Rezultati ankete: Ocjena

Voters
88. You may not vote on this poll
  • 1

14 15.91%
  • 2

5 5.68%
  • 3

20 22.73%
  • 4

14 15.91%
  • 5

35 39.77%
+ Reply to Thread
Results 1 to 27 of 27

Thread: Prof. dr. sc. Robert Podolnjak (prosjek 3,64)

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default Prof. dr. sc. Robert Podolnjak (prosjek 3,64)

Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni!
    :smt080

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Bio samo na usmenom i bio je odlican...ne pita pizdarije i ne cjepidlaci...jedino mu se tu i tamo omakne da ne pita iz knjige nego iz opce kulture...sto je mozda i plus
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Početnik na forumu

Ja sam njegov seminarist i jako me ugodno iznenadio, za svaki seminar se potrudi kopirat nam materijale, bavimo se zanimljivim i aktualnim stvarima. Ovo mi je dosad najugodniji, najzanimljiviji i najpouèniji seminar!
    If you're not part of the sollution, you're Satan's tool.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by veteran
    Bio samo na usmenom i bio je odlican...ne pita pizdarije i ne cjepidlaci...jedino mu se tu i tamo omakne da ne pita iz knjige nego iz opce kulture...sto je mozda i plus
    sve isto. jedan od ugodnijih usmenih :smt023

Guest

Sve super! Ugodan ispitivaè, ťto mi je jako vaŞno na ispitu.

Mlada nada foruma

ko je ovo?nikad cula....

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Quote Originally Posted by engel
    ko je ovo?nikad cula....
    Ustavno...
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Forumaš u usponu

Ma OK, tolerantan, trudi se kopirat nam relevantno, ne ponaÅ¡a se prema nama ko da smo totalni idioti, ispriča nam neke zanimljive cake...Makar mislim da smo vrlo malo toga obradili, ne osjećam se puno pametnije nakon ovih seminara kao kod Kregija i Jaramazice.

Početnik na forumu

na ispitu te zbuni s masom pitanja na koja odgovor ne mozes naci u knjizi ali ti pomaze poditanjima!
    zanimljiv tip i ispit!
    sve se moze kad se hoce!!!

*SUPERMAN*
    Guest

Èudan...

Mlada nada foruma crazyralf's Avatar

odjedno uskrsnuo na usmenom...uglavnom solidan-neka trojka
    Dvije su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost!
    Glupan koji je postao svjestan da je glupan nije vise glupan.

Mega kuuul forumaš

Znam da se ne mogu birat profesori, ali definitivno preporuke. Seminar je bio odlièan, za svaki seminar nam je uploadao èlanke na net, obraðivali smo aktualne teme. Smirena i korektna osoba. Iako je ponekad imao dugaèke monologe, veÌinom mi ga je bilo zanimljivo sluťat. Sve u svemu 5. Joť ako je desno krilo u svojoj stranci, dam mu 6 :-D

Početnik na forumu

Default Re: Doc. dr. sc. Robert Podolnjak (prosjek 3,50)

Ja sam na upisu seminara, na preporuku demosa, napisala na papiric da zelim seminar kod asistenta Gardaševića i nije mi se to ispunilo. Na sreću.

U trenucima kad smo na ovom faxu svjedoci i zrtve brojnih nepravdi (i od same katedre Ustavnog prava), dogodi se profesor Podolnjak. Stručan je predavač, spreman je na odgovaranje na pitanja studenata, teme na seminarima je prilagodio aktualnim dogadanjima, što nam je olaksalo shvacanje i ucenje materije za kolokvije i ispite, sto pokazuju i ocjene. Na predavanja je uvijek dolazio spreman, a dao je i nama istu mogućnost jer je sadržaje na vrijeme stavljao na internet. Priliku za uljucivanje u razgovor je dao uvijek i svima. Na seminar nikad nije kasnio, što je ovdje ogroman plus. Jako je ugodan i pristupačan, na mailove i razna pitanja odgovara brzo. Od mene ima jednu veliku peticu.

