Rezultati ankete: Bicikli su...

Voters
76. You may not vote on this poll
  • zakon! E, da mi je nova Kona sa dual suspenzijom...

55 72.37%
  • vozilo sa 2 kotača premalo (padam!)

6 7.89%
  • drndala za siroteke koji nemaju svoj auto

1 1.32%
  • isključivo za klince

0 0%
  • svi isti, bili Pevecikl ili Cannondale

5 6.58%
  • nešto što ne zaslužuje topic na forumu

9 11.84%
+ Reply to Thread
Page 12 of 12 FirstFirst ... 2101112
Results 331 to 351 of 351

Thread: Na dva kotaca tj. o biciklima

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Default Re: Na dva kotaca tj. o biciklima

Mogli su ovi kad već rade prosvjed napravit i kampanju da biciklist nije pješak i da prestanu preletavat preko zebre ko da je pista. Samo čekam da poberem nekoga.

Još

Sesuda Noola's Avatar

Bila sam tamo ravno 10 min jer mi je guma pukla
    Zaza rules!

Mlada nada foruma ninap's Avatar

Quote Originally Posted by Noola View Post
    Bila sam tamo ravno 10 min jer mi je guma pukla
    ovih dana očito svima gume pucaju...neg, ja sam danas umrla od smijeha kaj se dogodilo mom starom ...on se fkt jako puno vozi, svaki dan...i dođe danas doma s vožnje sav prljav..hlače, majica, sve...i reko pa kaj se dogodilo...i počne on pričat...je, imal sam unfal ...uglavnom...pukla mu je guma dok se vraćao doma i sva sreća kaj je uz sebe imao sav pribor za pokrpat...i ode on u neko dvorište da pokrpa gumu (kao kuća od nekog njegovog poznanika) i sve super..počne on krpat gumu, a kad tamo dođu neki pesekii i mali mu uzme ključ u zubiće i otrči u neku šumu, a moj tata za njim...i tak je moj tata trčal po šumi za pesekom koji mu je uzeo ključ za bicikl...ja sam umrla od smijeha
    acta, non verba..

Sindikat biciklista
    Odasvud stižu informacije da policija provodi neke akcije u kojima se biciklisti kažnjavaju za vožnju po pješačkim površinama, po stazama (u suprotnom smjeru), za nenošenje kacige... To je nadnaravna glupost, kažnjavati ljude koji ne mogu koristiti biciklističku infrastrukturu jer ona ne postoji (da ne govorimo o tome da drugih gorućih problema ima ohoho). Idućih dana ćemo pokušati objasniti da ne može to tako, a vi se do tad čuvajte milicije.

Kad to znam, lakše mi je! Naš grad je siguran!

Još

Sesuda Noola's Avatar

Je samo nam to treba...
    Ova retardacija sa suprotnim smjerom me neizmjerno zivcira...ok ajde jos za kacigu kuzim...sigurnost u prometu...al sa smjerom me bas izbace iz takta..
    pogotovo kad pola biciklistickih staza sluzia kao parking kretenima....glupi penzici kojem smeta sto disem, a kamoli da bicikl vozim u njihovoj blizini...
    Zaza rules!

Početnik na forumu

Mislim da sam negdje na forumu il ovoj temi pročitao već da je netko spominjao NSB i svoj bivši bicikl,
    savjetujem da ako tamo idete biciklom da ga probate što bolje osigurat, jer su mi jučer maznuli bike s ograde NSB-a;
    došao u cca. pol 2, po običaju vezao ga sajlom za ramu (neka srednje klase recimo-nedovoljno nažalost),
    izašao u pol 8, gledam ograda nešto sva prazna, blesavo se pitam; pa jesam li ga tu ostavio; skužim gotovo, nema ga više

