+ Reply to Thread
Page 8 of 8 FirstFirst ... 678
Results 211 to 223 of 223

Thread: Što će biti sa starim studentima ako ne polože sve do kraja 2011.?

Mlada nada foruma Runing away's Avatar

Default Re: Što će biti sa starim studentima ako ne polože sve do kraja 2011.?

istina ne bi bilo ok. i znam da nas ne mogu ostaviti po starom vječno, nije da mi se sviđa ta ideja ali razumijem njihove stavove. vidjet ćemo kako će biti, sad ići razmišljati o idućoj godini nema smisla. sve će se to izmijeniti milijun i jedan put do tada.

*škatula za sne* bubašpara's Avatar

s obzirom na njihovo dosadašnje ponašanje nekako sumnjam da će pustiti sve koji su po starom da ostanu tako da kraja.. očito će prebacivati.. a sad dal će se smilovati ljudima kojima ostane ispit, dva i diplomski...?? bilo bi ljudski da ih puste.. mada,kad se sjetim kako su predprošle, pa i prošle godine (one neinformirane) na prijevaru bacali na bolonju tvrdeći im da moraju i da nemaju drugog izbora, a nisu morali!! za njihovu ljudskost baš i ne bi stavila ruku u vatru.. a to što kaže fat da ne bi bilo fer da puste ljude s 2 ispita, a prebace one s 3 ispita.. istina.. ali nažalost negdi se mora povući crta.. jer kad bi pustili one s 3 ispita ne bi bilo fer prema onima kojima su ostala 4... itd...
    Sell the Vatican, feed the world!

Mlada nada foruma Victoria's Avatar

Quote Originally Posted by bubašpara View Post
    za njihovu ljudskost baš i ne bi stavila ruku u vatru.. a to što kaže fat da ne bi bilo fer da puste ljude s 2 ispita, a prebace one s 3 ispita.. istina.. ali nažalost negdi se mora povući crta.. jer kad bi pustili one s 3 ispita ne bi bilo fer prema onima kojima su ostala 4... itd...
    Ovo je istina da ne bi bilo fer prema nekome kako god okreneš jer gdje god da povučeš crtu netko će biti "prvi ispod crte", ali opet mislim da bi vrhunac groteske i ne-fer ponašanja bio reći nekome kome je ostao 1 ispit ili diplomski- da ne može po starom diplomirati zato što to nije fer prema onome tko ima još samo 4 ispita.

Iako opet ne vidim problem u tome da one koji su sve odslušali puste da polažu te ispite ako treba još 5 godina uz naravno plaćanje svakog ispita kao što se to uvijek i moglo. To ionako više nisu studenti koji ih išta posebno koštaju, više plaćaju fakultetu i samo dolaze na ispit. Redovan student ionako ne možeš biti unedogled.

I kako će se riješiti stvar s diplomskim radovima i obranama kojih bi slijedeće godine moglo biti jako puno? Što ako sve položimo, a ostane obrana diplomskog za koju se termin recimo dobije tek iza 30.09.2011. Po slovu zakona bi i takve trebalo na bolonju, ili?! Mislim da bi bilo fer reći što prije gdje će se povući crta, a gdje će biti prostora za molbe i fleksibilnost jer ovo sadašnje stanje nije fer prema nikome. A ne čekati kaos rujna 2011., početak nove akademske godine, gužve na ispitnim rokovima, možebitni dekanski itd. da se onda donose takve odluke.
    dipl. iur.

Mlada nada foruma jay low's Avatar

Quote Originally Posted by Runing away View Post
    Ma nebitan vam je EJP dok dođemo do njega i očistitmo treću godinu, mislim da nam neće biti na pameti kao nešto teško. Više me zanimaju njihovi planovi za iduću jesen. Pa ako mi damo 3. i dio 4. ne vjerujem da će bacati na bolonju, previše komplikacija.
    u vezi ejp... sinulo mi...zasto je to vama sad problem polagat kad ga svi vec imate upisanog i fol odslusanog kad ste upisali 4.god?mislim, ja sam upis 4.god prosle god po starom i iam upisan ejp al ga nemoram polozit ak dam 3 izborna...i zake svi vi koji ste se prebac na bolonju morate onda cekat 6.mj?il sam ja nes krivo tu svatila? il vi nemate upisanu 4.god ?

*škatula za sne* bubašpara's Avatar

budući da je ejp po bolonji na 2. god, a pravilo je da se ne mogu imati istodobno upisani predmeti sa 3 različite godine, zbog tog glupog ejp-a (kojeg btw imamo upisanog u index otprijei i kao odslušanog) mi koji smo se prebacivali na bolonju nismo mogli upisati ništa s 4. god!! a 6mj moramo čekati jer je taj debilni predmet u ljetnom semestru!!

@Victoria.. ne znam kako će oni to izvesti iduće god u 9 mj, samo se nadam da će imati barem minimum razumijevanja prema studentima..
    Sell the Vatican, feed the world!

o đizs.zlo. :-O

Sesuda Noola's Avatar

Quote Originally Posted by bubašpara View Post
    budući da je ejp po bolonji na 2. god, a pravilo je da se ne mogu imati istodobno upisani predmeti sa 3 različite godine, zbog tog glupog ejp-a (kojeg btw imamo upisanog u index otprijei i kao odslušanog) mi koji smo se prebacivali na bolonju nismo mogli upisati ništa s 4. god!! a 6mj moramo čekati jer je taj debilni predmet u ljetnom semestru!!

@Victoria.. ne znam kako će oni to izvesti iduće god u 9 mj, samo se nadam da će imati barem minimum razumijevanja prema studentima..
    Ja se samo nadam da cemo se nekako skupit pa otici do dekanata u 2.mj da vidimo jel nam mogu iako izaci u susret...jer smo trenutno generalno sjebani..ok ja imam za polagat, al sta ako netko ima samo gp...pa nemre nis s 4.odslusat to su debilane...da nema ejpa svi bi mogli nes s 4.upisat, ne bi htjela da to samo prodje mimo nas, trebali bi se bar za nesto izboriti jer ovako nije fer....opet ponavljam, ja imam sta za polagat, al u istoj su situaciji ko i ja ljudi koji samo jedan ispit imaju....
    Zaza rules!

a zamisi one koji su dali gp al nisu gpp i sad su osli na bolonj.znam i takve.i kaj sad?cjelu god ce davat sam ejp? gospodeee

Sesuda Noola's Avatar

Quote Originally Posted by jay low View Post
    a zamisi one koji su dali gp al nisu gpp i sad su osli na bolonj.znam i takve.i kaj sad?cjelu god ce davat sam ejp? gospodeee
    Pa da...ima takvih dosta...meni je to suludo...ja ne znam jel ovaj Rodina ne kuzi ili sta, da se nisu nekak mogli dogovorit....jebote HOCEMO polagat ispit sto prijer jer se jebeno zelimo rijesit ispita da mozemo polagati napoko te ispite s 4.----ma uzas
    Zaza rules!

Mlada nada foruma Runing away's Avatar

Quote Originally Posted by Victoria View Post
    Ovo je istina da ne bi bilo fer prema nekome kako god okreneš jer gdje god da povučeš crtu netko će biti "prvi ispod crte", ali opet mislim da bi vrhunac groteske i ne-fer ponašanja bio reći nekome kome je ostao 1 ispit ili diplomski- da ne može po starom diplomirati zato što to nije fer prema onome tko ima još samo 4 ispita.

Iako opet ne vidim problem u tome da one koji su sve odslušali puste da polažu te ispite ako treba još 5 godina uz naravno plaćanje svakog ispita kao što se to uvijek i moglo. To ionako više nisu studenti koji ih išta posebno koštaju, više plaćaju fakultetu i samo dolaze na ispit. Redovan student ionako ne možeš biti unedogled.

I kako će se riješiti stvar s diplomskim radovima i obranama kojih bi slijedeće godine moglo biti jako puno? Što ako sve položimo, a ostane obrana diplomskog za koju se termin recimo dobije tek iza 30.09.2011. Po slovu zakona bi i takve trebalo na bolonju, ili?! Mislim da bi bilo fer reći što prije gdje će se povući crta, a gdje će biti prostora za molbe i fleksibilnost jer ovo sadašnje stanje nije fer prema nikome. A ne čekati kaos rujna 2011., početak nove akademske godine, gužve na ispitnim rokovima, možebitni dekanski itd. da se onda donose takve odluke.
    Tek sam sada vidjela ovaj tvoj post. Postavila si dobro pitanje. Jer ako smo mi po starom sve odslušali i nemaš više što upisati poslije 4. nego apsolventsku, zar nas ima smisla opet bacati na bolonju da bi po ne znam koji put slušali isto. A već smo obavili i vježbe i seminare. Većini će iduće godine u jesen ostati par ispita i diplomski, ali bi se već oko travnja trebalo vidjeti što i kako a ne u rujnu u vrijeme rokova. Bilo bi super da samo daju da se to ispolaže a oni koji eventualno sad upisuju 4. (ako takvih ima), njima je malo teže.

Početnik na forumu

Na prometnom faksu odobreno je za stare studente završetak studija do 30.09.2013.

No ipak, to je promet. Sumnjam da će naši išta mijenjati, ali nikad se ne zna.

http://www.fpz.hr/Datoteke/Dodiploms...og_studija.pdf

ja sam cula da nam je produzeno jos god dana .. tak vele neki asistanti a i relkovic je reko kad ga je neko to pito ''a pisat cete molbe''.. tak da brijem iamo jos fore jeeee

Početnik na forumu

Nakon prometnog faksa, sad je i ekonomski produzio rok do 30.09.2012. Samo nasi naravno sute.

+ Reply to Thread
Page 8 of 8 FirstFirst ... 678

Bookmarks