+ Reply to Thread
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 223

Thread: Što će biti sa starim studentima ako ne polože sve do kraja 2011.?

Mlad, sumnjiv i nedokazan ajviem's Avatar

Default Što će biti sa starim studentima ako ne polože sve do kraja 2011.?

Zna li tko kakva će biti procedura sa upisom starih studenata nakon isteka roka za studiranje po starom programu.
    Da li će se raditi samo o normalnom upisu na istu godinu studija, samo po bolonjskom programu, ili će biti nekih komplikacija, uvjeta?
    Također, hoće li se trebati polagati neka razlika ispita (oni ispiti koje nismo imali po starom)?
    Hvala
    Last edited by ajviem; 21-09-2010 at 18:24.

Početnik na forumu

Default Re: Što će biti sa starim studentima ako ne polože sve do kraja 2011.?

Koliko sam ja shvatila iz komunikacije s gosp. Relkovicem od prije godinu dana - ako ne polozimo sve ispite i ne obranimo diplomski do 30.09.2011. a zelimo nastaviti studij moramo upisati ćetvrtu, parcijalno petu godinu studija (po bolonjskom procesu).

Tako sam i ja shvatila, samo imam neke informacije da ni oni sami ne znaju što će napraviti sa nama, da je to sve i njima novo, pa me strah da opet ne izmisle neku toplu vodu...kao sa onim famoznim uvjetom od 7 godina studiranja...

Sesuda Noola's Avatar

Gle bas i nema tu neke filozofije ILI ce nas ostavit da nakon tog roka polozimo sto nam je ostalo i to dobro platimo ILI cemo morat upisat petu godinu po bolonji...nema bas neke druge solucije, nemoj razmisljati o tome dok ne dodje taj famozni 30.9.2011. Ja sam vise odustala...sama sam si kriva sto vec nisam polozila to sto sam imala, pa je onda peta godina pravedna kazna, iako mi jedna godina vise ne znaci nesto puno al duplo veca skolarina mi jaaaaaaako puno znaci...
    Zaza rules!

Ma sve to stoji, samo meni sad i to dobro zvuči u usporedbi sa alternativom koja mene zapravo plaši-da će nam uopće zabraniti daljnje studiranje!
    Stvarno ne bih htjela širiti paranoju, ali ono što sam ja načula dovodi u pitanje I takvo što. Dakle, misli li itko da za to ima ikakve šanse?
    Koliko ja znam, mi nemamo ograničenje godina studiranja-izvanrednog, ali danas sam čula i to da na nekim fakultetima postoji ograničenje?!

Mlad, sumnjiv i nedokazan jolene's Avatar

Pogledaj pod Papirologija- Stari studenti. Napisala sam kaj mi je Relković odgovorio.
    Ja sam isto čula da će se na drugim fakultetima gubiti pravo na studiranje.

Hvala Jolene! To bi onda trebalo biti to, nadam se.
    Ako itko išta novo sazna, neka javi.

Mlada nada foruma Godfather's Avatar

Ova sankcija bacanja na bolonju mi se čini totalno nepravedna, pogotovo za stare studente koji su upisali 2004/05. (kojima i sam pripadam) jer nije isto nama i nekom ko je upisao npr.1995. jer je on itekako imao priliku završit do tog roka koji nam je određen...meni će se vrlo vjerojatno dogodit scenarij da će mi ostat ispit ili samo diplomski do tog roka i mogu se jebat...znači ja sam dobio rok od ukupno 7 godina za diplomirat (što je,vjerujem, ispod prosjeka studiranja na našem faksu) čime se ova sankcija čini još nepravednijom.

Samo sam imao potrebu iskazat svoje nezadovoljstvo...

Sesuda Noola's Avatar

Quote Originally Posted by Godfather View Post
    Ova sankcija bacanja na bolonju mi se čini totalno nepravedna, pogotovo za stare studente koji su upisali 2004/05. (kojima i sam pripadam) jer nije isto nama i nekom ko je upisao npr.1995. jer je on itekako imao priliku završit do tog roka koji nam je određen...meni će se vrlo vjerojatno dogodit scenarij da će mi ostat ispit ili samo diplomski do tog roka i mogu se jebat...znači ja sam dobio rok od ukupno 7 godina za diplomirat (što je,vjerujem, ispod prosjeka studiranja na našem faksu) čime se ova sankcija čini još nepravednijom.

Samo sam imao potrebu iskazat svoje nezadovoljstvo...
    Potpisujem. Takodjer sam upisala te god. Ajmo skupa iskazivat nezadovoljstvo
    Zaza rules!

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Sigurno nećemo izgubiti pravo studiranja,nego će nas prebaciti na bolonju.
    A i to je upitno za one sa par ispita do kraja,bolonja je jedna velika glupost!!!

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

ne, ali fakat mi idete na kurac s tom paranojom. netko je čuo da na drugom fakultetima nešto se događa nekome. e pa jebite se vi sa tim vašim slušanjem! imam posla s ovakvim sustavom razmišljanja cijelo svoje studiranje jer student prava više vjeruje crnom ciganu nego zdravom razumu. ako vas zanima pitajte prodekana za nastavu, referenta relkovića, a nemojte pisati da ste čuli da se negdje drugdje prema drugim pravilima igre gubi pravo studiranja

studenti su čuli i da kada se padne godina da se ponište svi ispiti, da možeš odabrati profesora treći put, da se ne mora čekati tri mejseca nakon pada komisije, da za bolonjce nema dekanskog... sve se to čulo i to se uvijek čulo od nekoga. pa onda idite jebat tog nekoga da vam pobliže objasni to, a ne tu ko gluve kučka panično trčkarat uokolo i tražiti potvrdu ili negaciju glasine koju ste čuli od nekoga. kad nađem tog nekoga, jebat ću mu mater
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    ne, ali fakat mi idete na kurac s tom paranojom. netko je čuo da na drugom fakultetima nešto se događa nekome. e pa jebite se vi sa tim vašim slušanjem! imam posla s ovakvim sustavom razmišljanja cijelo svoje studiranje jer student prava više vjeruje crnom ciganu nego zdravom razumu. ako vas zanima pitajte prodekana za nastavu, referenta relkovića, a nemojte pisati da ste čuli da se negdje drugdje prema drugim pravilima igre gubi pravo studiranja

studenti su čuli i da kada se padne godina da se ponište svi ispiti, da možeš odabrati profesora treći put, da se ne mora čekati tri mejseca nakon pada komisije, da za bolonjce nema dekanskog... sve se to čulo i to se uvijek čulo od nekoga. pa onda idite jebat tog nekoga da vam pobliže objasni to, a ne tu ko gluve kučka panično trčkarat uokolo i tražiti potvrdu ili negaciju glasine koju ste čuli od nekoga. kad nađem tog nekoga, jebat ću mu mater
    ...ma pusti,nema svrhe živcirati se...

Ne kužim u čem sad ti vidiš problem.
    Ja ČULA, pitala Relkovića, dobila odgovor i podijelila ga s drugima.
    Nikakva paranoja, nego najobičnije informiranje...

Mlada nada foruma

Iskreno sumnjam da ti je gosp Relkovic rekao da cemo izgubiti pravo studiranja. Zato smo svi uzrujani. Dobro kaze Fat -sirenje paranoje, nis drugo. Znam hrpu ljudi koji su upravo zbog ovakvih gluposti prestali citati pravokutnik...Cijelo vrijeme se pise i govori s njegove strane da ce nas prebacivati na Bolonju i bok. Ajde od sad radije provjerite dodatno takve informacije, a kad dobijete potvrdan odgovor od neke sluzbene osobe stavljajte obavijesti ovdje. Ovako se samo ljudi uzbuduju, zivciraju a na kraju ispadne da je patka u pitanju.....

Mlada nada foruma paradis1's Avatar
    where the grass is green & the boys are pretty

Potpisujem!
    With sufficient thrust, pigs fly just fine.

Quote Originally Posted by jolene View Post
    Ne kužim u čem sad ti vidiš problem.
    Ja ČULA, pitala Relkovića, dobila odgovor i podijelila ga s drugima.
    Nikakva paranoja, nego najobičnije informiranje...
    nisam se nužno referirao na tvoj post, a dalje, moram te opet pitat od KOGA si to čula pa da si morala ići pitati relkovića?
    već sam se devetsto puta susreo s tom sintagmom (priča se, čuo/čula sam, navodno). tko to navodi, priča, govori? tko? tko je taj? na prvoj godini jedan moj kolega je tvrdio da postoji mala parcijala koja se plaća više od velike parcijale. on je tako čuo... onda se pročulo kako ako padneš godinu ponište ti se svi ispiti. i opet sam uzlaud tragao za izvorom te informacije. imamo sada primjer kolege brunde koji kaže da mu je kolegica rekla da je ove godine donesena neka mitska odluka kojom ako ponovno upiše gp2 gubi pravo studiranja uz potporu ministarstva.
    tko je ta kolegica? kakva je to odluka? gdje je donesena? možda je odluka i donesena, neću ulaziti u to, ali volio bih da mi se pokaže tekst te odluke

pita me jedan dan prijatelj ima li komisije na bolonji jer mu cimerica kaže da na novinarstvu ili kojem kurcu već nema... i tako u nedogled. pa jebi ga!

tu pola vremena trošimo na odgovaranje na panična pitanja i konstrukcije ecovskih diabolica nego na nešto korisno

kad netko počne post sa "ja sam čuo" ili "može li TILA" zadavio bih ga
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma Godfather's Avatar

Quote Originally Posted by creative View Post
    Iskreno sumnjam da ti je gosp Relkovic rekao da cemo izgubiti pravo studiranja. Zato smo svi uzrujani. Dobro kaze Fat -sirenje paranoje, nis drugo. Znam hrpu ljudi koji su upravo zbog ovakvih gluposti prestali citati pravokutnik...Cijelo vrijeme se pise i govori s njegove strane da ce nas prebacivati na Bolonju i bok. Ajde od sad radije provjerite dodatno takve informacije, a kad dobijete potvrdan odgovor od neke sluzbene osobe stavljajte obavijesti ovdje. Ovako se samo ljudi uzbuduju, zivciraju a na kraju ispadne da je patka u pitanju.....
    Ja ne kužim o čemu vi govorite...Relković je curi lijepo u mailu odgovorio da će nas prebacit na bolonju, nigdje nije bilo govora o gubljenju prava na studiranje (vidi pod Papirologija - stari studenti). Ovo o gubljenju prava je vjerojatno jednom izjavio neki paničar,a to čulo ostalih petorica takvih, i eto ti odma masovne histerije..dajte se uozbiljite ljudi.

Quote Originally Posted by Godfather View Post
    Ja ne kužim o čemu vi govorite...Relković je curi lijepo u mailu odgovorio da će nas prebacit na bolonju, nigdje nije bilo govora o gubljenju prava na studiranje (vidi pod Papirologija - stari studenti). Ovo o gubljenju prava je vjerojatno jednom izjavio neki paničar,a to čulo ostalih petorica takvih, i eto ti odma masovne histerije..dajte se uozbiljite ljudi.
    ovu konstrukciju o gubljenju prava studiranja sam već čuo treći put na ovom forumu.

a što se tiče prebacivanja na bolonju, i s time ste već lagano dosadni. onako lagano. naime zašto... ovaj faks je jednom rekao da će prije žena znati bočno parkirati nego što će dopustiti bolonjcima dekanski. pa su rekli da je apsoultno suluda ideja da bi se godina plaćala u dva dijela, to je ravno tome da romi smiju hodati ulicom danju.

