ko da je ta tužba ikada bila realna opcija. čisto politikanstvo i drkanje kurca na suho
ko da je ta tužba ikada bila realna opcija. čisto politikanstvo i drkanje kurca na suho
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Malo sam si razmišljao,
zanimljiva je činjenica da sve ove "proevropske" udruge za "mir, nenasilje, povijesnu istinu, antifascesizam, suočavnje sa prošlošću itd." (tj. svirači kurcu ukratko opisane)
koje se zdušno i borbeno zalažu da se "obilježavaju nevine žrtve genocidne hrvatske politike", i izgradile su si imidž na nekoliko incidenata koje su isprostituirali da bi zaradile i veliki novac na tome, i još ga naravno zarađuju od svojih vanjskih financijera;
nikad nisu došle na ideju da se npr. izgradi spomenik svim poginulim hrvatskim srbima koji su bili u HVu.
Mislim da ne postoji bolji način na koji bi se pokazalo javnosti da više od polovice hrvatskih srba nisu bili četnici i antidržavni elementi, nego da su unatoč nemalim problemima (uzrokovanim naravno ponašanje svoje lošije polovice)
ostali i odabrali biti lojalni, te bi se to glorificiralo i nagradilo sa odavanjem počasti istima.
Zato mislim i da su sva ta izdrkavanja s počastima za mrtve četnike i njihove logističare, te eventualni povratak istih direktno pljuvanje u lice tim lojalnim srbima koji su odbacili pobunjeničke ideje i prihvatili RH kao svoju domovinu.
Štoviše, neki su učinili puno više za Hrvatsku sa puškom u ruci, nego ne baš mali broj Hrvata.
Pri tome bi to naišlo na odobravanje i Hrvata i puno srba, jer bi se barem malo prestalo percipirat 99% srba kao nekakvog trojanskog konja u državi, dočim se sva sadašnja nastojanja da se stvori neko "evropsko" jedinstvo kriminalizacijom dom. rata i valorizacijom četništva dovode direktno do toga, u širokim narodnim masama, da se opet svi srbi smatraju neprijateljima, pa čak i oni koji ne razmišljaju o Velikoj Srbiji, tj. gade im se takve ideje.
Ovo pak ima svoju opečnu varijantu u tome da, osjećajući se (opet) ugroženo, čak i neki lojalni srbi odbacuju svoju eventualnu privrženost RH te počinju prihvaćat ekstremističke ideje, misleći da će ih to zaštititi, ili barem počinju osjećati ogroman animozitet prema bilo kakvom hrv. domoljublju, djelomice iz straha misleći da je to sve upereno protiv njih.
Naravno, nekome to ne odgovara, nekim našim državama u susjedstvu, pa im je draže da opet pokušavaju iskoristiti hrv.srbe i njihove simpatizere da ostvare svoje planove - a kako to rade ?
Pa da se isključivo obraćaju bivšim pobunjenicima, i zalažu se za promociju takvih u hrv. društvu,
umjesto da se na čelo hrv. srba u svim općinama postave osobe koje su pokazale lojalnost RH tijekom rata, i takve vode dijalog.
Treba nam osoba koja će reći " Da, ja sam srbin, ali sam lojalan RH , govorim u ime stotine tisuća srba iz neokupiranih područja RH, i mi smatramo da je Oluja bila posve legitimna akcija oslobađanja teritorija, te se nikako ne slažemo da se pobunjeništvo glorificira ".
A ne da se nekakav tenkre, bivši funkcioner "RSK" javlja i likuje nad pobijenim četnicima, i usput izazove bijes i mučninu svakog normalnog hrvatskog građanina.
Ovo je slično kao i fakt da su sve one koji su bili za neki dijalog i pregovore tijekom rata, tj. da se možda tzv. Krajina nekako vrati u sastav RH, odmah su bili sklonjeni u stranu, i to više nije bila nikad opcija - Beogradu su trebali isključivo luđački ekstremisti kao Martić.
