+ Reply to Thread
Page 1 of 13 12311 ... LastLast
Results 1 to 30 of 377

Thread: Studenti po starom programu

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default Studenti po starom programu

Ovdje biti sve vezano za izumiruću vrstu studenata po starom programu.

Apsolventura za studente koji studiraju po starom programu
    O d l u k a
    o naknadama za usluge
    u akademskoj 2010/11. godini

...
    4. Naknada troškova za dodiplomski studij za izvanredne studente,
    za studijsku godinu 3.300,00 kuna
    ...
    5. Naknada troškova za ponovni upis iste godine dodiplomskog
    studija za izvanredne studente, odnosno nastavak prekinutog
    studija, te za nastavak studija redovitih studenata na
    dodiplomskom studiju u statusu izvanrednih studenata
    - ako student mora položiti do tri ispita 1.650,00 kuna
    - ako student mora položiti više od tri ispita 3.300,00 kuna
    ...
    7. Naknada troškova za korištenje apsolventskih prava po isteku
    šeste godine
    dodiplomskog studija u statusu redovitog studenta
    te po isteku pete godine studija u statusu redovitog studenta
    za osobne potrebe 1.650,00 kuna.

Početnik na forumu

Default Studenti po starom programu

Po starom programu ce se moc zavrsit do 30.9.2011. Do tad se moraju poloziti svi ispiti i obranit diplomski. U suprotnom nas ceka 5.godina

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Default Re: Upisi u višu godinu

Quote Originally Posted by kety View Post
    Moze mi ko reci jer jos uvijek vrijede snizeni uvjetu za studente po starom programu? Tj.za upis 4.godine samo 4 polozena ispita sa 3.?? Hvala!!
    to ti još nitko ne zna jer nije donesena takva odluka
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma Mo's Avatar

Imam žig u kojem mi stoji da preostale ispite moram položit do 30.9. ove godine do kad mi vrijedi uplata od prošle godine.

kak imam sam mpp i izborni ak ih položim do kraja mjeseca hoću li morati uplaćivati cijelu godinu samo zbog diplomskog?
    Drugi joj raspliće kosu, a ja je voolim

pitaj relkovića za to, tebi možda produlje prava (ma siguran sam da ćeš pasti mpp pa ćeš plaćati 1650 plus školarinu)
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma

Danas sam saznala od gosp.Relkovica da mi stari studenti koji upisujemo sad apsolventuru (ja sam izvanredni) placamo 1950kn ako nam ostanu 3 ispita i manje a ako nam ostanu 4 ispita i vise placamo punu cijenu 3600kn. I da, upisi za nas ce biti polovicom listopada. Eto ako sam kome pomogla....

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by creative View Post
    Danas sam saznala od gosp.Relkovica da mi stari studenti koji upisujemo sad apsolventuru (ja sam izvanredni) placamo 1950kn ako nam ostanu 3 ispita i manje a ako nam ostanu 4 ispita i vise placamo punu cijenu 3600kn. I da, upisi za nas ce biti polovicom listopada. Eto ako sam kome pomogla....
    3600?? too much.. a to je sigurno? je li to i za one kojima se produžuju studentska prava, a istekla je 6. godina studiranja, tj. upisuju drugi put apsolventsku?

edit: vidjela sam u cjeniku da je 1650 kn za korištenje apsolventskih prava po isteku šeste godine studiranja .. ali isto too much
    Last edited by anja365; 14-09-2010 at 17:47.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by anja365 View Post
    3600?? too much.. a to je sigurno? je li to i za one kojima se produžuju studentska prava, a istekla je 6. godina studiranja, tj. upisuju drugi put apsolventsku?

edit: vidjela sam u cjeniku da je 1650 kn za korištenje apsolventskih prava po isteku šeste godine studiranja .. ali isto too much
    E to za produzivanje ne znam. Ja upisujem prvi puta. Mozda najbolje da kao i ja posaljes mail Relkovicu i pitas. Meni je odgovorio....

Mlada nada foruma Runing away's Avatar

Vjerojatno ovisi da li je redovan ili izvaredan status, za redovne je 1650 + upisnina, tako je bilo prošle godine.

Cjenik je potvrđen na sjednici u lipnju, može ga se naći na stranici faxa

Mlada nada foruma megi555's Avatar

Redoviti studenti prema predbolonjskom programu koji upisuju apsolventsku godinu upisuju se od 20. rujna do 26. listopada 2010. god.

što bi onda značilo da nas neće zajebavat sa molbama i sl. i da ćemo normalno moć upisat po bolonji?

50 kila cinizma Moderator Browneyes's Avatar

Quote Originally Posted by megi555 View Post
    Redoviti studenti prema predbolonjskom programu koji upisuju apsolventsku godinu upisuju se od 20. rujna do 26. listopada 2010. god.

što bi onda značilo da nas neće zajebavat sa molbama i sl. i da ćemo normalno moć upisat po bolonji?
    Znači da nema molbi jer ove godine nema prebacivanja na bolonju (ministarstvo je reklo da je to pec pec prošle godine). Imate do kraja ove akademske godine (2010./2011.) da položite sve i diplomirate, inače bolonja.
    I use sarcasm instead of punching you on the face.
    ...
    Don't push it, though.

Početnik na forumu

Samo jedno pitanjce...

Ovo da imamo pravo studirati po starom sustavu vrijedi i ako sad upisujem 3. ponovno?
    Ako je to istina, a očito ne mogu položiti sve ispite i diplomski do 09.2011., ali recimo da očistim 3. godinu, je li onda u 09.2011. upisujem 5. ili 4. po bolonjskom programu?

Unaprijed hvala

Četvrtu godinu.
    ...
    Don't push it, though.

Početnik na forumu

Hvala

Imam još jedno pitanje, malo je komplicirano za objasniti. Naime, kao izvanredni student po starom sustavu, svaku akademsku godinu se moglo studirati 2 kalendarske, bez upisivanja pada ili biločega. Vrijedi li to još uvijek? Jer ako ne vrijedi, onda bih morao upisati 3. godinu po 3. put, a ne znam da je to baš dopušteno...? Znači li to da gubim pravo školovanja?

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Vrijedi ali ne za tebe.
    Produžiti godinu možeš samo ako od 2007 nisi upisao pad.
    Ne gubiš pravo školovanja jer izvanredni mogu studirati neograničeno dugo.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Početnik na forumu

Znači, ne gubim pravo, ali moram upisati 3. put pad i pristojno ga platiti?

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Da, tako je.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Mlad, sumnjiv i nedokazan vjecni student's Avatar

Izvaredni sam student...iman uvjet za četvrtu koju cu upisat ove godine prvi put....po postovima poviše zakljucujem da nas nece prebacivat na bolonju....jel to provjerena informacija....(cisto da znam da ne slavim uzalud)...

Quote Originally Posted by vjecni student View Post
    Izvaredni sam student...iman uvjet za četvrtu koju cu upisat ove godine prvi put....po postovima poviše zakljucujem da nas nece prebacivat na bolonju....jel to provjerena informacija....(cisto da znam da ne slavim uzalud)...
    mislim da možeš razmišljati o kupovini šampanjca, ali ne nužno i o tome da bi ga otvorio

Mlad, sumnjiv i nedokazan vjecni student's Avatar

Studenti koji prelaze na bolonjski program u 2010/11. akad.god. obvezni su izvršiti upis zaključno s 01. listopada 2010. god. · Redoviti studenti prema predbolonjskom programu koji upisuju apsolventsku godinu upisuju se od 20. rujna do 26. listopada 2010. god.
    · Izvanredni studenti prema predbolonjskom programu koji upisuju četvrtu godinu studija i koji nakon odslušane četvrte godine studija upisuju pravo polaganja ispita upisuju se od 18. do 26. listopada 2010. god. prema predbolonjskom programu.

.....šampanjac je kupljen...a vrijeme je i da se otvori... :-) :-) :-)

Početnik na forumu

Default Re: Studenti po starom programu

sad ću upisat 2.apsolventsku i vrlo vjerojatno neću diplomirat do 09/2011- znači bolonja mi ne gine, ali dal ću morat upisat 4.god bolonje ili samo 5.?

Quote Originally Posted by petra85 View Post
    sad ću upisat 2.apsolventsku i vrlo vjerojatno neću diplomirat do 09/2011- znači bolonja mi ne gine, ali dal ću morat upisat 4.god bolonje ili samo 5.?
    nema godina na bolonji, samo semestriiiiiiiiiii

dakle ako daš 50 ectsova sa 4 upisuješ 9 semestar... jebeno, jelda....

e da, odmah tu mogu napomenuti da nemam pojma koji kurac se događa sa ejp-om za nas i sa izbornima koje smo dali

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    nema godina na bolonji, samo semestriiiiiiiiiii

dakle ako daš 50 ectsova sa 4 upisuješ 9 semestar... jebeno, jelda....

e da, odmah tu mogu napomenuti da nemam pojma koji kurac se događa sa ejp-om za nas i sa izbornima koje smo dali
    o, baš ste ažurni na ovom forumu- hvala na expresnom odgovoru
    a kaj je sa statusom- trenutno sam redovan, kad pređem na bolonju postajem izvanredan ili...?!

hmh, mislim da da....

EJP moraš upisati i položiti. Izborni predmeti se priznaju kao izborni na petoj.
    ...
    Don't push it, though.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Trebam hitno savjet...4. sam godina po starom, izvanredni i razmišljam da se prebacim sad na Bolonju jer mi je još ostao i Gp i Gpp i ne mičem se smjesta već duuugo pa rekoh barem da probam taj Gp položiti u 2 djela...a i Bolonjci općenito navodno lakše rješavaju ispite...a ionako će nas prebaciti za godinu dana.
    Uglavnom ne želim se sad zjbati jer nemam pojma uopće kako funkcionira Bolonja, tj. koje bi moje obaveze bile na Bolonji..čujem da i izvanredni po Bolonji moraju na predavanja, skupljati potpise, upisivati seminare i pitaj Boga šta..sve što ja dosad nisam morao. I da li mogu polagati ispite s više godine tog ne riješim ispite s niže(tako sam čuo)... Prvenstveno me zanima što bi mi se promjenilo ako pređem na Bolonju.. osim što bih umjesto 3600 godinu vjerojatno 2 semestra platio 6300...
    Svi savjeti su dobrodošli jer slabo se snalazim sa ects bodovima, studomatima i ostalim stranim riječima...

Ps. da li postoji neki podforum, topic, whatever gdje studenti koji su dosad studirali po starom i prelaze na Bolonju mogu dobiti informacije šta i kako dalje...

Default Re: Izvanredni studenti

Trebam hitno savjet...4. sam godina po starom, izvanredni i razmišljam da se prebacim sad na Bolonju jer mi je još ostao i Gp i Gpp i ne mičem se smjesta već duuugo pa rekoh barem da probam taj Gp položiti u 2 djela...a i Bolonjci općenito navodno lakše rješavaju ispite...a ionako će nas prebaciti za godinu dana.
    Uglavnom ne želim se sad zjbati jer nemam pojma uopće kako funkcionira Bolonja, tj. koje bi moje obaveze bile na Bolonji..čujem da i izvanredni po Bolonji moraju na predavanja, skupljati potpise, upisivati seminare i pitaj Boga šta..sve što ja dosad nisam morao. I da li mogu polagati ispite s više godine tog ne riješim ispite s niže(tako sam čuo)... Prvenstveno me zanima što bi mi se promjenilo ako pređem na Bolonju.. osim što bih umjesto 3600 godinu vjerojatno 2 semestra platio 6300...
    Svi savjeti su dobrodošli jer slabo se snalazim sa ects bodovima, studomatima i ostalim stranim riječima...

Ps. da li postoji neki podforum, topic, whatever gdje studenti koji su dosad studirali po starom i prelaze na Bolonju mogu dobiti informacije šta i kako dalje...

Dakle, ne moraš ići na predavanja (to je zabluda), moraš skupiti potpise da bi mogao upisati višu godinu (što je realno jedno do dva prijepodneva posla) i skupljaš ih iz predmeta na kraju semestra. Seminare si i prije morao upisivati pa ne znam što pod time misliš...i svi seminari koje si odradio ti se priznaju. Postoji uvjet da po jednom akademskoj godini moraš imati jednu seminarsku radnju, ali ako si već dao sve seminare (pa i one sa četvrte), to te se ne dotikavlje. Predmet možeš polagati kad je odslušan, predmeti traju samo jedan semestar. Plaća se po bodovima koliko upisuješ, za jedan bod 100 kuna, dakle ako upisuješ cijelu godinu (max 60 bodova sa seminarima i vježbama) to je onda 6300 kuna po godini, s time da se plaća semestar po semestar (tako se i upiuje) --->detaljnije o tome imaš na topiku upisi na višu godinu.
    I dodatak za ects bodove, ispiti nose 8 ects bodova, vježbe 2 (isto ako si i njih odradio, ne moraš ih ponovo upisivati), a seminari 4. E i da, pošto je bolonjcima ejp obvezan predmet, njega bi morao upisati i položiti.
    ...
    Don't push it, though.

ovako, predložio bih ti da se prebaciš na bolonju... da plaćaš ćeš više, ali po semestrima. moraš položiti razliku, čitaj ejp, ali to ti je u zimskom semestru. najbolje bi ti bilo otići kod relkovića i pitati ga sve detalje oko toga. moj frend se prošle godine prebacio u istoj situaciji kao i ti i dao je više no što bi dao da nije prešao na bolonju. dao je gp1, pomorsko i ejp, što je za debila poput mene i njega uspjeh kakav se nepamti od francuske 98

zajebano je jedino što moraš odjavljivati ispite, a to mi stari imamo tendenciju zaboravljati.

probaj dati sada nešto ako još imaš rokova i ako bude dekanskog da bar ne plaćaš 800 kun gpp ili 1600 gp

Ma to mi je I bila generalna ideja..da se više maknem s mrtve točke…Čak sam ozbiljno razmišljao prebaciti se u Split, ali i tamo stiže Bolonja za godinu dana.
    Sad trenutno u indexu imam upisane sve predmete koji su mi ostali do kraja studija, a sad ako upišem zimski semestar sa samo par predmeta šta to znači..da ću sad opet morati to „odslušati“ pa tek onda moći pristupiti ispitima..a i zbilja nisam prenapet za ići ponovo na predavanja i skupljati potpise...malo sam već to old 4 that sh.t...
    Razgovarao sam s Relkovićem prije ljeta...lik me prvosablažnjeno gledao u čudu kako nemam baš nikakvog pojma o Bolonji..a onda me zasuo s takvom količinom informacija da bi mi vjerojatno i diktafon pregorio da sam ga imao...ići ću svakako ponovno kod njega

Uglavnom ako ima netko da se svojevoljno prebacio ili bio prisilno prebačen na Bolonju u nedavnoj prošlosti..odgovori, savjeti, dojmovi...sve je dobrodošlo...što prije to bolje...

+ Reply to Thread
Page 1 of 13 12311 ... LastLast

Bookmarks