što će biti 31.10.2011. je nemoguće pogoditi. i relković sam kaže prema trenutnim propisma. prema trenutnim propisima svašta nešto negdje netko.

ako nas sve pobacaju na bolonju, sve će nas pobacati na bolonju i nitko od nas tu neće moći ništa napraviti jer su se fino pokrili. dali su rok. tko je uspi super, tko ne, zna što ga čeka.

osobno vjerujem da će za one koji imaju jedna ispit ili recimo samo diplomu dopustiti neko produljenje prava kao što sada rade ako ne diplomirate do kraja akademske godine.

ono što mi ide na kurac je masovna indignacija nad time kako je faks zapt u pogledu što će nas prebaciti na bolonju a imamo samo jedna ispit do kraja. nisu do sada još nikoga prebacili, a kada prebace onda ćemo dramiti. do tada, ajmo probat ne imati taj jedan ispit

A jeste svi nabrijani u pi...mat...!!
    Ja sam čula, i to namjerno neću reći od koga, i to informaciju koju neću specificirati jer mi ju ni ta osoba nije mogla specificirati, a koja daje naslutiti ovu sumnju, i ja sam pokrenula to pitanje, dakle meni j.... mater..
    Budite sigurni da ne bih pokretala ovo pitanje da ni sama nisam osnovano posumnjala. A moram priznati da sam razočarana sa svima vama koji ste kao i ja imali doživjeti tretman koji je bio protivan zdravom razumu ali smo se ipak zbog njega morali organizirati, pisati molbe, peticije i boriti se upirući se o statute i pravilnike za svoja prava!
    Zato ja ovo ne bih nazvala paranojom već samo oprezom utemeljenom na lošem iskustvu, kako bi mogli na vrijeme reagirati.
    Last edited by ajviem; 22-09-2010 at 18:26.

yeah, cry me a river...

Kak' si ti meni smešan
    Ljudi, nemojte se ljutiti, sve će biti u redu..

Početnik na forumu

[QUOTE=....do tada, ajmo probat ne imati taj jedan ispit[/QUOTE]

..mislim da je to najbolja mantra za sve. I rješenje problema. no teže je sjest i učit....lakše je sjest pa zamišljat scenarije;-) Igra se prljavo,novac čini čuda, al ajmo ih zeznut i položit sve tako da im propadne plan bolonjez bogaćenja...

Pa mislim da nekima i nije jedini problem sjesti i učiti...čak i onih par sati koji preostanu nakon posla...već što slijedi nakon što uopće savladaš ono nehumano i sadističko gradivo, kad krene hodočašće od roka do roka zahvaljujući Nikšićima i inima koji odluče da tvoje znanje samog gradiva iz knjige nije dovoljno za PROLAZ, već je potrebno i da si upoznat i sa praktičnim znanjem a ponešto i iz sfere pravne znanosti, pa prema tome ne možeš računati samo na svoje snage i praviti ikakve planove u ovom smislu..i dakle svakako brinuti što i kako krajem krajem listopada 2011.
    Last edited by ajviem; 27-09-2010 at 00:02.

MRZIM OVAJ PROKLETI FAKULTET!!!
    Taman kad ti se učini da postoji neko svjetlo na kraju tunela to zbilja može biti samo 100 vagonski teretni vlak koji koji prevozi lako zapaljivi teret, a lokomotivom upravlja cijela uprava fakulteta!!!
    Upravo bio kod Relkovića koji mi je objavio divne nove friške vijesti od ovog 9. mjeseca...naime ako ste 4. godina i želite se prebaciti na Bolonju da olakšate i sebi i fakultetu više ovu agoniju te završite studij što prije...oni vas sada po novom VRAĆAJU NAZAD NA 3.GODINU! WTF...!!! Zbog jeb...g EJP-a jer ne možete imati ispite sa 3 studijske godine upisane. Prošle godine se moglo bez problema, ali sada 5 do kraja upisa su se sjetili da će najstrože provoditi Bolonju... Imam nepoložen gp i gpp i sad bi kao u zimskom semestru trebao upisati samo GP1, a u ljetnom GP2 i EJP..i to je to...i tek za godinu dana ispite 4 godine... WTF!!!!! Ma dosta mi je više ovog fakulteta...takvim tempom ću završiti fax u penziji...ovo znači još mimimalno 3 godine studiranja... Ma fuck off...ne vraćam se na 3. no way...ili idem u Split ili po starom ili pitaj boga šta... Idem sutra kod prodekana...svih! I dekana isto da vidim jel mogu bar kakvu molbu pisati... Mislim ovo zbilja nije fer...pa šta su stavili fakin EJP na 2. god.. A za godinu dana će onda isto sve koji nisu riješili Gp vratiti na 3. godinu???
    Ljudi...savjet neki...plizzzzzzzzzz...

Raspižđeni Student......

ps.jel se netko možda ove godine s 4god prebacio na Bolonju dosad..meni ovo smrdi na odluku koju je uprava donijela prije 2-3 dana jer im se dosta ljudi počelo prebacivati na Bolonju...

Drugim rječima dragi moji...ako ste sada 4 godina po starom s nepoloženim GP-om i ne riješite ga u u narednih godinu dana (a s takvim ispitom sve je moguće), iduće godine će vas prebaciti na 3 god. bolonju i uvalit vam još 5god.. Super, ha..?
    THIS FAX SUUUUUUUUUUUUUUUUUX!!!!!!!!!!!!!!

Početnik na forumu

znam da ćete me sad popljuvat kolektivno-boo hoo
    al hebemu sve, imali ste najmanje 7 godina da završite faks..i niste uspjeli (il nećete uspjet).zbog ovih ili onih razloga.ok.sve pet.al kaj bi sam zbog vas trebali imati parealelan sustav još sto godina??pedeset godina??20? di god da podvuku granicu naći će se neki koji eto ima još samo mpp i diplomski.i dva izborna po mogućnosti.zna se za rok od sedam godina već par godina, pa ne možete reć da vam niko n ije reko.studirat ćete još petu i bok.
    ajmo sad iskaljivanje

Mlada nada foruma hellokitty's Avatar

dabog da te prebacili na sustav koji ce doc nakon bolonje

Početnik na forumu

možda se smiluju pa uz neke molbe daju još 1 semestar za završit zadnji ispit ili diplomski, a možda koji drugi PR fakultet u HR upravo tako nešto da svojim studentima, pa ce biti i opcija prebaciti se negdje i položiti taj zadnji ispit ili dva...
    s naglaskom na MOŽDA...evo još dvije teorijice da imamo o cemu pricat

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by ladyv View Post
    znam da ćete me sad popljuvat kolektivno-boo hoo
    al hebemu sve, imali ste najmanje 7 godina da završite faks..i niste uspjeli (il nećete uspjet).zbog ovih ili onih razloga.ok.sve pet.al kaj bi sam zbog vas trebali imati parealelan sustav još sto godina??pedeset godina??20? di god da podvuku granicu naći će se neki koji eto ima još samo mpp i diplomski.i dva izborna po mogućnosti.zna se za rok od sedam godina već par godina, pa ne možete reć da vam niko n ije reko.studirat ćete još petu i bok.
    ajmo sad iskaljivanje
    o kako cudnog sveta ima...
    prekrasno se doc naslađivat ovdje i solit pamet nekome kome nije do zajebancije, jel tak?! metni si plus

Quote Originally Posted by hellokitty View Post
    dabog da te prebacili na sustav koji ce doc nakon bolonje
    Bog je to 'stvorenje' već odavno (prije 23 godine) kaznio. Na takve se ne treba ni obazirati, a najčešće i jesu i ostanu nevažni...

+ Reply to Thread
Page 1 of 8 123 ... LastLast

Bookmarks