+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 35 of 35

Thread: Ostati na faksu kao novak ili pobjeci glavom bez obzira?

Administrator georgee's Avatar

Default Re: Ostati na faksu kao novak ili pobjeci glavom bez obzira?

prošle godine su zaključili da je previše novaka i doktorata pa su odlučili malo zavrnut pipu
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by tapir_u_magli View Post
    to je relativno istina, no uvijek ima iznimaka.

Ono što nisi napisala je da zapošljavanje znanstvenih novaka zavisi osim od fakulteta i od ministarstva obrazovanja.

Naime, fakultet mora od njih dobiti odobrenje za zaposljavanje kako plaću ZN, ako sam dobro razumio, isplaćuju i fakultet i ministarstvo, u određenom omjeru.

Stoga, efektivno, fakultet bez odobrenja ministarstva ne može zaposliti znanstvenog novaka. A odobrenja ministarstva baš i ne dolaze tako često.

Poznajem nekoliko ljudi koji bi mogli završiti kao znanstveni novaci na PFZG, no do danas nisu jer fakultet nije dobio odobrenje za zapošljavanje od ministarstva. Tako da je uobičajeno u tom periodu da budući znanstveni novaci rade u praksi.

U svakom slučaju puko praćenje oglasnog dijela NN-a nije baš sasvim dovoljno.
    da istina, zaboravila sam napomenut da ministarstvo otvara nova radna mjesta na fakultetu (ne tako često), ali ono što sam ja zapravo htjela istaknut jest da uglavnom katedra vrši odabir, a ne ministarstvo... nadalje, kod upražnjenih mjesta, primjerice po odlasku prof u mirovinu, ministarstvo normalno ne otvara novo radno mjesto, već se napravi 'natječaj' koji je opet uglavnom unaprijed popunjen... btw. ovo nisu moje pretpostavke, dečko mi je asistent na fakultetu (ne pravnom) pa znam...

Početnik na forumu

A izgleda da onda ništa od ideje da kao ''padobranac'' upadnem na mjesto zn.novaka.
    Mislim, donekle mi je to i jasno, jer svakome je draže uzet nekoga tko je provjereno dobar i kvalitetan suradnik, nego nekoga koga vidi prvi put u životu i čije reference vidi samo na papiru, barem na početku. Stvarno mi je žao jer mi je uistinu velika želja bila (i još je) radit na fakultetu, i općenito u znanosti.. U krajnjoj liniji, zato se i jesam ovoliko trudila svih ovih godina.

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Candygirl View Post
    A izgleda da onda ništa od ideje da kao ''padobranac'' upadnem na mjesto zn.novaka.
    Mislim, donekle mi je to i jasno, jer svakome je draže uzet nekoga tko je provjereno dobar i kvalitetan suradnik, nego nekoga koga vidi prvi put u životu i čije reference vidi samo na papiru, barem na početku. Stvarno mi je žao jer mi je uistinu velika želja bila (i još je) radit na fakultetu, i općenito u znanosti.. U krajnjoj liniji, zato se i jesam ovoliko trudila svih ovih godina.
    čuj ako ti se sad ta vrata čine zatvorena, ne znači da ce zauvijek bit. znam za jednu nasu profu koja je dugo radila u državnom sektoru i sad je kod nas docentica. a stručne članke, komentare zakona i sl. vjeruj mi možeš uvijek pisati i ako nisi u znanosti...

u svakom slučaju probaj, daj sve od sebe i sretno!

ps. ali nije mi jasno kako ti nakon dobivenih nagrada i objavljenih radova nisi ostvarila kontakt s nekim prof? pa valjda si imala nekog mentora? mogla bi se obratit njemu za preporuku i za taj dr fax
    Last edited by suni; 19-04-2011 at 23:28.
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Početnik na forumu

Naravno da sam ostvarila kontakte s profesorima, s nekima sam zajedno pisala i radove.. Ponavljam, problem je u tome što se na mom fakultetu neće u skorije vrijeme otvarat nova radna mjesta - barem mi je tako rečeno, ali vjerujem da je to uistinu tako.
    Što se tiče preporuka, imam ih nekoliko od redovitih profesora,ali ne znam koliko bi to imalo utjecaja na nekoga s drugog fakulteta tko je praktički već odlučio koga će uzet.
    Ako ne bude kakvih promjena dok diplomiram, pokušat ću u odvjetništvo ili na sud..

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12