Rezultati ankete: Ocjena

Voters
71. You may not vote on this poll
  • 1

12 16.90%
  • 2

4 5.63%
  • 3

3 4.23%
  • 4

14 19.72%
  • 5

38 53.52%
+ Reply to Thread
Results 1 to 17 of 17

Thread: Prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić (prosjek 3,88)

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default Prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić (prosjek 3,88)

Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije, nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavača samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni!
    :smt027
    Last edited by Browneyes; 08-02-2011 at 21:54.

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

nisam polagala ispit kod njega, niti bila na seminaru, ali bila sam na nekoliko predavanja i moram priznati da je odličan predavač! toliko mi je razjasnio renvoi s onom lopticom, da mi je joÅ¡ uvijek prva asocijacija na loptu/lopticu/neÅ¡to okruglo Å¡to skače - renvoi! :-D
    znam nekoliko njegovih seminarista koji su bili jako zadovoljni sa seminarom, premda je bio dosta zahtjevan, puno su i naučili.
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

mrtva priroda
    Guest

najbolji lik na faksu. totalni respect!

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Mislim da dobro objashnjava na predavanjima, da je ugodan i strpljiv na ispitu i vidi se da voli i "zivi" za svoj predmet.
    Po mom misljenju, predugo i predetaljno ispituje.
    Packing, on the way to Rio.

ranavi
    Guest

Po mom miťljenju spada u TOP5 najboljih profesora na faksu. Ima super predavanja, seminar, stvarno se trudi sve objasniti (mislim da Ìu i za 20 godina znati objasniti ťto je renvoi ), strpljiv je, vidi se na njemu da uŞiva biti profesor (a to je gotovo neviðeno na ovom faksu). Na ispitu ti èak pomaŞe ak se neèeg ne moŞeť sjetiti i pokuťa te navesti na logièan odgovor. Jedina zamjerka je ťto mu ispitivanje traje na ispitu sat vremena (u grupi nas je pitao troje), a nakon 45min meni padne toliko koncentracija da ne znam viťe ni kak se zovem, a kamoli vezu teretnice i arbitraŞe. Dijeli dobre ocjene ( dobila sam 4, a i ostali uglavnom 3 ili 4) i èak te pita Şeliť li za veÌu ocjenu :lol: Ljudi, sretno

Kuul forumaš konzerva's Avatar

Default Re: Prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić (prosjek 3,61)

Hajduk živi vječno
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Mlada nada foruma Law Guru's Avatar

Ma Sikirić +5 (a i cijela katedra za MPP ), genijalna predavanja, i jako drag i strpljiv profesor.

Svladao uspon

Zašto o ovome profesoru nema više komentara?

Izvrstan predavač koji jako lijepo objašnjava i vizualizira gradivo. Objašnjavanje renvoi je najjače predavanje na kojem sam bio. Osim što super predaje, još bolje ispituje. Vrlo korektan, jasna pitanja, puno pomaže ako se zapne. Prije početka usmenog ispita kaže kako ste napisali pismeni, što vam je bolje, što lošije i kaže vam ocjenu..tj. prosjek cijelog testa.

Osim toga, najviše mi se sviđa human odnos sa studentima, smirenost i staloženost.

Izvrstan (5)

Mlada nada foruma

Sikirić je legenda i to je najtočnije što ga se može opisati. Slušao sam ga na roku u 4.. U toj grupi prošlo je oko 50 posto ljudi, a od prvih 6 koje sam slušao, svi su prošli i usmeni.
    Pitanja su bila: Renvio na Forgu, status stranca u postupku, može li postaviti zahtjev za aktorsku kauciju.sporazum o nadležnosti po BU1; Kombinaciju poveznica, pretpostavke za priznanje strane sudske odluke, prebivalište PO po BU1, prethodno pitanje u mpp-u, pravo mjerodavno za ugovor o tegljenju, BU1 predmet zahtjev iz ugovora- posebna nadležnost;
    apatridi,fraus legis, ug o osiguranju u zračnoj plovidbi; pravo mjerodavno za oblik primanja mjenične obveze, pravo mjerodavno za razvod braka, mjerodavno pravo za sporedna prava i obveze po PZ;nadležnost u izvparničnom postupku.
    Danas je bila isto velika prolaznost, u mojoj grupi smo bili sve seminaristi, svi smo prošli pismeni, 2 kolege su pali. Ja sam odmah odgovarao s jos troje kolega, svi smo dobili po 2 pitanja.
    Pismeni je ocjenjivao onak kak treba, za svako pitanje da ocjenu i onda sredina daje konacnu ocjenu iz pismenog. Pitao je dosta detaljno, ali bitne stvari: utjecaj promjene prava na primjenu mj.prava, conflicts mobiles, mjerodavno pravo za sporedna prava i obveze po pz, subjektivnu pretpostavku u konv iz 1973., čl 93,94 i 95 Zrsz (ono o stranim odlukama), usporedbu sporazuma o nadležnosti po BU1 i ZRSZ-u, usporedba litispendencije između istih izvora.
    Mene je pitao MP autonomiju i KP autonomiju i primjere za MP AUT- čl 3 st 3 RIM1, ima i u RIM2 analogna odredba. Pripazite si na čl 177. st 2 toč 2. 'zračnog zakona'- to je isto MP autonomija jer se ne mogu isključiti PRISILNE ODREDBE i jos sve o prinudnim propisima u RIM1- to je vrlo kompleksan i širok pojam, nije samo ono što se nalazi u čl 9.-to su pravila neposredne primjene. Svi smo znali ok i dobili su svi najmanje 4. Digao je onima koji su trebali i za ocjenu i pol.

Početnik na forumu

Default Re: Prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić (prosjek 3,60)

Hvala za info o prof. Sikiriću!

Mlada nada foruma Scarlet Legata's Avatar

cudi me kak ima tak niski prosjek. stvarno je good guy. dusa od covjeka. dosla sam kofol slusat usmeni jer sam mislila da nemam sanse za prolaz..ali on je uspio nekako izvuci pozitivnu ocjenu, nemam pojma kako i zasto ali zahvalna sam ne znam vise kojem bozanstvu sto su me stavili kod njega.
    naslusala am se svega i savcega o njemu, da ispituje sat vremena, da ne mrda s pitanja dok ne cuje tocnu rijec koju zeli itd itd ali to su sve gluposti. stricek je skroz normalan i ugodan i svi bi se mogli ugledat na njega. tj, da su bar svi bili ko on! to mi je bio zadnji ispit i (djelomicno) zbog njega mi je faks kao institucija sa svim kreaturama kojih sam se nagledala ostao ipak u dobrom sjecanju. peeeeeeet!!!
    Absinth With Faust

Pour the emerald wine into crystal glasses
    We will touch the divine through kisses catharsis
    Let us pitch to the seven-year itch of the ultra-decadent
    To a tainted world and the painted girls that our fantasies spent
    Tripping through boudoirs laced with opiate themes
    Sipping the bizarre, tasting copious dreams
    A toast to those most sacrilegious of days where for every whim won-one soon repays

We touched the stars...

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Sikirić je jedna od svjetlih točaka ovog faksa. Super predavač, vrhunski voditelj seminara, cijeni trud na seminaru(meni je dao 4 jer sam se trudio na seminaru, a inače odgovaranje za 3), pomaže na usmenom, stalno je nasmješen što raspiruje nervozu, ne uzima za zlo ako se odma ne sjetite nego navodi na odgovor ili daje zamjensko pitanje. Ipak, ima istine u ovoj glasini što Scarlet Legata spominje - ne miče se s pitanja dok ne odgovorite al to nije sad da šuti dok ne čuje kaj hoće nego vas navodi na to i ako fakat ne znate, pitat će neš drugo. Doduše, na prošlom roku je umor od cjelodnevnog ispitivanja ostavio trag na njemu tako da ono - ili ćete dobro znat ili se nadajte da ste u nekom ranijem terminu. Al fakat je super lik, čak je jednom održao repetitorij umjesto konzultacija jer mu je puno ljudi došlo na konzultacije. Petica od mene makar je on meni dao 4. Iz moje grupe danas je od tipa 10tak ljudi pismeni prošlo 6-7, a od nas 3 kaj smo odgovarali skupa smo svi prošli.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš prvog reda

Profesoru Sikiriću čista petica! Jedan od najboljih profesora na faxu.
    Atmosfera na ispitu super, drži se svojih pitanja (prva stranica topica MPP), šara po uredbama i cijeni povezivanje.
    Konzultacije su korisne, ako treba i 3 sata ce objašnjavat dok svima ne bude jasno. Sto god tamo cujete, necete vise morat ni pogledat u knjizi.
    big pimpin buraz

Početnik na forumu

Čista petica!! Smiren, ugodan, čak i nakon 5 sati ispitivanja, već smo mislili da će nas odgoditi, ali zadržao je istu smirenost kao i u prvoj grupi koju je ispitivao! Svaka čast! I da, drži se svojih pitanja i preporučam svima njega za usmeni.

Mlada nada foruma bumblebeee's Avatar

petica od mene, jos nisam dozivjela takav ispit, da mi se netko obraca imenom, da mi pruzi ruku, da objasnjava slusacima, da daje nekoliko sansi, da na tim konzultacijama maksimalno strpljivo odgovara svaki put na jedne te iste gluposti. dobro je vec netko rekao, da te bude kasnije sram sta se nisi bolje pripremio za takvog profesora.

Mlada nada foruma Big_cojones's Avatar

pitanje iz zup-a, pitanje iz zus-a i gotovo...čak bolja ocjena tj dobih 4 s 33 boda (kaže Sikirić: bilo bi i 5 da su bolji bodovi). ovaj rok je max bodova bilo 40,5.
    moja pitanja su bila žalba iz zus-a (obratite pozornost da je moguća samo ako je upravni sud SAM rješio predmet), iz zup-a poništavanje i ukidanje rješenja (dakle zakonito, nezakonito...obratite pozornost koje se može samo ukinut a koje poništit). Sikirić je odličan ispitivač...čini mi se da pita samo ono što je već napisano na topicu. s tim da su zup i zus najbitniji. rezultat na pismenom je osnovica ocjene s tim da većinom može ići gore ako dobro odgovarate. u svakom slučaju nema straha ako ste kod njega...možete se opustit u smislu da neće biti nikakve napetosti na usmenom a kolko znam ni rušenja ako niste baš na granici

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Quote Originally Posted by Big_cojones View Post
    pitanje iz zup-a, pitanje iz zus-a i gotovo...čak bolja ocjena tj dobih 4 s 33 boda (kaže Sikirić: bilo bi i 5 da su bolji bodovi). ovaj rok je max bodova bilo 40,5.
    moja pitanja su bila žalba iz zus-a (obratite pozornost da je moguća samo ako je upravni sud SAM rješio predmet), iz zup-a poništavanje i ukidanje rješenja (dakle zakonito, nezakonito...obratite pozornost koje se može samo ukinut a koje poništit). Sikirić je odličan ispitivač...čini mi se da pita samo ono što je već napisano na topicu. s tim da su zup i zus najbitniji. rezultat na pismenom je osnovica ocjene s tim da većinom može ići gore ako dobro odgovarate. u svakom slučaju nema straha ako ste kod njega...možete se opustit u smislu da neće biti nikakve napetosti na usmenom a kolko znam ni rušenja ako niste baš na granici
    Krivi topik.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

+ Reply to Thread