evo ga - Zaštičeni ekološko-ribolovni pojas
pišite ljudi
Znate li uopće nešto konkretno o njemu? Ne sad samo da neko napiše da ga mi moramo imat jer je to naše legitimno pravo :-D
evo ga - Zaštičeni ekološko-ribolovni pojas
pišite ljudi
Znate li uopće nešto konkretno o njemu? Ne sad samo da neko napiše da ga mi moramo imat jer je to naše legitimno pravo :-D
majns
Zna se da ga imamo pravo proglasit po konvenciji o pravu mora...i zna se da ga sve drzave moraju postovati kad se proglasi...al nas svejedno jebu jer smo mali i posrani s losim vodstvom...
Sad nisam ziher u ovu situaciju....prema zakonu o prekrsajima nasa policija ne smije ici preko granica teritorijalnog mora jerbo tak tamo pise...a opet u pomorskom zakoniku pise da smije...kaj se sad tu primjenjuje? lex speciali derogat legi generali? ili kaj? :?
Ubi Janeza! :-D
Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!
ma zakon o prekršajima nema katalog prekršaja tako da se prekršaji nalaze porazbacani posvuda...ali da, naše zakonodavstvo je notorno po tome što izmjene jednog zakona nužno znače da se kolje sa još 11 zakona i međunarodnih ugovora
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Mi ne smijemo jednostrano proglasit proširenje jurisdikcije na jadranskom moru, ali Italija i (sic!) Slovenija već jesu!
Pokvarena igra...
Mislim da su Slovenci i EU zbilja otisli predaleko... Ako je i Sanader odstupio sa stajalista "sve je oke", bome je kriticno :-D
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,107497.jl
A ovo je tek smijesno:
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,107408.jl
:lol:Upitan bi li Slovenija pristala da se dođe do kompromisa oko ZERP-a tako da se on preformulira u ekološku zonu, Rupel je rekao da bi to bilo kao "pristati na prijateljstvo s nekim tko te je ranio, a onda ponudio flaster".
ZERP je za Sloveniju ozbiljna stvar koju ne bi mogla popraviti izjava da se njime ne prejudicira granica na moru, jer ZERP polazi od pretpostavke da Slovenija nema izlaza na otvoreno more, pa slovenski ribari uopće ne bi mogli iz svojih teritorijalnih voda, pojasnio je slovenski ministar vanjskih poslova. Osim toga, kako je dodao, prema međudržavnom sporazumu o malograničnom prometu i suradnji, koji se u ribarskom dijelu zbog Hrvatske ne provodi, slovenski ribari smjeli bi loviti ribu sve do visine Vrsara u Istri, pojasnio je Rupel, tražeći da se za Hrvatsku primijeni princip Pacta sunt servanda, odnosno ugovore treba poštivati.
Prejudiciranje granice? A sto sad imamo nego granicu koja po medjunarodnom pravu vrijedi po defaultu ukoliko nema drugacijeg dogovora?... Sve sto oni kazu je manipulacija radi ostvarivanja gospodarskih interesa...
Inace, mali offtopic vezan uz kopnenu granicu sa Slovencima.... najzajebaniji komad granice na svijetu... :lol: pa nek ljudi prosude ima li tu pameti
Spremni su klat se oko ravne crte, a ne bi se klali oko ove petlje... 'nuff said...Jedan od najzamršenijih dijelova granice između Hrvatske i Slovenije nalazi se u Žumberku. Činjenicama usprkos u tom se dijelu granice ne spominju bilo kakvi prijepori, s ijedne strane. Razlog su izraziti dobrosusjedski odnosi stanovništva oko granice, koje je tijekom Drugog svjetskog rata intenzivno surađivalo u Narodno-oslobodilačkoj borbi. Česte su bile mješovite brigade i partizanski odredi. Poginulim borcima, Slovencima i Hrvatima, sagrađeno je spomen područje i zadnje počivalište u hrvatskome dijelu Žumberka, mjestu Sošice.
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
to je zato jer na žumberku nema ribičije na graničnom području
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
To i kazem... nije da je njima inace do nekog teritorija... pitanje ribarenja puki je gospodarski interes koji se bez problema moze ostvariti brzim nasim ulaskom u EU... jerbo tad nece imati granica niti cemo im smjeti ogranicavati ribolov, inace ES reze ZERP u korijenu... sto znaci da nisu osobito bistri sa svojim metodama - buduci da koriste argumente koje se sastoje u cistim teritorijalnim pretenzijamaOriginally Posted by konzerva
bilo bi Rupelu pametnije da uci od Tadica, a ne Nikolica :-D
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
ko što ibler reče, proglašenje može biti samo jednostranoOriginally Posted by Warheart
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Ustvari ovim potezima vidite veličinu i inteligenciju našeg vodstva. Vođenim najnovijim znanstvenim otkrićima,koja govore da će za 50 milijuna godina hrv obala se spojiti sa talijanskom,oni nas žele poštediti muke provođenja tok kratkotrajnog ZERP-a.....
Pa što je 50 milijuna godina među prijateljima
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officer
zerp je samo primjer kako je cijelo medjunarodno pravo smeće i cista kurtoazija kad na kraju ispadne onako kako hoce najjaci u prici
zato mp i je tolko zanimljivo :-D
povelja un o pravu mora nam daje pravo da proglasimo igp, a susjedi nas ucjenama jebu da ce nam to usporit ulaz u neko udruženje zemalja.
medjunarodno pravo je kao mali prijatelj is djetinjstva - igras se s njim, a kad ga opališ u zaru igre, rasplače se i ide te tužiti tati. :badgrin:
big pimpin buraz
ovo danas što se zbilo s onim brodom, to je bilo unutar ZERP-a i rekli su da ZERP od 2004. vrijedi za sve nečlanice EU-a, jel tako?
zašto ga onda nismo već te 2004. proglasili za sve nego za jedne malo jesmo za druge nismo? :?
majns
Minesweeper, jesi ti kal-el?
Btw jel tko može potvrdit da su naši dost kasno reagirali jer je navodno požar prvi uočio avion talijanske obalne straže koji je čekao s informacijom dok se talijanske koče ne maknu iz ZERP-a?
nisam, zašto?Originally Posted by Warheart
a za ovu info sam i ja čuo i vjerujem da je točna, mislim da su je čak i službeno potvrdili.
majns
Pitanje zašto se odluka o proširenju jurisdikcije nije odnosila na članice EU može postaviti netko tko je pao s Kriptona :-D
Probat ću ja odgovorit-ak nisi na koljenima, ne možeš se uvući u dupe eurokratima
ja ono na što ne znam odgovor - pitam, pogotovo ako nisam dovoljno dobro upućen u temu :-D
a jel postojao neki službeni razlog zašto se zerp od te 2004 nije primjenjivao na članice EU? - na to sam ja ciljao
majns
mislim da su bili samo politicki razlozi
All sinners go to law school!!!
a i da jesu, potpuno ih podržavamOriginally Posted by Nivette
dosta mi je slovenske/talijanske bahatosti sam zato kaj su u EU...
dosta zemalja ima varijantu ZERP-a i nikom ništ...al slovenci i talijanu su u EU i mogu nas zajebavat...
topovnjače na granice i potopit sve što pluta, a dođe iz smijera italije i slovenije...pa nek si misle
http://www.chelseafc.com
A friend to the locals who dabbled in crime, he'd give you a job and he'd give you his time
He wasn't a crook but he couldn't be conned, John knew the difference between right and wrong!
Say Johnny me boy, you live hear no longer, others forgotten, your memories stronger,
Lets drink to the causes in your life Your family, your friends, the union, your wife!
Valjda je to ovako išlo-ratifikacija SSP-a po članicama je išla od 01e godine, pa se vjerojatno nije htjelo provocirat najveću nemezu zaštite riba-Italiju (nisam siguran da sam u pravu, ne znam kad su ga talijani ratificirali).Međutim, mi 04.e u odluku o proširenju jurisdikcije dodajemo da se neće primjenjivat na članice EU i SSP je stupio na snagu 05e.
Bilo ''Otvoreno'' neki dan s gostima Hannesom Swobodom, neki naš i neki Slovenac. Uglavnom taj Slovenac govori da se Slovenija protivi ZERP-u jer hrv. ZERP prejudicira granicu na moru... lol
A Slovenci proglasili svoj gospodarski pojas koji ni ne mogu proglasit jer nemaju ni 12 milja teritorijalnog mora sto znaci da su ga mogli proglasti samo na dio mora koje obuhvaca nase ili talijansko teritorijalno more... dakle, jedino su mogli gosp. ojas proglasit u nasim ili manje vjerovatno talijanskim teritorijalnim vodama. Ali to nije prejudiciranje granica... lol, rofl,,
Moroni, a svi u Hrvatskoj uzimaju zdravo za gotovo cinjenicu da su Slovenci proglasili svoj g. pojas, iako ga ne mogu proglasit, jer po međ. pravu on obuhvaca dio mora u nastavku na teritorijalno (koje moze sezat do najvise 12 morskih milja od polaznih crta (tj. obale manje vise)). A posto Slovenci nemaju ni tih 12 milja teritor. mora ne znam kako su proglasili g. pojas. Dakle, vjerovatno su posudili malo naseg mora za te potrebe!
jel zna netko koja mi uopce prava imamo tim ZERP-om? :?
mislim razlika od epikontinentalnog pojasa i iskljucivog gospodarskog pojasa? :?
Pročitaj odluku sabora o proširenju jurisdicije na jadranu, imaš je na nn.Nema puno članaka.Preambula je zanimljiva; odluka nije nastala samo na temelju volje Sabora, već i međ prava i Konvencije o pravu mora.
to znam...to je nase pravo etc...al sto ces akd veliki to ne daju...a u ovom slucaju je onaj prdac od zemlje velik...Originally Posted by Warheart
mesić kaže: ili zerp ili eu
mesić sere
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
zerp
jebem ti takvu demokraciju kad nemozes proglasiti nesto sto ti pripada po medjunarodnom pravom
big pimpin buraz
medjunarodno pravo ne postoji
![]()
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
ne postoji opce medjunarodno pravo ali partikularno postoji...a zerp spada u partikularno...ustvari u konvenciju o pravima mora...a svi nasi susjedi su clanovi te pizdarije....Originally Posted by suni
da :-D
to je sve drska laž... zerp ne postoji, hrvatska ne postoji
napokon smo na pravom tragu :-D
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
Ccc, postat nakon snifanja drvofixa.
Bookmarks