+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 35 of 35

Thread: Rad u inozemstvu

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Default Re: Rad u inozemstvu

Quote Originally Posted by Lolle View Post
    ne zelim postavljati bedasta pitanja, ali kolko su za sve te prijave kaj si slao bile bitne ocjene? i trajanje studiranja? iako imam osjecaj da si ti to sve u roku obavio..
    Studirao sam preko 7 godina i imao sam uglavnom dvojke.
    Za vrijeme faksa sam se bavio stvarima koje su me interesirale, učio jezike, razna volontiranja, putovanja, radio na Pravokutniku...nisam bio uzoran student, bio sam sretan da sam uopće završio fax i da me se starci nisu odrekli, lol...

Tako da: follow your dream...haha
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Mlada nada foruma Runing away's Avatar

Već sam mislila da si završio za 4 godine uz prosjek 5.0. Znači samo dobra motivacija i starci koji nas se za sada još nisu odrekli. Ima nade

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Još nisu nađeni ljudi koji su se bavili PKTom a da su imali dobar prosjek/završili u pristojnom vremenu.
    Iako ovi novi žele uništit tradiciju, siroteki...

Još

Mlada nada foruma Angie's Avatar

Zna li netko kakva je procedura s priznavanjem ili nepriznavanjem naše diplome u Švedskoj?
    "Zar pri pomisli da bismo bili drugi nego što smo - daleko uspjeliji, daleko čarobniji, pa i daleko sretniji - duboko u nama, ipak, nešto ne zazebe? Ne javili se u nama neka nostalgija za samim sobom: kao da sami sebi umiremo?"

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Angie View Post
    Zna li netko kakva je procedura s priznavanjem ili nepriznavanjem naše diplome u Švedskoj?
    Ovisi za što ti treba. Ako ti je plan ići na postdiplomski ili doktorski u Švedsku, s našom diplomom relativno je lako upasti, meni je prijatelj otišao tamo na zadnje 2.godine, s FER-a, nije imao ništa posebno prosjek (oko 3.8) i upao je bez beda na masters Sad će pogotovo biti relativno lako upadati na te programe budući da je Švedska od ove godine uvela školarine koje su dosta visoke. Što se samog priznavanja/nepriznavanja diplome tiče, i tu su liberalni. U principu poslodavci prihvaćaju diplome svih europskih sveučilišta. E sad, ekšli dobit posao u Švedskoj sa hrvatskom diplomom je drugi par rukavica. Moraš znati da je Švedska jedna od 'obećanih zemalja'. Masa mladih dolazi tamo s namjerom da se zaposli, i to iz zapoadnoeuropskih zemalja, s ubojitim znanjem stranih jezika (jer ih je masa native speakera), diplomama sa prestižnih sveučilišta i sve u svemu brutalnim CV-em! I dosta je zeznuto dobiti radnu dozvolu ako nisi iz EU, forsaju te da naučiš švedski. ALI, ja sam uvijek optimist i uvjerena sam da za nekog ko je spreman radit uvijek ima posla! Pogotovo ako već imaš neku ponudu za posao, onda se oko priznavanja/nepriznavanja diplome ne moraš ni brinuti

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12