Wuuuhuuu.... labud u indeksu

Vjerujem da bi bila znatno veca ocjena da nisam bila kod Arbutine :/
Bitno da se ne moram vise zezat s ovim predmetom koji bi bio puno zanimljiviji da je literatura normalno napisana, na jednom mjestu i da su svi ispitivaci kak spada.
Kaj se tice Arbutine.... nije mi se promjenio dojam s proslog roka -_- Dosad, najgori ispitivac na faksu. Postavi pitanje koje ti se cini normalno, mozda cak i lagano ali zahtjeva da pogodis onaj odgovor koji je njemu u glavi. Npr. na proslom roku me pita sto je predmet oporezivanja pdv-om... i ja pocnem "isporuke dobra bla bla"... i kaze on nije tocno. I naravno zbuni te, jer ti si siguran da je tako al si mislis..pa mozda sam ipak zabrijo. I onda on pila po tome...6 puta ponovi to isto pitanje a ti se svaki put osjecas sve gluplje i gluplje. I na kraju kaze predmet pdv-a je naknada. -_-
Na ovom roku opet me pita isto... i aleluja, ja se pripremila, nastrebala sve što ulazi u naknadu misleci kako cu ga ovaj put oborit s nogu i kazem "predmet pdv-a je naknada koja moze biti ovakva, onakva bla bla"... a on me prekine i kaze NIJE TOCNO...predmet su isporuke dobara bla bla o_O. ????Ma ko je tu lud??????????
Ukratko, kod njegovih pitanja ne znas koji tocno odgovor trazi
Svakako naucite sve o zalbi, postupanje tijela po zalbi, upravni spor, pdv, pretporez (svakog je to pitao)
Neka od pitanja s ovog roka: posebni postupci ovrhe i kad ide koji?(obustava i odgoda), metode pdv-a, što se oporezuje pdv-om (osnovica koja se dobije kao razlika između poreza plaćenog u nabavi i pdv-a placenog u prodaji. Ja sam rekla dodana vrijednost al to po njemu nije bilo dovoljno precizno ni tocno), sto je stalna poslovna jedinica, koja je uloga banka kod javnog zajma, dohodak od imovine i imovinskih prava (tocno nabrojiti), stope.
Savjet: ako ne znate za 5 il 4 a dobili ste Arbutinu...radje ostanite doma
Sto se tice ovog predmeta opci savjet:
1. treba bar mjesec dana..nije tesko gradivo za savladat ali ga ima puno
2. ucite paralelno iz jedne i druge knjige...npr. javne zajmove opcenito pa kod nas. Ak cete ic jednu pa drugu knjigu smotat cete se..
3. ono sto ce vas svaki profesor ispitivat su porezi...to naucite super i sa razumijevanjem. Ostalo si slozite neku "smislenu pricu" o kojoj mozete rec najbitnije stvari (definicija,koja je svrha, podjele,nacela, tko placa,kad i kako) ... pa kad vidite 2-3 dana prije kod koga ste i sto ispituje..te stvari naucite detaljnije.
Sretno!
Bookmarks