Closed Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 91 to 108 of 108

Thread: I. Tomislav Lalić

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Default Re: I. Tomislav Lalić

i kako me neće biti preko blagdana........

Želim svima SRETAN USKRS ...........

Mega kuuul forumaš

ako stignes odgovori na pitanjce

http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,112858.jl

Na Pravu najviša cijena školarine koju bi plaćali studenti umjesto dosadašnjih 7000 iznosila bi 7800 kuna. Prema riječima dekana prof. dr. Josipa Kregara fakultet je donio odluku da se od ove godine plaćanja školarine oslobode studenti primatelji dječjeg doplatka I. kategorije.

što ces konkretno napraviti u vezi ovog?

sretan uskrs i tebi i sretno na izborima :smt006 :smt006
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Evo došao je i taj dan........pozivam sve da ispune svoju dužnost i da pokažu da ih zanima tko će se boriti za njihova prava........

Velika zahvala ljudima koji vode Pravokutnikov forum.....napravili su sve što je u njihovoj moći da ljude zainteresiraju za ove izbore.....stvarno kapa dolje....
    I jedan mali prijedlog, mogli bi na ovom istom mjestu nakon izbora otvoriti topice za svaku godinu gdje bi se postavljala pitanja izabranim predstavnicima, prikazivali problemi, ukazivalo na propuste, kritiziralo se, pa na kraju krajeva i pohvalilo.....uglavnom gdjen bi se moglo nešto reći o tome što se konkretno radi.........

Hvala još jednom pravoutniku,

I sretno svim kolegama kandidatima....

Pozdrav......

Početnik na forumu

Hvala ti na povjerenju.....i na glasu, hvala ti što si uopće izašla na izbore.....nije bitno jesam li 1. ili 4. bitno je da sam prošao.....

A što reći...odaziv je takav kakav je.....volio bih da je bio veći, al nikog ne zanimaju izbori, pa nisam ni očekivao veći odaziv.....žalosno je što je jako malo glasača kao što si ti....koji su glasali za nekoga koga ne znaju (ili s emožda znamo?)....i da su većinom za svakog kandidata glasali njegovi prijatelji.........

Sada ću se potruditi da ne nasjedam na fore i folove......da ne dopustim da se studentska prava krše....

Lijep pozdrav...

Tomislav L.

Evo draga kolegice ja ću ti pokušati odgovoriti na pitanje....

Što se tiče linearnog modela, on postoji samo za ljestvicu koja je utvrđena na temelju rezultata prijemnog ispita.....dakle 201 prvi plaća manje od 202 ovaj manje od 203 ...itd......ne linearni sustav još uvijek ne postoji i ne primjenjuje se kada je riječ o prosjeku.....dakle osobe koje imaju prosjek iznad 3.5 se oslobađaju dodatašnje svote koju su plaćali, a osobe koje nisu ostvarile taj prosijek plaćaju kao i dotad......dakle istu cifru.....ako si ti plaćala 3000 kn i ako nisi ostvarila 3.5 u prethodnoj godini, ti i dalje plaćaš 3000 kuna.

Što se tiče ETCS bodova.....da plaća se po njima...jedan je bod 100 kuna....

Što se tiče studenata koji imaju uvjet, prošle godine je došlo do totalne zbrke i idiotarije te su oni studenti koji su dali uvjet (dakle ostao im je jedan ispit kojeg su prenosili) morali platiti (100 kn - bod) i taj ispit koji prenose + 60 bodova iz druge godine, no to se po mojim informacijama ove godine neće dogoditi.....dakle oni koji su dali uvjet plaćaju drugu godinu po sistemu 100 kuna 1 ETCS bod ..... no ako si ti plaćala manje od punog iznosa školarine i dala si uvjet onda mislim da ti i dalje plaćaš taj isti iznos školarine, odnosno ako si ostvarila iznad 3.5 onda više ne plaćaš školarinu...