Mislio sam naivno i bezbrižno da od tako puno bicikala tamo, da se to događa nekom drugom,
    vjerojatno je lopovu bio čas posla s škarama sredit sajlu (nisam je našao), pretpostavaljam da se sve dogodilo predvečer poslije 6 kad je pao mrak.
    Dan prije sam isto bio s njime na istom mjestu, ali do 6 tako da neznam jesu možda ga tad primjetili, ili tek jučer pa je odma uslijedila akcija.Neka mala utjeha mi je da ak su ga baš napikirali, da ga nisu jučer ukrali sigurno bi ga u sljedećih nekoliko dana il mjeseci, ovisno kad bi (u)vidjeli da sam tamo s obzirom da nisam planirao u dogledno vrijeme uložit u neke brutalne lokove.
    Bicikl je vrijednosti nekoliko tisuća kuna, neka malo viša srednja klasa s relativno boljim amortizerom, al je opet očito dovoljno atraktivan lopovima.

Jedan od velikih nedostataka tog mjesta, koje sad uviđam, je to što su lopovi u prednosti jer znaju da kad netko dođe neće ga bit par sati pa imaju veliki raspon vremena i sigurnost da učine svoje protupravne radnje,
    tako da mislim da je nažalost jedino dugotrajno sigurno rješenje nabavit neki "Pevec" pa s njime ić na fax/posao/knjižnicu.

Izvucite sami pouku kad ja već nisam htio prije, i nemojte mislit da se to događa "nekom drugom".

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Quote Originally Posted by Slatkooki View Post
    Mislim da sam negdje na forumu il ovoj temi pročitao već da je netko spominjao NSB i svoj bivši bicikl,
    savjetujem da ako tamo idete biciklom da ga probate što bolje osigurat, jer su mi jučer maznuli bike s ograde NSB-a;
    došao u cca. pol 2, po običaju vezao ga sajlom za ramu (neka srednje klase recimo-nedovoljno nažalost),
    izašao u pol 8, gledam ograda nešto sva prazna, blesavo se pitam; pa jesam li ga tu ostavio; skužim gotovo, nema ga više

Mislio sam naivno i bezbrižno da od tako puno bicikala tamo, da se to događa nekom drugom,
    vjerojatno je lopovu bio čas posla s škarama sredit sajlu (nisam je našao), pretpostavaljam da se sve dogodilo predvečer poslije 6 kad je pao mrak.
    Dan prije sam isto bio s njime na istom mjestu, ali do 6 tako da neznam jesu možda ga tad primjetili, ili tek jučer pa je odma uslijedila akcija.Neka mala utjeha mi je da ak su ga baš napikirali, da ga nisu jučer ukrali sigurno bi ga u sljedećih nekoliko dana il mjeseci, ovisno kad bi (u)vidjeli da sam tamo s obzirom da nisam planirao u dogledno vrijeme uložit u neke brutalne lokove.
    Bicikl je vrijednosti nekoliko tisuća kuna, neka malo viša srednja klasa s relativno boljim amortizerom, al je opet očito dovoljno atraktivan lopovima.

Jedan od velikih nedostataka tog mjesta, koje sad uviđam, je to što su lopovi u prednosti jer znaju da kad netko dođe neće ga bit par sati pa imaju veliki raspon vremena i sigurnost da učine svoje protupravne radnje,
    tako da mislim da je nažalost jedino dugotrajno sigurno rješenje nabavit neki "Pevec" pa s njime ić na fax/posao/knjižnicu.

Izvucite sami pouku kad ja već nisam htio prije, i nemojte mislit da se to događa "nekom drugom".
    Jbga, ak imas visu srednju klasu onda ga ne vezes samo sajlom...

Za ubuduce...bike uvijek mozete vezat na ogradu lijevo od ulaza (rampa prema gruntovnici) i sjest se na istu stranu na 0 dok ucite (kraj ogromnih prozora koji gledaju na tu stranu). Bar imate bike na oku cijelo vrijeme.

UV fought the law, and UV won...

Forumaš u usponu Grizzly's Avatar

Početnik na forumu

Profesionalac na djelu,
    6 sekunda mu je trebalo da precvika sajlu a cijeli bike je ukrao i odvezao za manje od 20 sekundi, i to usred bijela dana u 12 sati popodne, na javnom mjestu.Ne mogu razabrat jel to imao kratke škare ili ona kliješta za cvikanje sa gumiranim ručkama, al više mi se čini ko kliješta.
    Jedino je zaboravio na kameru :-)

Dobro da se i vidi kakvi sve likovi kradu bikeove, netko bi rekao da to inače rade cigani, maloljetni delikventi i slični besprizorni, koji su ti sumnjivi sami po sebi kad ih vidiš,
    a ne tridesetogodišnji šminkerčići s cipelama, košuljom i torbom od laptopa na ramenu, tako da ti se stvarno može dogoditi i da sretneš i vidiš lopova i prije ali ne obratiš pozornost uopće na njega.

Sesuda Noola's Avatar

Da da frendica je cak lopovu pridrzala vrata od zgrade i jos komentira kak je zgodan i zamisli slucajnosti frajer vozi isti bajk ko ona...drzalo. ju je veselje dok nije dosl do svog kata i skuzila da joj nema bicikla...
    Jos je gore kad ti bajk ukradu iz zajednicke prostorije za bicikle...gdje bi kao trebalo bit sigurno...
    Zaza rules!

Mlada nada foruma ninap's Avatar

mojoj sestri su dva puta ukrali bicikl i zato se mama se vozila nekom "starudijom" do vlaka, baš zato da ga ne ukradu...i ofkors, ukrali su i tog....strašno...a to je bio bicikl za kojeg ja ne bi dala ni lipe...ali eto...očito nekom treba i takav ...
    ..tak da ako si i kupiš bicikl "Pevec" nemoj misliti da ga neće ukrast...
    acta, non verba..

Sesuda Noola's Avatar

Novi Krivi put je raj za lopove..tamo mozes i birat...
    Frendu su neki dan tamo ukrali..doduse bila je noc i on je bio jako pijan...
    JA svaki dan idem do faxa ili nesto obaviti u gradu i vezem ga sam u-lockom koji sam dosta platila, najbolje mi je mjesto u Gajevoj di sahisti/taksisiti stoje...em se moze za ramu vezat tamo i uvijek nekog ima, a za precvikat u-lock ti treba puno vise od 10 sekundi...i nije me strah jer odbijam biti rob svog bicikla i stalno razmisljat hoce mi ga netko ukrasti...stvarno pazim gdje ga ostavljam i vecinu vremena je uz mene (dakle ne vezem ga), ali ako vec nesto moram obaviti onda biram di cu ga vezati...
    Susjeda preko puta mene ima dva bicikla koja ostavlja vezana na hodniku...ja nisam toliko hrabra i ostavljam na balkonu...decko i ja zajedno u biciklima imamo kojih 20ak tisuca kn vrijednosti pa mi se bas i nije to toliko sigurno
    Zaza rules!

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Ja svojeg držim u sobi jer nemam fakat nigdje di bi ga ostavio bez rizika. Mislim, klincu iz moje zgrade(ima 2 kata i dvorište sa uglavnom zaključanim haustorom) su ukrali bicikl ispred njegovih ulaznih vrata tak da vjerujem da mi lokot od šupe ne bi puno pomogao. Plus u šupi bi mi lanac zahrđao sam tak. I nikad nisam smatrao svoj bicikl atraktivnim al očito se krade svaki šit, katastrofa. Al fascinira me ta krađa bicikala. Kaj je crno tržište biciklima tak razvijeno u hrvatskoj ili ih kradu za inozemstvo?
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Fakat nemam pojma, to ni meni nije jasno. Ispada da imamo više bicikala nego mobitela.
    Ja da vidim lika da krade bicikl mislim da bi puko. Imam osjećaj da bi lika ugrizo za vrat ko pit bull i zaklo ga kolko sam lud na ekipu koja krade. Gori su mi od taksista.
    Ok, najgori su mu taksisti koji kradu.

Još

Veteran foruma Breeder's Avatar

Frendu su ispred nsb-a maznuli kotac pa sam inspiriran time danas kupio ovo: http://www.zefal.com/zefal/produit.php?key=497001.
    139 kuna u http://www.ciklo-centar.hr

Cini se kao super stvarcica, ne moze se otvoriti bez da se bicikl okrene za 90° ili vise na zadnju gumu.

Ako mi uz ovo, u-lock i ogromnu oklopljenu sajlu sada netko mazne bajs mislim da onda stvarno nema nade!
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Noola View Post
    Da da frendica je cak lopovu pridrzala vrata od zgrade i jos komentira kak je zgodan i zamisli slucajnosti frajer vozi isti bajk ko ona...drzalo. ju je veselje dok nije dosl do svog kata i skuzila da joj nema bicikla...
    Jos je gore kad ti bajk ukradu iz zajednicke prostorije za bicikle...gdje bi kao trebalo bit sigurno...
    Majko mila, ovo je priča ko iz neke jeftine komedije :-)

@ Breeder

Čitao sam na netu, prije par godina neki lik došao u NSB s bikeom od cca 10 tisuća kuna, imao navodno nekakva 3 lanca "kryptonite" teška po par kg i 300 kuna svaki, izašao pred kraj rad. vremena da ide doma i naravno nema bica :-(
    Očito savršena zaštita baš i ne postoji, ili lopovi znaju neke "cake" kako se i naočigled najjači lanac otvori.
    Ima i nastavak te priče vezan za murju i pronalazak nekog "zamjenskog" bicikla iste vrste al ne i podmodela kojeg je nesretnik (pre)uzeo, al to nije više važno.

Inače, po objavjenoj statistici iz j.lista o krađama bicikala po četvrtima, najviše se krade po Trnju, neznam jel sad tome što znači što je na tom području NSB pa to pridonosi brojkama ili je to čista slučajnost.Dakako, te brojke nisu finalne, jer se velik broj krađa uopće ne prijavi, a više bih volio vidjeti i tu poraznu i sramotnu statistiku koliko se ukupno ih najzad pronađe.

3 lanca "kryptonite"
    Ma svi lanci i sajle se relativno lako daju cvaknuti. Proleti malo kroz youtube. Ja sam prvo kupio jednu sajlu, a sada ju drzim vise za ukras i da samim izledom u kombinaciji sa u-lockom odbije ove low level lopove.
    Uvijek je bolji u-lock iako ni to nije neunistivo. Samo treba pametno odabrati prema debljini, leguri i da li je hardened, vrsti cilindra itd. Trebat ce vise vremena i buke da se to slomi pa je veci rizik ici to trgati.

Al gle, sada mi nitko nece maznuti kotac ni sic! Ili cijeli bajk ili nista!

dobar u lock treba barem minutu rezat fleksericom da se odreže
    klještima nema šanse

Još

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    klještima nema šanse
    ali zato mozes lock pickati!
    http://www.youtube.com/user/L0ckP1cker

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    klještima nema šanse
    Mislim da sa reznom pločom za inox ne bi baš trebao minutu, prije desetak sekundi, al im se ipak flexa ne isplati jer je prebučna, plus trebali bi imat neku na baterije, makar lopove i njihovu drskost/snalažljivost nikad ne treba podcjenjivati.
    Kaljena legura ("hardener") može imat npr. nedostatak da je loše otpuštena pa da je površinski tvrda na rezanje/piljenje ali zato može bit jako krhka tako da se može štanga slomit sa malo jačim kliještima ili udarcima.

Problem je u tom da su lopovi na neki način uvijek korak ispred tebe i zaštite, i džabe ti da je U-lock debel i 2-3 centimetra, ako on ima nekakvu shemu da sjebe bravu il je na neki relativno jednostavan način otključa, to je zanat ko krađa automobila i oni imaju svoje sisteme, po potrebi i posebne alate, jer nije mala stvar ako ide maznut bic od desetak tisuća kuna, a zna da će ga moć utopit negdje i da su zapravo male šanse da bude uhvaćen il pronađen, za razliku od npr. krađe auta ili provala u domove.

Quote Originally Posted by Đ! View Post
    Kaj je crno tržište biciklima tak razvijeno u hrvatskoj ili ih kradu za inozemstvo?
    ovi iz zg idu u st a iz st u zg

Još

+ Reply to Thread
Page 12 of 12 FirstFirst ... 2101112

Bookmarks