Rezultati ankete: Koji seminar je najbolji u ljetnom semestru druge godine?

Voters
38. You may not vote on this poll
  • Kazneno pravo

32 84.21%
  • Ekonomska politika

0 0%
  • Europsko javno pravo

6 15.79%
+ Reply to Thread
Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 379

Thread: II. Koji seminar izabrati?

?? Must's Avatar

Default Re: II. Koji seminar izabrati?

Opcije su ti ustavno i pravna, s time da je ustavno ipak malo teze, pravna je vjerojatno najlaksi ispit na drugoj i spremis je za dosta kratko vrijeme pa je upitno koliko se isplati onda uzimati seminar iz nje. No opet, nije ni ustavno nesto puno bolje, izaberi ono sto ti se cini bolje i jednostavnije za tebe.
    There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

nadam se da ce vam moje iskustvo pomoci. ja sam imala ociscenu prvu godinu i trebala sam dobiti obiteljsko za seminar. i odabrala sam ga i bila sam na popisu za taj seminar. a onda su prvi tjedan predavanja oni odlucili ukinuti dvije grupe seminara iz obiteljskog i mene su prebacili na pravnu informatiku, kod asistenta. prvo sam poludila, molbe i zalbe nisu pomogle. morala sam to prihvatiti. ucila sam paralelno obiteljsko i ustavno za kolokvije, informatiku isla na seminar i imali smo iz toga kolokvije, ali je bilo lakse za nauciti. obiteljsko sam prosla prva dva kolokvija, treci sam pala i nisam vise mogla rijesiti obiteljsko nego na normalan rok. ustavno sam polozila oba kolokvija i dosla sam na usmeni na potvrdu ocjene. informatiku sam polozila kolokvije i dosla na usmeni gdje mi je asistent zbrojio ocjene sa kolokvija i seminarski rad i to je bila moja ocjena iz predmeta. obiteljsko sam rijesila u 4. mj i mogu reci da mi je to bilo najbolje sto mi se moglo posloziti. bolje je uzeti informatiku za seminar, a ustav ionako mozete izaci na kolokvije.

Veteran foruma smart girl's Avatar

Quote Originally Posted by frishko View Post
    bolje je uzeti informatiku za seminar, a ustav ionako mozete izaci na kolokvije.
    Od 2008/2009 ustav, obiteljsko i pi mogu kolokvirati samo seminaristi.

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

nisam znala, moje isprike

Mlad, sumnjiv i nedokazan coco chanel's Avatar

ovako,molim savjete!
    posto sam vanredni,ostao mi je rim u zimskom semestru,(bila sam seminarist i relativno ga znam)i sociologija u ljetnom,ali nisam ziher sto da upisem i sto da si uzmem za seminar.tj;konkretnije:kolika mi je mogucnost da dobijem obiteljsko za seminar,a uz to bi upisala PI ( ili da upisem ustavno?).

Forumaš u usponu superfly's Avatar

nemaš baš šanse za obiteljsko jer za njega moraš imati očišćenu godinu i prosjek ili upisati samo taj predmet.
    većina ljudi će ti reći da ne upišeš pravnu informatiku jer će ti tako biti lakše na 3. godini
    It's not unemployment if you pay tuition.

Mlad, sumnjiv i nedokazan coco chanel's Avatar

dakle,obiteljsko i ustavno?kanim rim rjesit u 11.mj. i ustavno seminar...

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Ja ti savjetujem da upišeš obitelj i ustavno ako rim planiraš skoro polagat, ako ćeš kasnije, onda bolje ustavno i PI.
    U ovom prvom slučaju dobit ćeš ustavno za seminar.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Početnik na forumu

vidim da se o ovome već nešto pisalo, i ispričavam se zbog ponavljanja, ali htjela bih provjeriti: s prosjekom iznad 4.2 i uvjetom, mogu li ja dobiti obiteljsko za seminar mada nemam očišćenu godinu ili se uzalud ndam?
    hvala

Veteran foruma smart girl's Avatar

Quote Originally Posted by Sibyl Vane View Post
    vidim da se o ovome već nešto pisalo, i ispričavam se zbog ponavljanja, ali htjela bih provjeriti: s prosjekom iznad 4.2 i uvjetom, mogu li ja dobiti obiteljsko za seminar mada nemam očišćenu godinu ili se uzalud ndam?
    hvala
    Dobivaš sigurno obiteljsko jer imaš status iznimno uspješnog studenta

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Forumaš u usponu Moderator the blizzard's Avatar

Quote Originally Posted by Sibyl Vane View Post
    hvala
    Samo što trebaš otići u referadu i "tražiti" taj status. Na Papirologiji je to lijepo objašnjeno. Možeš čak i voditelja seminara birat.
    U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije

Mlada nada foruma dajmidva's Avatar

Mogu izabrati ili ustav ili pravnu informatiku za seminar. Ostala su mi tri ispita s prve godine tako da nema šanse da izađem na usmeni na predroku ako prođem kolokvije iz seminara kojeg odaberem. Zanima me jel postoji neki voditelj seminara iz ustavnog ili pravne informatike koji "čuva" prolaz preko kolokvija za kasnije rokove?

Početnik na forumu Lastan's Avatar

Mene zanima postoji li predrok za seminariste pravne informatike?

Što znači "čuvanje prolaza preko kolokvija" ?

Hvala.
    Last edited by Lastan; 01-10-2010 at 17:19.

to znači da kolokviram i oslobodim se pismenog i da to mogu iskoristiti na nekom kasnijem roku, tj da ne moram na pismeni npr u drugom roku u veljači ili na roku u 4. mjesecu.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by dajmidva View Post
    Mogu izabrati ili ustav ili pravnu informatiku za seminar. Ostala su mi tri ispita s prve godine tako da nema šanse da izađem na usmeni na predroku ako prođem kolokvije iz seminara kojeg odaberem. Zanima me jel postoji neki voditelj seminara iz ustavnog ili pravne informatike koji "čuva" prolaz preko kolokvija za kasnije rokove?
    imam slično pitanje, sorry ako je offtopic ali vidim da se ovdje već pitalo.
    dakle redovni sam student, ostala mi je OPPD, nacija i rim. moje pitanje je ako bi riješila OPPD i naciju do upisa u 4. semestar da li bi u tom slučaju (52 boda- uvjet) mogla polagati i predmete iz III.semestra bez tog "čuvanja" ocjene?
    hvala.. i još jednom sorry zbog offtopica

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Quote Originally Posted by ela1989 View Post
    imam slično pitanje, sorry ako je offtopic ali vidim da se ovdje već pitalo.
    dakle redovni sam student, ostala mi je OPPD, nacija i rim. moje pitanje je ako bi riješila OPPD i naciju do upisa u 4. semestar da li bi u tom slučaju (52 boda- uvjet) mogla polagati i predmete iz III.semestra bez tog "čuvanja" ocjene?
    hvala.. i još jednom sorry zbog offtopica
    Da. Mogla bi. :smile:

Početnik na forumu Lastan's Avatar

Quote Originally Posted by dajmidva View Post
    to znači da kolokviram i oslobodim se pismenog i da to mogu iskoristiti na nekom kasnijem roku, tj da ne moram na pismeni npr u drugom roku u veljači ili na roku u 4. mjesecu.
    Dobro, oslobodim se pismenog. Moram li onda odmah na usmeni ili mogu na nekom kasnijem roku?

Quote Originally Posted by Lastan View Post
    Dobro, oslobodim se pismenog. Moram li onda odmah na usmeni ili mogu na nekom kasnijem roku?

Pa to je moje pitanje. Zašto ga opet postavljaš meni?!? Jel netko zna odgovor?

