Rezultati ankete: Ocjena

Voters
104. You may not vote on this poll
  • 1

24 23.08%
  • 2

4 3.85%
  • 3

9 8.65%
  • 4

24 23.08%
  • 5

43 41.35%
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 37

Thread: Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar (prosjek 3,55)

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar (prosjek 3,55)

MoŞete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, toènost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to moŞete i komentirati (podsjeÌamo da se suzdrŞite od traèeva, uvredljivih epiteta i komentara jer Ìemo takve brisati èim ih uoèimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavaèa samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosjeèna ocjena ide u arhivu i anketa kreÌe ispoèetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao ĹĄto je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ĂŚemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke èudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo èim tehnièke prirode imate problema poťaljite privatnu poruku nekome od nas.

UredniĹĄtvo

A sad - ocijeni!
    :smt080

Forumaš u usponu M!!!'s Avatar

prof.dr. Hrabar korektna,mirna i strpljiva na usmenom
    jedan od meni najdraĹžih predmeta i usmenih ispitivanja
    i zato jedan :smt023
    I'm a Huge Fan of Bad Religion

Veteran foruma dorro's Avatar

Dobro, sve to skupa stoji, èak bih potpisala da se nije dogodio jedan zanimljiv sluèaj koji mi je pokvario kompletnu sliku...
    Za kvalitetnu ocjenu poĹželjne osobine jesu korektnost, mirnoĂŚa i strpljivost itd. ali i konstantnost svega navedonog...

Početnik na forumu

za profesoricu Hrabar sve najbolje

Mlad, sumnjiv i nedokazan

odlièno predaje...
    some things will never change...

Veteran foruma

jedna od mojih najdraĹžih profesorica na faksu...
    smirena je, sve ĂŚe objasniti, stvarno se trudi i sve se moĹže s njom dogovoriti, trudi se izaĂŚi u susret koliko moĹže...
    And no I ain't been to MIA,
    I heard that Cali never rains and New Yorks heart awaits.
    First let's see the west end,
    Take me on a trip, I'd like to go some day...

Mlada nada foruma crazyralf's Avatar

sve pet, nisam ju bať puno upoznao tokom predavanja jer nisam ni dolazio bať èesto na njih, ali i to vrijeme na predavanjima i prek ispita je na mene ostavila dobar dojam
    Dvije su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost!
    Glupan koji je postao svjestan da je glupan nije vise glupan.

Mlada nada foruma

Odlièna, zanimljiva predavanja i joť bolji seminar.

heny
    Guest

sve naj naj o ovoj profesorici. odlièna!!

Nestalni èlan
    Guest

Prije svega vrlo ugodna Ĺžena....5.

Mlada nada foruma

Uvjerljivo najkorisniji seminar do sad, ko god moŞe dobit taj seminar nek se pograbi za njega! Jako korisno, zanimljivo, a i Hrabarica izuzetno susretljiva prema seminaristima! :smt023 Ugodan ispitivaè, prava uglaðena dama, nikad ne kasni, nema oscilacije u raspoloŞenju kao 90 % profesora na ovom faxu, jako se trudi i na predavanjima i na seminarima... Jedina katedra do sad kojoj ne nalazim apsolutno nikakvu zamjerku!

Početnik na forumu

Default Re: Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar (prosjek 3,36)

Profesorica Hrabar najkorektniji ispitivač do sada... ČISTA PETICA!!
    BOG I HRVATI

Početnik na forumu Lilly Law's Avatar

Meni je profa bila zakon na predavanjima! Jako zanimljivo predaje, nije u jednom tonu kaj je dosta bitno za držat oči otvorenima. :-D
    Navodi puno konkretnih primjera iz prakse... Mene je predmet fakat zaintrigiral zahvaljujuci njoj pa se nadam da se ne budem davila s tim ispitom. 8) Heh...

Početnik na forumu

mene je spasila na komisiji

za razliku od prof Korac koja me na dekanskom rusila
    eto zato sto je netko morao past,zamjerila mi se do kraja zivota

to je jedini ispit koji sam polagala na komisiji,Bogu hvala kraj se blizi
    sve je lako kad si mlad

Mlada nada foruma

Ne znam ženu, nije me ispitivala, ali je zgodna i nosi Louis Vitton. Tako da od mene čista petica! :-D

Administrator georgee's Avatar

Default Re: Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar (prosjek 3,39)

korektna na usmenom, relativno zanimljiv seminar. presporo prelazi gradivo. zbog toga, a i zbog meni odbojnih stavova, -4. al prema seminaristima je fkt super, kao i ostatak katedre.
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Mlada nada foruma

sori što uletavam, al kakvih odbojnih stavova? još sam brucoš, al upoznao sam tu ženu i činila mi se baš simpatična (dobro, tad sam imao 9-10 godina), pa me zanima kakva je..

a ono long story short, svako ko nije kumulativno hrvat i katolik je smeće. heteroseksualnost se podrazumijeva.
    naravno da karikiram, ali ponekad se stvarno čini da joj je znanstvena podloga biblija, dosta je konzervativna. termin lezbijka i peder na predavanju što je još ok, al izjave tipa "ne bi da je medicinska sestra koja me pere u bolnici lezbijka", uzimanje rumunja kao primjera za džeparenje i tak.. nisam ja ultraliberalan, al ovakva značajna suprotnost mi je odbojna. al kako je to njezina stvar, ocjenu joj nisam smanjio za dvije, al za jednu sam morao.

Mlada nada foruma

tko bi rekao, činila mi se tako...naprednih svjetonazora :lol:

Mlada nada foruma

Iako sam profesore s druge godine namjeravao ocijeniti tak pošto ih sve upoznam, učinit ću časnu iznimku prof. Hrabar
    jer od svih profesora, koje sam upoznao na našem faksu ona zauzima uvjerljivo prvo mjesto (blizu nje bili bi još prof.Erent Sunko i prof.Petrak).

Profesorica je predivan karakter, osoba bez oscilacija u raspoloženju, stabilna u svojim stavovima al zato ne i kruta, fleksibilna u mjeri koja njena shvaćanja čini naprednim, moguće konzervativnijih shvaćanja oko nekih stvari, ali to ne držim nazadnim.
    Predavati i baviti se obiteljskim odnosima, podrazumijeva razviti neki vlastiti stav prema prema predmetu svog znanstvenog interesa i to sto prof.Hrabar drzi do nekih vrijednosti, ne moze se smatrati njenom zadrtosti. Obitelj kao integretativni faktor u drustvu, nosi u sebi neka cvrsta nacela i vrijednosti, koja bismo svi trebali postivati. Profesorica istina drzi do tih nekih vrijednosti, ali to je ne cini ultrakonzervativkom. Stovise, meni je odavala dojam osobe spremne cuti i vidjeti dvije strane medalje, a to je i pokazala radom na seminaru s nama, a i na predavanjima.

Mislim da je nas cijenjeni moderator Georgee krivo shvatio neke stvari. Onaj primjer sa Rumunjima nije nam dala zato jer ona ima nesto protiv Rumunja, vec u smislu ulaska te zemlje u EU i problema slabije kontrole prilikom graničnih prijelaza, pa je tako i bilo moguće da male Rumunje, organizirano u autobusima, bez većih problema, šalju u đeparenje.
    Naglasak je bio na pitanju zaštite djece u okolnostima otvorenih granica.

Sto se tice Biblije i prozivanja za navodnu privrzenost istoj, to moram komentirat. Profesorica bas nikada (a bio sam i na njenom seminaru i na predavanjima) nije isticala svoja vjerska uvjerenja ili ih izdizala. A ako Biblija i cini njene temelje, to je njeno pravo i put, kojim, 100% sam siguran , nije ugrozila bilo koga od studenata.

slušao predavanje o medicinskoj oplodnji? naglasila je kako to nije stav katoličke crkve, nego stav četiri glavne vjerske zajednice u hrvatskoj. i nakon te izjave, pokušava ju prodat kao stav lječnika.
    da je to stav struke, nigdje u svijetu ne bi bilo normalnih zakona o medicinskoj oplodnji. zanimljivo, tamo di je vjera manje izražena, zakoni su blaži po pitanju medicinske oplodnje. al to je mišljenje struke. je, my ass.
    samo čekam novo izdanje knjige s posebnom fusnotom "Iv, 14, 5". pitanje je vremena.
    da se razumijemo, samo primjećujem, bio bi džubre da joj smanjim ocjenu za više od 1 zbog toga, al činjenica je da je konzervativna do nepodnošljive mjere. al kako je to njena stvar, ponavljam, samo jedna ocjena manje.
    što se tiče rumunja, počelo je kao primjer, al onda je o njima pričala s gađenjem.. tako da, nema se tu kaj krivo shvatit kad ti 5min pričaš kako oni organizirano idu džeparit u beč. s naglaskom na oni. ne par pojedinaca. oni.

