josipa draga, meni je zao ako se netko nasao uvrijedjenim, nije mi to bila namjera. dok su neki svojim postovima s namjerom vrijedjali druge. u postovima u kojima spominjem pravnicko znanje odnosi se na postove u kojima se "soli pamet i uvjerava" a cinjenicno stanje je drugacije. ako nisi primjetila ja sam prikazivala pravnu, legalnu stranu, iznosila sam pravno relevantne cinjenice, ne svoje subjektivno opazanje. za razliku od drugih. netko ko studira pravo mora znati da svoje subjektivno misljenje ne moze staviti ispred propisa. (i da, svi sudionici studiraju na ovom faksu, ne moram citati pravila, provjeravam prije nego sto nesto napisem) da prenesem tu sliku na konkretan primjer- jednog dana ce mozda korinaema trebati dopustiti upis nekretnine u ZK osobi A jer ce osoba A ispunjavati sve uvjete koji su potrebni za upis. no korinaema ce mu taj upis uskratiti jer zna da je osoba A dosla do novaca kojim je kupila tu nekretninu na nezakonit nacin. osoba A mozda je dosla na nezakonit nacin a mozda i nije, protiv osobe A nije cak niti podnesena prijava, a kamoli da je rijesen kakav postupak sa pravomocnim rjesenjem. a i da je, korinaema nije ta koja moze odlucivati da li ce mu dopustiti upis ili ne ako osoba A ima sve potrebne papire koji se traze za upis. moze li drzava tako funkcionirati? tako je i u ovom slucaju cvjetnog trga.
i svoju kcer cu uciti da ne oslovljava druge "banditi, bagra, oni onakvi, lopovi, njemu slicni.....", takodjer cu je uciti da prvo nesto sagleda iz oba kuta pa onda donese misljenje, odluku ili napravi potez. nadam se kada jednom upise fax da se nece ponasati kao da je popila svu pamet svijeta i da ce znati sta zna a sta ne zna. i da ce ono sto ne zna htjeti saznati.
jedan od razloga je i taj sto je nitko nece uzimati za ozbiljno. kao sto ni u ovoj komediji od prepucavanja ja takve ne uzimam za ozbiljno. jer na takvu raspravu velim, koja je razlika izmedju rasprave buducih akademskih gradjana i dva pijanca koji se svadjaju oko klupice u parku?

Reply With Quote

Bookmarks