Studenti koji su upisali pad ....odnosno nisu ostvarili uvjet ....ako nisu plaćali školovanje, neće ga plaćati ni sljedeće godine, no ako su ga plaćali ...oni će ove godine plaćati isto 100 kn jedan bod + naravno troškovi upisa....

Ova cijena 100 kn jedan bod nije sasvim sigurna.....zbog povećanja cijene školarine (negdje malo iznda 10%).... mi ne znamo koliko će se točno školarine povećati.....tako da ovu cijenu od 100 kn ZA 1 ETCS bod trebaš shvatiti i povećati za 10-ak% .....

Nadam se da sam pomogao....znam da sam komplicirano odgovorio, no komplicirano to i je, tako da nisam mogao drukčije.....

Ako imaš još kakvih nejasnoća slobodno pitaj....ili još bolje pošalji mi ovdje ili u PM svoju konkretnu situaciju pa ću ti onda možda moći bolje i jasnije odgovoriti....

Lijep pozdrav

Evo još ako ti može ikako pomoći cijenik usluga pravnog fakulteta na ovom linku ispod..

http://www.pravo.hr/studenti/odluka

pozdrav :smt006

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

mislim da tu leži problem... jerbo koliko sam skužio problem leži u situaciji ako je netko upisan po linearnom modelu, platio je neku smiješnu cifru od 150 kuna ili nešto i sada ima prosjek manji od 3,5 i upisuje drugu

kolika je njegova školarina?

a kolika je školarina istog tog koji je platio neku smiješnu cifru i upisuje pad?

i kolika je škoalrina nekoga tko je platio oko 6000 kuna i nema prosjek a dao je uvjet?
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Ako je netko platio 6000 kn godinu, dao uvjet, ali nije ostvario prosjek dovoljan za oslobađanje plaćanja (3.5), njemu školarina ostaje ista....dakle i sljedeće će godine plaćati 6000 kn....

Isto tako ako je netko platio 150 kn godinu i očistio tu godinu sa prosjekom manjim od 3,5 mislim da i njemu i dalje ostaje školarina 150 kn.....

za ovu treću situaciju kada je netko platio neku smiješnu cifru, pa sada upisuje pad, nisam siguran ali mislim da njemu također ostaje ta cifra.....pa ako na godinu ne upiše 2. godinu da mu se onda naplaćuje puna školarina......to stvarno ne znam....mogu samo reći da iz iskustva znam da netko tko nije plaćao prvu godinu, pa upiše pad - ne plaća ni sljedeću godinu studiranja..... pa sam po tome izveo ovaj gore zaključak....

Naravno postavlja se i pitanje povećanja školarina......i hoće li se to odnositi samo na one koji tek dolaze na faks ili na sve.....

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Tomislav Lalić

Isto tako ako je netko platio 150 kn godinu i očistio tu godinu sa prosjekom manjim od 3,5 mislim da i njemu i dalje ostaje školarina 150 kn.....
    misliš ili znaš?

jer bilo bi super kad bi bilo tako ali šuška se da nece biti tako...eto u tom je problem

UFSF

Kuul forumaš Cro's Avatar

Pa trebalo bi biti, jerbo ti je pozicija koju si izborio na prijemnom stečena..
    Ja npr. nikada neću plaćati. Samo ne smijem pasti 2 puta istu godinu.
    Tako i ovaj koji plaća 150 kn bi to trebao uvijek tako plaćati..

Ako bude imao 3.5 i da godinu neće plaćati ni to.

Sada govorim kako bi trebalo biti..
    Kako će zasita biti, nitko ne zna.
    Mi kao predstavnici stalno pilamo po tim školarinama, ali najviše što možemo je to - pilati i glasati protiv njih.
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

sviđa mi se ovaj suptilan način kojim nas predstavnici obavještavaju da će školarine biti podignute za deset posto
    mrak
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Cro
    Sada govorim kako bi trebalo biti..
    Kako će zasita biti, nitko ne zna.
    pa jeste pitali koga na faxu kak su si oni isplanirali upise na jesen? mislim nesto se mora znati, neki plan moraju imati valjda :smt005
    pa netko mora nesto znati-ak nis idem ja baretiću pa ga pitam bar cu tak vise saznati :lol:

UFSF

ne baretiću, moraš do markovinovića, on je za financije zadužen

Kuul forumaš Cro's Avatar

Quote Originally Posted by suni
    pa jeste pitali koga na faxu kak su si oni isplanirali upise na jesen? mislim nesto se mora znati, neki plan moraju imati valjda :smt005
    pa netko mora nesto znati-ak nis idem ja baretiću pa ga pitam bar cu tak vise saznati :lol:
    Naravno da jesmo..
    Ako će se konkretizirati planovi za jesen, to će biti na zadnjem Vijeću prije ljeta 2.7.
    Dosad se sve radilo zadnji čas što se planova tiče, no kako stvari stoje ovaj put - kažu da bi do ljeta bi trebalo biti gotovo sve zacrtano.

Zašto je uzaludno svaki put ići nešto pitati?
    Zato što informacija koju sada dobiješ ispadne kao krivi info..
    Nebrojeno puta nešto što je rečeno ispadne zastarjelo već nakon što ponovimo pitanje za mjesec dana..
    Tak da mi njihovi odgovori malo znače.

Ono što se kaže je jedno, ono što bude na Vijeću je drugo, ono što se izglasa je treće, a ono što se provede je nešto četvrto.
    :lol:
    Ovako ti najbliže mogu opisati kako to ispadne sa "planovima i provedbama" na našem faksu općenito.
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Mega kuuul forumaš

strasno :smt010 ja samo zelim znati how much :smt009 :smt005

UFSF

meni je malo neozbiljno da dva mjeseca prije upisa ne postoji sigurna formula kako će se školarine računati i koliko će te iste koštati
    ali to sam ja
    dakako moramo imati na umu da od ta dva jeseca mjesec i pol se ne radi

Kuul forumaš konzerva's Avatar

čudnog li čuda.
    prošle godine je bez ikakve najave obavljeno poskupljenje tako da su ljude pri upisu godine slali natrag da nadoplate novonastalu nenajavljenu razliku.
    ove godine ako išta bude drugačije to će biti zbog činjenice da postoje studentski predstavnici,a ne zbog organiziranosti fakulteta
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Iskreno što se tiče ove odredbe o 10%..... tražio sam i tražio po ovim popisima studentskih prava, al nikako da to nađem......

a da i postoji takva odredba.....mislim da bi je mogli objesiti mačku o rep......jer što se tiče povećanja školarina...kako stvari stoje odoše one visoko gore.....po informacijama koje smo dobili (A KOJE NE MORAJU BITI TOČNE ...) povećanje će biti oko 12%....nije to nikako malo....osobito za studente praznih džepova ko9je fakultet želi privući......Takva odluka je donešena nažalost bez suglasnosti studentskih predstavnika (donešena sredinom 2. mjeseca), mi smo izrazili svoje nezadovoljstvo i ogorčenost zbog takvog postupka, no tu jednostavno nema pomoći.... gotovo na svakom sastanku se nešto izmjeni u priči uprave, tako da mi raspolažemo s informacijama koje već na sljedećem sastanku mogu biti promijenjene....

I da ne zaboravim opravdanje za novi cijenik.....malo inflacije + malo smanjenja kvote + malo treba dati u sveučilišnu blagajnu......i eto ti nekakvih 12%.......

Ono što će studentski predstavnici tražiti i već su tražili je da kad se već povećavaju školarine, onda neka dobiju od toga studenti i neke koristi...tj bolje uvjete studiranja.....

A što se tiče ove tvoje zahvale.....MOLIM i drugi put....svaki put mi je zadovoljstvo nekome odgovoriti, naravno onoliko koliko znam....i mislim da mi nikako ne bi trebala zahvaljivati na odgovoru jer izabrali ste nas da vam odgovaramo i da se borimo za vas.....

Lijep pozdrav...

Closed Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234