Osobito mi se svidjelo kod njega što ne "tjera po svome" što god mi mislili o tome. U više navrata nam je dao priliku da se izjasnimo o pozitivnim i negativnim stranama seminara, što mi želimo, što nam se sviđa, a što ne, s ciljem da poboljša seminar nama, i budućim studentima. Nikada nam nije htio bespotrebno komplicirati, ionako nimalo jednostavno studiranje, a to kod njega cijenim najviše. Sa svakim problemom mu se može obratiti, a on ima sposobnost to i shvatit i ići nam na ruku koliko može. Nekad i ne može, ali to je sad neka druga tema. Ionako je bitna namjera.

Kod mene je zaradio veliki plus i čuvam ga do kraja studiranja.

Početnik na forumu

Stvarno ugodan ispitivač, ima mnogo strpljenja i pomaže kad vidi da negdje šteka. Uistinu preporučujem!
    GUG

Mlad, sumnjiv i nedokazan

sve pohvale...jedan od najboljih profesora s kojim sam se do sada susrela...svaka cast :smt038 :smt041 :wav:

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Neka trojka, kaj ja znam. Ispit mi je bio relativno ugodan, svidjelo mi se to što sam bio sam u kabinetu(ne volem baš publiku :-D ) ali sam imao osjećaj da on jedva čeka da nas se rješi. Iako je bio korektan i pitao me relativno lagano, nekak nisam baš oduševljen. Bio sam unutra max 2 minute. Mislim, hej, ispit manje ali opet me mogao ne pitat kad je već tak prošlo. Daj 3 i bok. :lol: Imao sam toliko iz pismenog i na kraju toliko i dobio. Slično ko kod Petraka, nisam imao osjećaj da je moguće odgovarat za više. Sve u svemu, solidan. Al opet, 3. :-D
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Default Re:

Quote Originally Posted by veteran
    Quote Originally Posted by Đ!
    Neka trojka, kaj ja znam. Ispit mi je bio relativno ugodan, svidjelo mi se to što sam bio sam u kabinetu(ne volem baš publiku :-D ) ali sam imao osjećaj da on jedva čeka da nas se rješi. Iako je bio korektan i pitao me relativno lagano, nekak nisam baš oduševljen. Bio sam unutra max 2 minute. Mislim, hej, ispit manje ali opet me mogao ne pitat kad je već tak prošlo. Daj 3 i bok. :lol: Imao sam toliko iz pismenog i na kraju toliko i dobio. Slično ko kod Petraka, nisam imao osjećaj da je moguće odgovarat za više. Sve u svemu, solidan. Al opet, 3. :-D
    Potpuno isti dojam i kod mene, vidjela sam ga samo na usmenom na kojem je bio relativno ok, ali mozda mu je mala zamjerka sto nitko u mojoj grupi nije podigao ocjenu sa pismenog/kolokvija. Meni nije smetalo sto pita neka aktualnija politicka pitanja kojih nema u knjizi.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Mlada nada foruma

Default Re: Doc. dr. sc. Robert Podolnjak (prosjek 3,84)

Pismeni ocjenjuje vrlo strogo (doduše svi oni), puno na njemu ruši, a jako teško se može dobiti više od onog na pismenom, ali vrlo lako može manje. Ali čovjek je prekorektan i preugodan i jako mi se sviđa što traži stvari iz opće kulture i povezivanje s realnošću, a ne samo štrebanje i učenje napamet, a zatim puko reproduciranje (ko što Dragičević prakticira). Zato 5.
    Inter pedes est figura
    Ex quae fluid aqua pura
    Barbam habent sed non dentes
    Ex quae generis omne gentes.

*škatula za sne* bubašpara's Avatar

bila sam kod njega na usmenom.. fenomenalan!! postavi ti pitanje i pusti te da pričaš, nema onog da ti ubacuje neka suluda podpitanja pa te voza kroz knjigu sad vamo sad tamo.. ako nešto fulaš lagano te ispravi i pusti te da pričaš dalje!!
    pravo osvježenje nakon usmenog kod smerdela!!

ocjena 5!!
    Sell the Vatican, feed the world!

Mlada nada foruma winnie's Avatar

simatičan, korektan...jedan od ugodnijih ispitivača!

Početnik na forumu Lexie's Avatar

Ocjenjivanje pismenog- Subjektivni dojam, bez bodovanja, bez posebnih kriterija...sve u svemu..SVE ovisi o njegovom subjektivnom dojmu! A prakticira strogoću! Sam je rekao da ukoliko ste dobili 2 na ispitu, pozvao vas je na usmeni iz čistog razloga jer ste mu između 1 i 2, pa da on ipak to provjeri. Jel....
    Usmeni...ljudi, nemojte se zavaravati da nije potrebno znati članke..potrebno je znati pjevati, recitirati članke, snalaženje u Ustavu na najjače, uspoređivati i sl.! Danas je pitao isključivo po Ustavu RH, ne znas prvo pitanje, pozdravi se sa žigićem u indexu!
    Štrebetanje. Ono o povezivanju nisam imala prilike doživjeti, a vec sam ga susrela 2 puta. I nikad više, hvala Bogu!
    Ak ste seminaristi..moj dobronamjerni savjet je... UČITE ZA KOLOKVIJE, nisu preteški, a to vam je 90% ocjene na usmenom!! Definitivno se isplati! I obavezno čitajte i proučavajte Ustav, stvarno nije zamorno, a lakše ce vam sve sjesti, mislim, bar je meni puno pomoglo!
    I da, voli lijepo formirane rečenice, po sistemu "reproduciranje knjige", izbjegavajte odgovore "ovo bi mogla svojim riječima!"

Jest da djeluje smireno, ali u oba 2 puta sam doživjela da je dok sam čekala usmeni raspoloženje promjenio XY puta, a i ljudi su masovno padali zbog tog.
    I zna često kasniti i premjestati usmene za par sati, pa sad se snađite..

Napominjem, ovo je samo moje iskustvo i subjektivno mišljenje kako sam profesora doživjela.

Sretno...i Robi...daj malo popusti..ljudima trebaju žigići!!!!
    "Remember how I found you there alone in your electric chair, I told you dirty jokes until you smiled."

Mlada nada foruma _k_i_k_a__'s Avatar

Dugo zapravo nikad nisam imala ugodniji usmeni ispit
    Smirena osoba, uvodi te u temu, razgovara o njoj, doslovno nemas dojam da odgovaras za ocijenu.
    Pita konkretna pitanja i pita skoro sva iz naseg ustava. Doista je rijetkost da pita razlicite vrste ustava drugih drzava.
    Pita ono sto osoba ne zna u testu jer ispred sebe ima test i na temelju toga pita ono sto nisi najbolje znao.
    Vrlo ugodan i jako jako puno pomaze.
    Ljudi se dugo zadrzavaju kod njega, ali ne iz razloga sto pita puno, nego bar iz moga iskustva i promatranja - zato sto on puno prica o temi
    Odgovarala sam svojim rijecima i zapravo on vise ide na logicko zakljucivanje.
    Voli jako puno pitati stvari opce kulture profila - Clinton, aktualne teme (Egipat, Sudan) itd.
    Osobe koje imaju 2 - pita ih dosta i pita ih teze stvari, u principu sto je ocijena veca pita lakse.
    Kasni na ispite, dugo se ceka, ali vrijedi cekanja jer nije neugodan sugovornik

Početnik na forumu BarbieBrunette's Avatar

Slažem se s prethodnim postom. Nije strog, ove kaj imaju 2 pita teže nego ove kaj za 5 odgovaraju. Pita aktualne stvari, to je mene koštalo ocjene, al dobro, bitno da sam položila Ne pita one filozofske dijelove niti baš druge države.
    Damn girl

Početnik na forumu kvazi's Avatar

pri ispravljanju kolokvija nema pravila, znaci, procita sve pa kako mu se svidi. u pravilu s nekakvim normalnim odgovaranjem do 5 recenica to bi trebalo bit dovoljno.
    seminari su bili zanimljivi, uvijek je bila nekakava aktualna tema ili je jednostavno nadopunjavao knjigu u onim djelovima gdje je knjiga zastarijela. na usmenom je korektan, postavi pitanje, prije toga te uvede u pitanje, malo prica, ukoliko vidi da imas tremu i sl. nije strog, ne treba biflat članke, traži razumjevanje i traži povezivanje hrvatskog pravnog sustava s ostalima spomenutim u knjizi, tipa s francuskim, njemackim i sl.

jedina zamjerka je sto kasni na seminare i ne drzi se zadanih granica trajanja istog. od mogucih 10 dolazaka na seminar ili koliko smo ih vec imali, bio je točan mozda jedan put.

Početnik na forumu Ata's Avatar

Default Re: Prof. dr. sc. Robert Podolnjak (prosjek 3,64)

Tip je odlican! Kod njega sam imala umeni i imam samo rijeci hvale, ne pegla uopce s nekim stvarima koje nisu bitne(npr nama je na usmenom reko da nikada nece pitati stvari kao orleanski parlamentarizam i tako neke stvari iz povijesti drugih drzava iz 17.st.) za RH, bitno mu je da znamo o nasem ustrojstvu vlasti, sto moze Vlada, sabor itd...i Ustav naravno. Eto ja sam imala ocjenu izmedu na pismenom i pito me je 2 pitanja(formiranje Vlade RH i suradnja predsjednika i Vlade),a s kolegicom prije je malo raspravljo o ustavnom sudu tipa koliki je rok da ocjeni ustavnost nekoga zakona(nema ga) i onda je pricao o zakonu o omjetnoj oplodnji koji je 2009.poslan US na ocjenu ustavnosti i jos nije nista napravljeno i kako je vec novi na dnevnom redu HS.. i tako, ugodan usmeni, nece uzeti za zlo ako se ne mozete sjetiti nekoga primjera iz RH, cijeni logicno razmisljanje, a ne cisto biflanje napamet odredbi sto mi se jako svida. 5 od mene

Forumaš u usponu superfly's Avatar

kad sam ja odgovarala, kasnio je neka dva sata (ali bar je došao reći da će kasniti i ispričao se, za razliku od jelušića koji je zaboravio da ima usmene ) i baš se činio simpatičan, još nam je rekao da ponavljamo plavu knjižicu jer će nas to pitati. al kad sam ušla unutra nije baš bila neka atmosfera. činio se skroz nezainteresiran za to šta pričam. jedno pitanje i to je to. ista ocjena ko na pismenom.
    a pismeni ocjenjuje užasno
    napokon sam bila sretna kak sam sve lijepo napisala i dobijem dva
    reko ajde očito taj koncept pismenog nije za mene..
    It's not unemployment if you pay tuition.

lotus flower Moderator *tearsinheaven's Avatar

Prvo o pozitivnim stranama
    Na usmenom traži povezivanje i daje stvarno puno vremena za razmišljanje. Doduše, voli postavljat zbunjujuća potpitanja da vas malo zezne (''a je li baš tako?'' ), no samo treba imati svoj stav i držati ga se. Daklem, ne pita definicije, godine itd., već želi vidjeti jeste li vi to skužili ili niste. Recimo, izračunavanje mandata vas definitivno neće pitati jer ''to rade kompjuteri''
    Inače, jako je simpa i napravi ugodnu atmosferu na usmenom.

Negativne
    Pismene ocjenjuje rigorozno , baš su neujednačeni kriteriji ispravljanja ispita na toj katedri. Dok ćete kod jednog profesora za isti pismeni dobiti 2, kod drugog će to biti 4
    Tak da treba imati sreće (ili pak super prosjek ) da dođete kod onog blažeg.
    Također, kod njega je teško povisiti ocjenu. Ne zato jer za višu ocjenu pita neko ultra teško pitanje (to isto ovisi o sreći), već zato što to jednostavno radi rijetko. Ako dobijete npr. 3 iz ispita, 95% šanse su vam da ćete tu ocjenu zadržati, ili da ćete je pak sniziti.
    Ono što također nekima ne paše je to da pita opću kulturu, odnosno neke političke aktualnosti koje imaju veze s gradivom.
    Last edited by *tearsinheaven; 20-04-2012 at 21:09.
    ''Drži se čvrsto mala, svijet je lud.''

+ Reply to Thread