Rezultati ankete: Podržavate li genetsko modificiranje ljudi?

Voters
47. You may not vote on this poll
  • Da

9 19.15%
  • Ne

22 46.81%
  • Samo uz određene uvjete

16 34.04%
+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 91 to 106 of 106

Thread: Genetsko modificiranje i genska terapija

Prvoborac foruma ernejst's Avatar

Default Re: Genetsko modificiranje i genska terapija

pa da...isto je ak čovjek ubrza evoluciju i pritom možda neke zajebe, al hejj, sranja se događaju, ili ako priroda sama to riješi :smt002

Quote Originally Posted by Private Joker
    Kako ne? Moze se posve normalno funkcionirat bez vecine stvari kojima se koristis.
    mogu, ako sam sama, rekla sam u društvu...kao dio društva...uostalom dugujem to svojim starcima...ja bih najradije...kako sam već rekla...drvena kućica i komad zemlje :-D i živjet od toga :-D
    "Smoke me a kipper! - I'll be back for breakfast!"

Cassini PJ's Avatar

Mozda zajebe, mozda ne zajebe, to su pitanja znanstvene prakse a ne protuargumenti za neko eticko/filozofsko pitanje sto se tice toga. Covjek je odavno odlucio ne pustiti prirodi da rjesava njegove probleme nego ih je odlucio sam rjesavat, na svoj nacin.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

prisjasli... kao da je priroda nešto uspješna. ako mene pitaš priroda je jebeno šugava. 95% svih vrsta koje su živjele su izumrle.
    jebeno.
    mi nismo uspjeli pobiti ni pola promila vrsta, a svi pizde ko da ne znam što radimo.
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mozda zajebe, mozda ne zajebe, to su pitanja znanstvene prakse a ne protuargumenti za neko eticko/filozofsko pitanje sto se tice toga. Covjek je odavno odlucio ne pustiti prirodi da rjesava njegove probleme nego ih je odlucio sam rjesavat, na svoj nacin.
    kakve to sad veze ima?? kaj ti je to argument za gen. poboljšavanje ljudi....tebi je ok da npr. 20 nekih parova dođe genetičaru...hoću sina, plava kovrčava kosa, smeđe oči, visoko čelo i takve pizdarije...i svi žele takvog,...ko da da ljudi ne pretjeruju dovoljno s plastičnim operacijama još i djeca po narudžbi...svi jednaki...ko klonovi, tj. dosta nam je da jednog naprave...ostale ćemo klonirat...ipak je to jednostavnije nego svaki put prčkat po genima, wuuhuuu, ludi hićo bi bio ponosan...aaa savršeni momci za hitler jugend...šteta, šteta, bit će najbolje da ih odgajamo zajedno, da svi budu isto dobri, jelda georgee, isti mediokriteti, al najvažnije...potentni do smrti...a sa 150 će izgledat ko današnji ljudi sa 35...jebote, da iam love i ja bi si kupila jednog, ali da mi kolege po struci ne bismo ostali bez posla, radi neke ravnoteže...jer ljudi su praznovjerni...napravit ćemo i 20 crnokosih, plavookih, niskog čela koji će bit zločesti i impotentni (da se ne mogu razmnožavat), tj. bit će zločesti zbog svoje impotencije...to je to....čovjek će napraviti savršeno društvo....

pa normalno da je to okej! svi želimo zdravu i lijepu djecu.

što je tu čudno?

ljudi djecu šalju na ples, uče ih strane jezike, daju im glupa imena i država šuti. roditelji svoju djecu toliko jebu u mozak da djeca sa recimo 25 godina prekidaju svoju skijašku karijeru jer nemaju hrskavice u koljenima.

djeci ispravljamo zube, šaljemo ih dermatologu, cjepimo ih, učimo da moraju jesti povrće i da ne sjede pred tv-om

to sada sve možemo odjednom u nekoj klinci

maknuti gen koji potiče ovisnost
    dati im lijep ten
    razvijen smisao za jezike
    krasan dvokorak
    razviti averziju prema hrt-u

u čemu je točno problem? ljudi djecu već milenijima percipiraju kao svoje vlasništvo kojim disponiraju kako žele.
    to što će im dati plave oči i crnu kosu na dva metra visine i prekrasno mišićavo tijelo uz paket od 25 cm kada je spušten je krasno. (da, vet govorim o tebi)
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Cassini PJ's Avatar

Kao prvo, genetska modifikacija znaci modificiranje vec prisutnih gena - spojenih od 2 roditelja. Dakle to dijete bi bilo kombinacija gena tih roditelja i na njih bi licilo, a varijacije na tu glavnu temu bi bile moguce. Tako da nebi svi isto izgledali isto kao sto svi visoki ljudi sa plavom kosom i plavim ocima ne izgledaju isto. Ima samo nekoliko boja kose i nekoliko boja ociju, vecina ljudi je unutar nekog prosjeka visine, recimo (izmislit cu posto nemam prave podatke), vecina muskaraca je visoka 175-185cm. Jel to znaci da su svi isti? Vecina svedjana su visoki, plave kose i plavih ociju. U Indiji su svi tamnoputi, crne kose i tamnosmedjih ociju, otprilike iste visine. Jel to znaci da su svi isti? Uostalom, ljude samo dijelom cini njihov fizicki izgled - njihova osobnost i karakter bi trebali bit najvazniji.

Kao drugo, sto se mene tice kakvo dijete neki roditelji zele napravit? Bas mene briga oce li imat zelene ili plave oci, to je njihova stvar, njihovo dijete, i ako hoce da bude jako, pametno, lijepo i zdravo ja ih sigurno u tome necu sprijecit.

pa kažem da nema problema...samo jebiga...ja neam dovoljno para, da, zato sam socijalno zavisna, da si nabavim jednog takvog pa sam malo u kurcu htjela sam prodat bubreg, al ga nisu htjeli uzet pošto su našli metastaze, a neam novaca ni za gen. terapiju kmeeeee :smt010

Mega kuuul forumaš

Jel samo mene to podsjeća na želje nekog snagatora iz prve polovice 20 st.?

Quote Originally Posted by legionar
    Jel samo mene to podsjeća na želje nekog snagatora iz prve polovice 20 st.?
    ček? što je 20 st imalo prvu polovicu?

Mega kuuul forumaš

Nije. Lagala ti je baka.

Kao prvo, genetska modifikacija znaci modificiranje vec prisutnih gena - spojenih od 2 roditelja. Dakle to dijete bi bilo kombinacija gena tih roditelja i na njih bi licilo, a varijacije na tu glavnu temu bi bile moguce. Tako da nebi svi isto izgledali isto kao sto svi visoki ljudi sa plavom kosom i plavim ocima ne izgledaju isto. Ima samo nekoliko boja kose i nekoliko boja ociju, vecina ljudi je unutar nekog prosjeka visine, recimo (izmislit cu posto nemam prave podatke), vecina muskaraca je visoka 175-185cm. Jel to znaci da su svi isti? Vecina svedjana su visoki, plave kose i plavih ociju. U Indiji su svi tamnoputi, crne kose i tamnosmedjih ociju, otprilike iste visine. Jel to znaci da su svi isti? Uostalom, ljude samo dijelom cini njihov fizicki izgled - njihova osobnost i karakter bi trebali bit najvazniji.

Kao drugo, sto se mene tice kakvo dijete neki roditelji zele napravit? Bas mene briga oce li imat zelene ili plave oci, to je njihova stvar, njihovo dijete, i ako hoce da bude jako, pametno, lijepo i zdravo ja ih sigurno u tome necu sprijecit.
    :smt005 daj mi samo reci otkad sprdačina treba imat smisla?? uostalom, ako se dobro sjećam što sam napisala prije 3 min...a mislim da se sjećam...otprilike...srž cijele te vrhunske ideje je bila da se klonira to predivno biće i uštedi na vremenu, a vrijeme je novac, dakle, uštedi na novcu, i bogataši moraju živjet od nečeg, umjesto da se svaki put prčka po genima..

ZNAO SAM!!! da su me bar genetički manipulirali tako da znam razlikovati laži!!!

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Ne znam kud da stavim pa evo ovdje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...li/441554.aspx

Cassini PJ's Avatar

Quote Originally Posted by Đ! View Post
    Ne znam kud da stavim pa evo ovdje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...li/441554.aspx
    Mda, zanimljivo, mogao bih sutra napraviti topic koji se pobliže bavi tim stvarima...

http://danas.net.hr/znanost/page/201...1/0375006.html

Zanimljivo! Samo nek to istraže, ja ne bih imao ništa protiv da živim vječno(ili bar znatno duže) kao netko od cca 40 godina.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Tags for this Thread

Bookmarks