E sad, zašto je tim nekim udrugama stalo da nikada ne obilježe i odaju počast tim srbima koji su se borili za RH je jako dobro pitanje - možda u svom bolesnom i izopačenom mozgu misle da su oni izdajnici i da su morali kao ostali pucat po RH i njenim građanima ?!?
stari, tebe more fakat velike brige... jesi se kada zapitao zašto republika hrvatska ili jedinice lokalne samouprave nikada nisu službeno odale počast srbima koji su borili za hrvatsku? neki trg u zagrebu - trg srpskih domoljuba?
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
kaj je on srbin?
cijelo si vrijeme brijem da je, jer sam negdje citao clanak o tom da se dugo nije uzimao kao prva zrtva rata upravo zbog tog.
ali sad nemrem nac taj podatak nigdje, pa moguce da sam u krivu...
edit- a ne, u krivu sam...
taj clanak o kojem sam pricao isao je o goranu alavanji koji je ubijen 5mj. prije jovica...
Mislim da se on nije uzimao kao prva ratna žrtva jer on nije ubijen u klasičnoj vojno-redarstvenoj akciji sukoba dvaju oružanih skupina, nego kao posljedica "terorističkog" napada na njegovo milicijsko vozilo, vjerojatno s ciljem okrivljavanja Hrvata da su to učinili ili kao neki međusobni obračun, i to se sve dogodilo još krajem '90. otprilike dobrih 4 mjeseca prije nego što je počelo ozbiljno zveckanje oružjem.
Ako taj lik nije prva ratna žrtva kako onda neki prema registru imaju status branitelja još od '90.?
Zato što je '90. bio osnovan tzv. P. Hr. redarstvenik kao zdrava alternativa miliciji popunjenoj većinom srbima, plus i kao neki zametak vojske, i ti ljudi se vjerojatno smatraju hrvatskim braniteljima, za razliku od tadašnjih srpskih milicajaca kojima iz očitih razloga nedostaje status branitelja ;
a do '96. to sam se i ja čudio prije al je stvar u tome da su neki bili mobilizirani i u potpuno pripravnom stanju za rat do polovice te godine jer se vjerojatno očekivalo još sranja, a to se nezna previše jer neki misle da je rat završio u 8. mj. '95 i da su svi otišli kući pjevajući.
Ne zaboravite svakako da je u to vrijeme još uvijek Ist. Slavonija bila pod okupacijom tj. mirna reintegracija nije još ni blizu bila završena.
Moje mišljenje je da su to sve zakulisne igre i ove presude su napakirali Britanci, stari pajdaši naših istočnih komšija. To se zna oduvijek. Ostalo su finese, ko je kaj trebao napraviti ili nije. Naravno, da su naši političari odigrali svoje ne bi bilo ovako drastično, ali od ovih trenutnih to nemremo očekivati.
Da je malo zamršenija cijela situacija vrlo lako bi zainteresirani na ovaj način (laganjem) prevalili krivnju na nas, ili u najboljem slučaju izjednačili ju. Ali ovak, s presudama koje nemaju veze sa zdravim razumom to ne će uspjeti. Lakrdija od suda, gledano s pravne strane. Daje mi dodatni razlog za svrstavanje MP-a u grupu predmeta koji nemaju baš dodirnih točaka s realnošću.
Domovinski rat je toliko čist i pošten, da će i istina koja je u samo jedna, uvijek isplivati. Tak da se ne bojim nekih težih posljedica. Peti dan kolovoza i dalje ostaje Dan pobjede, s pravom. Vidimo se u KninuNadam se da će se tam uskoro pojaviti i svi uznici koji još jednom podnose žrtvu za nas, ovaj put mnogo besmisleniju.
*Isto tak, očekujem da se hrvatski narod sjeti ako nijednog drugog argumenta PROTIV, onda barem ovih presuda, na referendumu o ulasku u EU.
Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!
http://www.jutarnji.hr/ante-gotovina...-dunju/940198/
eto pogodila sam...samo jos sise cekam
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
čitam ovo i već tri sata neutješno ridam za ximenom i dunjom... brijem da je ante upravo oduševljen idejom da iduće 24 godien provede zaštićen od ove dvije glupače
Pišite pisma potpore hrvatskim herojima na slijedeće adrese:
MLADEN MARKAČ general HV
P.O. Box 13888,
2501 EW The Hague
NEDERLAND
ANTE GOTOVINA general HV
P.O. Box 13888,
2501 EW The Hague
NEDERLAND
Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!
Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.
Mislim ova sad podmetavanja i tobožnja istraga o tome ko je odnio brijunske transkripte su smiješna. Kog oni misle pravit budalom? Da ih nije odnio jedan, odnio bi ih drugi. Nigga please.
pa mora netko najebati, tako je to kod nas, da ne bi slučajno kolektivno priznali zajeb
There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.
Mislim molim vas, i šta kad doznaju tko je odnio transkripte? Kako će jaca progurat tezu da se pokreće postupak protiv osobe koja je predala dokazni materijal međunarodnom sudu sa kojim se država obvezala surađivat, i koji uz to poprilično inkriminira mnoge osobe u hrvatskom političkom establišmentu?
dva problema su u igri
prvi, jel to uopće državna tajna
i ako je, je li isključena protupravnost
baš zbog ovog kaj si rekao, rekao bih da je protupravnost u svakom slučaju isključena pa svaka rasprava postaje bespredmetna
moralno i politički gledano, to je problem
al to u krajnjem slučaju nije bitno u pravnom smislu
Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.
In love with BBC Irene Adler.
Maru cat fan club member.
Pa "jacina istraga" neće sigurno krivcima optužiti Jarnjaka, Karamarka ili Šeksa. Zna se tko će biti krivci: Mesić, Josipović, Pusić i Račan.
Dobar tekst: http://www.vecernji.hr/vijesti/hdz-s...-clanak-279839
Premda je u tom razdoblju SDP bio na vlasti nepune četiri, a HDZ gotovo 18 godina, sustavno se nastoji uspostaviti nekakva ravnoteža u odgovornosti tih dviju stranaka za društvene i državne neuspjehe. Veterani su na svojim prosvjedima za državnu politiku prema Haaškom sudu i haaške presude okrivljivali - komuniste. Vesna Pusić, koja nije provela ni sekunde u izvršnoj vlasti, postala je krivac za sudbinu Gotovine i Markača, a govornici se nikako nisu mogli sjetiti Jadranke Kosor kao dugogodišnje ministrice za branitelje i potpredsjednice Sanaderove vlade koja je Gotovinu identificirala, locirala, uhitila i transferirala. Grijesi ljevice samo su grijesi ljevice, a grijesi desnice uvijek su i grijesi ljevice. Ako ne valja HDZ, ne valja ni SDP, jer su "svi oni isti": kako Tuđman i Račan, tako i Sanader i Milanović.
Gorka je pak istina da bi oba predsjednika HDZ-a, stranke koja gotovo neprestance vlada postkomunističkom Hrvatskom, mogla završiti kao osuđeni zločinci: sada je posve sigurno da bi Tuđman, da je poživio, bio osuđen na međunarodnom sudu kao tvorac "udruženoga zločinačkog pothvata" i ratni zločinac, a živi Sanader mjesecima čami u austrijskom zatvoru i čeka da mu se sudi kao notornom kriminalcu.
a ne znam,ako je državna tajna ili kako god već klasificiran dokument valjda postoji neka procedura koju moramo prije obaviti nego predamo takve dokumente trećim osobama
također, vjerume da postoji propisana procedura kako se ti dokumenti predaju te tko ih predaje. u tom segemntu netko bi trebao odgovarati jer se mesić/karamarko/šeks/jarnjak/moja mater razbacuju dokumentima iz ureda predsjednika države kao da su letci iz okolne pizzerie
Fat je u pravu. Pa i sam Galbraith se čudi takvoj politici RH. Doduše on je to lijepo zamotao kao pravi diplomat u celofan pa rekao da je to vladavina prava.
npr. i Srbija je davala dokumente ali su neke stvari bile zacrnjene, dok su brijunski transkripti došli skupa sa menijem, dakle nitko uopće nije ni pogledao dokumente već su samo poslani ko da se radi o skripti iz sociologije....
There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.
Bookmarks