ZOO je, ak se ne varam, jedini dio literature di se akreditivi spominju (pošto su knjige tako stare da se u njima najprije treba izumit vatra, pa onda treba past Varšavski pakt. itd da bi došli do akreditiva... :roll: ). Pa ak je u literaturi zadnji broj NN koji briše sve te odredbe - nema ta šta pitata kak je to prije bilo uređeno... Druga stvar bi bila je da je to obrađeno u udžbeniku...
Mislim, vjerojatno će Jednoobrazna pravila i običaji o akreditivu MTK postat obvezna literatura za jedno tri roka :-D , al do tad - treba iskoristit gužvu...
Kad sam već tu, da bacim još jedno pitanje u more tišine...
:?: :shock:Kamate na kamate po bankarskom računu
Jel to ono kad na računu imaš 1,50kn; pa oko nove godine sjedne misterioznih 5 lipa; pa sljedeće godine na 1,55kn sjedne misterioznih 7 lipa i tako to ili? Kaj, to je onda iznimka od anatocizma?
Zbilja mi se neda tražit svoj ugovor o žiroračunu s PBZ-om, surfat u potrazi za Odlukom Banke o kamatnim stopama u poslovanju s građanstvom niti visit na limunu.hr (iako je zabavno u headeru stranice pratit kak su investicijski fondovi svaki dan u sve većoj komi... :badgrin: ) u potrazi za odgovorima na njihova pitanja...
Pa ono, jel to to il ima nešto u odredbama ZOO-a o tekućem računu/novčanom pologu šta mi je promaklo? :smt022

Reply With Quote
- pa slijedom toga i ova filozofija oko ta tri odnosa. Kako se točno zovu vjerojatno piše u Klariću. Teško da bi samo sa ZOO -om došao do ovog, al ono...šta da ti kažem...
) glede pitanja tko kodificira uzance, jer-provjerih-stvarno pise u Goldštajnu ((opce uzance Vrhovni privredni sud, posebne uzance Savezna privredna komora)), te pitanja glede ugovora o posredovanju (na svoje cudenje otkrih da je stvarno u literaturi),

Bookmarks