+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: +24 GOD I DRZAVNA MATURA

Početnik na forumu Change's Avatar

Default +24 GOD I DRZAVNA MATURA

bOK !
    Pretpostavljam da je ovo pitanje vec negdje bilo , ali pliz ako je tako - kratki rezime onih koji znaju !
    Dakle , osobe starije od 24 godine ne moraju na drzavnu maturu , tako je bilo prosle godine za ovu postoji 99 % sanse da ce biti isto...
    Sto onda ? Samo gube taj dio bodova ili imaju prijamni kao sto je bilo prije par godina???(hrvatski , opca kultura etc... )
    Zanima me izvanredno studiranje.
    Jel li velika navala direktno i za taj dio ???
    Da li prilikom upisa imam prednost ako automatski zatrazim opciju IZVANREDNOG ili svejedno cekam da svi odustanu koji ne uspiju upisati redovan studij ?

Ne znam... Mozda su pitanja i glupa , ali ne znamo se pa mi je malo manje neugodno !

P.S. aKO nisu glupa imam ih jos hrpu na tu temu...

H V A L A
    Promjena je oprostiti se od stare poznate situacije i suočiti se s novom nepoznatom situacijom.

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Default Re: +24 GOD I DRZAVNA MATURA

U tom slučaju možeš biti samo izvanredni i upisuješ se na neki način mimo rang ljestvice ostalih. Tj. rangiraš se samo sa onima koji isto imaju 24+ dok se ne popuni kvota od 20 ljudi koje tako upisuju.
    Mislim da prijemni polažeš samo logičko zaključivanje.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

hm... to je pozitivno za mene ili ??? ;-)
    mislim , što u slučaju ako se ne pojavi 20 ovakvih slučajeva ??

thnx
    Promjena je oprostiti se od stare poznate situacije i suočiti se s novom nepoznatom situacijom.

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Change View Post
    hm... to je pozitivno za mene ili ??? ;-)
    mislim , što u slučaju ako se ne pojavi 20 ovakvih slučajeva ??

thnx
    ?

pa ako je kvota 20 ljudi ti bi razloga za zabrinutost imala ako vas se prijavi puno vise od 20 koji su u istoj situaciji ko ti. tada bi mogla izvisiti

makar sumnjam da ce do toga doc...
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Quote Originally Posted by suni View Post
    ?

makar sumnjam da ce do toga doc...

Ako bude ovako - platim pivu!

;-)

Početnik na forumu

Pozdrav svima!
    Ako nekome ne bi bio problem dati si malo truda i odgovoriti mi; zanima me (iz "prve ruke") je li netko od +24 bio na upisima 2011. i polagao prijemni za stare maturante - kakva su okvirno pitanja (osim onog testa razumijevanja/logike), postoji li kakva "špranca" po kojoj bi bilo dobro proći gradivo iz srednje škole (gimnazijsko) i da li stoji informacija o upisnoj kvoti - ukoliko nema 20 ljudi za upisati, nema ni upisa, odnosno zna li netko podatak o cca broju starih maturanata koji su željeli upisati izvanredno pošle godine..
    Također, ako ima netko od starijih izvanrednih studenata, na 1., 2., 3... godini, tko studira uz posao od 8-16h, eventualno uz klince, čisto da podijeli kakav info o tome kako je.
    Velika hvala unaprijed i lijepi pozdrav,
    T.

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Quote Originally Posted by Gambit View Post
    ukoliko nema 20 ljudi za upisati, nema ni upisa,

Ako nema 20 prijavljenih ljudi, nego se prijaviš samo ti, tebe će upisati. Tak da nemam pojma što ti znači ovo "nema ni upisa".
    Što se tiče studiranja uz posao, ako ti se ovdje ne javi nitko pogledaj malo i kroz topik Studij uz rad na podforumu Netematske rasprave.

Sretno
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

+ Reply to Thread

Bookmarks