+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 30 of 75

Thread: I. Opća Teorija Prava i Države

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default I. Opća Teorija Prava i Države

WEB KATEDRE
    http://www.pravo.hr/otpd

KATEDRA
    Prof. dr. sc. Vjekoslav Miličić - TMT 3, soba 25/II, vjekoslav.milicic@pravo.hr, zimski semestar-četvrtkom od 14,30 do 16,00 h; ljetni semestar-četvrtkom od 16,30 do 18 h
    Dr. sc. Vanja-Ivan Savić - G 10, soba 18/I, vsavic@pravo.hr, konzultacije utorkom od 11,00 h
    Dr. sc. Luka Burazin - G 10 18/I, lburazin@pravo.hr, konzultacije ponedjeljkom od 10,00 do 11,30 h
    asist. Mario Krešić - TMT 14, sob 48/II., konzultacije ponedjeljkom od 8,00 h
    asist. Tina Oršolić - TMT 14, soba 48/II., tina.orsolic@pravo.hr, srijedom od 13,00 h
    Mr. sc. Barbara Preložnjak – TMT 3, soba 303/III., barbara.preloznjak@pravo.hr, utorkom od 12,00 - 13,30 h

ISPIT SE SASTOJI OD PISMENOG I USMENOG DJELA!

Po literaturi Berislava Perića, ispit se sastoji od 10 pitanja na zaokruživanje i 3 eseja. Pet bodova je potrebno za prolazak, uz napisane eseje.
    Po literaturi Vjekoslava Miličića, ispit se sastoji od 3 eseja. U pravilu, to su "podnaslovi" knjige kako pišu u kazalu.

Pravo pristupa na kolokvije imaju i seminaristi i neseminaristi. Po literaturi B. Perića pišu su se tri kolokvija s pitanjima na zaokruživanje, plus četvrti kolokvij s 3 eseja. Ispravljanje kolokvija je moguće. Ispravak ne umanjuje ukupnu ocjenu.
    Po literaturi V. Miličića pisalo se pet kolokvija, s mogućnošću ispravka.
    Ponavljači ne mogu pristupiti kolokvijima.

ROKOVI 2010./11.
    11.11.2011.
    03.02.2012.
    24.02.2012.
    20.04.2012.
    08.06.2012.
    21.06.2012.
    06.07.2012.
    07.09.2012.
    21.09.2012.

PRIJAVA ISPITA
    Ispit se prijavljuje preko studomata.

SLUŽBENA LITERATURA
    B. Perić: Struktura prava, Informator, Zagreb, 1994.
    B. Perić: Država i pravni sustav, Informator, Zagreb, 1994.
    ili
    V. Miličić: Opća teorija prava i države, Zagreb, 2008.

SKRIPTE
    http://www.pravokutnik.net/skriptarnica/otpd

PITANJA
    U privitcima se nalaze pitanja u .doc formatu koja ovdje možete preuzeti.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by brinettica; 04-03-2012 at 19:12.

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

1. Koliko mi treba vremena za spremit ovaj ispit?
    To je vrlo individualno, jer ovisi o vašem načinu učenja, koncentraciji, trudu i sl., al objektivno treba oko 3-4 tjedana. Da budete sigurni, uzmite si mjesec dana kvalitetnog rada.
    2. Učiti po Miličiću ili Periću?
    I ovo je vrlo individualno, i svatko će vam reći drugačije. Najbolje da pogledate u prvom postu pod attached files dojmove o obje strane katedre pa sami donesete odluku. Bitno je da se na vrijeme odlučite i počnete učiti.
    3. Po rasporedu slušam predavanja kod miličića, ali želim ići na predavanja kod Savića/Burazina i učiti po Periću. Što da radim?
    Odi kod Savića/Burazina slušati predavanja i uči po Periću. Isto vrijedi i obrnuto. Nema nikakvih posljedica.
    4. Formalno slušam predavanje kod Savića/Burazina, al želim ići kod Miličića na kolokvije. Smijem li?
    Da, samo se pojavi u dogovoreno vrijeme. Ukoliko imate obrnutu situaciju, prijavite se na kolokvije kad bude stavljena obavijest na stranici katedre.
    5. Postoje li ikakve posljedice ukoliko nismo kolokvirali?
    Ne. Izlazite na ispit kao da uopće niste pristupili kolokvijima.
    6. Imam potpis od Miličića al idem na ispit po Periću. Je li to problem?
    Ne.
    7. Učim po Miličiću al studomat me stavio na ispit kod asistenata, što da radim?
    Raspitaj se u koje je vrijeme ispit kod Miličića i najnormalnije se pojavi na ispitu. Asistenti ne ispituju po njegovoj knjizi.
    8. A što ako učim po Periću a studomat me smjestio kod Miličića?
    Ako želite odgovarat kod asistenata, raspitajte se kad je ispit i samo se pojavite na ispitu. Također, ako želite, možete ostat i kod Miličića na ispitu jer ako ste učili po Periću, dat će vam ispit namijenjen za to gradivo. Ukoliko niste sigurni tko vam je bolja opcija, u prvom postu pod attached files imate dojmove o profesorima.
    9. Učim po Periću, ali loše mi idu pitanja na zaokruživanje, mogu li ikako otić kod Miličića?
    DA! Raspitajte se kada je pismeni kod kolege Vjeke i pojavite se na ispitu.
    10. Što mi je bolje uzet za seminar, teoriju ili sociologiju ili povijest?
    Nedoumice oko odabiranja seminara i vjerojatnosti koji ćete seminar dobit prema broju na bodova na prijamnom itd. možete pitati na podforumu Seminari.
    11. Dobio sam seminar kod Miličića al želim ić na kolokvije kod Savića/Burazina, što da radim?
    Za ovakva pitanja, kao i druga pitanja vezana za seminar, predviđen je zaseban topik na podforumu Seminari.
    12. Koji je ispit lakše za spremit, teorija ili soc?
    Ovakva pitanja nisu primjerena za ovaj topik te će vrlo vjerojatno rezultirati negativnim bodovima. Postoji jedan vrlo zanimljiv topic na podforumu Događanja na faxu, a zove se Nemoguća misija (procijeni!, savjetuj!) te vas upućujemo tamo.

MILIČIĆ VS. PERIĆ

zgmetropola 04.12.2010.
    Većina realnih studenata će se složiti oko toga da je kod Miličića lakše položiti teoriju, ali će ti preporučiti učenje po Periću jer kod Miličića nećeš naučiti neke najosnovnije pojmove koji će ti trebati do kraja Fakulteta, pa kad dođeš na drugu godinu, gledat ćeš u čudu kad će profesori spominjat neke tamo dispozitivne ili kogentne pravne norme. No, odluka je na tebi.
    Što se tiče ovoga na zaokruživanje, caka je u koncentraciji (i znanju, naravno). No, naučena knjiga od korica do korica ti neće biti dovoljna ako se jednostavno ne skoncentriraš jer oni tamo rade eliminaciju sa svojim tricky pitanjima.

Nisam polagao kod Miličića, ali vjerujem da su 4 tjedna dovoljna. Skupit će se vjerujem još dojmova oko Miličića sada, pa ćeš onda najbolje odlučiti.

Sretno.

Malegria 10.03.2011.
    pa ako ti asistenti idu na živce, onda odi kod miličića. ugl, da ukratko napišem o prednostima i nedostacima

prednosti :
    - ako sve kolokvije riješiš pozitivno, gotovo sigurno polažeš ispit, najčešće s trojkom. usmeni je samo formalnost
    - svaki kolokvij ima valjda 30 str knjige

nedostaci:
    - njegova knjiga je za rezat žile i jedino što vam na kraju ostane jest riječ ćudoređe
    - nećete naučit teoriju, što vam trenutno možda nije bitno, al itekako ćete to osjetit na višim godinama

ugl, poprilično bezbolno rješavanje ispita preko kolokvija, no iako sam upravo kod njega preko kolokvija riješila ovaj ispit i što mi je ostao u sjećanju kao super profesor, danas bi izabrala asistente. naime, poprilično je neugodna situacija kad na drugoj godini ne znaš npr koja je razlika između sudske odluke/presude/riješenja ili što koje su to unutarnje vode/teritorijalno more/epikontinentalni pojas. pa sad ti vidi.
    ako ti je bitan samo prolaz i imaš problema sa pitanjima na zaokruživanjem - odi kod miličića. ako nemaš problema s pitanjima na zaokruživanje i bitna ti je ocjena - odi kod savića.

TheStrange 10.03.2011.
    vidite,ja s druge strane preporučam miličića jer je frajer po meni fer,ljudi su puno prolazili a da nisu imali baš neko znanje,knjiga mu je glupa za propucat sljepoočnicu,ali stvarno pita osnovne stvari iz nje koje imate na skriptarnici u milicic.zip. za razliku od asistenata kojima se ne da ispravljat puno ispita jer se žure negdje deseto,vjeko će ako treba ispravljat i ispitivat do ponoći. tip je malo ćudljiv,ali nije zlonamjeran. ne znam ni jednu osobu od njih hrpetinu koja je nezadovoljna,od onih koji su kolokvirali do onih koji su polagali ispit,i po vjeki i po periću.
    za asistente neću govoriti iz osobnog iskustva jer ih nisam imala ali mnogi njihovi studenti dan danas na drugoj godini još vuku teoriju na post-komisijskim rokovima.
    ako vam ne odgovaraju asistenti,nemojte se bojati tračeva o vjeki jer je to rekla kazala,čovjek predaje preko 30 godina na faksu i zna svoj posao. istrpite njegove neke čudne egzibicije i pokupite trojku
    nadam se da sam pomogla

superfly 09.11.2011.
    prosječno miličićevo predavanje ide otprilike ovako:
    1. kasni od pola sata do 45min
    2. idućih 20ak min se ispričava što je kasnio (neko ga je zablokirao na parkiralištu, žena ga je zaključala u kući, došli su mu ljudi popraviti grijanje)
    3. počne predavanje i ekšli bude zanimljivo al onda se sjeti nečeg petog i krene s digresijama, a ti odlučiš da bi mogao malo ubiti oko ili igrati igricu na svom smart founu (ili ako si ass kissing student, pitati glupa pitanja koja nemaju veze s temom koja se obrađuje na predavanju)

Izra -_- 09.10.2011.
    moj osobni sud: periceva literatura ce ti biti korisnija za kasnije (stvarno se moze zvati uvod u pravo). kod milicica je lakse kolokvirati. al ono, nije da je bauk od ispita ni kod asistenata. al znam neke koji su isli na ispit kod milicica i prilicno se mucili na usmenom. pa ti vidi

domina_litis 18.10.2011.
    Savjet brucošima:
    1.Samo je jedan PROFESOR na katedri iz teorije, a to je prof.Miličić.
    2.Statistika prolaznosti ukazuje na čistu činjenicu, činjenicu da je prolaznost na ispitima kod asistenata katastrofa.(Zato kad počnu "Ne znamo tko servira statistiku..." samo se pitajte tko je od vas došao ovdje da pada ispite?)
    3.Ne čekajte situaciju da se na kraju morate spašavati kod prof.Miličića po Periću kojeg ste učili cijele godine.
    Na kraju krajeva odlučite sami, ali dobronamjerno savjetujem da odete na barem jedno predavanje kod prof. Miličića.
    Prof. Miličiću svaka čast na razumijevanju, prijateljskom pristupu i dobroj volji da ispituje po knjizi koja nije njegova.
    Svim brucošima sve najbolje!

andjeo19 18.10.2011.
    ove akademske godine bi i Savić i Burazin trebali dobiti status profesora...
    kaj se tiče prolaznosti, nakon provedenog istraživanja ustanovljeno je da je kod Miličića uistinu veća prolaznost, ali ta je prolaznost veća za oko 1%... nekome je tih famoznih 1% možda jako puno, ali to je opet samo 1%

Pinhas 18.10.2011.
    ja isto ne bih preporučio asistente, pogotovo ako ne mislite dati teoriju na rokovima u veljači.. kasniji testovi su bar duplo teži

joejoejoe 18.10.2011.
    Ja sam dao kod Miličića po Periću. Prolaznost nije ništa bolja (na mom roku 3 od 30-40), a ako učite po Periću barem učite nekakvo smisleno gradivo. Predmet bi trebao služiti kao uvod u pravo, osnovne termine. Ako naučite, proći ćete (zvuči otrcano ali tako je). Nemojte kalkulirati s ovim predmetom pošto stvarno nije neki problem za naučiti (pogotovno Perić) i odite kod onog ispitivača čiji ispitni postupak vam više odgovora.

imate u skriptarnici bilješke s predavanja gdje je ova skica...

koga zanima i kome treba neka proučava.

btw, kontinentska orubina je kontinent preplavljen morem.

Epikontinetski (epikontinentalni) pojas - nije potpuno pod teritorijem nego samo djelomično. To nije pojas mora nego tu podrazumijevamo morsko dno i njegovu dubinu koji se proteže o teritorijalnog mora.
    Država tu nema suvremenost ali ima isključiva suverena prava: istraživati i iskorištavati prirodna bogatstva živa i neživa morskog dna i dubine morskog dna. Tu se misli na sedentarne vrste, one koje su u kontaktu sa morskim dnom: spužve, jastozi, škoupi - žive nafta, plin, minerali - nežive
    Last edited by Malegria; 19-10-2011 at 00:25.

Moderator Moderator brinettica's Avatar

Default Re: I. Opća Teorija Prava i Države

Tema je očišćena.

Pitanja s pismenog i kolokvija (Perić) nalaze se u odgovarajućem fajlu u prvom postu. Sve vezano za Miličića (usmeni, pismeni) nalaze se u fajlu otpd_milicic. Dojmove s usmenih ispita kod asistenata i komisijskih ispita također se nalaze u odgovarajućim fajlovima u prvom postu. Prije nego postavite pitanje, provjerite da li se ono nalazi u drugom postu pod ČESTO POSTAVLJANA PITANJA, ili se odgovor nalazi u fajlu korisni postovi forumaša. Ukoliko imate dileme kod koga odgovarati i po kojoj literaturi učiti, proučite drugi post i fajlove u prvom postu. Sretno!

-----očišćena tema-----

brinettica
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Početnik na forumu

Jel moze molim vas netko rec kad je prvi kolokvij kod Milicica, koji dan, koja dvorana i u koliko sati? Hvala

Početnik na forumu

Pozdrav! Može li me netko ukratko informirati o Miličićevim kolokvijima. Moram li učiti uopće fusnote,latinske izreke?

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by pbmaslacak View Post
    Pozdrav! Može li me netko ukratko informirati o Miličićevim kolokvijima. Moram li učiti uopće fusnote,latinske izreke?
    Fusnote i latinske izreke ne, potrebno ih je znati na usmenom i to samo za visu ocjenu (4,5). nauci dobro podnaslove i naslove i bitnije pojmove (njemu podebljane u knjizi).

I zna li netko kada se odrzava i gdje prvi milicicev kolokvij? Hvala

Početnik na forumu

O predavanjima piše sve na katedri. Prvi kolokvij je sljedeći petak u glavnoj zgradi faksa. Vrlo vjerojatno će još više inf. reći prekosutra na predavanjima od 17-20h. ( Usput ima jedan kolokvij/ispit ovaj petak iz njegove knjige "Smisleno učenje".)

Početnik na forumu Nymeria's Avatar

Namjeravam promijeniti literaturu s Perića na Miličića,predeavanja sam odslušala kod asistenata.Jel mogu ja samo kupiti Miličićevu knjigu i učiti po njoj za 6.mjesec,ili mu se moram javiti na konzultacijama i ponovno pohađati predavanja? Izvanredni sam student.

Lawcornernik Smrdim's Avatar

Quote Originally Posted by Nymeria View Post
    Namjeravam promijeniti literaturu s Perića na Miličića,predeavanja sam odslušala kod asistenata.Jel mogu ja samo kupiti Miličićevu knjigu i učiti po njoj za 6.mjesec,ili mu se moram javiti na konzultacijama i ponovno pohađati predavanja? Izvanredni sam student.
    Samo kreni učiti po Miličiću i pojavi se na njegovom ispitu Nema tu neke filozofije hehe...ali preporučio bi ti da učiš po Periću iako ćeš ići kod Miličića...ipak je to temelj za pozitivnopravne predmete koji će kasnije doći...čuo sam da ljudi koji uče po Miličiću ne znaju razliku izmedju dispozitivnih i alternativnih normi :S

Početnik na forumu Nymeria's Avatar

Učila sam po Periću,ali eto nisam baš imala sreće,čak sam i komisiju uspjela past
    Pogledala sam malo Miličićevu knjigu i osim što je više nego pola tanja,čini mi se kao da bi mi više odgovarala.

Quote Originally Posted by Nymeria View Post
    Učila sam po Periću,ali eto nisam baš imala sreće,čak sam i komisiju uspjela past
    Pogledala sam malo Miličićevu knjigu i osim što je više nego pola tanja,čini mi se kao da bi mi više odgovarala.
    ne prosuđuj knjigu po broju stranica... ako si već učila po periću, možda bi ti bolje bilo odg kod miličića, ali po periću da ne učiš sve ispočetka jer miličićeva literatura se potpuno razlikuje.
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

dali je prof. Miličić odobrio studentima ponavljačima pristupanje kolokvijima?!

Lawcornernik Smrdim's Avatar

Quote Originally Posted by brinettica View Post
    ne prosuđuj knjigu po broju stranica... ako si već učila po periću, možda bi ti bolje bilo odg kod miličića, ali po periću da ne učiš sve ispočetka jer miličićeva literatura se potpuno razlikuje.

dali je sigurno ovaj petak kolokvij kod milicica?!

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by karyme View Post
    dali je prof. Miličić odobrio studentima ponavljačima pristupanje kolokvijima?!
    Odobrio je. Meni je jos napisao u mailu da su vec bila predavanja i kolokvij (misli na onaj mali kolokvij na koji se moze i ne mora izaci) i da on nema vremena odgovarat na mailove i da ima konzultacije cetvrtkom. Nisam bas shavtila cemu sve te ostale informacije koje mi je napisao al rekao je da mogu doc na kolokvij.

Početnik na forumu Faramir's Avatar

Ponavljač sam i seminarist kod asistenta Burazina.Zanima me da li mogu na kolokvij kod prof. Milčića pošto je odobrio ponavljačima pristupanje.Znači seminarsku obvezu kod asistenta a kolokvij kod profesora. E da, učim po Periću

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Faramir View Post
    Ponavljač sam i seminarist kod asistenta Burazina.Zanima me da li mogu na kolokvij kod prof. Milčića pošto je odobrio ponavljačima pristupanje.Znači seminarsku obvezu kod asistenta a kolokvij kod profesora. E da, učim po Periću
    Sumnjam da se moze ucit po pericu a ici na kolokvij kod milicica. Jedino ga mozes pitati ako si prosle godine bio kod asistenata, mozes li ove godine slusati njegova predavanja i ici na njegove kolokvije po njegovoj knjizi.

Mlada nada foruma respect's Avatar

Ne može se učiti po Periću,a ići kod Miličića na kolokvije iz prostog razloga što je način na koji je Vjeko koncipirao svoju knjigu potpuno drukčiji od Perićevog. Do te granice da izgleda kao da se radi o dva različita predmeta.

Početnik na forumu

do koje strane je prvi kolokvij?? hitno hitno

ak je peric u pitanju onda do 137- iz drzava i pravni sustav

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by caesarus 14 View Post
    ak je peric u pitanju onda do 137- iz drzava i pravni sustav
    vjeko mi treba

Mlad, sumnjiv i nedokazan noir's Avatar

nama je bio do 66. tj. opći dio i aksiološka teorija

Početnik na forumu

Može li mi netko pojasniti kod prof.Miličića ono ispravljanje netočno zaokruženih odgovora kad ih prekrižimo pa pišemo sa strane DA / NE.

Mlad, sumnjiv i nedokazan noir's Avatar

zaokružiš odgovore b) i c), ali shvatiš da su ispravni odgovori a) i c). kraj odgovora b) napišeš ne. mislim da možeš ispravljati dva pitanja na taj način ili možeš ispravljati dva puta u jednom pitanju - ako si zaokružio b) i c), 1. shvatio da b) nije točno i prekrižio ga i napisao ne, 2. shvatio da je b) zapravo bilo točno i prekrižio ne i napisao da.

nadam se da si shvatio/la jer je malo nespretno za objasniti nisam 100% sigurna, ali mislim da je tako funkcioniralo.

Pozdrav svima. Ovako... imao bih par pitanja pa ako je netko imao isto ili slično iskustvo bilo bi mi drago kada bi podijelio... Polagao sam već nekoliko puta po Periću kod asistenata, naravno bezuspješno... sada se pripremam za rok kod Miličića, ali problem je po kojoj njizi? Već sam izludio od svega toga... XD Već sam pročitao mišljenja i komentare i vidim da su ljudi podjeljeni... (u stvari nebi bilo problema da Miličićeva knjiga nije toliko filozofski pisana)... pa neznam što mi je činiti? Zanima me mora li se Miličićeva knjiga učiti napamet ili se može pisati i svojim riječima??? Kolko otprilike treba za naučit njegovu knjigu? Mogu li ja kod njega doći na konzultacije prije izlaska na ispit da me ispita gradivo pa da mi kaže što još moram usavršiti? Imate li još kakav savjet? Hvala unaprijed

ako si već učio po periću zašto onda ne bi polagao i po periću kod miličića??

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Fidellis View Post
    Pozdrav svima. Ovako... imao bih par pitanja pa ako je netko imao isto ili slično iskustvo bilo bi mi drago kada bi podijelio... Polagao sam već nekoliko puta po Periću kod asistenata, naravno bezuspješno... sada se pripremam za rok kod Miličića, ali problem je po kojoj njizi? Već sam izludio od svega toga... XD Već sam pročitao mišljenja i komentare i vidim da su ljudi podjeljeni... (u stvari nebi bilo problema da Miličićeva knjiga nije toliko filozofski pisana)... pa neznam što mi je činiti? Zanima me mora li se Miličićeva knjiga učiti napamet ili se može pisati i svojim riječima??? Kolko otprilike treba za naučit njegovu knjigu? Mogu li ja kod njega doći na konzultacije prije izlaska na ispit da me ispita gradivo pa da mi kaže što još moram usavršiti? Imate li još kakav savjet? Hvala unaprijed
    . Ja sam ti prošle godine imala isti problem, nakon 2 puta kod asistenata došla kod milicica i prošla. Imala sam i njegovu knjigu koju nisam zaklade, učinka sam samo Perića i to po skripte jer je i on sam reko (milicic) da dan danas nezna šta je u pericevoj knjizi bitno a šta nebitno al drago mu je kad neko od asistenata dođe kod njega. Ako ideš kod njega dođes u vrijeme kad je njegov ispit, on vas podjeli na ove koji pišu po njegovoj i ove po pericevoj, pitanja su samo esejska i to uvijek podnaslovi iz knjige i o tome se piše esej, zaokruzivanje možeš riješiti ako hoćeš to ti on odma kaže. Sretno!

Početnik na forumu hazey jane's Avatar

Quote Originally Posted by Fidellis View Post
    nemoj počinjati učiti miličićevu knjigu zato jer nisi uspio položiti ispit kod asistenata, nema smisla nikakvog. nije u knjizi problem .
    kod miličića ćeš (po periću) u ispitu dobiti 3 esejske teme, od koje ti je svaka jedan podnaslov u knjizi (ja sam si npr istrgnula kazalo na početku knjige i tako štrebala za svaki potencijalni esej koji će se pojavit)
    ništa izvan onoga što piše pod tim podnaslovom se neće tražiti, znači nikakvo povezivanje s drugim dijelovima knjige, samo ono što se nalazi pod tom temom.
    10 pitanja na zaokruživanje ne moraš niti taknuti i dobit ćeš za to već 2 boda (jer uvijek jedno pitanje nema točnog odgovora)

na konzultacije kod miličića možeš otići, dugo će ti pričati o svačemu, međutim nekakve korisne informacije nećeš dobiti - a sumnjam i da će te ispitivati. no ić na konzultacije se zapravo uvijek preporuča, čisto radi nekog vlastitog osjećaja sigurnosti i same angažiranosti, a možda te profesor i kasnije zapamti.

ne znam gdje si pročitao da su ljudi podijeljeni, ali oko ovog tvog pitanja nisu uopće. perićeva literatura je odlična i puno će ti više koristiti u budućnosti od miličićeve, a pošto imaš mogućnost polagati kod vjeke perića, i već si ga i učio, ne vidim nikakvu dilemu.

pisati svojim riječima esej ne možeš (na način na koji mislim da ciljaš), tu nemaš konkretna pitanja i zato jako dobro moraš znati razlučiti što je u kojoj temi najbitnije i što ćeš morati napisati, i zato se traži da dobro vladaš gradivom.
    tako da samo uči tog perića za sljedeći rok kod miličića, ne preskači one apstraktnije teme jer se i one često pojavljuju, raspitaj se malo za teme koje su bile na prošlim rokovima jer ti se one sigurno neće pojaviti na sljedećem, i sretno!

Početnik na forumu

pitanja s prvog kolokvija: historijsko-materijalistička teorija, vocatio legis, obalno more, parnični postupak, sto donose upravni organi, oblik vladavine, interpelacija, monarh, autonomnost prava

Administrator Moderator zgmetropola's Avatar

Quote Originally Posted by jojo View Post
    pitanja s prvog kolokvija: historijsko-materijalistička teorija, vocatio legis, obalno more, parnični postupak, sto donose upravni organi, oblik vladavine, interpelacija, monarh, autonomnost prava
    Hvala kolega, samo tako (kolegijalno) dalje!

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast