Originally Posted by malimrav85
Ti si udlu, 3 metra je bilo. :lol: Vozim fiat uno, ne jebenu s klasu. :-D
Inaèe, kaj nije 3 vozila kolona?
Ti si udlu, 3 metra je bilo. :lol: Vozim fiat uno, ne jebenu s klasu. :-D
Inaèe, kaj nije 3 vozila kolona?
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
E imam jedan problem. Moja stara ima posao u upravi priznaje joj se radni staž od 9 godina u naÅ¡oj voljenoj RH. No ona ima radni staž iz amerike joÅ¡ 20 GODINA! Tak da je plača niža koji tisučak.
Jel bi netko možda slučajno znao dal bi se to moglo sredit. Molim ljude koji uče Međunarodno, Radno pravo ili ak slučajno znaju? Kad Hrvatska uđe u EU vjerojatno će se nač neka uredba ili direktiva al sad je hitno, nemam vremena do 2019. :-D
Za najkorisniju informaciju osobno uručujem novčanicu od 100kn s potpisom Rohatinskog iz 2001.
Ali vjerojatno ću se morati registrirati na Legalis. :doubt:
Koliko ja znam,majka je trebala ispuniti neki formular za priznavanje radnog staŞa,ali mislim da je na to neki ogranièeni rok...najbolje da se raspita kod nekoga tko je struènjak u tom podruèju :-)
AVOID HANGOVERS;;;STAY DRUNK!!!!
Ma je fora je u tome da je ispunila i napisala neki zahtjev, koji su naravno odbili, sad je napisala žalbu, ali sumnjam u to.
Radi se o tome da ne žele oni sad povečavati plače samo tako. Povečaju troÅ¡kove uz isti rad. Po mom miÅ¡ljenju treba to sudskim putem. :?
Ako netko zna, koja je procedura prilikom ozlijede na radu? Bit ĂŚu jaaaako zahvalna.![]()
I use sarcasm instead of punching you on the face.
...
Don't push it, though.
JoĹĄ jedno pitanje u vezi sudara. Rekli su mi neĹĄ kao da ĂŚe zapisnik bit za 3 tjedna do mjesec dana u heinezlovoj. KOja je ĹĄema s tim? Ja to moram poupit il kaj?
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Do explain.
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
uzmimo da ĂŚeĹĄ ti bit kriv
jesi bio s tim likom na osiguranju? on mora iĂŚ prijavit ĹĄtetu i vjeĹĄtak mora pogledat ĹĄtetu i napravit procjenu, dal ĂŚe mu dat totalku dal ĂŚe popravljat, kolko ĂŚe koĹĄtat popravak,bla bla bla
ali poĹĄto idete na sud prije nego ĹĄto presuda bude pravomoĂŚna mislim da osigurnje neĂŚe nikome niĹĄta popravljat niti plaĂŚat
odeĹĄ s njim na osiguranje, popunite obrasce, napravi se rekonstrukcije, poslika se sve i tako.... ja sam imo isto sranje prije koji tjedan, s tim da sam ja bio "kviv", on je stavio odĹĄtetni zahtjev, a isplaĂŚivati ĂŚe mu moj osiguravatelj.
mislim da policijski zapisnik treba priloĹžiti....iako nisam siguran jer mi nismo ni zvali policiju.
ali ako doðe do spora, zapisnik je dokaz u parnici.
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
e da..sad kad sam proèitao cijelu prièu:
tu je klasièna podijeljena krivnja.
ti si prvenstveno kriv jer si skrenuo u suprotnu traku a da se prethodno nisi uvjerio da nitko ne dolazi. to ťto te auto propustio, ne opravdava. u biti je tamo dosta teťko skretati, vjeèno su kolone kod novinarskog.
ALI:
ako ode u parnicu, moglo bi se svaliti dosta odgovornosti na vozaèa mopeda. on je nepropisno preticao kolonu, moŞda je bio i u prekoraèenju brzine - tu bi se svakako moglo traŞiti prometno vjeťtaèenje.
makar, ne znam kakva je ĹĄteta, jel neĹĄto sitno, ili ozbiljno.
ja ti èesto na sudu zastupam jedno osiguravajuÌe druťtvo bať kod prometnih nezgoda, znam da je dosta nezgodno utvrditi tko je kriv.
Nije neka ogromna ťteta al opet, Ja sam iťo stvarno polako i èak sam prugu preťao. Znaèi, on je vozio fakat brzo ak nije stigao stati jerbo me mogao vidjet nadaleko. Mah, neznam. Vidjet Ìemo.
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
ja sam prije koji tjedan zakaèio lika na Britancu.
skretao sam u Nazorovu, njegov auto je bio parkiran uz cestu prije kriŞanja. iako, sve mi se èini da je on kretao s parkiraliťta jer mi je cijela desna strana ulegnuta. njemu je samo blatobran ulegnut.
po njegovim rijeèima, "spremao se krenuti". :?
pa daOriginally Posted by Robierre de Cochon
i opet je njemu lakťe dokazati da je stajao radi èega si ti kriv nego tebi da je on izlazio
meni je sudac pitao: da li na kojem od vozil apostoji crta ili je samo udubljenje?
ja: samo udubljenje
sudac: znaèi da je jedno vozilo mirovalo.
i presudio da sam ja mirovao ĹĄto i jesam
poťto ti imať viťe iskustav u tome i uvida u praksu, da li je moguÌe da vozaè motora kaŞe da je zaobilazio 2 auta (ťto nije kolona) i da je to èinio bať na prekidu Şute i na koji naèlin bi recimo ð dokazao da to nije tako?
ajmo KP - ovci: kolko se dobiva za pljaèku npr. kladionice ili mjenjaènice? a.) bez uopÌe pokazivanja vatrenog ili hladnog oruŞja
b.) pokazivanjem, ali ne i upotrebom
èist informativno, nije da imam namjeru iÌ pljaèkat iťta :-D
evo ti pa si ti misli.... ja ne znam :-D :-DOriginally Posted by crobot
Kraða
Ălanak 216.
(1) Tko tuðu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da je protupravno prisvoji,
kaznit ĂŚe se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(2) Ako je vrijednost ukradene stvari mala i poèinitelj je postupao s ciljem prisvajanja stvari takve vrijednosti,
kaznit Ìe se novèanom kaznom ili kaznom zatvora do ťest mjeseci.
(3) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 2. ovoga èlanka pokreÌe se privatnom tuŞbom, a ako je stvar drŞavno vlasniťtvo, kazneni postupak se pokreÌe povodom prijedloga.
(4) Ako je poèinitelj ukradenu stvar vratio oťteÌeniku prije nego je saznao da je otkriven, sud ga moŞe osloboditi od kazne.
(5) Za pokuťaj kaznenog djela iz stavka 1. ovoga èlanka poèinitelj Ìe se kazniti.
Teťka kraða
Ălanak 217.
(1) Kaznom zatvora od ťest mjeseci do pet godina kaznit Ìe se tko poèini kraðu (èlanak 216. stavak 1.):
1. obijanjem, provaljivanjem ili drugim savladavanjem veÌih prepreka da doðe do stvari iz zatvorenih zgrada, soba, blagajna, ormara ili drugih zatvorenih prostorija ili prostora,
2. na osobito opasan ili osobito drzak naèin,
3. iskoriťtavanjem stanja prouzroèenog poŞarom, poplavom, potresom ili drugom nesreÌom,
4. iskoriĹĄtavanjem bespomoĂŚnosti ili drugog osobito teĹĄkog stanja druge osobe.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga èlanka kaznit Ìe se poèinitelj kaznenog djela kraðe (èlanak 216. stavak 1.):
1. ako je ukradena stvar velike vrijednosti i poèinitelj je postupao s ciljem prisvajanja stvari takve vrijednosti,
2. ako ukradena stvar sluĹži u vjerske svrhe ili je stvar ukradena iz crkve ili druge zgrade ili prostorije koja sluĹži za vjerske obrede,
3. ako je ukradeno kulturno dobro ili stvar od znanstvenog, umjetnièkog, povijesnog ili tehnièkog znaèenja, ili se nalazi u javnoj zbirci, zaťtiÌenoj privatnoj zbirci ili je izloŞena za javnost.
(3) Novèanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine kaznit Ìe se tko poèini kraðu (èlanak 216. stavak 2.) na naèin i pod okolnostima iz stavka 1. ili stavka 2. toèka 2. ili 3. ovoga èlanka.
(4) Kaznom zatvora od jedne do osam godina kaznit Ìe se tko poèini kraðu (èlanak 216. stavak 1.) u sastavu grupe ili ako je pri sebi imao kakvo oruŞje ili opasno oruðe radi napada ili obrane.
(5) Za pokuťaj kaznenog djela iz stavka 3. ovoga èlanka poèinitelj Ìe se kazniti.
RazbojniĹĄtvo
Ălanak 218.
(1) Tko uporabom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da Ìe izravno napasti na njezin Şivot ili tijelo oduzme tuðu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoji,
kaznit ĂŚe se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je razbojniťtvo poèinjeno u sastavu grupe ili zloèinaèke organizacije, ili ako je uporabljeno kakvo oruŞje ili opasno oruðe,
poèinitelj Ìe se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.
Razbojnièka kraða
Ălanak 219.
(1) Tko je zateèen pri poèinjenju kaznenog djela kraðe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrŞi, uporabi silu protiv neke osobe ili prijetnju da Ìe izravno napasti na njezin Şivot ili tijelo,
kaznit ĂŚe se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je razbojnièka kraða poèinjena u sastavu grupe ili ako je uporabljeno kakvo oruŞje ili opasno oruðe,
poèinitelj Ìe se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.
e
hodaj, nebo strpljive voli...
hodaj, možda se ipak sve u dobro pretvori...
I ĹĄto ako si mirovao? Jerbo ja imam udubljenje, kreto sam se 5 na sat.
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Ovisi o onome koji to naruèi...ja osobno dajem 10% ako je svota do 200.000kn, a ako je veÌa onda 15% :smt044 :smt043Originally Posted by crobot
sorry, nisam se mogao suzdrĹžati![]()
"What you do, speaks so loud that I cannot hear what you say." Ralph Waldo Emerson
ne znam baĹĄ koja su prometna pravila.Originally Posted by malimrav85
jel moped smije tako vrludat ili mora vozit u koloni.
ťto se tièe sudske prakse, s obzirom da mi saobraèajke ulete tek tu i tamo s roèiťtima, nisam bať neki struènjak. ali do sad je uvijek pretegnulo vjeťtaèenje prometnog struènjaka, ako se plati naravno.![]()
ne znam baĹĄ di bi ovo stavio, pa ĂŚu tu probat:
ima li netko ideju kako u Hrv. legalizirati marihuanu?
ťta se treba toèno izvest da bi se trenutna nepravda ukinula?
The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
---------------------------------------------------------
studenti su najsebicniji i jadniji ljudi u ovoj propaloj drzavi
Originally Posted by Cutki
Imat veĂŚinu u Saboru? :lol:
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
-cut-
All sinners go to law school!!!
imam pitanje...
ovak-od bratovog frenda zena izazvala prometnu nesrecu,tj pokupila je pjesaka,nije kriva al sud ju proglasio krivom...
oko pol 10(bio je mrak),vozila je u koloni,ispod ogranicenja i na cestu joj je izletio lik koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju-citaj izaso iz birtije i drito na cestu...
sve u svemu pokupila ga i zadobio je teze tjelesne ozljede..
sad nju drzava tuzi i odredili su kaznu od 10 tisuca kuna,jos su nasrali da je ona dobrog imovinskog stanja,sto nije i da s obzirom na tezinu djela i okolnosti pod kojima se djelo dogodilo smatraju da je kazna primjerena...
ne kuzim,bio je mrak,pijani frajer joj izleti,al doslovno izleti na cestu i nju proglase krivom...
jedino joj preostaje da napise zalbu jel da?
jel ima ko iskustva s pisanjem zalbe?
Prvo bi ti preporuèio da si naðe odvjetnika a ne da nas ispitujueť o tak vaŞnim stvarima. Da znam kak nekog sigurno spasit od 10.000kn kazne ne bi ziher drkao po forumu nego bi pisao Şalbe.
drugo bi bilo dobro da napiťeť toène èlanke zospc-a ili kojeg veÌ zakona i detalje iz zapisnika.
Ja sam naèuo da morať pazit na cugere viťe nego na trijezne. Jebga, mene pokupio skuter koji je ne kriv, nego je KRIV pa Ìu vjerojatno ja bit kaŞnjen djelom plus ťto me moŞda pizdek i tuŞi. Al ja raèunam na njegov niski IQ pa moŞda neÌe. :-D
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
jel mi moĹže netko objasniti ĹĄto je to skraĂŚeni prekrĹĄajni postupak?
And no I ain't been to MIA,
I heard that Cali never rains and New Yorks heart awaits.
First let's see the west end,
Take me on a trip, I'd like to go some day...
:-D Pa za pijance poput Đibera ne kužim zaÅ¡to bi trebalo viÅ¡e pazit nego za druge (dakle neki su jednakiji pred zakonom). Uostalom ako je pijanac krÅ¡io prometne propise onda je i on kriv, pa bi se i njega trebalo kaznit. Svjestan je da bi u takvom stanju mogao nabasat na auto.Originally Posted by Ã!
Bookmarks