neka rasprava počne :smt006
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
neka rasprava počne :smt006
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
Tko sam ja?
Zovem se Domagoj Štefanac i kandidat sam za studentskog predstavnika prve godine. Rođen sam u Zagrebu i završio sam Gornjogradsku gimnaziju.
Pokušati ću ukratko iznjeti svoje mišljenje o temama bitnim za nas studente. Iako je danas uobičajeno puno toga obečavati nemam namjeru to činiti. Jedino što sa sigurnošću mogu obečati je da ću raditi isključivo na interes studenata.
Razlog moje kandidature je želja da se nešto konačno pokrene i da sami studenti preuzmu odgovornost za ključne teme našeg studentskog života jer to nitko drugi neće napraviti umjesto nas.
Dakle.
Apsolutno se protivim ukidanju rokova jer mislim da to nama studentima na Pravu posebno šteti i smatram da se moramo izboriti za njih.
Također treba riješiti problem „studomata“ koji su u ideji odlični ali u provedbi ima puno nedostataka pa mnogi tek na komisiji zapravo prvi put izlaze na ispit.
Vrlo je važno pitanje školarina. Protivim se skupim školarinama koje su iz godinu sve veće te ukoliko se nastavi tim trendom fakultetsko će se obrazovanje pretvoriti u elitističko što nikako nije dobro i smatram da se tu treba paziti na socijalnu osjetljivost. Pri tome najmanje što se može učiniti i za što ću se zalagati je plačanje na rate. Što se tiče same Bologne mislim da je ona najviše zaživjela samo u ects bodovima i tu je ključno pitanje omogučiti kolokvije studentima iz svih predmeta. Znam da se mnoge katedre žale na nedostatak prostora,vremena i straha od prepisivanja ali smatram da nam se ipak moraju omogučiti kolokviji iz svih predmeta.
U rješavanju tih ključnih pitanja iz našeg studentskog života bitna je uloga svih studenata i njihovih studentskih predstavnikai pri tome vrlo je bitna njihova međusobna komunikacija.
Ukoliko budem izabran nastojati ću biti na raspolaganju putem foruma, e- maila, mobitela ali i na predavanjima i svim drugim prigodama.
Na kraju svim kandidatima zaželio puno sreće i uspjeha.
dobrodošao :smt006
reci nam domagoj nesto o sebi i odgovori na pitanja viewtopic.php?f=45&t=3378
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
welcome domagoj...we`ve been expecting you :badgrin: šalim sehtjela sam ti samo i ja poželit dobrodošlicu :smt006
sto mislis uciniti u vezi poboljsanja statusa izvanrednih studenata? tu ne mislim na pokaz, iksicu, nego za jednake uvjete studiranja - odrzavanje seminara (a ne odrzavanje seminara u sklopu predavanja), jednaki uvjeti za pisanje kolokvija (recimo na 3. godini izvanredni seminaristi iz financija imaju vise gradiva nego su ga imali redovni), itd.
znam da nisi kandidat za 3. godinu, ali ces ako budes uzabran, biti predstavnik svih studenata, pa me zanima odgovor na to pitanje
All sinners go to law school!!!
Evo da odgovorim na pitanje što se tiče izva nrednih studenata.Mislim da je najveći problem način na koji se izvanredni doživljavaju od strane profesora a taj je da su oni nužno zlo na kojem oni mogu iskaljivati frustracije još više nego na nama redovnima i upravo to treba mjenjati.Na prvoj godini mi se to još ne čini kao izražen problem ali je očito da je na višim godinama situacija puno lošija.Činjenica je da bi razlika između redovnih i izvanrednih što se gradiva tiče trebala biti samo u semestru a nije tako jer profesori žele pokazati svoju svemoć.Protiv toga bi se kao studentski predstsvnik borio navodeči konkretneprimjere i tražeči izjednačenje.Možda bi pomoglo potpisivanje peticije ali ništa se ne bi postiglo bez podrške svih studenata jer do tada će sve katedre moći raditi što ih je volja.Da bi zaštitili svoje interese moramo se aktivirati i dati do znanja da nam nije svejedno.
Bookmarks