Mlada nada foruma

Sjećam se da je govorila o medicinskoj oplodnji u smislu da će vrijeme pokazati opravdanost halabuke, koju su digli neki liječnički krugova koji su protiv tog zakona zbog navodne smanjene mogućnosti parovima da ostvare trudnoću. Govorila je i ostvarenim potpomognutim trudnoća iz zamrznutih jajašaca, prema aktualnom zakonu, mada su mnogi govorili da tako nešto teško da je moguće.
    Ovaj dio o vjerskim zajednicama i njihovom stavu i podršci što spominješ stvarno ne mogu prizvat u sjećanje.

Što se tiče Rumunja, Georgee, nije ona negativno govorila o toj djeci, njeno gnušanje je bilo usmjereno prema takvom činu onih koji su ih organizirano slali.
    Ja sam to tako shvatio.

ma dobro, nećemo sad spemat topic, uostalom, to i nije bitno za položit ispit kod nje :lol: mislim da poštuje tuđe mišljenje ukoliko se argumentira.
    ne znam, ponekad je samo bitno kako ćeš nešto reć. kad je pričala o tim rumunjima, zvučala je kao da generalizira. nu dobro, neka generalizira koliko želi, samo neka i dalje bude tako dobra na usmenom

Mlada nada foruma

korektna. nista posebno. al korektna.
    ugl sjecam se anegdote, mislim da je bilo 1. ili 2. predavanje. nest je govorila o pretpostavkama za sklapanje braka, i kad je govorila da osobe moraju bit razlicitog spola,rekla je da to dolazi u pitanje kod npr hermafrodita. i onda dodala opasku: 'sigurno se pitate ko bi se htio ozenit za hermafrodita, ali eto i to se dogada'. ja na to gledam oO wtf. sta da je neko od nas hermafrodit. kak opce mos tak nes izjavit. ugl takve neke stvari se nebi trebale omaknut na predavanju kolko god zatucana i konzervativna bila. zato jer to nie ispravno.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by georgee View Post
    a ono long story short, svako ko nije kumulativno hrvat i katolik je smeće. heteroseksualnost se podrazumijeva.
    naravno da karikiram, ali ponekad se stvarno čini da joj je znanstvena podloga biblija, dosta je konzervativna. termin lezbijka i peder na predavanju što je još ok, al izjave tipa "ne bi da je medicinska sestra koja me pere u bolnici lezbijka", uzimanje rumunja kao primjera za džeparenje i tak.. nisam ja ultraliberalan, al ovakva značajna suprotnost mi je odbojna. al kako je to njezina stvar, ocjenu joj nisam smanjio za dvije, al za jednu sam morao.
    haha ovo je najveca istina ikad. uzas.

Početnik na forumu

Čitam tu neke komentare o profesorici i pitam se radi li se o istoj osobi.
    Osoba sam iznimno osjetljiva na nepravdu prema bilo kome, a pogotovo prema osobi koja je ostavila toliko pozitive, svoje energije i angažmana prema studentima, posebno seminaristima, kako je profesorica Hrabar.
    Ono što mene zanima da li je ona svojim postupkom ikoga uvrijedila?
    Kod profesorice sam bila i na predavanjima i na seminaru i ja joj iz svoje čiste savjesti mogu dati najviše ocjene. Zašto? U prvom redu kvalitetan je predavač, vlastitim primjerima predočila je materiju na zanimljiv način. Na seminaru je dala također najviše od sebe, potrudila se oko nas, tu su i dodatna predavanja stručnjaka iz pojedinih područja, koja nam je organizirala, od posjete zavodu za sudsku medicinu, dolaska sutkinje, odvjetnika, a što nam se sve poklapalo i sa gradivom koje smo obrađivali.
    Na razini nekih naklapanja ne volim davati ocjenu o bilo kome,a čini mi se da se to pomalo događa na ovoj temi. Profesorica je lijepo istaknula da je njoj kriterij kod davanja osobnih mišljenja, vlastita koža. Tako je i ovdje spominjana lezbijka u tom kontekstu, profesorica je rekla "da ne bi baš voljela da je kupa lezbijka", i to kontekstualno vidim kao dijeljenje nekog svog osobnog mišljenja, a ne kao i vrijednosni sud o lezbijkama i pederima, jer to i nije bio. Ni ja ne bih voljela da me kupa lezbijka (isto kao što ne bih voljela da to čini hetero medicinski tehničar), riječ je o situaciji gdje si bolestan ranjiv i najmanje do čeg ti je, je nekakav možebitni seksualni kontekst situacije.
    Profesoricu sam doživjela kao osobu sa stavom, koja se nije pravila lažno kul ili koja bi relativizirala svoje stavove, da bi se svidjela svima, jer to je uostalom i nemoguće.
    Potrudila se oko nas, oko predavanja (i to sto su neki vec rekli da je zanimljivo mogu i sama potvrdit i preporucit narednim genaeracijama da posjecuju predavanja profesorice Hrabar, jer nesumnjivo riječ je o kvalitetno uloženom vremenu), oko osmišljavanja sadržaja materiji i to je za mene objektivni kriteriji kad donosim ocjenu o profesoru.

Ne mislim ovdje uvjeravati bilo koga u svoje stavove, ali krivo mi je kada se izvodi javni zaključak o nekome iz nekih generalizacija ili pogrešnih dojmova, koji nemaju uporišta u stvarnosti. Mislim da bi nam svima kriterij trebala biti vlastita koža, a i neki širi dojam, ako je bilo prilike za steć ga.
    Također, raspravljati o nečijim vjerskim uvjerenjima je neumjesno, pogotovo kod osobe koja ista ničime nije isticala.

Mlad, sumnjiv i nedokazan deux's Avatar

Dođoh sa namjerom da na sva zvona nahvalim profesoricu, ali evo vidim da je kolegica Cherri već 99% mojeg stava iznijela pa neću onda pisat novele.

Čista 5.

Prvoborac foruma Moderator

Quote Originally Posted by deux View Post
    Dođoh sa namjerom da na sva zvona nahvalim profesoricu, ali evo vidim da je kolegica Cherri već 99% mojeg stava iznijela pa neću onda pisat novele.

Čista 5.
    Ali ne bi bilo loše da na topiku za ispit napišeš malo više o samom usmenom kod nje. O njoj baš nema puno informacija, tek tu i tamo neko iskustvo tako da je sve dobrodošlo.

Mlada nada foruma mea's Avatar

Nisam s njom bila zadovoljna na ispitu kao vi ostali...to je sigurno! ne zelim reci da je ona u onoj skupini omrazenih profesora, ali ostala mi je u losem sjecanju zbog usmenog: ja i jos jedna kolegica smo imale max broj bodova na pismenom i dobile odlican. dosle na usmeni i kolegica prva odgovara ili bolje receno suti - da, doslovno suti...nije rekla A!!! i na to joj profesorica kaze da joj ne moze dati vise od tri jer joj nije odgovorila na nijedno pitanje! dolazim nakon kolegice - dobila sam dva ili tri pitanja i na njih uredno tocno odgovorim i pita me usput kao jedno od potpitanja sto znaci perturbatio sanguinis (mislim si cula sam za to ali se sada ne mogu nikako sjetiti) pa nesto pricam, pokusavam spasiti situaciju...ali ona je bila vidno razocarana i eto 4 u indeksu. btw. to je naziv koji pripada starom zakonodvastvu tj. taj se naziv VISE NE KORISTI, a i taj je dio uvucen u knjizi i napisan manjim slovima. Nije mi dala niti jedno potpitanje ili prijevod na hrvatski - mijesanje krvi...a vidjela je da znam ali da si ne mogu to prizvati u sjecanje...a do tada sam odlicno odgovarala...i pismeni mi je bio za razvalit (sto je poprilicno tesko na toj katedri posto ti samo tako skidaju bodove!). nisam jedna od onih koji skupljaju prosjek i koji ce se bacit pod vlak zbog toga ali..ja sam zasluzila tu peticu...pogotovo u kontekstu kolegice prije mene koja nije nista rekla a dobila je 3...uglavnom, veliko razocaranje...ali, nije da nisam navikla vec na to
    Last edited by georgee; 18-12-2010 at 21:34.
    I busted a mirror and got seven years bad luck, but my lawyer thinks he can get me five.

Where there's a will, I want to be in it.

Mlada nada foruma Lolleeeee's Avatar

Drži uvjerljivo najbolji, najkorisniji, najzanimljviji i naj naj seminar, jako puno toga zna, vrhunski je stručnjak u svom području i svidjelo mi se njeno jedno pitanje na usmenom. Tko može, nek ubije za seminar, nek uči i zaljubit će se u OP. Prvi pravi pozitivnopravni predmet, a i dojmio me se više nego svi drugi zajedno (plus RP I N SOC).
    PROF. HRABAR - IZVRSTAN (rekli bi ekvivalentno)
    "Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." Voltaire

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast