+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 91 to 100 of 100

Thread: Peticija Cvjetni trg

Veteran foruma

josipa draga, meni je zao ako se netko nasao uvrijedjenim, nije mi to bila namjera. dok su neki svojim postovima s namjerom vrijedjali druge. u postovima u kojima spominjem pravnicko znanje odnosi se na postove u kojima se "soli pamet i uvjerava" a cinjenicno stanje je drugacije. ako nisi primjetila ja sam prikazivala pravnu, legalnu stranu, iznosila sam pravno relevantne cinjenice, ne svoje subjektivno opazanje. za razliku od drugih. netko ko studira pravo mora znati da svoje subjektivno misljenje ne moze staviti ispred propisa. (i da, svi sudionici studiraju na ovom faksu, ne moram citati pravila, provjeravam prije nego sto nesto napisem) da prenesem tu sliku na konkretan primjer- jednog dana ce mozda korinaema trebati dopustiti upis nekretnine u ZK osobi A jer ce osoba A ispunjavati sve uvjete koji su potrebni za upis. no korinaema ce mu taj upis uskratiti jer zna da je osoba A dosla do novaca kojim je kupila tu nekretninu na nezakonit nacin. osoba A mozda je dosla na nezakonit nacin a mozda i nije, protiv osobe A nije cak niti podnesena prijava, a kamoli da je rijesen kakav postupak sa pravomocnim rjesenjem. a i da je, korinaema nije ta koja moze odlucivati da li ce mu dopustiti upis ili ne ako osoba A ima sve potrebne papire koji se traze za upis. moze li drzava tako funkcionirati? tako je i u ovom slucaju cvjetnog trga.
    i svoju kcer cu uciti da ne oslovljava druge "banditi, bagra, oni onakvi, lopovi, njemu slicni.....", takodjer cu je uciti da prvo nesto sagleda iz oba kuta pa onda donese misljenje, odluku ili napravi potez. nadam se kada jednom upise fax da se nece ponasati kao da je popila svu pamet svijeta i da ce znati sta zna a sta ne zna. i da ce ono sto ne zna htjeti saznati.
    jedan od razloga je i taj sto je nitko nece uzimati za ozbiljno. kao sto ni u ovoj komediji od prepucavanja ja takve ne uzimam za ozbiljno. jer na takvu raspravu velim, koja je razlika izmedju rasprave buducih akademskih gradjana i dva pijanca koji se svadjaju oko klupice u parku?

Mlada nada foruma KORINAEMA's Avatar

Quote Originally Posted by leonisa
    ja cu ti reci jos jednom. i necu vise. jer ne zelis shvatiti. i ne razlikujes cinjenicu od subjektivnog misljenja. ja ti do sada nisam ni jednom izrazila svoj stav i svoje misljenje. ja ti dajem relevantne cinjenice i zakone. ti si ta koja sve to gledas kroz subjektivnu prizmu.
    Kako HorvatinèiÌ moŞe provoditi projekt koji ukljuèuje nekretnine o kojima se vodi sudski spor!!!!!??????
    on ne provodi nista. jer nije podnio zahtjev za lokacijsku dozvolu. on je za sada samo kupio i postao vlasnik.
    netko te dobro fila.....ali ne u potpunosti:
    rjesenje je pravomocno, kinematografi su (bili) vlasnici, pravoslavna crkva je trazila obnovu postupka, a to je izvanredni pravni lijek. za neke stvari da razumijes ipak moras poloziti vise od rimskog.
    [quote:2sy6ipys]BandiÌ ih je tapťao po ramenu i uvjeravao ih da razloga za strah nema i da je sve veÌ gotova stvar. 29.3. 2006., grad Zagreb odrekao se prvokupa da bi tog istog dana bio potpisan ugovor o kupoprodaji Kina Zagreb izmeðu Kinematografa i Tomislava HorvatinèiÌa.
    a sta je grad trebao napraviti? dati im besplatni pravni savjet? pa sta rade njihovi odvjetnici? da su stvarno htjeli kupiti od kinematografa, sklopili bi ugovor s njima, a onda bi kinematografi bili duzni prvo ponuditi gradu da otkupi tu nekretninu po onim uvjetima koje je ponudila crkva. grad je odbio kupiti je kako su se i dogovorili.od kud je grad mogao ili morao znati da ne postoji ugovor? da je postojao ugovor, nakon toga bi postali vlasnici. ovako ispada da nisu ni namjeravali kupiti je. a kinematografi su napravili ono sto bi svi- prodali boljem ponudjacu.
    grad je ucinio sta je trebao, sta je bilo dogovoreno, sve po zakonu. kinematografi sto i svaki privrednik. a jedino ko je zeznuo stvar je crkva. i to su akti, cinjenice. ne znam koji scenari ti zelis? sta se trebalo dogoditi? onako iz tvog subjektivnog aspekta?[/quote:2sy6ipys]

...ok, mea culpa... krivo sam se izrazila, projekt se joť ne provodi veÌ je samo dato idejno rjeťenje... meðutim, s obzirom na to da je pravoslavna crkva traŞila obnovu postupka... i on je u tijeku. Kako kinematografi mogu prodati nekretninu? Dakle oni nisu vlasnici, ako je postupak u tijeku... ili? malo mi to nema logike... nadalje, ja sam razgovarala o ovom sluèaju sa naťim obiteljskim odvjetnikom i on tvrdi da pravoslavna crkva nije mogla sklopiti nikakav ugovor s kinematografima ako se grad nije prije toga odrekao prava prvokupa, te da je mogla samo dati ponudu?... ťto bi znaèilo da je crkva napravila sve ťto je bilo u njenoj moÌi...
    ne jedu svi štrkljavi mentalisti ljude, niti svi studiraju pravo

...i da...potpisala peticiju danas :-D

Veteran foruma

odgovor se krije u nekom mom postu iznad: pokrenuli su obnovu postupka, a to je izv. pr. lijek. rjesenje je pravomocno znaci kinematografi jesu tj. bili su vlasnici. kao takvi su mogli raspolagat s nekretninom.
    u slucaju da crkva uspije sve ce se sloziti ko karte od domina.

sto se tice ugovora, nije morao biti kupoprodajni (a mozda je i mogao pa postaje obvezujuc kada grad odbije...postoje i drugi ugovori poput predugovora- moram provjerit taj dio, sad ne mogu) i opet grad se odrekao kao sto je i rekao. tu je pocetak i kraj price o gradu. cijelo vrijeme to govorim. kinematografi prodaju i na njima je da prodaju kome zele. po zakonu su morali prvo ponuditi gradu. ostalo...kako god zele, nebo je granica.
    (mozda sam se i ja krivo izrazila pa sam rekla ugovor...ponudu, a ponuda obvezuje pa sam skratila pricu...)

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by KORINAEMA
    … s obzirom na to na kojoj sam razini sada, kada doðem u tvoje godine ''gradit æu svjetove''…
    :smt023

Zakon. Ĺveliki kuracto, do onda ĂŚeĹĄ imati staĹž od 15 godina na burzi? (nemoj se ljutit, imam loĹĄ smisao za humor, hebi ga :-D

:-D ...ne kontam al nije bed...

Veteran foruma

a jeli kontas odgovor na ono sto si pitala?
    jel sad kontas sve moje postove i sta sam u njima pisala?
    zelis li citiranu recenicu izmijeniti? :-D
    ili mi idalje porucujes "vozi"? jer da sam te poslusala, ne bi nesto novo naucila

(da bi se grad odrekao prava prvokupa ili iskoristi to pravo, treba postojati ponuda. crkva je trebala dati ponutu i sve uvjete koji bi bili sadrzani u ugovoru. pri tome se ne misli na ponudu prek telefona. zasto je to bitno? jer grad. odnosno nositelj prava prvokupa mora znati pod kojim uvjetima se nesto kupuje odnosno prodaje. kada se grad odrekne tog prava iliti ne kupi, nekretnina se prodaje ali nikad pod povoljnijim uvjetima nego sto je bilo gradu ponudjeno. daleko od toga da se moze ponuditi i prodati boljem ponudjacu)

...nisam mislila vozi u stilu goni se... nego, vozi s takvim sprehama... izrièito se ne slažem... u tom stilu... ovo o gradnji svijetova je takav proser da je i meni bilo smješno kad sam naknadno èitala svoj post... makar tu izjavu èesto upotrebljavam kad sa momom priæam o buduæem zajednièkom životu (gradit æemo svjet - ne svjetove... dakle svoj svijet... ), ovdje je zvuèala krajnje prepotentno :smt078... jesam nešto novo sam nauèila, fala :smt040 ...i nemogu vjerovat da zakon dopušta da se tom nekretninom raspolaže ako je postupak u tijeku... ako pravoslavci dobiju parnicu Horvatinèiæ je ...hm... u nezavidnom položaju... ništa ljudi mjenjat zakone... ovo nema veze sa zdravom logikom... baš æu se raspitat šta æe Tomo onda... tko æe ga obeštetit... malo mi je neuvjerljivo da je Tomo tolki kockar da bi ušo u takav dil da nije siguran da æe crkva popušit... a tu njušim muæku... a što se tiæe ponude koju je crkva trebala dat... dala ju je...dali su ponudu i sa Inom Æavlinom direktoricom Kinematografa dogovorili su cijenu veæu od 2,9 milijuna Eur... dakle, crkva je napravila svoje... i izigrana je...

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

pa uvijek moŞe podmazat crkvu u sluèaju da zagusti... ipak, radi se o sveÌenstvu
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma

a cuj, trebala je dati vise od tome.. kinematografima je u interesu prodat polje, briga ih kome. (jos se i rimuje :-D )
    u pravnom smislu, postupak je okoncan, pravomocan je...izvrsan....gotov. ovo izvanredni pravni lijek. ne znam kak da objasnim...fat? :-D

+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234