+ Reply to Thread
Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 151 to 171 of 171

Thread: Taize

Forumaš u usponu Picok's Avatar

Ajde, bit ĂŚe nas onda...

*NEKA VIDE DA NAS IMA*
    Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

bit ce bit ce...nazalost picok i ja nismo u istom busu...ali to nazalost nema veze samnom...nisam mogao utjecati na izbor busa
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Nema veze... ionak idemo svi zajedno samo drugim busevima...tek juèer sam skuŞil kolko ide ljudi koje znam... a ide i par kolega s faksa. Jedva èekam da krenemo. Èini mi se da nas ima 46 u busu... znaèi ima joť par mjesta, mogli bi neke Slovenke pokupiti usput

Mlad, sumnjiv i nedokazan

idem i ja!!! (ne,ti ne ) e,po kojem kriteriju ce nas stavljat u obitelji???

Quote Originally Posted by Sefica
    idem i ja!!! (ne,ti ne ) e,po kojem kriteriju ce nas stavljat u obitelji???
    Nema kriterija, ako doðeť u Şupu di je sve popunjeno ideť u dvoranu. Prema nekim saznanjima 80% ljudi bu po obiteljima, ostali u dvoranama.
    Ali taj razlika se moĹžda i poveĂŚa u korist obitelji, jer oni se mogu prijavljivat do samog kraja i sad vjerojatno Taizeovci animiraju Ĺžupljane da nas prime....

Ja se vratio juèer. Bio s 4 Rumunjke zajedno... Apsolutno sve je bilo super, tak se potrefilo. Znam neke koji su dobili smjeťtaje po kojekavim dvoranama, pa s razlogom nisu mogli biti zadovoljni. Al ja eto ne. PosreÌilo se, samo kaj sve kaj je lijepo kratko traje. O BoŞe kako mi nedostaje ta jedna Rumunjka!

ja nisam imao tu srecu ko Picok da budem s ciganima :-D al i ja sam imao odlican smjestaj...i to s Hrvatima...doduse 60km od Zeneve ali nije bilo bed 45 minuta vlakom putovat...

organizacija super i moram saznat di ima za kupit tih raviloa u konzervi...prefina klopa

Picoka nisam vidio a i to je bilo manje vise nemoguce zbog stvari o kojima sam ovisio al to objasnjenje u 4 oka...neda mi se pisat...

Veteran foruma

Mi stigli kasno, kad je smjeĹĄtaj u obiteljima bio popunjen i preostao bunker. :-D
    Odnosno, zgrada civilne zaĹĄtite. Pomalo nevjerojatno djeluje spoznaja da Ĺveliki kuracvicarska drĹži obvezni vojni rok, a nikad u povijesti nije ratovala. Kako god, na kraju ispalo da nije tako tako loĹĄe kao ĹĄto je bio prvi dojam. Izuzev toga ĹĄto smo bili 2 kata ispod zemlje, iza dviju vratiju koja ne bi zolja probila... i nema signala.

Lijepo ureðen, miran gradiÌ, toèno po ťvicarskom modelu. Prvo ťto upane u oko jest zapadni mentalitet... nitko Şiv u gradu ne trubi. Mislim da sam usred silnog prometa u tih nekoliko dana èuo svega jedan automobil da je zatrbubio. Science-fiction za Zagreb, promet izgleda naťtiman ko ťvicarski sat. A zapravo je kljuèno ponaťanje ljudi, svatko Ìe stati pjeťaku kad prelazi zebru.

Od znamenitosti vrijedi spomenuti baziliku Notre-Dame, prekrasno zdanje.

Organizacija na nivou, ĹĄto viĹĄe reĂŚi. MoĹžda se vidimo slijedeĂŚe godine u buduĂŚoj hrvatskoj prijestolnici. :-D
    ''Stani, sunce, iznad Gibeona, i mjeseče, iznad dola Ajalona!''

Veteran foruma

evo i mene :-D
    bilo je predobro, iduĂŚe godine idemo u bruxelles :smt041

mi smo bili smjeťteni jednu stanicu vlakom od laussanne, mjesto se zove pully, takoðer na obali jezera.
    nas 9 kod jedne obitelji, neki super bakica i dedica :-D
    nas 2 hrvatice, 2 nizozemke i 2 rumunjke s njima u kuĂŚi, a joĹĄ 2 naĹĄa hrvata i 1 rumunj u dvoriĹĄtu u "ljetnoj kuĂŚi"...

upoznala sam Picoka i Antu :smt026 :smt026

ťvicarska me fakat oduťevila, tako je sve mirno, uredno, organizacija na nivou, nas je isto fascinirala èinjenica da svi obavezno staju na zebri i da nitko Şiv ne trubi na cesti...

bili smo u olimpijskom parku i olimpijskom muzeju u laussani, prekrasno...

evo i par slikica...

"kuĂŚica" u kojoj smo bili smjeĹĄteni

pogled na jezero i planine

draĹžen petroviĂŚ u olimpijskom parku u laussanni

odbrojavanje do eura 2008.

Ĺženevsko jezero, fontana

hodaj, nebo strpljive voli...
    hodaj, možda se ipak sve u dobro pretvori...

Sreo ja nekog Brba pa kaŞe da mu se sviða promet jer je "sve tako lepo obeleŞeno" :-D

Ja sam se jedan dan druŞio s Gotovinom (duŞan sam ti joť 1/2 franka!), a ostalo vrijeme uglavnom s Rumunjkama i Rumunjima. Ti Şivot! Sluèajno sreo fidy pred jednom crkvom i joť neke ljude iz mojeg mjesta za koje nisam ni znao da idu. Al na raèunu mi nestalo love vrlo brzo, skupi pozivi, skupe poruke i ode zaèas 100 Ìuna tak da za neke druge dogovore nije bilo para. :?

Al ove Rumunjke su bile totalno lude!!

Oni su joť nastavili prema Parizu pa onda u Beè, na putu su skoro do kraja ovog tjedna. Platile sve to 250 eura, a to je otprilike i prosjeèna plaÌa kod njih tak da vjerojatno Şive iznad tamoťnjeg prosjeka.

Prvoborac foruma poskočica's Avatar

Quote Originally Posted by fidy
    :shock:
    ja biiiiiiiiiiiiii :smt041
    Every blessing, when ignored, becomes a curse.

je...bruxelles...jedva cekam ak ce bit ko ove godine bit ce super!!!

sam cemo se valjda bolje Picok i ja organizirat :lol: :-D

Veteran foruma

Quote Originally Posted by poskoèica
    Quote Originally Posted by fidy
    :shock:
    ja biiiiiiiiiiiiii :smt041
    idi, tko ti brani... ja veÌ danas poèinjem skupljati novce, ťvicarska me totalno iscjedila... :-D

evo cjenika iz pivnice, ovo prvo su svijetle pive i idu prema tamnijima, zadnja je boŞiÌna (8%alkohola), ja ne pijem pivo pa sam pila vino - 2 dl = 8 CHF (1 CHF je oko 4,5 kn pa vi raèunajte )

Quote Originally Posted by malimrav85
    I predlaŞem ako Ìe netko iÌi tako negdje, u neki veÌi grad, da si organizira pripreme jedno 2-3 tjedna prije. Traènje, noge u teretani, hodanje... Mi smo bili vani od 08.00 do 23.00, radili 25-30km dnevno pjeťke.
    s ovim se totalno slaŞem. muskulfiber me ubio... iduÌe godine moŞemo krenuti sa zajednièkim kondicijskim pripremama 1.12. :lol:

Prvoborac foruma poskočica's Avatar

a di ste doèekivali novu? na trgu nekom ili na njihovim organiziranim doèecima?
    Every blessing, when ignored, becomes a curse.

Veteran foruma

mi u nekoj dvorani, sokiÌi i kolaèi :-D
    a kasnije smo kad naĹĄih domaĂŚina otvorili njihov chardonnay :-D

Veteran foruma

Quote Originally Posted by Picok
    Ja sam se jedan dan druĹžio s Gotovinom (duĹžan sam ti joĹĄ 1/2 franka!),
    Ukljuèit Ìemo i kamate jer nisi poťtivao dogovor za sutradan. :-D

Moja kuĂŚica (ne, ovo nije Pentagon :-D ):

http://s60.photobucket.com/albums/h34/a ... 7_2130.flv

Cijene su pomalo urnebesne za hrvatske prilike, ne Şeliť uÌi u ugostiteljski objekt jer bi mogao izaÌi dekintiran... svega jednom bio u restoranu i ne Şelim da se ponovi - piletina s riŞom, mrkvom i ťpinatom doðe 16.5 chf. Vrlo nalik meniju u menzi... joť smo naletjeli na nekog isfrustriranog Kineza (kuhara). Jedino loťe iskustvo.

Toèno je ovo ťto vet kaŞe u vezi s konzumacijom alkohola, ljudi kod kojih smo bili na ruèku u utorak kategorièki odbijaju pomisao na alkohol... pomalo neobièno. Èovjek je neki jaèi igraè - pisao zakone za parlament, kao junior nastupio na Wimbledonu, sudjeluje na golf turnirima za veterane, govori 4 jezika i kuŞi se u politièka zbivanja na naťim porostorima... iako su veoma situirani ni po èemu ne odaju raskoť, stvar vrijedna respekta. I ne glume pretjeranu finoÌu, joť vaŞnije.

Sve u svemu najviĹĄe mi se svidio duhovni dio programa, prekrasan je osjeĂŚaj biti u zajedniĹĄtvu s pripadnicima ostalih konfesija, iz cijele Europe.

:smt109
    ''Stani, sunce, iznad Gibeona, i mjeseče, iznad dola Ajalona!''

Mlad, sumnjiv i nedokazan

mi smo bili smjesteni u francuskoj u obitelji,odma na granici sa svicarckom.oni su nas svaki dam ujutro vozili autom do zeneve i svaku vecer dolazili po nas u 22h...sto je znacilo da nije bilo bas nekog nocnog zivota tamo,al ionako mi se zeneva po tom pitanju cini pomalo trulom-imaju jedva 5 birtija u centru grada (ako i tolko)...
    inace je bilo super,grad je predivan,molitve su bile super,ekipa PREDOBRA...u nasoj zupi su pretezito bili hrvati i poljaci,super smo se skompali sa svima i na novu godinu im pokazali kako se tulumari
    s obzirom na to da smo morali bit u toj dvorani sa zupom na novu godinu iz 2 razloga:
    1)nemamo kako doc do grada poslije vecernje molitve u zupi,a i nemamo se kak vratit nazad da bi nas obitelj pokupila i vozila doma
    2)bili smo u centru zeneve u 22h na staru godinu i nije bilo ni zive duse (ili smo mi na krivom mjestu trazili...)!!!!!
    ...napravili smo svoju festu tamo,na pultu garderobe smo s poljacima slozili svoj sank sa pravom cugom i fakat je bilo zakon...))

E da, Ante - ja sam doťao na dogovoreno mjesto u dogovoreno vrijeme, al nije te bilo tam... hm... ne znam di smo zakazali. Veèera je bila od 17.30h, u 18h ja tebe nisam mogao naÌi tam... zbilja nemam pojma... i da, natipkaj adresu (poťtansku) da ti slike poťaljem...

Na onom programu poslije doèeka smo pjevali beÌarac Ma prestraťno, eh da su domaÌini razumijeli kaj znaèe svi ti stihovi... ne bi se bať tak smijali... :-D

Inaèe, ja sam bio smjeťten na farmi, totalno izvan svijeta, pa nas je domaÌin u dŞipu svaki dan morao voziti i dolaziti po nas na stanicu... jeli smo samo domaÌu hranu, imaju likovi svoju farmu i bave se poljoprivredom, govore 3 jezika (èak i njihov pas razumije komande i na njemaèkom i na francuskom, svejedno mu je :-D )

..... e moj veteran, ne znam kaj da ja tebi velim.... nije nam suðeno valjda!

Početnik na forumu inek's Avatar

Default Re: Taize

Evo ga, pocinje opet.......pripreme.... ovaj put idemo u Poznan.
    Zainteresirani javite se.... cijena puta ce biti 700-750kn

Uvjerenja sam da ce biti odlicno, Poljaci su slicnog mentaliteta kao i mi, vjerujem da ce dati sve od sebe da nas lijepo ugoste.... sto vidjeti u Poznanu? To sam bas krenula istraziti pa javim....

Ima li netko da ide u Poznan ove godine? Da udružimo snage eventualno?

Kuul forumaš konzerva's Avatar

ja ti idem ali u pripremnoj skupini, dakle već 26og
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

+ Reply to Thread
Page 6 of 6 FirstFirst ... 456

Bookmarks