tko god vas ispituje zasto ste toliko studirali, kolko imate iz gp-a i sto je zalozno pravo - ustanite i recite hvala i dovidjenja.
bar u sebi

odvjetnik kojem treba covjek da mu radi posao nece trosit svoje vrijeme na ispitivanje pizdarija i slanje vas kroz 5 kruga besmislenih razgovora o tome kak sam ja riba, ti si ovan i ocemo'l se slagat.
da, odvjetnici bi najradije da im dodje odmah netko bar kao polugotov proizvod, da mu se ne mora objasnjavat svaka sitnica i da ga u roku odmah rastereti bar ovog jednostavnog i dosadnog posla.
a ako ne moze dobit to - a ne moze - ajde bar da se cini okej, da ne djeluje kao psihopat i da nije netko tko ce ikad izgovorit recenicu - "ali meni je proslo radno vrijeme"

znaci trazi se da imas nesto u glavi i da ozbiljno shvacas da se posao mora napraviti, a sve drugo ces naucit.
i biranje pripravnika je isto stvar procjene i sanse zajeba su ogromne. i zato da se minimizira zajeb, najradije se uzima po preporuci.
a kad se posao dobije, uci se po principu bacen si u vodu pa plivaj il se utopi.
objasne ti se najbitnije stvari, al puno toga moras kuzit sam, prelistavat spise, ucit iz proslih podnesaka, dozivljavat zivcane slomove, jednostavno se snalazit kako znas i mozes.
i onda se prvih par mjeseci sramotis di stignes.
pa polozis pravosudni.
i jebeno si najpametniji odvj. vj. sto je ikad hodao planetom i patroniziras mlade buduce ili friske pravnike po forumima
that being said - ako se iskalite u odvjetnistvu odmah na pocetku, nema toga s cim se necete kasnije moc nosit.
Bookmarks