+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 35 of 35

Thread: Što nakon diplome

Početnik na forumu

Default Re: Što nakon diplome

Quote Originally Posted by Maat View Post
    jel to znaš za sigurno ili pretpostavljaš, tj. otkud ti taj podatak? i jel znaš kad bi otprilike moglo biti u travnju, koji datum?
    kolko vremena prođe od objave natječaja do testiranja cca?
    jesi bila na razgovoru / znaš kako je otprilike, jel se mogu standardizirat neka pitanja koja postavljaju...?
    hvala

edit- sad sam vidjela post u vezi prvog pitanja... dakle uglavnom jesu 2x godišnje...
    na zadnja dva natječaja: 1. objavljen u travnju - testiranje bilo u srpnju, a razgovori mislim krajem rujna (da, svi smo mislili da neće bit testovi preko ljeta pa smo se zeznuli
    2. objavljen u listopadu, testiranje veljača, razgovori ožujak (s tim da je ovaj natječaj upola manji pa su se očito napokon požurili s razgovorima)
    - imaš na legalisu podforum posao/vježbeništvo sud I i II gomilu dobrih info - uglavnom razgovor se razlikuje od povjerenstva do povjerenstva (obično tri različita), zajedničko pitanje koje se redovno povlačilo je bi li radije radili na sudu ili u d.o. i zašto, obično pročešljaju životopis tako da treba izbjegavati nakićivanje , gdje se vidš za pet godina itd., čula sam da su neke pitali bezvezna pitanja tipa dužina kazne dugotrajnog zatvora ali većinom se radilo samo o prikupljanju dojmova o kandidatima...

Mlada nada foruma Pinhas's Avatar

Ekipa, 19.2.2011. stupio je na snagu novi pravilnik o načinu, provođenju i ocjenjivanju provjere znanja i razgovora kandidata u postupku imenovanja na državnoodvjetničku dužnost... ako nekog zanima, evo linka http://www.poslovni-savjetnik.com/pr...ovjere-znanja-

Početnik na forumu Zoya19's Avatar

Forumaši, kad se najranije može polagati pravosudni nakon diplomiranja na faksu?
    Nije valjda da ću čekati 5 godina i do tada imati 3000 kune plaće.
    Osim toga, pročitala sam da bih trebala imati odrađen pripravnički u nekom odvjetničkom uredu, a zanima me je li to nužno za dobivanje stalnog posla?
    Naime, ja ne bih htjela biti odvjetnica.
    Thx

Početnik na forumu

Pravosudni možeš polagati nakon 18 mjeseci, ako vježbenički staž odrađuješ u pravosuđu ili odvjetništu, vježbenički staž se ne mora nužno odrađivati u odvjetništvu, za većinu pravnih poslova da bi obavljala za stalno trebaš imati položeni pravosudni,državni stručni ispit ili neki drugi ispit, za posao tajnika na neodređeno u školama ne moraš imati položen državni stručni ili pravosudni ispit, a za asistente na fakultetima nisam siguran da li nešto moraju polagati, mada je i njima cilj da se usavrše i polože pravosudni ili neki drugi ispit.
    Last edited by svemirski kapetan; 19-09-2011 at 13:15. Reason: yhdyh

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

..
    Last edited by malimrav85; 10-05-2012 at 13:45.

Još

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks