+ Reply to Thread
Page 3 of 36 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 61 to 90 of 1059

Thread: IV. Izborni Predmeti

Mlada nada foruma

Sudska medicina i kriminalistika su ti iskljucivo usmeni ispiti. Inace, "predavanje" iz sud. medicine traje nekih 7-10 dana, pocetkom 11. mj., a kriminalistika samo zimski semestar. Moze ici polagati odmah nakon odslusanja predmeta ako imas ociscenu godinu, ne moze se vise na crno, bez obzira da li si redovan ili izvanredan. Za medicinu i pravu ne znam nista. :smt006

Forumaš u usponu

Quote Originally Posted by andy
    Sudska medicina i kriminalistika su ti iskljucivo usmeni ispiti. Inace, "predavanje" iz sud. medicine traje nekih 7-10 dana, pocetkom 11. mj., a kriminalistika samo zimski semestar. Moze ici polagati odmah nakon odslusanja predmeta ako imas ociscenu godinu, ne moze se vise na crno, bez obzira da li si redovan ili izvanredan. Za medicinu i pravu ne znam nista. :smt006
    jel moraju izvanredni ići na predavanja iz s.medicine i kriminalistike? jel mogu izaći na ispit, a da nisam išao na predavanja?
    i don´t know where you got your game, but I hope you kept the receipt...

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Ne moraš ići na predavanja.

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by zigz
    ZNA li itko išta za medicinu i pravo???je li itko imao taj izborni... :roll:
    medicina i pravo u istoj rijeci - to je garant pljuga od ispita :-D
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

monti
    Guest

da vam malko olakšam muke - par pitanjaca s menadžmenta:
    razlika menadžerske i poduzetničke funkcije, funkcije menadžera, opisati neku od tih funkcija...

marina_e
    Guest

Da li netko zna kada počinju predavanja iz kriminalistike i sudske medicine i gdje se održavaju?thanks!

Mlada nada foruma

Sve ti pocinje pocetkom 11 mj., gledaj dobro oglasnu plocu za 4 god. Kriminalistika je do sada bila petkom na TMT 14 u 14, a medicina je na Salati, biti ce ti raspored na faksu i otprilike 10-tak puta ima predavanja, niti na jedna nisi obavezna niti tko provjerava. 8)

jacktheripper
    Guest

prosle godine su predavanja bila samo petkom od 14-16:30h. Jedna od najzanimljivijih predavanja na kojima sam ja bio.Ne prica o gradivu,vec dogodovstine iz vremena dok je radio u policiji. Kako je lovio kriminalce, ispitivao ih, nalazio dokaze. Jako je duhovit i 90% vremena se sali. A i prepozna te ako si dolazio na predavanja pa na ispitu vecinom samo da 5.
    toplo preporucam jer je prof. Modly totalna suprotnost profesorima pravnog fakulteta. Znaci zanimljiv, ugodan, ljubazan, humoristican. Covjek iz svakodnevnog zivota, a ne ustogljeni napuhanac koji ne dozivljava studente. (svaka slicnost s osobama iz stvarnog zivota je slucajna! :-D )

Početnik na forumu

Default odgovor

Bio sam jucer. Nece biti prof. Modlya sljedeci petak, ni onaj poslije vjerojatno jer-.ide u Sarajevo i kasnije u Pristinu predavati. Svaka mu cast-nakon teske i zivotno opasne operacije srca ide predavati i sali se na svoj racun...Predsjednik je udruzenja kriminalista RH, predaje na Policijskoj akademiji, drzi seminare i referate na okruglim stolovima, surađuje na reformama s ravnateljstvom policije, psuje po svim strukturama, prica anegdote, voli represiju prema gamadi i teskim kriminalcima, zaobilazenje propisa ponekad da bi zadovoljio pravdu :-D Price zapocinju s isao moj Đuro pisati u...a zavrsavaju s nekim otkricem, potjerom medvjedice ili poantom za zivot.

Voli psovati da nas navikne (posebno kolegice) s kojom cemo bagrom i sirovinama imati posla u praksi-misli na stranke i djelatnike policije i drugih tijela. Dijeli i korisne seksualne savjete i upozorenja za koristenje seksualnih igracaka s opasnim sastojcima

Ali zgadio mi je zivot s pricom o zeni o 78 godina i mladicu...nisam dobro spavao :roll:

Slijedeci put - u petak za tri tjedna- imat cemo duze predavanje od 14-18 h i reci ce nam sto da naucimo iz knjige. Imate literaturu u vodicu-treba nabaviti Pavisic/Modly KRIMINALISTIKA 1999.. Dopusta fotokopiranje

Super je covjek-smijao sam se 2 sata najmanje-bolji je od onih stand up komicara kojih je sad hiperprodukcija. A i iskren je i otvoren.

Svaka cast Modlek! Imate moju naklonost i duboko postovanje, a to je rijetkost kod mene.

Mlada nada foruma

Ma kakve knjige iz kiminalistike? :lol: Ljudi dragi, taj se predmet polaze po skirpti. Pa sam prof. Modly kaze da se uci iz skripte, ne iz knjige/knjiga. Stoga, samo si skriptu nabavite. :-D

jools
    Guest

i ja bila na prvom predavanju iz kriminalistike, sasvim slucajno sam obratila pozornost na oglasnu plocu u petak u 13, 30 i primjetila da je prvo predavanje u 14,00. nemam pojma kad su to stavili.

uglavnom, iduca dva petka nema predavanja. dakle tek treci petak. (10. studenog) i koliko sam skuzila predavanja su od 14 do 18 sati. sto je dosta...iako je tip stvarno zanimljiv.

Mlada nada foruma

Nece ti toliko trajati predavanja, to bude samo iznimno kad od mora ici van Hrvatske predavati, pa onda da nadoknadi stavi koji put dulje predavanje, inace mislim da su do negdje 16, kako koji put. A taj sljedeci put vam je sigurno izninmo jer ga iduca 2 puta nece biti. :-D

Mlada nada foruma

Pa sto mislis kako reagira? Smije se... :lol: On sam kaze da se iz skripte uci...Pita zato sto ima nekoliko verzija skripte, neka od 10-tak stranica i od 40-tak (ta se prodaje u knjiznici), mozda jos koja postoji, a sve su dobre i dovoljne za prolaz. :-D

jools
    Guest

izvjesili na faksu raspored predavanja za sudsku medicinu, u studenom su samo. ponedjeljkom, utorkom i srijedom po tri sata cini mi se.....

predavanja se odrzavaju na salati.

Mlada nada foruma

aj neko ko je bio na sudskoj medicini neka napise pitanja koja se najcesce ponavljaju, leonisa je na prvoj stranici napisala par pitanja, ako ima jos koje bil bi zahvalan...

Mlada nada foruma

Ovisi kod kojeg prof./doktora dojdes, a to znas tek prije pocetka ispita. Onaj kao malo stroziji (nemam pojma kako se zove, ni uz najbolju volju ne mogu u indeksu procitati) bas i ne ponavlja pitanja, pita sve sto je u skripti, pita 2-3 pitanja, raspon ocjena mu je 3-5, ocjenjuje po principu jedan odgovor ne znas ocjena manje. Kad sam bila na ispitu onda je pitao agoniju, mrtvacke pjege, ukocenost, mrtvacka hladnoca, kasni znakovi smrti, mehanicke ozljede (sto su, koje su), oguljotine, vrste rana (ubodna, sjekotina), balistika rane, vjesanje/davljenje, djelovanje povecane tem. na organizam, udar el. struje, otrovi, protupravni prekid trudnoce, razlika ubojstva i samoubojstva. Na tom roku nas je dosta bilo, mislim da su to bila vise-manje sva pitanja. :roll:

Mlada nada foruma

treba mi odgovor na pitanje što je agonija (sudska medicina)? nemam to u skripti, a čitam da često pitaju, pa ak neko može u par rečenica...fala

Agonija je predstadij smrti, karakteriziran nizom predsmrtnih pojava. Uzrok agonije može biti bolest ili trauma. U agoniji popuštaju glavne životne funkcije: cirkulacija, disanje, živčani centri. Bolesnik je obično pomućene svijesti i miran, ali može biti i nemiran, euforičan. Ako je održana svijest govor je otežan, teško razumljiv i tih. Osjetila slabe uvijek određenim redoslijedom: najprije slabi vid, zatim njuh i okus, dok osjet sluha ostaje najdulje očuvan. Tjelesna je temperatura obično ispod normale (35-35,5°C), a rijetko je povišena, obično kod zaraznih bolesti.Ponekad se već u tijeku agonije mogu pojaviti početne mrtvačke pjege zbog jakog usporavanja cirkulacije. Trajanje agonije je različito pa ona kod naglih, nasilnih i prirodnih (nenasilnih) smrti traje kratko, a u drugim slučajevima traje satima pa i danima. Nakon agonije nastupa smrt.

lili
    Guest

Default jeluĹĄiĂŚ

Bok!
    pročitala sam prethodne postove u kojima nem informacije da li se mora kod prof. Jelušića prethodno dogovoriti s njim za ispit iz uvoda u pol.znanosti ili se dovoljno samo pojaviti u vrijeme konzultacija? hvala na odgovorima. :lol:

Dovoljno je doći na konzultacij, ali pazi da ne dođeš onaj dan kada se održava ispit iz ustavnog jer tada ne pita izborni.
    Po čemu učiš? Jel imaš možda skriptu?

lili
    Guest

hvala lea!
    nemam skriptu,ali literatura je jako pitka,čak su i bitni dijelovi u tekstu (npr.definicije isl.) zaokruženi tako da znaš što trebaš učiti i to uglavnom i pita na ispitu. A onaj dio iz knjige Ustavno pravo je isto već sve dosta poznato...
    Skriptu možeš nabaviti tako da se pojaviš na ispitu i kopiraš je od nekog tko je ima...

lili
    Guest

Lea bok,
    literatura ti je samo ovo komp.politika...od str. 95-238. No,ja sam na web stranici fakulteta našla da je literatura i prvo poglavlje iz knjige Ustavno pravo,ali frendica koja je bila na tom ispitu prije dva,tri tjedan mi je rekla da nema pojma o tome i da to nije ni učila niti da je Jelušić to pitao pa sad ne znam. Imaš li ti kakvih informacija o tome? Znaš li nekog ko je to nedavno polagao pa da ga pitaš?

Početnik na forumu

Ej ljudi,ako je netko odgovarao kod Sokola Uvod u političke znanosti nek mi napiše šta ga je pitao?Koliko dobro to treba naučiti? Mislila sam ići sutra to riješiti,pitanje i dal je on sutra na faksu.Pomozite što prije.Hvala :smt023
    ------------------------------------------
    tražim posao :-(

lili
    Guest

evo ja bila kod Jelušića.pitao me cath-all stranke i javno mijenje. Za Sokola znam da ga je teško uloviti na faksu,treba doć prije pola devet na njegove konzultacije jer on kad vidi da nkog nema ode za minutu. Pa odi kod Jelušića,on je sasvim ok.

Početnik na forumu

Default obavijest - KRIMINALISTIKA

Samo kratka obavijest za kolege s kriminalistike buduci da sam obecao profesoru. Prof. Modly je usao u 2007. s voljom za rad i snagom za dalje. Sutra (utorak) ima ispite, a u petak 12.1.2007. drzi predavanje u dvorani IV, u 14 h. Za eventualna tehnicka pitanja vezana uz kriminalistiku obratite se tajnici Ruzici Mihelj - 01/ 4564-317

Početnik na forumu

Ej ljudi,preporuka za izborni-odite kod Sokola na Uvod u političke znanosti.Ispit je fakat pljuga,ima doduše 140 str.iz knjige za naučit,ali dovoljno je samo definicije i podijele pa toga ispadne 15-ak stranica.I nekako čovjek ima običaj pitati političke stranke ili političku kulturu.Doslovno dobiješ 1 pitanje i ako nešto suvislo kažeš stiže ocjena u indeks.Sretno!!!
    ------------------------------------------
    tražim posao :-(

Guest

molio bih kolege koji su nedavno polozili sudsku medicinu i psihologiju ili kriminalistiku da napisu gdje se ti ispiti prijavljuju i polazu te gdje su nabavili literaturu (tj. dal ima sve sto je potrebno za kupiti dolje na faxu)hvala

jacktheripper
    Guest

Sva ta tri ispita ti se prijavljuju kod tajnice kod koje se prijavljuje KP i KPP (mislim da se zove Ruzica Mihelj).

Literaturu za sudsku medicinu mozes iskopirati kod djeda u knjiznici-to ti je skripta pisana rukom koja kosta 20kn

kriminalistika-kopiju knjige mozes kupiti u zomi, a skriptu moras nabavit od nekog (mozda najbolje na ispitu koji se odrzava svaki tjedan u gundulicevoj)

za psihologiju moras cekati da ti netko drugi odgovori jer to nisam imao.

Mlada nada foruma

Za psihologiju kupujus skriptu u knjiznici faksa kod gos. Zdravkeca, ima negdje oko 70-80-tak str., a cini mi se da se ispit pijavljuje kod Ruzice Mihelj.
    Inace....pospis svih predmeta gdje se i kod prijavljuju stoji vam na oglasnoj ploci izmedju referade za 1/2 i 3/4 god. :-D

Veteran foruma Romana's Avatar

Na kriminalistiku mozes doc sa prijavnicom kad se odlucis polagat, a polagat mozes svaki utorak u pola 11.

+ Reply to Thread
Page 3 of 36 FirstFirst 1234513 ... LastLast