Veteran foruma keeva's Avatar

pa ovisi od katedre do katedre i od profesora do profesora. mene zanima kako je na ustavnom?
    da se razumije, ovo pitanje nejde dajmidva xD
    Anyone's daughter

Početnik na forumu

mene konkretno zanima...dal je bolje uzet ustavno ili p.informatiku?? jedni kažu jedno, drugi drugo...sva sam zbunjena...učim rim za 11 mj... koliko sam shvatila...ustavno se može bez problema dati preko neke skripte, a dosta su zeznuti kolokviji, tako nešto...a da je pravna informatika lakša preko kolokvija??
    help :P

Mlada nada foruma MaNgO's Avatar

ja sam ti bila na pr. informatici seminarista i bilo mi je super.
    u paru morate napraviti power point prezentaciju 15 min.i prezentirati ju.opisat ju u obliku radnje i predat.
    što se tiče kolokvija, cijela knjiga se može svesti na nekih 55 stranica i to se jako lagano i brzo se nauči.također i onaj zakon.profesor je korektan.
    po meni radije uzmi informatiku bezbolnija je.
    sretno
    ,.,. svaki dan bih nekog ubila,.,.,.

:::: proud member of the Irena Horvatić-Čajko fan-club ::::founder the axl.

evo jedno pitanje,imam uvjet i 3.6 prosjek.da li postoji mogućnost da dobijem obiteljsko?hvala

Forumaš u usponu superfly's Avatar

improbable but not impossible
    It's not unemployment if you pay tuition.

Početnik na forumu

pa rađe bi uzela ono što je teže...dakle mislite da je ustav teži od pravne inf? nije li onda bolje uzeti ustav kao seminar?

le derpina galatea's Avatar

stariji kolege kažu da su kolokviji na ustavnom jednake težine kao ispit dok su kolokviji iz pravne lakši od ispita tak da je pravna bolja za seminar
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

Mlada nada foruma

eo, mozda je off, ostala mi oppd iz 1. i rim iz 2. semestra, zanima me koji da predmet sad ne upisujem i koji da prema tome odaberem za seminar?
    budući da je koliko sam shvatila u mojoj situaciji moguć preskok godine i da ovaj predmet 1 koji sad ne upisujem u 3. semstru da ga trebam upisati u 5. zanima me sto bi bilo najbolje.. hvala unaprijed

Ne znam di bi opce postavila ovo pitanje, pa ću probati tu. Dakle..
    Redovni sam student. Budući da nisam položila rim, sad sam upisala ono što prije nisam mogla s druge godine, a to su obitelj, kazneno i politika. Shvaćam da sada ne mogu upisati nikakav seminar sa 3. jer nisam upisala niti jedan predmet sa iste. Načula sam neke glasine da mogu ići na kolokvije tipa iz rima i obitelji, no to mi nema nikakvog smisla, budući da nisam seminarist (Rim sam dakle odslušala, a obitelj ne)... Jesam li ja u pravu ili doista postoji neka mogućnost da idem na kolokvije??? Znam da je malo glupo pitanje, ali moram bit sigurna!! HVALA PUNO!

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Ne. To je postojalo prije kao dobra volja profesora da primi ljude koji su recimo više puta izlazili na ispit pa im omogući da dolaze na seminar i pišu kolokvije. Zadnji koji je to radio je kurtović.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Mlada nada foruma

može mi netko odgovoriti da li postoji koji predmet da daje da svi idu na kolokvije iako nisu seminaristi iz toga predmeta???

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Quote Originally Posted by aleksandar View Post
    može mi netko odgovoriti da li postoji koji predmet da daje da svi idu na kolokvije iako nisu seminaristi iz toga predmeta???
    Na drugoj godini ne. Novo uvedeno pravilo od prošle godine za drugu godinu je da samo seminaristi idu na kolokvije.

+ Reply to Thread
Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks