kad se radi o osobama koje boluju od teske, neizljecive bolesti, nisu svjesni vise okoline a uz to trpe teske bolove da li mislite da je prihvatljivo skratiti tim ljudima agoniju iz koje nema izlaza?
kad se radi o osobama koje boluju od teske, neizljecive bolesti, nisu svjesni vise okoline a uz to trpe teske bolove da li mislite da je prihvatljivo skratiti tim ljudima agoniju iz koje nema izlaza?
Mislim da je....iako ...
.....spavat ću kad umrem...
Recimo da mislim da je moralno al nekak mi se to èini izjednaèeno ubojstvu. O tome se moŞe dugo raspravljat da ne doðeť do nekog pametnog zakljuèka.
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
opet doli sa nadobudnim topicima.. :roll:
![]()
ja sam za .
ne postoji mogucnost izljecenja, kraj je izvjestan, svatko normalan bi zelio skratiti si muke. :?
da
big pimpin buraz
neznam
NI KURVE ME NE VOLE
Bilo bi poĹželjno.
Nije lijepo ni ugodno...ali èovjek ne moŞe znati ako se ne naðe u takvoj situaciji.
Nitko ne bi smio bespotrebno patiti.
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
đizs...Originally Posted by doli
em je bolest teÅ¡ka, em je neizlječiva, em je svijest na razini istrunulog rakuna, em je bol opaka...
jel fali još koji detalj?
ono... nedostaje mu lijeva polovica tijela, bolesnik je ili svećenik ili srbin, kao mali dječak je ubijao skakavce, a kao veliki velike skakavce...
ak hoćeÅ¡ raspravu na koju će ti ekipa izletavati sa suludim stavovima, daj barem prostora i "za drugu stranu"... yune ti viÅ¡e nema toliko, pa ti nitko neće izletjeti sa "život je svet. hallelujah!"
mislim... zabavno je ubijati ekipu, al bar daj neki temelj zbog kojega nekog bolesnika ne bi trebalo ubiti...
uostalom tko bi vršio eutanaziju?
i kako? liječnici nisu skloni tomu, pa je vjerojatnije da ćeÅ¡ morat angažirat ili onog tipa za obdukcije ili mesara sa satarom da ga nasjecka uredno za spremit u lijes po pretincima... barem će familija uÅ¡tedjeti tridesetak centimetara za drvo ak ga misle pokopati... ak ga misle kremirati, navodno se iza ugla beskućnici griju na kanti za smeće.
Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"
to si ti samo mislis...nadam se da me odredena ekipa nebu iznevjerila :-DOriginally Posted by bob rock
pokusavala sam se nasaliti sad al nejde...drugi put, na nekoj drugoj temi...uostalom tko bi vršio eutanaziju?
i kako?![]()
NIKADA!
Eutanazija je kontra svega ťto ljudi predstavljaju. Gdje bi bilo èovjeèanstvo da se na svakom problemu govorilo "Eh, nema izlaza, amo se vratit na stabla."!?!
Makar bila uĹžasna bol, makar mi falilo 90% tijela, nikada neĂŚu reĂŚ Ĺživotu "pobijedio si!", nego stisni zube i guraj do kraja!
Pa da vidi ovaj svemir da nas nemoĹže zajebavat. :-D
Svašta nam se događa
Mozgove nam tupe
U život kreće
Samo dio nas
U životu prolazi
Samo vjeran pas
hm.. sto je sa tesko oboljelima koji su pri svijesti, svjesni svega, trpe bolove, znaju da ce umrijeti... struka - medicina niti takvima, koji svojevoljno zele eutanaziju, ne zeli pomoci na takav nacin, isto kao i onima koji nisu pri svijesti!
tema je ekstra diskutabilna, isto kao i tema o pobacaju - dali legalizirati ili ne pobacaj!
jedno je sigurno, nitko ne zeli umirati u bolovima...
ja s druge strane to ne vidim kao poraz... mislim umrijet Ìeť definitivno. sad ako imam joť pet tjedana Şivota od kojih Ìu èetiri provesti krepavajuÌi od bolova i pritom ne imati kontrolu crijeva ubijte me. who cares, ionako Şelim da sam mrtav
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
u principu imas pravo, samo tesko je reci.. ''idem do kraja'' kad osoba zna da joj je kraj blizu, da joj je smrt neminovna..Originally Posted by Lore
ja sam isto za zivot i borbu ali ponekad je tesko boriti se i za zivot.
lako je nama pricati o ovoj temi...
Istina, lako je nama pricat, ali ja vjerujem (i nadam se) da bi ima hrabrosti i djelima potvrdit ovo gore( iako se nadam da necu morat, naravno ^^).Originally Posted by annie sk
I da te ispravim, nije ponekad tesko boriti se za zivot. Uvijek je tesko boriti se za zivot.
Svašta nam se događa
Mozgove nam tupe
U život kreće
Samo dio nas
U životu prolazi
Samo vjeran pas
mislila sam tim trenucima.. kad osoba zna da ce umrijeti.. ponekad je tesko smoci snage i ici do kraja i boriti se za zivot kojeg zapravo niti osoba nema!
mislila sam na one vec bolesne
Dozvolit Ìemo vama liberalima eutanaziju, ako homoseksualnost bude jedna od tih neizljeèivih bolesti koje Ìe se njome kratiti :lol:Originally Posted by doli
jebat ĂŚu mater onome ko me ozbiljno shvati
pretekla si me... :-DOriginally Posted by annie sk
Kad se radi o borbi u bitci koja je vec od pocetka izgubljena, stvari nisu uvijek toliko jednostavne... Koliko smisla ima trpiti do konacnog poraza, koji u biti donosi olaksanje?
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005Originally Posted by Tkach
:smt109
eu! tanazija! Nek se javi tko zheli da ga eutanaziram~ besplatno~
Pisati mi se ne da, imam previse oprecnih misljenja u glavi.
Ambitious but rubbish.
Everything you say has water under it.
*u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*
Originally Posted by Murphy
da, upravo! opet, svatko ima svoje misljenje. neke osobe su spremne na borbu do samog kraja, bez obzira na sve, druge se predaju na pocetku... tu nema pravila!
mozda je malo gruba rijec - poraz! smrt se ne moze nazvati porazom, koliko god tako izgledala, jer u konacnici svi cemo mi umrijeti. sad, kad i od cega nevazno.
Odkad se smrt smatra porazom. Neki su gorili je su rekli da je Zemlja okrugla, pa im ta smrt nije poraz.Originally Posted by Murphy
Smisao je pokazat da si èovjek! Treba opravadat ťta smo na vrhu hranidbenog lanca! Uhvati Şivot zubima i ne puťtaj do zadnje sekunde!
Edit: Evo annie me malo pretekla.
Tako je, bitno je samo kako!er u konacnici svi cemo mi umrijeti. sad, kad i od cega nevazno.
Svašta nam se događa
Mozgove nam tupe
U život kreće
Samo dio nas
U životu prolazi
Samo vjeran pas
borba za zivot...bitka...smrt je poraz... ma sve to metaforicki... kaj ste se za tu jednu rijec uhvatili? :-D
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
zato jer bakica koja umre sa recimo 80 godina nije porazena!Originally Posted by Murphy
nije niti ona osoba koja umre puno prije nego bi trebala..
samo malo kriva rijec... poraz!
zivot nekad namijeni i donese teske stvari i situacije protiv kojih se tesko moze..
ali skuzile smo se...![]()
povlačim komentar... nismo dugo čekali...Originally Posted by Lore
dakle, boriÅ¡ se protiv onoga kome se u startu ne plače za nečim o čemu nema svijest...Originally Posted by Lore
ako to želiš promatrati sa religijskog tornja, tu tvoje mišljenje ima solidne temelje.
međutim, Å¡to s onima koji to ne gledaju na način da svoj problem moraju istrpiti sami? funny thing... oni iz toga neće izaći jači.
Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"
potpuno se slazemOriginally Posted by bob rock
osim sto pati ta neka osoba, bogami puno pati i njena bliza okolina
big pimpin buraz
Eh? Ja prièam za sebe. Tko sam ja da drugima govorim kako Ìe se odnosit prema boli? Ja samo piťem svoje razloge zaťto bih trpio. Ako netko Şeli da ga se ubije, svakako.Originally Posted by bob rock
Ne borim se ja protiv nièega, primjeti smajlije po mojim postovima.
Usput, ĹĄto bi bilo "oni koji svoj problem ne moraju istrpit sami"?
Svašta nam se događa
Mozgove nam tupe
U život kreće
Samo dio nas
U životu prolazi
Samo vjeran pas
Aha sad sam ubra ono tvoje da ĂŚe netko izletit sa "Ĺživot je svet!". To ti nemam pojma stari, ali moj meni je.
Svašta nam se događa
Mozgove nam tupe
U život kreće
Samo dio nas
U životu prolazi
Samo vjeran pas
to sigurno. to je neizbjezno!Originally Posted by Just a little bit
neki se trude boriti se upravo zbog svoje okoline...
ah... ovdje ima mali milijun razlicitih primjera, sudbina, misljenja, stavova..
muahahaha... primjeti nedostatak smajlića u mom postu, a opet me nitko ne shvaća ozbiljno... bar dok ne ostane od reichstaga pepeoOriginally Posted by Lore
al opet... prije nego itko dođe u situaciju izvlačit varaždinke iz blata, pitam se Å¡to bi trebalo biti s pristankom familije... ili bolje... tko daje pristanak na skidanje bolesnog s elektronike?
Bookmarks