Rezultati ankete: Treba li ukinuti pravo glasa dijaspori?

Voters
67. You may not vote on this poll
  • Da

39 58.21%
  • Ne

28 41.79%
+ Reply to Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 123

Thread: Referendum topic: O glasovanju dijaspore

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Default Referendum topic: O glasovanju dijaspore

Netko je spomenuo da bi trebalo otvoriti ovaj referendum pa eto. Izbori su proĹĄli tako kako jesu pa ovo nema veze s time nego se ispituje miĹĄljenje ljudi s obzirom da smo stavove o tome iznijeli samo mi neki. Fat je dozvolio ovaj topic i Ĺživjet ĂŚe tjedan dana. :smt109
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Mega kuuul forumaš

Default Re: Referendum topic: O glasovanju dijaspore

Molim da se onda doda i jeste li za to da krajiťke èetnièine glasaju na izborima....

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Ha ha ha, baĹĄ. Ali usprkos izletima nisu uspjeli dobit taj 1 mandat koji su htjeli.

Još

Veteran foruma

izjednaèeno za sada...
    ja sam, naravno, za... :-D

-edit- za glasanje, protiv ukidanja...
    hodaj, nebo strpljive voli...
    hodaj, možda se ipak sve u dobro pretvori...

Mlada nada foruma nestorov's Avatar

ni krajiťke èetnièine ni dijaspora
    I sanjaj...

Mega kuuul forumaš

jasno da da
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

O zaboga... Opet ponavljati iste stvari po petstoti put.

Pravo glasa pripada svim drŞavljanima Republike Hrvatske. Osobno mislim da je trenutna nefiksna kvota dobro rjeťenje za drŞavljane koji Şive u BiH i dijaspori. Ne podupirem ukidanje i nisam joť èuo smislenu argumentaciju od druge strane.

Kuul forumaš Galijun's Avatar

Imamo tu (ne)srecu sto nam je emigracija OGROMNA i njihov glas generalno znaci jako mnogo. Sto me ne odusevljava nimalo u svemu tome je sto vecina Hrvata u inozemstvu ne poznaje dobro stanje u Hrvatskoj te glasuje po povijesnim cinjenicama... To je po meni prva vleika greska jer je rat gotov i tko god ga je izbjegao tako sto je odselio na Zapad/Australiju je prestao pratiti hrvatsku svakodnevicu kao svoju vlastitu. Oni znaju stanje u Kanadi, Australiji, a ono sitno o Hrv kaj procitaju pitajbogagdje... Mada znam da licemjerje nije bas razlog za ukidanje prava glasa, oni predstavljaju sa svojim prilicno jednolicnim argumentima (da je HDZ stvorio drzavu, da su oni za Hrvatsku, blablaserser) pretezak kamen za odredjene politicke stranke te samim time i izbore.

Drugi razlozi su oni standardni o placanju poreza (s tim da su se nasi sportasi pokazali kao veci licemjeri po tom pitanju)...

Da je nama emigracija minorna, ne bi ni rijec rekao, ali ne podrzavam da oni de facto odlucuju o tome kako cemo MI zivjeti dok oni gustaju u boljem standardu...
    There is nothing to fear, but fear itself !
    I believe that whatever doesn't kill you simply makes you...stranger.
    How do you drive mad that which is already insane?

Forumaš prvog reda

protiv
    big pimpin buraz

ronnie_coleman
    Guest

Naravno da im treba ukinuti pravo glasa! Na TV sam gledao kako Ìe glasat tip iz Argentine koji ne prièa hrvatski i nikad nije bio u Hrvatskoj - pa kakve to ima logike???

Guest

Quote Originally Posted by Galijun
    Imamo tu (ne)srecu sto nam je emigracija OGROMNA i njihov glas generalno znaci jako mnogo. Sto me ne odusevljava nimalo u svemu tome je sto vecina Hrvata u inozemstvu ne poznaje dobro stanje u Hrvatskoj te glasuje po povijesnim cinjenicama... To je po meni prva vleika greska jer je rat gotov i tko god ga je izbjegao tako sto je odselio na Zapad/Australiju je prestao pratiti hrvatsku svakodnevicu kao svoju vlastitu. Oni znaju stanje u Kanadi, Australiji, a ono sitno o Hrv kaj procitaju pitajbogagdje... Mada znam da licemjerje nije bas razlog za ukidanje prava glasa, oni predstavljaju sa svojim prilicno jednolicnim argumentima (da je HDZ stvorio drzavu, da su oni za Hrvatsku, blablaserser) pretezak kamen za odredjene politicke stranke te samim time i izbore.

Drugi razlozi su oni standardni o placanju poreza (s tim da su se nasi sportasi pokazali kao veci licemjeri po tom pitanju)...

Da je nama emigracija minorna, ne bi ni rijec rekao, ali ne podrzavam da oni de facto odlucuju o tome kako cemo MI zivjeti dok oni gustaju u boljem standardu...
    slaĹžem se,galijun!!! :smt038 :smt038

Kuul forumaš Cro's Avatar

Svi DRŽAVLJANI RH su po Ustavu jednaki.
    I toèka.
    BaĹĄ zato ĹĄto imamo veliku emigraciju, a mala smo zemlja moramo imati vezu s njom.
    Dio je naĹĄeg nedjeljivog nacionalnog biĂŚa.

Ako bi ukidali dijaspori, ajmo i manjinama onda npr.

Znaèi, protiv ukidanja.
    :smt109

P.S. Anketa na ovom forumu neĂŚe biti prava slika - vidjeli smo da bi ovdje SDP masno dobio..
    Stoga oèekujem i ovdje nerealan rezultat protiv glasa dijspore.
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Mega kuuul forumaš kitty's Avatar

za ukidanje..kome je toliko stalo do drzave doci ce i zivjeti u njoj..a ne toboze zudjeti za rh..odredivati buducnost ljudima koji su ovdje ostali, a hladiti dupenca u drugim drzavama..
    Rumors are started by haters, spread by fools and accepted by idiots.

Quote Originally Posted by Cro
    Ako bi ukidali dijaspori, ajmo i manjinama onda npr.

Hej, da se mene pita, ja bi ukinuo manjine. :lol:

Quote Originally Posted by crobot
    Molim da se onda doda i jeste li za to da krajiťke èetnièine glasaju na izborima....
    NeĂŚu sada niĹĄta mijenjat. Al mogli bi svi reĂŚ kaj misle o tome, kad veĂŚ pitaĹĄ. Ja bi recimo ukinuo pravo glasa SVIMA koji ne Ĺžive u RH. Vlast koju biraĹĄ se ne odnosi na tebe, ne glasaĹĄ. I bok. I nemojte mi opet o onim debilanama da se zastupnici iz dijaspore bore za boljitak dijaspore. :lol:
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Mega kuuul forumaš

Gle Ðiber, tvoja stranka je pokazala licemjerje i pravu sliku time ťto nije nigdje spomenula da bi ukinula pravo glasa krajiťnicima, ali je otvoreno napadala dijasporu, i na kraju sve to lijepo potkrijepila pjevanjem oda zloèincu i krvoloku po zanimanju bravaru Titi. Na svu sreÌu narod je to prepoznao i ne bute vidli Banskih dvora

Aj ti meni objasni ko su ti tvoji krajiĹĄnici i zaĹĄto oni mogu glasat u RH. Jednostavno viĹĄe neznam na koga misliĹĄ.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Mlada nada foruma sifilis's Avatar

treba.
    ~Dead lawyers lie still~

REDHEAD ADDICT

Mega kuuul forumaš

Na one koji su autobusima dolazili iz Beograda, Novog Sada... da bi glasovali na prostorima bivťe JAO Krajine, a koji su napustili Hrvatsku po MiloťeviÌevom nalogu, a meðu kojima ima hrpa potencijalnih èetnièina, a koji su Şarili i palili, klali i ubijali u Hrvatskoj devedesetih.

Quote Originally Posted by crobot
    Na one koji su autobusima dolazili iz Beograda, Novog Sada... da bi glasovali na prostorima bivťe JAO Krajine, a koji su napustili Hrvatsku po MiloťeviÌevom nalogu, a meðu kojima ima hrpa potencijalnih èetnièina, a koji su Şarili i palili, klali i ubijali u Hrvatskoj devedesetih.
    Znaèi, oni imaju drŞavljanstvo ali ne i prebivaliťte? Onda bi i njima ukinuo. Ako glasaju za manjine, trebali bi samo za manjine, a ne da se moŞe birat.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Mega kuuul forumaš

Imaju drŞavljanstvo da. Stvar je u tome da su manjine (kod mene sve osim jedne babe) glasovale za drŞavnu, a ne manjinsku listu, a sigurno nisu glasovali za HSP niti HDZ. Jer njima je broj zastupnika i ovako zagarantiran. A zalaŞu se èak da dobiju moguÌnost da glasaju i za manjinsku i drŞavnu listu.

Kolko sam skuĹžio, ide za za tim da imaju dojno pravo glasa. Manjinsku i drĹžavnu listu.
    A ovi "busari" ja mislim imaju prebivalište tu ali žive u Srbiji. Kažem, mislim ali ne znam. Znaèi ne žive tu, NE PLAÆAJU POREZE nego samo doðu da proguraju još jednog srbina zastupnika uz ova tri koja imaju zagarantirano. sad nisu uspjeli ali ko zna što buduænost donosi...

Još

Quote Originally Posted by malimrav85
    A ovi "busari" ja mislim imaju prebivalište tu ali žive u Srbiji. Kažem, mislim ali ne znam. Znaèi ne žive tu, NE PLAÆAJU POREZE nego samo doðu da proguraju još jednog srbina zastupnika uz ova tri koja imaju zagarantirano. sad nisu uspjeli ali ko zna što buduænost donosi...

A jebiga ak je tak. Da cijela Hercegovina prijavi prebivaliĹĄte u RH, a da Ĺžive tam, dao bi im pravo glasa. Ajmo reĂŚ da je to rupa u fiktivnom zakonu. :lol:

@ Crobot: kao ĹĄto sam reko mravu. A ovim manjinama koje glasaju za drĹžavnu bi dao obvezu da glasaju za manjinsku listu. Ili bi ukinuo manjinske predstavnike.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

I ja. Ili za manjinsku listu ili sa svima na izbore pa kako kome.

Još

Veteran foruma Rus's Avatar

Tricky pitanje, sad buduÌi da sam desnièar, trebao bih reÌi da imaju pravo glasa, ali eto nekako se ne slaŞem s time.
    Po meni ni manjine ni dijaspora ne bi smjele mati pravo glasa, ako se Şele pripojit hrvatskoj onda mogu glasati, ako su izvan hrvatskog teritorija ili spadaju u nepoŞeljnu kategoriju onda ne bi smjeli imati pravo glasa. Ujedno sam joť toliko ogranièen da bi odbrio glasanje samo ljudima koji èe glasati za mene i moje. Eh da, i ukinuo bih pravo glasa Şenama i nepismenima, naravno uveo bih i imovinski cenzus. Ma kvragu, zapravo bih ukinuo glasanje, ťta Ìe vam to...
    My common sense is tingling...
    Od kad žene ne privlači zgodan i bogat muškarac poput mene, samo zato što imam enormno veliki penis...

Jules
    Guest

Ja sam u biti ni za ni protiv ukidanja! Ta dijaspora i pravo glasa je dvosjekli maè i ima puno argumenata i za jednu i za drugu stranu!

Npr. po ustavu svi su oni drŞavljani Hrvatske ťto znaèi da imaju pravo glasa i to im se ne smije osporiti. Isto tako, oni su u ratu napravili jako puno za nas. Da nije bilo Hrvata u BiH, Srbi bi nas vjerojatno presijekli kod Zadra. Ljudi iz Njemaèke, Kanade, SDA-a i Australije su slali u koferima tisuÌe maraka i dolara ne bi li pomogli u kupnji oruŞja. I sama imam u obitelji takvih ljudi koji su se ubijali od posla u Njemaèkoj i iako su zapravo malo zaraðivali, prikupljali su novac u crkvama i slali ga u naťe banke. Jedan moj susjed je prièao o stotinama kofera punih novaca koji su stizali iz dijaspore u banke. Ti ljudi su jako povezani s Hrvatskom i masa ih se Şeli vratiti, a kad prièaju o Hrvatskoj na rubu su suza. Ali to su uglavnom oni stariji! Jako malo mladih je izaťlo na izbore, jer zapravo ni ne znaju kakva je tu situacija.
    Mnogi ljudi i ulaĹžu u Hrvatsku... bla bla bla

S druge strane, ti ljudi zaista ne Şive ovdje, na njih se ne odnose naťi zakoni... Uostalom, 5 glasova je puno ťto se i potvrðuje rezultatima izbora!

Tak da stvarno ne znam, osjetljivo je raspravljati o tome. I baĹĄ zato ĹĄto ih ima toliko puno nije bilo baĹĄ prepametno spominjati to par tjedana prije izbora...

@ Cro: Evo, zasad i nije tak nerealno.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Mega kuuul forumaš

Upravo tako. Problem je ťto odreðene stranke nemaju onaj minimum politièke kulture ťto potvrðuju i sada nakon izbora kada gubitnici "sastavljaju vladu.. Inaèe ja sam protiv ovakvog razmjernog sustava. Po meni je bio puno bolji veÌinski sustav. Stranke se fino prije izbora dogovore tko s kim koalira i nema kasnije trgovine, tko osvoji aspolutnu veÌinu u prvom ili relativnu u drugom krugu taj sastavlja vladu i zdravo drugovi. Istina, u tom sluèaju bio doťlo do monolitnosti sustava i do faktièkog dvostranaèja, ali barem ne bi bilo ovakvih sranja sa formiranjem vlade.

Veteran foruma Rus's Avatar

Ali kakav sam ja desnicar da se sam sebi gadim...
    Protiv glasova dijaspore, za pobaèaj, za legalizaciju droge i prostitucije...
    UĹžas.
    My common sense is tingling...
    Od kad žene ne privlači zgodan i bogat muškarac poput mene, samo zato što imam enormno veliki penis...

Forumaš prvog reda tyrandas's Avatar

Quote Originally Posted by kitty
    za ukidanje..kome je toliko stalo do drzave doci ce i zivjeti u njoj..a ne toboze zudjeti za rh..odredivati buducnost ljudima koji su ovdje ostali, a hladiti dupenca u drugim drzavama..
    ja svoje dupence hladim u rh, kao i x drugih hrvata sa prebivalistem izvan rh..
    meni nije stalo do rh samo zato sto nemam prebivaliste u njoj???? teorija ne drzi vodu..
    po cemu to se mene ne tice sto se dogadja u rh, i po cemu se to ne tice hrvata u bih koji su se borili za hrvatsku, kada se naravno nije pravila razlika da li branitelj ima prebivaliste tu ili ne.. to ce se sada zaboraviti??
    oke.. sad vec malo zvucim kao trpinja, al mi ovo dize tlak
    Everyone has photographic memory; some just don't have the film.

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

Mislim da je blesavo, besciljno i plitko govoriti o pravu glasa dijaspore… kao sto Tkach vec rece, pravo glasa zajamceno je svim drzavljanima RH, sto se nece bas tako lako promijeniti. Puno plodniji predmet rasprave bilo bi dvojno drzavljanstvo koje je svima zaista trn u oku… zasto bi oni glasali u Hrvatskoj kad sudjeluju u politickom zivotu drzave u kojoj zive?

To pitanje je ujedno i argument svima koji zele ukinuti pravo glasa dijaspori… neka glasuju negdje drugdje… dalje… sto dalje (rijecima Zockyja Milanovica). No ni to ne oslikava u potpunosti problematiku dijaspore. Naime, puno nasih ljudi koji zive vani (a zahvaljujuci sve vecem trendu nuznog optiranja kao npr. u Njemackoj – znam 15-ak takvih ljudi samo tamo) nemaju drzavljanstvo zemlje u kojoj zive i ne sudjeluju u tamosnjem politickom zivotu, a ukidanjem prava glasa, odnosno hrvatskog drzavljanstva njih bi se ucinilo apratridima…

Mala napomena vezana uz to… clanak 15. Opce deklaracije o pravima covjeka glasi:
    „Svatko ima pravo na jedno drzavljanstvo.
    Nitko ne smije samovoljno biti lisen svoga drzavljanstva, niti mu se smije odreæi pravo da promijeni svoje drzavljanstvo.“

Nadalje, clanak 21. istog dokumenta nadovezuje da:
    „Svatko ima pravo sudjelovati u upravi svoje zemlje, neposredno ili preko slobodno izabranih predstavnika.
    Svatko ima pravo na jednak pristup javnim sluzbama u svojoj zemlji.
    Volja naroda treba da bude osnova drzavne vlasti; ta se volja mora izrazavati povremenim i slobodnim izborima, uz opæe i jednako pravo glasa, tajnim glasovanjem ili odgovarajuæim postupcima slobodnog glasovanja.“

Ergo, da zakljucim ovo kratko obracanje… drzavljanstvo i pravo glasa dva su neraskidiva pojma… moras ukinuti jedno da bi ukinuo drugo… zato se ili prebacite na temu drzavljanstva i optacije pripadnika dijaspore, uzevsi u obzir da nitko ne smije ostati apatridom ili jednostavno mozete zakljucati topic… jer necemo doci dalje od poreza i utjecaja zakona s jedne i prolivene krvi s druge strane…

Peace...
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

+ Reply to Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast