ako ga želiš kolokvirat i izbjeć pismeni, može se uz njega doduše i politička kolokvirat, ali spremanju ispita kao što je oppd uz rim nema mjesta. Oppd je sam po sebi grozan i treba ga jako detaljno raditi, što po meni nije velik problem uz naciju
    E da, ako dobiješ prof. Krešić kao voditelja seminara - jackpot! Kolokviraš i gotovo da nema šanse da ćeš past na usmenom
    Ima nas još, koliko hoš

Forumaš u usponu superfly's Avatar

ja bi rađe imala položen rim i pek prije ljeta nego naciju i oppd.
    sa seminarom iz rima bar postoji šansa da se izbjegne jebanje s ispitom
    It's not unemployment if you pay tuition.

Mlada nada foruma sunnygirl's Avatar

Svakako uzmi rim ako možeš,ako počneš učiti oppd sredinom 2.mj stignes poloziti 2 najteza predmeta do 2.roka u 6.mj i na taj nacin ces imati mirno ljeto samo sa nacijom.Nisam niti ja uspjela kolokvirati rim nakon sto sam dala oppd jer mi se eto nije dalo ubijati od ucenja za 3 kolokvij(trebalo mi je 12/13) pa sam odlucila izaci na ispit sredinom 6.mj i prosla sam od prve(pismeni dio ti je po tezini u rangu sa kolokvijima).Znam par cura koje su polozile oppd u 4.mj i kolokvirale rim,znaci može se ako ti je to previse onda se slažem sa superfly bolje poloziti rim

Mlada nada foruma

a kad je otprilike prvi kolokvij iz rima?jel se isto poklapa sa rokom u 4 mj?ah vidjet ću još,ima vremena do tad,al nadam se da ću dobit rim,a ako ne,onda će i nacija bit ok
    hvala vam

a kad je otprilike prvi kolokvij iz rima?jel se isto poklapa sa rokom u 4 mj?ah vidjet ću još,ima vremena do tad,al nadam se da ću dobit rim,a ako ne,onda će i nacija bit ok
    hvala vam
    koliko se sjećam,prošle god je bio krajem 3.mj.,tj. prije rokova u 4.mj...al taj prvi je najlakši i nauči se za tjedan dana
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Mlada nada foruma sunnygirl's Avatar

1. kolokvij je 2 tj. prije roka u 4.mj,ali meni je veci problem bio 2.kol koji je bio cca 10 dana nakon roka u 4.mj.

Mlada nada foruma

a isto si imala zaostatak pov ili?

Početnik na forumu

Dakle, ljudi- Rim ni za živu glavu! Oduzima previše vremena, a pitanja u kolokvijima su baš teška. I onda učiš kao lud noćima, izgubiš vremena i padneš! Naravno da sam nadobudna ja morala izabrati Rim i eto mi sad. :/

Quote Originally Posted by Chatreene View Post
    Dakle, ljudi- Rim ni za živu glavu! Oduzima previše vremena, a pitanja u kolokvijima su baš teška. I onda učiš kao lud noćima, izgubiš vremena i padneš! Naravno da sam nadobudna ja morala izabrati Rim i eto mi sad. :/
    pretpostavljam da si ti izvanredni 1.godina...mislim da ćeš kompetentna za davanje savjeta biranja seminara tekućeg semestra biti kada završiš semestar jer tada tek objektivno možeš sagledati prednosti i nedostatke određenog seminara... pitanja su teška? a što ti misliš da su na ispitu pitanja lakša? to što učiš, ne znači da si naučila ili shvatila shemu po kojoj moraš odg na kol da bi dobila bodove...istina, da, problem je ako si vanredni i imaš odmah u 1.sem. rim, problem je naviknut se kada dođeš iz sš...ali za redovne doista ne vidim razlog zašto ne bi uzeli rim za seminar ako ne vuku zaostatke iz 1.semestra ili barem ako taj zaostatak nije oppd. uzevši rim za seminar,bit ćeš barem u toku s gradivom, neće ti se dogoditi da dođu prvi ispitni rokovi, a da ti nisi došla dalje od pov dijela.

Rim UVIJEK, ako ga zaista namjeravaš učiti.
    Puuuno ga je lakše dati preko kolokvija, a ako ga i ne daš, valjda si bio na kojem predavanju, učio si ga i bit će lakše izaći na ispit.
    Moj prijedlog je uzeti rim čak i ako se imaju neki zaostaci, ali onda raditi rim i samo rim. Dosta ljudi moje generacije se zeznulo i uzelo naciju, pa im je rim sad ostao i pate se s njim.

Chatreene, odi na konzultacije, idi na predavanja (ako nisi do sad), rim je specifičan predmet koji zahtjeva pamćenje specifičnih informacija i odgovaranje na specifičan način. Asistenti će ti vrlo rado pomoći i objasniti u čemu si do sad griješila.

I ako su pitanja u kolokvijima teška, čekaj da dođeš na ispit, tamo su još teža, s tim da tad odgovaraš cijelu knjigu, ne samo dio.

Veteran foruma smart girl's Avatar

Ja iskreno ne razumijem po čemu su pitanja na rimu teška. Jedino nezgodno je što su esejska i treba se puno pisati, ali to je sve. Po meni su teška pitanja na zaokruživanje gdje odgovor u većini slučajeva nije očit kao recimo na gpu ili trebaš zaokružiti više točnih odgovora kao na teoriji ili ejpu. Ako naučiš to kako spada nema šanse da nećeš znati napisati. Položila sam 2 kolokvija iz rima i pismeni, 3.kolokvij sam pala jer nisam naučila i uopće ne mogu reći da su pitanja bila nejasna ili na bilo koji način zeznuta. Ako si naučio kako spada znat ćeš napisati. Zapravo je taj koncept ispit dosta štreberski i budite sretni što nije poput gpa jer se svi skupa ne bismo dobro proveli.

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Forumaš u usponu superfly's Avatar

meni isto takav tip ispita najviše paše, ali dolazi do problema kad student nema sposobnost pogoditi bit pitanja, misli da nije potrebno definirati pojam pri prvom spominjanju i da je skroz ok pisati stvari koje nisu potpuno točne, al eto za bolji dojam će ih napisati.
    zato se najbolje pripremati za ispit rješavajući stare ispite u 45min i ispravljati ih zatim milotić style.
    dobra je stvar s rimom što u startu znaš da treba sve naučiti pa te pitanja ne mogu iznenaditi
    It's not unemployment if you pay tuition.

lotus flower Moderator *tearsinheaven's Avatar

Quote Originally Posted by smart girl View Post
    Ja iskreno ne razumijem po čemu su pitanja na rimu teška. Jedino nezgodno je što su esejska i treba se puno pisati, ali to je sve. Po meni su teška pitanja na zaokruživanje gdje odgovor u većini slučajeva nije očit kao recimo na gpu ili trebaš zaokružiti više točnih odgovora kao na teoriji ili ejpu. Ako naučiš to kako spada nema šanse da nećeš znati napisati. Položila sam 2 kolokvija iz rima i pismeni, 3.kolokvij sam pala jer nisam naučila i uopće ne mogu reći da su pitanja bila nejasna ili na bilo koji način zeznuta. Ako si naučio kako spada znat ćeš napisati. Zapravo je taj koncept ispit dosta štreberski i budite sretni što nije poput gpa jer se svi skupa ne bismo dobro proveli.
    Kako kome, meni taj koncept s kolokvijima nije nikako legao i falio mi je bod da se oslobodim pismenog. Na ispitu mi je bilo puuuno lakše i čak sam pokupila dosta bodova, a nije da sam drastično bolje naučila za ispit nego za kolokvije. Zasad sam imala više sreće s ispitima koji su ili na zaokruživanje ili pitanje-kratki odgovor.

Iskreno, ja bih radije uzela naciju ako se ima više od jednog zaostatka jer onda sigurno možeš imati uvjet u 7. ili 9. mj., dok je rim predmet kojeg je teško učit paralelno s nekim drugim.
    Ja sam socku učila paralelno s rimom i nije mi bilo lako, kamoli tek da učim oppd s njim.
    Dapače, u zadnje vrijeme čujem od par kolega da im je ispit iz oppd-a bio čak teži od rima i da je ljudima čak bilo lakše spremati rim nego povijest, tako da je može bolje dati oppd do ljeta, pa tek onda učit rim. Oppd je puno suhoparniji predmet i baš štreberski, i meni ga je bilo teže učit nego rim jer sam brzo gubila koncentraciju, nekako te brže izmori. A još sam učila za kolokvije koji su bili puno lakši od ispita.

Sad me možete popljuvat
    Last edited by *tearsinheaven; 18-12-2011 at 14:22.
    ''Drži se čvrsto mala, svijet je lud.''

Ma šta popljuvat, slažem se, oppd je do zla boga dosadan. Rim jest da je naporan, ali bar nije toliko suhoparan kao taj (po meni nepotrebno kompliciran) oppd. Što se tiče samog seminara, nacija svakako ako postoji neki zaostatak, kolokviji su relativno lagani i tjedan dana učenja za svaki je dovoljno za brdo bodova
    Ima nas još, koliko hoš

Početnik na forumu

Možda glupo pitanje, ali..
    Seminarist sam iz soc. , e sad, ne da mi se pisati seminarski rad sada, pa mogu li ja to elegantno preskočit i pisat ga u drugom semestru iz predmeta koji će mi biti seminar ili ga moram napisat sada?

le derpina galatea's Avatar

ako je seminarska obaveza pisanje seminarskog rada, onda ga moraš sad napisati inače padaš seminar
    ako nije, možeš ga pisati u 2.semestru
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

Forumaš u usponu Moderator the blizzard's Avatar

Quote Originally Posted by Rookie View Post
    Možda glupo pitanje, ali..
    Seminarist sam iz soc. , e sad, ne da mi se pisati seminarski rad sada, pa mogu li ja to elegantno preskočit i pisat ga u drugom semestru iz predmeta koji će mi biti seminar ili ga moram napisat sada?
    Ovisno o tome je li ti seminarski rad dio seminarske obveze. Ako je,onda moraš pisati sad. Ako nije,onda slobodno preskočiš u ovom semestru i pišeš u sljedećem.
    U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by the blizzard View Post
    Ovisno o tome je li ti seminarski rad dio seminarske obveze. Ako je,onda moraš pisati sad. Ako nije,onda slobodno preskočiš u ovom semestru i pišeš u sljedećem.
    E hvala ti. Sad još moram saznat jel kod Ksenije seminarski dio obaveze -.-

Početnik na forumu

Kolege, molim vas za točnu informaciju. Kako se dijele seminari za drugi semestar? Prema uspjehu iz prvog ili prema rang listi?

Rang lista
    Ima nas još, koliko hoš

Mlad, sumnjiv i nedokazan

koji izabrati seminar....rim defitivno ili ( s obzirom da iz prvog semestra imam nerijesen oppd) i prosjek mi je 4.0 pa kolke su šanse da s obzirom na to dobim i zeljennog profesora kao voditelja...i koji bi bio najbolji? hvala

+ Reply to Thread
Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks