neka rasprava počne :smt006:
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
neka rasprava počne :smt006:
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
Evo, da probijem led ja ću napisati prvi post…Zašto sam se odlučio kandidirati?Pa prije svega zbog toga jer je jako malo ljudi briga za sve to i jako malo ih uopće zna da su izbori a još manje će ih izaći i glasovati.Puno je razloga za to a svakako jedan od njih je i percepcija studenata o funkciji studentskog predstavnika i osobama koje je obnašaju.Većina ljudi misli da se tu kandidiraju osobe koje se na taj način žele promovirati i samoreklamirati te im funkcija studentskog predstavnika služi kao poligon za ulizivanje.I nažalost, većina toga gore navedenog je istina.Ja nisam jedan od takvih, a to znaju oni koji me poznaju.I upravo zbog toga sam se kandidirao kako ne bi dopustio da nas predstavljaju takvi kojima je jedini cilj biti izabran a poslije raditi isključivo za vlastite interese.Ono što mogu reći je svakako da imam volje i želje raditi i da ću biti na raspolaganju svima kojima na bilo koji način budem mogao pomoći.Ja ovu funkciju vidim kao svojevrsnu vezu između studenata i sveučilišta i svakome tko bude imao kakvu konstruktivnu inicijativu bit ću na raspolaganju.Opet da ponovim, nije mi cilj nikakva reklama i promocija, nego mi je upravo cilj da takvi ne dođu u poziciju da nas tobože predstavljaju a zapravo rade sve kako bi svoje kolektivne interese podredili svojima.
A sad da kažem nešto vezano o ovim pitanjima.Mislim da se odgovori velike većine nas neće bitno razlikovati.Vezano za rokove,svakako da bi se trebalo zalagati za više rokova.To je u interesu svih nas.Idealno bi bilo kad bi rokovi bili svaki mjesec.No, bili bismo zadovoljni i kad bismo učinili bilo kakav pomak, pa taman i samo jedan rok više.Opseg literature je usko povezan s ovim pitanjem.Nisam još vidio knjige s viših godina, ali ono što sam vidio na prvoj godini mi je i više nego dovoljno.Ako je već toliko opsežna literatura onda bi svakako bilo u redu kad bi se i broj rokova povećao.Što se tiče školarine mislim da je ovaj linearni sustav plaćanja pravedan.Sad je samo pitanje da li se može što učiniti da bi se maksimalni iznos školarina smanjio.Ne znam koliko je to realno, ali ako pokušamo ništa ne gubimo.Kako sam već rekao sigurno je da će i ostali kandidati odgovoriti slično:treba nam više rokova, manji opseg literature i jeftinije školarine.Mislim da je to želja svih studenata.Samo je razlika u onima koji će provoditi te ciljeve.Ja ne mogu reći da ću uvesti nove rokove, jer to nije u mojoj moći.Ali mogu reći da ću raditi na tome da se ostvare određeni ciljevi.Jer ako budem izabran ne mislim biti studentski predstavnik samo na papiru.
pozdrav šime :smt006
evo drago mi je da si iznio svoje viđenje stvari jer sam i sama brucošica i zanima me kako ce se buduci predstavnici prve godine zalagati za ostale studente.
da li nastupaš samostalno? ili u sklopu udruge? kako si saznao za izbore?
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
Pa nastupam samostalno...mislim podržava me jedna studentska udruga (iako sam to zaboravio napisati u prijavi) ali nije s pravnog fakulteta tako da je nije potrebno ni navoditi...a za izbore sam saznao preko neta.O motivima kandidature ne bih opet jer sam to napisao u prethodnom postu...ako imate još kakvih pitanja samo pitajte
Jupiii... :smt026
Imamo predstavnika kojemu očito nije problem predstaviti se.. :-D
Mudro zboriš. A sad mi reci dal bi poimence prozvao profesore koji cirkusiraju po prvoj pa ukidaju kolokvije kad shvate da im se ne da raditi?No, bili bismo zadovoljni i kad bismo učinili bilo kakav pomak, pa taman i samo jedan rok više.
Bravo Šime što si probio led! Da li misliš što napraviti za plaćanje školarine na rate ? to je na nekim fakultetima u Hrvatskoj omogućeno i uvelike olakšava studentima plaćanje.
reading the blonde salad. eating chocolate. huging jolly meh. watching mememolly. being in the kitchen.
by saracela
"teba bit čovjek i reć: ne, ne znam pravni položaj nasljednika, ne znam pravni polažaj sunasljednika..i da ga jebeš nakon tisuću i pol strana prije toga, nemam više volje to učit"
Šime, evo jedno ovako općenito, ali nadam se da ćeš shvatiti...
Koja je tvoja percepcija uloge predstavnika? Vidim da si prva godina pa ne znam znaš li koje su zapravo dužnosti i obveze predstavnika
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Eto...super ideja!Što ja mogu napraviti...mogu se zalagati za to,ne ja nego svi koji budu izabrani.Ako postoji volja možemo krenuti raditi,odnosno možemo se boriti za to!Neću ja uvesti to...niti netko od nas!Mi se možemo samo boriti da i ta tema dođe na dnevni redOriginally Posted by soointelekt
Da iskreno kažem ja ne znam koja je uloga studentskih predstavnika...premalo vremena sam student da bih bio upoznat sa svim tim.Ali mogu obećati da ću se truditi..naprosto da neću biti pasivan i nestati nakon ovih izbora!Originally Posted by fat drummer
da... kužim...
no, uglavnom da na tebi testiram i ovo pitanje - što misliš o trenutnom zakonu o studentskom zboru? naime, kao što i tvoj odgovor na prijašenje pitanje potvrđuje studenti prve godine nisu bastion sveg znanja o predstavničarstvu, a empirijski je dokazano da četvrtu boli... fibula za predstavnike
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
da li planiras doci na predstavljanje kandidata 17.03 i javno iznijeti svoj program?
poznajes li neke od drugih kandidata s prve godine?
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
A koji broj gaća je nosila Marija Tereza ... hebote daj ne gnjavi klinca. To što ti spadaš u 0,08% studenata koju su čuli za taj zakon te ne čini pametnijim :-DOriginally Posted by fat drummer
a gle, ako će djelovat u studentskom zboru bilo bi okej da kao student prava ima neko mišljenje o pravnoj normi koja ga uređuje
makar to mišljenje bilo - ne znam, kad pročitam javim vam
A što da ti kažem...uopće ne mislim o njemu....isto ko i ostalih 99,99% posto studenata prve godine.Al pročitat ću ja njega... :lol: :lol:Originally Posted by fat drummer
Da...mislim da poznam neke al čisto iz viđenjaOriginally Posted by suni
fat, ne gnjavi čovjeka samo zato jer je desničar :roll: Ja isto nikad čuo to...
:lol: :lol: :lol: :lol:Originally Posted by Pravas
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2182.htm
Mislite na ovo?
I nadam se da nisi desničar je inače :smt011 !
:-D
reading the blonde salad. eating chocolate. huging jolly meh. watching mememolly. being in the kitchen.
by saracela
"teba bit čovjek i reć: ne, ne znam pravni položaj nasljednika, ne znam pravni polažaj sunasljednika..i da ga jebeš nakon tisuću i pol strana prije toga, nemam više volje to učit"
no, no, samo zato što desničari ne znaju čitat ne znači da vas ne smijem pitat neke stvari
shime, sunce moje na proplanku, koja je tvoja najveća zamjerka kao brucoša na naš fakultet?
I što na kraju tebe razlikuje od tih 99,99% studenata, osim toga što si se kandidirao(za poziciju o kojoj nemaš pojma), a oni nisu? I po čemu misliš da si bolji od ostalih kandidata - zašto bi birali tebe a ne njih? :-DOriginally Posted by Šime Matak
Razlikuje ga to što je desničar u ljevičarskom leglu :lol:
Bog Šime..meni se zaista sviđa tvoj način razmišljana..sve pohvale!! :smt006
Pa eto,ja sam se imao hrabrosti kandididariti-a oni nisu.Ja imam volje raditi nešto za dobrobit studenata-oni nemaju (ti koji se nisu kandidirali).A po čemu sam bolji od ostalih?Ne znam,možda sam i gori,za desetak dana ćete vi to prosuditiOriginally Posted by KBF
Vidi, vidi, počele su padati provokacije a još nije ni jedan ujutro.. :-D
Dobro je, Shime, snalaziš se![]()
:smt098 :smt116 :smt098Originally Posted by Pravas
Neću se deklarirati...al reći ću samo da pišem desnom rukomOriginally Posted by Pravas
Ni ne moraš se deklarirat, zoveš se Mate, i imaš avatar kakav ja za wallpaper na desktopu, meni dovoljno :lol:
Ne kužim ovo da se zovem mateOriginally Posted by Pravas
Pa ono znam hrpu ljudi koji se zovu Mate, ljevičar nijedan... Mahom ekipa iz Gruda, Širokog, Imotskog i tako, iz tih krajeva :-D
Al nisam ja mate nego šime...Originally Posted by Pravas
:lol: :lol: :lol: !
Moj glas si izgubio, dah imam predrasude, grozna sam, znam, moji glasovi ti ni ne trebaju, ALI NE SVIĐA MI SE TVOJ AVATAR I TO ŠTO PIŠEŠ DESNOM RUKOM :smt011 !
Ali samo naprijed, zasada ti dobro ide , mogao bi i dobiti izbore!
SRETNO :smt006 !
by saracela
Bookmarks