+ Reply to Thread
Page 1 of 36 12311 ... LastLast
Results 1 to 30 of 1059

Thread: IV. Izborni Predmeti

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default IV. Izborni Predmeti

Molim neka mi netko ukratko opise ispite iz sudske medicine i psihologije, da li ruse, koje su ocjene i eventualno ako imaju neka omiljena pitanja koja vole ponavljati. Takodjer me zanima je li za sudsku psihologiju dovoljna samo ona skripta ili treba naucit i odabrana poglavlja iz Petza,kak je navedeno u literaturi.Unaprijed hvala. :?

Veteran foruma

ovako...psihologija- (na forumu sam napisala nekoc ta pitanja, sad cu se probat prisjetiti...) ima svojih 5-6 pitanja sto pita. inace je usmeni, ali ako se skupi vise od 10 ljudi daje pismeni. pitanja: stres (kod kd), selektivna percepcija, anketa i pr. kako bi proveli za slucaj koji da, deskriptivna i normativna metoda (iz dijela iz knjige) i 3 pr (ono zene sutkinje daju vece kazne za sexualne delikte...), mislim samoopazanje i ona podijela 7 komada predzadnje poglavlje u skripti. ne trebas uciti sva ona silna imena, sam definicije i pr. svi dobiju 4 ili 5
    medicina- e sada, imas dva tipa koji pitaju- za jednog ti je dosta skripta ona od 10 strana pita (to je pito i u pon i u pet na jednom roku) mrtvacka hladnoca i sasusenost, vjesanje, brazde kod vjesanja i davljenja, agonija, ubodna rana, mrtvacka ukocenost, rana sjekotina..sad se ne mogu vise sjetit... uglavnom odgovaras 1 minutu i svi dobe 5. kod drugog..e on je pitao cak i iz knjige ispitivao i 15 min i dijelio 3...no prodjes i sa onom skriptom sto imas kupit na faxu samo kod nje fali cijelo prvo poglavlje (agonija, vrste smrti i rani znaci smrti)
    ispiti za dobit 5

Početnik na forumu

Zahvaljujem na iscrpnim informacijama,Leonisa. I jos jedno pitanjce koje zaboravih,je li moguce dogovorit s profesorima neki drugi dan za polaganje, jerbo su nam nasi pametni smisljaci rokova stavili isti dan u 6.mj 3 ispita koji mene konkretno zanimaju: izborna dva, te ako neslavno zavrsim na ovom roku - pomorsko. Vrlo mudro. Pa ti prijavi dva komada za 6. mjesec iliti "redovni rok" :x

Veteran foruma

nisu ti isti dan. npr. psiholohija u 11 mj je bila tek 10. 12.
    sudska je bila ne onaj tjedan kad je po rokovima vec sljedeci.
    tako da se ne poklapaju i mozes izaci na oba ispita.
    nadam se da se pomorsko zavrsiti slavno za oboje

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

Quote Originally Posted by Slaytanic Slaughter
    kaj se uopce isplati uzeti na 4-oj od izbornih? ja bih definitivno uzeo engleski, kao i na svim godinama dosada pa mi jos dva ostaju. Jel OK europsko javno za nauciti i poloziti?

thx :thm:
    evropsko javno ti je super ak si radišan i voljan 2 put tjedno 2 semestra pohaðat predavanja. ak si ljenèina koja ide na faks samo kad mora - nemoj! i dosta ti je komplicirana materija.
    ok ti je socijalna politika kod bežovana i zrinšèaka (sa socijalnog rada). par predavanja (relativno zanimljivih) u 2. semestru i mala knjižica od kojih maksimalno dvjesto strana (normalnih strana bi bilo 50) dosta jasnog i jednostavnog gradiva za nauèit.
    jako zanimljivi i isplativ izborni je sociologija prava kod kregara. umjesto klasiènog bubanja, koncepcija ispita je potpuno drugaèija. par predavanja na kojima studenti izlažu temu koju su dobili za referat i temeljem toga dobivaju ocjenu (4 ili 5!) i bonus na kraju - moguænost diplomskog kod kregara (koji je inaèe vrlo teško dobit jer je èovjek super na diplomskom - ne gnjavi skoro niš).
    eto, to su ti moji prijedlozi. da, jezik je super ideja, bilo njemaèki bilo engleski.
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

Veteran foruma Romana's Avatar

Quote Originally Posted by ultraviolet
    evropsko javno ti je super ak si radiťan i voljan 2 put tjedno 2 semestra pohaðat predavanja.

Dakle, nema europskog javnog za mene

I ja sam mislila uzeti engleski, a za ostale ne znam. Jel netko bio kod Sokola na njegovim izbornima, cujem da je to skroz lagano?

Forumaš u usponu

ja bila na uvodu u pliticke znanosti....dosadno,al lagano,ful
    Life Is all about ass;
    you're either covering it,
    laughing it off,
    kicking it,
    kissing it,
    busting it,
    or trying to get a piece of it.

Veteran foruma

Kako doci do prvog poglavlja skripte iz sudske medicine? Bed mi je, nema nigdje knjige za posudit,a nisam bas toliko ocajna da cu dat 320kn za knjigu iz izbornog!
    po faxu ti kola skripta od 10-ak stranica. u njemu je i to prvo poglavlje. nazalost, skriptu sam vratila i vise ti je nemam

europsko javno je i ove godine bio obvezan predmet, ali je polaganje bilo fakultativno. nex year je obvezan.

najlaksi: sudska medicina (ak dodjes onom ok profesoru na b. pricas 2 minute dva pitanja koja naucis u skripti od 10 strana, no imas i verziju od 45 strana- ja sam obje..neznalica!), kriminalistika (vecina ni ne uci, ja jesam..nemres dobit manje od 5), politickie znanosti su next one on top 5 (ja ih nisam imala, ali vele pisarija od par stranica), pa sudska psihologija, (skripta od 45 stranica- nemres dobit manje od 4) i jezik (nisam imala, svi vele da je pljuga!)

sve skripte, navodno, mogu se naci na faxu u fotokopiraoni

Početnik na forumu

Da, zaista je sudska psihologija ispit za dobit 5! Posebno ako dobijes mig na Pravokutnikovom forumu o najvjerojatnijim pitanjima - hvala Leonisa! Rijesih to jucer i da, s 5! Super. Evo pitanja, koga zanima: 1.percepcija i determinante percepcije, te primjeri za te determinante, 2. stres kod k.d. i njegov utjecaj na iskaz oèevica, 3.normativna i deskriptivna metoda i 3 primjera, 4. kriteriji za procjenu vjerodostojnosti svjedoèenja i objasniti svaki (to je onih 7), 5. aktivno i pasivno pamæenje i kako koje utjeèe na davanje iskaza.
    Eto, bio je pismeni, 5 pitanja, 45 minuta, 11 studenata, 3 petice, negdje 5 èetvorki i ostalo trojke. :thm:

ketrin
    Guest

Quote Originally Posted by skylark
    Kako doci do prvog poglavlja skripte iz sudske medicine? Bed mi je, nema nigdje knjige za posudit,a nisam bas toliko ocajna da cu dat 320kn za knjigu iz izbornog!
    Ako ne uspiješ doæi do skripte, možeš u Gradskoj knjižnici posuditi knjigu "Sudska medicina za pravnike", ja sam po njoj radila dio za diplomski, a i kad sam spremala taj ispit radila sam po tome. Nemoj ni u ludilu knjigu kupovati. I naravno, nemoj se previše ubijati s tim, to se prolazi bez problema. :thm:

Mlada nada foruma

Ja preporucam i Uvod u politicke znanosti. Skripta ima 7 stranica, informativna i lako pamtljiva :lol: A Jelusic je super lik. Ali ispit nije sprdacina, postavi ti bar 5-6 pitanja sto mi je ok jer ako te bar nesto ne pita ne kuzim smisao ispita (pa bio i izborni). Osim da se i tu naplati prijavnica :lol:

omi
    Guest

hm, ja sam totalno zaboravila da mi je ostao još jedan izborni za položit i to sudska psihologija. ali vidjeh na popisu literature da to više nije samo skripta nego i par sto stranica neke knjige. jel ima netko informacija o tome?

Veteran foruma

skripta ti vrijedi!!
    to sto pise...
    al ispituju dva tipa- jedan po knjizi, drugi po skripti. ali i taj po knjizi kaj pita, znas dovoljno i po skripti. uvijek ako dobis njega mozes odustat. onaj na B. je ok. dobis 5! kod ovog drugog su bas odgovarali i dobijali 3.
    inace ne znam nikog ko je ucio po knjizi. nikog!

cicko
    Guest

Quote Originally Posted by elena
    Zanima me procedura oko kriminalistike: da li je usmeni ili pismeni i da li se dopušta izlazak "na crno" dok još nije èista 3. godina? Znam da je prošlih godina prof.Horvatiæ (ili Josipoviæ?) zabranio Modlyju ispitivanje unaprijed. Hvala!
    Kaj se optereæuješ s tim za taj ispit de facto ne moraš ni uèit jer je Modly takav lik da umreš od smiijeha.Uglavnom ispit je usmeni i nisam èuo da je to itko pao ma koliko mu slabo znanje,a usput se i nasmiješ Modlyu jer takvog još nisam upoznal u svom fala bogu dugotrajnom studiranju!! :thm: :thm:

Početnik na forumu

Kao prvo, thanks svima koji su postali ovdje jer mi je sad dosta lako izabrati izborne (one lake, naravno :lol: ).
    Imam pitanje, vjerojatno Ìe vam biti blesavo, nisam sigurna èak ni da li ovjde spada, al ako otvorim novi topic, modsi Ìe mi glavu otkinut LOL
    Anyway, upisujem parcijalu èetvrte, mogu upisat 4 predmeta, zanima me da li mogu upisati 3 izborna+neki obvezni (npr uprava)? Ili samo jedan izborni i 3 "velika"? Znam da zvuèi moŞda blesavo, al sam uvijek zbunjena kad doðe do tih nesretnih upisa, uh!
    Btw broj mjesta na izbornima nije limitiran, ili? Da ne bi bilo da su mi veĂŚ svi pokupili lakĹĄe izborne, uh!
    Znam da ovo sve zvuèi dosta ziheraťki, ali i znate sami kako je na naťem faksu-opeèeť se pa si poslije oprezan ko neka tetkica
    I want to again be holding hands
    With you under water.
    No GPP needed. LOL

Početnik na forumu

Izvanredni studenti mogu upisati bilo koji izborni predmet bez obzira na popunjenost.Ja sam izvanredni i upisala sam sudsku medicinu i psihologiju, te kriminalistiku i to preporucam svima koji zele brzo i lako poloziti izborne!

dani
    Guest

Hvala!
    Da sudska se prijavljuje gdje i KP, :thm: kod gospoðe Mihelj.

Početnik na forumu

hmm, vidim da se bas i ne odgovara na pitanja, a ja ih imam hrpu...
    kako do skripte iz sudske medicine, psihologije, uvoda u politicke znanosti, sta se radi na engleskom...izvanredni sam i bas razmisljam sto uzeti, pa ce mi odluka ovisiti o skriptama koje uspijem nabaviti...eh, da, i sto moze na crno
    bila bih jako jako zahvalna ako ima koja dobra dusica koja bi mi mogla pomoci...

majci.1
    Guest

Skriptu iz sudske medicine i psihologije mozes nabaviti kod nas na tmt 14 u knjiznici..
    Super su i stvarno su dovoljne..

Suska medicina se polaze na Ĺveliki kuracalati..postoje dva profesora, navodno neki gori i neki bolji. Po mojem iskustvu, taj je ispit super prilika da si malo poboljsas prosjek, uglavnom se dobiva 4 ili 5 :smt038

Suska psihologija ti je na socijalnom radu, u Nazorovoj, obicno je pismeni od pet pitanja pa koliko ih napises toliko i dobijes..

Oba se ispita mogu polagati i prije nego ocistis trecu, tak da nemas beda za to..
    Sretno

Mlada nada foruma

Nemoj si jos nabavljati skriptu iz sud. psihologije, prof. je rekla da ju jos malo razradjuje i da ce se onda moci naci u knjiznici kod Zdravka, a to bi navodno trebalo biti kroz neka 2 tjedna. Nedavno sam slusala sud. medicinu i koliko znam ne daju polgati bez ociscene godine - ocito se nesto promjenilo na gore. :smt012 , a za sud. psihologiju jos nista nije receno.

Veteran foruma

posto je vrijeme upisa zavrsilo, i obavijest na vrhu podforuma izgubila je smisao. no da ne nestane forever, postam je ovdije..

Quote Originally Posted by valkyra
    ( http://www.pravo.hr/pop )

NeĹĄto novih/starih konkretnih/korisnih stvari za studente - jedan od novih izbornih predmeta je "Pravo osiguranja".
    Znamo koliko je osiguranje u svim svojim oblicima vaŞna stvar i bit Ìe bitno svakome od nas èime god se budemo bavili u Şivotu.

Stalno se (s pravom) Ĺžalimo da rijetko kada uèimo praktiène stvari na Fakultetu, a kada ih i radimo, moramo napraviti joĹĄ hrpu nepotrebnih i biti pod stresom zbog prolaza/pada. Ĺveliki kuracto se sve moĹže osigurati, ĹĄto je premija, "kasko" osiguranje, Ĺživotno osiguranje itd. - zanimljiva materija za svakog studenta prava. "NadleĹžna" katedra je ona za Pomorsko i opĂŚeprometno pravo, a s ispitivaèima ĂŚete se kad upiĹĄete ovaj izborni dogovoriti oko detalja sluĹĄanja/polaganja i literature.

buba
    Guest

ima li netko skriptu iz sudske medicine?

ili knjigu, cula sam da ima samo 70 stranica za nauciti, iako mi to zvuci nevjerojatno.

Mlada nada foruma

Odi kod Zdavka u knjiznicu (TMT 14), kod njega mozes kupiti skriptu za sudsku mendicinu, rukom pisana i to je za rjesavanje tog predmeta potrebno. :smt006

Mlada nada foruma

Kriminalistiku moĹžeĹĄ polagati svaki utorak kod prof. Modlyja, samo pola h prije uzmeĹĄ prijavnicu, odneseĹĄ kod tajnice kod koje se prijavljuje kazneno, ona lupi Ĺžig (ili neĹĄto napiĹĄe na nju, ne sjeĂŚam se viĹĄe :smt003 ) i s tim ideĹĄ u GunduliĂŚevu, daĹĄ profesoru prijavnicu i odgovaraĹĄ. Za sudsku psihologiju ne znam moĹže li se polagati svaki tjedan.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Za kriminalistiku nazovi tajnicu i pitaj je li profesor poèeo pitati. Ja sam htjela potvrdit prijavnicu prije tjedan dana i tajnica mi je rekla da je bio na operaciji i da Ìe valjda doÌi krajem mjeseca.

Početnik na forumu

ak ti je bila draga sociologija (i ako nije) preporuèam izborni kod kregara- sociologija prava. predavanja poèinju u 3. ili 4. mj. samo treba dolazit redovito (a nema svaki put jer je on jako zaposlen) a ispit se sastoji od toga da napiťeť referat i preprièať ga na predavanju. ak ne dolaziť na predavanja onda se uèi iz nekakve pusiÌeve knjige *faca gaðenja* no to nije potrebno jer je ovo s predavnjima i referatom stvarno minimalan trud

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Ja ti tkoðer mogu preporuèiti sociologiju prava stvarno je potreban minimalan trud, a i Kregarova predavanja su mi bila zanimljiva (nekad predaje kregar, a nekad studenti preprièavaju svoje referate)

Veteran foruma

ma kakav 3 i 4 mjesec,pa to mi je zadnji ispit,neÌu zbog izbornog èekati mjesec dva :smt018

al hvala na sugestiji,naŞalost,primarno mi je moguÌnost da izaðem na njega u roku od 2 tjedna :smt012
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

jacktheripper
    Guest

sudsku mozes kupiti na faksu. 20kn kod djede. :smt006

elena
    Guest

Knjiga iz kriminalistike????? :smt103
    Ona iz Rijeke od 200 stranica? Pobogu, pa to je izborni....

+ Reply to Thread
Page 1 of 36 12311 ... LastLast