Closed Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 30 of 74

Thread: II. Boris Savić

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default II. Boris Savić

neka rasprava počne :smt006:

pravila foruma:
    viewtopic.php?f=45&t=3337

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Default Re: II. Boris Savić

Svima ću dat ista pitanja i primjedbe.

1. Kako to da nitko nigdje (ili ja nisam vidio) spomenuo lakši pristup za invalide? Mislim da je tmt14 zaštićeni spomenik kulture pa postavljanje rampe nije opcija (mislim, nisam siguran) ali zar ne bi bilo moguće organizirati predavanje u grupama gdje postoje studenti sa posebnim potrebama u Gundulićevoj, u dvorani 1 gdje ne bi bilo potrebe nositi takvog studenta na prvi ili drugi kat? Kada sam bio prva godina prvi put :-D jednu djevojku su na svako predavanje morali rukama nositi u predavaonu i onda je čekati pa je nositi dolje. Siguran sam da takvih primjera ima još.
    Nešto o tome?

2. Školarina je visoka ali njeno smanjivanje sigurno neće donjeti ništa dobro jer će biti manje sredstava ukupno što će smanjiti kvalitetu nastave. Na koji način vi mislite da bi se fakultet trebao financirati? Rješenje bi definitivno trebalo biti u omogućavanju plaćanja na rate, jednostavno ne mogu shvatiti koji je to problem osim zapošljavanja jedong knjigovođe koji bi pratio uplate i dugovanja ako ne postoji drugi način da se to prati.
    Ako se ne varam da je tome tako, zašto knjižara ne omogućava plaćanje na rate, tj. nekim kreditnim karticama?

3. Kao što sam već rekao negdje prije, jedan od fokusa aktivizma bi trebala biti kvaliteta predavanja, pogotovo za izvanredne. Ne mogu si nikako pojmiti da redovni mogu imati 4-6 sati predavanja tjedno dok se za izvanredne ne može organizirati ista satnica... Zašto se onda izvanrednima ne smanji broj sati koji upisuju a samim time i cijena školarine?
    Vezano za ovo pitanje, kad će prestati sjedenje po podu ili stajanje na predavanjima?

4. Zašto se fakultet malo sam po sebi ne pobrine za povezivanje studenata? Na svim drugim fakultetima organiziraju se neka druženja, izleti itd. a jedino smo mi ostavljeni sami sebi. Zašto? Nema potrebe da fakultet nešto financira jer samo da nema novaca :smt010 ali u nekim slučajevima bi bila dovoljna samo inicijativa i ime fakulteta da se olakšaju takve stvari.

5. Također, povećanje broja rokova samo po sebi nije krajnje rješenje. Za time ne bi bilo potrebe kada bi se na neki način moglo prisiliti neposlušne :smt011 da daju kolokvije koji bi trebali barem oslobađati od pismenog. Ne bi bilo potrebe za 10 rokova kad bi se 80% ispita moglo rješiti putem kolokvija. I da nam u svakom semestru ostane jedan ispit, mogli bi ga dati na rokovima koji već sada postoje.

Još

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Dragi kolega...
    drago mi je što ste mi postavili ovo pitanje.
    Idemo redom: što se tiče studenata sa invaliditetom problem postoji već dugo vremena te se i prošla prodekanica (Ksenija Turković) bavila time i čak smo dobili i novce za ugradnju lifta koji se na kraju potrošio za fasadu iz razloga što nam grad nije dao da mijenjamo spomenik kulture. izvršili smo pritisak na upravu (studentska udruga IURIDICUM čiji sam predsjednik) koji je rezultirao tome da se prije 5 dana kupilo nekakvo vozilo sa gusjenicama na prednjem dijelu koji bi te osobe trebao prevoziti bilo gdje po 14-ici. Donekle je to dobra ideja jer ugradnja lifta a da se ne mijenja vanjski izgled bi trajalo 2-3-4--- godine... Inače dečka su nosili po faksu ročnici koji su bili dežurni na faksu. bio sam u kontaktu sa dečkom i dekan i ostatak uprave su se stvarno trudili da mu olakšaju život kako god znaju...
    Školarina za mene nebi ni trebala postojati. Fakultet je javna ustanova financirana od države (porezni obveznici) te bi se svakoj osobi trebala pružiti mogućnost da se besplatno školuje. pošto to nije moguće zalažem se za što manje školarine koje SVI studenti mogu izdržati. Fakultet pruža mogućnost dizanja kredita za otplatu školarina (sa veoma niskom kamatnom stopom) te tako možete otplačivati školarinu u ratama. ako vam se to ne sviđa, gosp. Baretić - prodekan za nastavu je veoma susretljiv u takvim pitanjima te bi vam trebao odobrit molbu za plaćanje u ratama. Fakultet ima novaca...nije bitno kako dugo oni čekali na vaših 5000kn....
    Prof Kregar je pokrenuo inicijativu ukidanja statusa izvanrednih studenata te bi se time trebala izjednačiti prava i obveze tih studenata. S idejom se slažem ali s nekim garancijama da osobe koje rade uz studiranje na fakultetu imaju neke povlastice. U radu su izmjene statuta fakulteta te ćemo vidjeti do koje mjere će se stvar mijenjati. Oko ove teme bi se rado konzultirao sa samim izvanrednim studentima kako bih zao što njima više paše te se dalje zalagao za te interese.
    Povezivanje studenata postoji u organizacijama određenih udruga (ako mislite izlasci na "atraktivna mjesta" u Zagrebu). ELSA potiče razmjenu studenata i studentska putovanja (koliko ja znam), a u slučaju da se želite aktivirati i osobno sudjelovati u rješavanju ovakvih i sličnih pitanja pozvao bih vas da se učlanite u jednu studentsku udrugu (po mogućnosti IURIDICUM ) jer i time stvarate poznanstva.
    Puno kolega su me pitali što je sa rokovima u 9.mjesecu. Inicijativa sa Sveučilišta ide prema tome da akademska godine počne puno ranije što bi onemogućilo održavanje drugog roka u 9.mjesecu. Hvala Bogu i to se kod nas NEĆE DOGODITI! Pravni fakultet održava svoju samostalnost u odnosu na sveučilište i stav je uprave da se održi trenutno stanje. Ovo je bitno pitanje za svakog kandidata jer je fakultet i dobio tu samostalnost uz pomoć bivšeg studentskog predstavnika te je bitno da se nastavi tim putem i gradi na postavljenim temeljima. Kao predsjednik udruge cijelu sam prvu godinu proveo zalagajući se za kolokvje. Rezultat je vidljiv tek na katedri Opće povijesti koja je obećala provedbu kolokvija za sve studente od slijedeće godine. Sad samo ostaje drugi semestar prve te cijela treća godina. Stav je takav da se faks ne želi pretvorit u srednju školu. Zanimljivo je da profesore samo zanima kako fakultet izgleda, a ne kakav je stav studenata, i kakva je prolaznost. iskreno govoreći ljudi su lijeni. dolazite do toga da određeni prof. radi na faksu 10 godina i par je godina pred mirovinom i sad bi mi njumu trebali objesnit da treba promijeniti način predavanja. Moji su pokušaji naišli na puno opstruiranja ali vrhunac je bio kada je prof. Petrak moje pokušaje nazvao ilegalnima. Poslije šoka shvatio sam da je donekle u pravu. U statutu fakulteta nije nigdje propisana obveza provođenja kolokvija u sustavu bolonje ALI je propisana obveza ocjenjivanja studenta tijekom cijele godine ŠTO SE NE PROVODI! Zajedno sa određenim profesorima u odboru za unaprijeđenje studija piokušavamo provesti tu odluku ali opet se to mnogima ne sviđa. Kada već ne žele provest kolokvije onda smo došli s idejom da se organizira još jedan rok početkom prvog mjeseca. Vidjet ćemo kako će to proć. Molim vas da pazite oko ovog pitanja jer sam u razgovoru sa nekim kandidatima došao do saznanja da su oni protiv kolokvija. Ne vodim negativnu kampanju te neću navest ime ali pazite...
    Nadam se da sam Vam odgovorio na pitanje...

Inače jedna me kolegica pitala zašto bi ona glasala za mene. Pa za one koji me ne znaju rado bi samo nešto rekao o sebi i predstavio program s kojim idem kao kandidat..

Predsjednik sam studentske udruge IURIDICUM, te se već godinu i pol zalažem za studentske interese.
    Svojim radom nikad nisam od fakulteta ni od nikakvog drugog izvora izvukao apsolutno nikakve osobne koristi (osobito financijske).
    Uvijek sam stavljao interese drugih prije svojih (studenti sa invaliditetom, slanje osoba sa seminara iz obiteljskog na druge seminare, čuvanje ocjena na katedri ustavnog prava, zalaganje za manje školarine itd.)
    Mogu vam sa sigurnošću reć da ću se zalagat za isključivo vaše interese jer nisam član ni jedne političke stranke te je isključena mogućnost sukoba interesa u mojem radu.
    Djelujem u odboru za unaprijeđenje studija, te sam upoznat sa načinom djelovanja fakulteta i donekle znam što je moguće provesti a što ne.
    Nadam se da sam dosadašnjim radom zaslužio vaše povjerenje...
    HVALA

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Djelujem u odboru za unaprijeđenje studija, te sam upoznat sa načinom djelovanja fakulteta i donekle znam što je moguće provesti a što ne.
    konana barbara ti, a koliko se puta taj odobor dosada sastao i ima li neki kako bih rekao zapisnik ili nešto slično da vidim koja je bila posljedica dugotrajnih rovovskih bitaka?

te se već godinu i pol zalažem za studentske interese
    na koji način točno, osim činjenicom da si predsjednik udruge i upoznat s problematikom (i bez financijske koristi)

iskreno i ne baš, jer iako si u odboru za unaprijeđenje studiranja za tebe čujem drugi put, prvi put je bilo kad sam prije mjesec dana pročitao da si u tom povjerenstvu... dobro, gledano s druge strane jesi opravdao moje povjerenje jer ga tehnički nisi iznevjerio
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mega kuuul forumaš

nije ni fat član, pa je svejedno ljevičar :evil:

Odbor se sastao jedanput..iako se odbor rijetko sastaje mogu reć da sam kod prodekana dosta često pa nije važno koliko se odbor sastaje jer ima i drugih načina da se problemi riješe neg na tom odboru... Za mene niste čuli jer nemam potrebu za medijsku pažnju. Ja stvar obavim što bolje mogu i ne tražim da me se diže pod nebesa zbog toga...

Kako se zalažem za studentske interese.....

Kad je bio okrugli stol o uspješnosti bolonje pričao sam sat i pol o problemima na fakulteti dok su se ostali donekle ili uvlačili profesorima ili šutili i čekali da ih se samo tamo vidi... na tom okruglom stolu glavni je problem na faksu po nekom stud. predstavniku bio taj da profesori gledaju prijašnje ocjene u indeksu prije nego što daju svoju...ja sam pokušao naglasit malo bitnije probleme kao užasnu administraciju, prostor, kolokvije, rokove..... kada se trebalo zalagat za ćuvanje ocjena na ustavnom pravu svi su od toga odustali osim mene. čekao sam 3 sata pred prostorijom prof. Smerdela i još morao doć slijedeći dan.. zbog istog problema sam bio kod prodekana 3 puta. Isao sam na konzultacije prof. Erent- Sunko kako bi osigurao kolokvije kao i na konzultacije prof. Krešić, Maršavelski.... Na odboru sam se zalagao za smanjene školarine i za manju cijenu 5. godine studija soc. rada (predloženo je bilo 12000 kn za zadnju godinu - oni imaju 4+1) Pa mogu i reć da vrijeme odvajam i za podućavanje engleskog studentima koji su loše prošli na ispitu iz engleskog za pravnike....

Ja sam sam svoj čovjek.... ni ljevičar ni desničar.... U Hrvatskoj nema političkih stranaka za koje bi trenutačno glasao... a i zar je to tu bitno???????

ali borise, tako mi alkadejskom mača, medijska pažnja je ono što je tebi nužno ako misliš svoj izlaganje završiti sa
    jer ako nitko ne zna za tebe i tvoja stajanja pred uredima i odlaske na konzultacije i zalaganja (ček zapravo sve je to oblik priče, a ne toliko relanih pomaka) onda si napravio ništa
    jer kako da sad ja znam da ti ta tri sata nisi proveo u kavkazu
    ili da se taj odbor stvarno sastao i da si stvarno kod prodekana
    jer i ja sam kod prodekana... ja i baretić svake subote idemo piti igramo pes8
    to samo po sebi znači malo
    možda sam te viđao u hodniku, a sad to ne znam... jer nemam pojma kako izgledaš
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

koja je tvoja ocjena rad dosadašenjeg predstavnika davora jandrića?

A kolega...
    pa iskreno kako bi Vi meni dokazali da ste bili kod Kregara na konzultacijama u dekanatu? Evo možete slobodno i pitati prof. Baretića jel me zna...ima već i moj broj (zbog tog odbora)... Što se tiče medijske eksponiranosti-- jednostavno sam takav.. Ja ovo ne shvaćam kao posao nego kao potrebu da se stvari koje nisu savrsene dovedu što je bliže moguće savršenstvu. Kako ovo ne smatram poslom tako i ne tražim nikakve beneficije od svega toga. Kolega ako želite glasat za najpoznatiju osobu na godini onda nebudete glasali za mene. Nemam potrebe da me svi znaju i pozdravljaju po hodnicima. Bitno je da ja obavim svoj posao što bolje znam i mirno, sa čistom savjesti, idem navačer spavati. A i razmislite: da sam napravio neki skandal na faksu,, stila krao novce ili si osigurao demonstraturu pa tak tražio novce ( inače ovo kaj radim za eng radim pro bono ) onda bi znali za mene... Ja ne tražim da glasate za najzgodnijeg ili za najpoznatijeg....glasajte za koga god smatrate da je najpouzdaniji i najsposobniji.....

Davor Jandrić mi je jedan od najboljih prijatelja i čovjek koji me je uveo u sve ovo... Mislim sve najbolje od njemu i ako će slijedeći predstavnik biti upola dobar kao on,, Vi nećete imti nti jednu brigu oko svojih prava....

Quote Originally Posted by Boris Savić
    A kolega...
    pa iskreno kako bi Vi meni dokazali da ste bili kod Kregara na konzultacijama u dekanatu? Evo možete slobodno i pitati prof. Baretića jel me zna...ima već i moj broj (zbog tog odbora)... Što se tiče medijske eksponiranosti-- jednostavno sam takav.. Ja ovo ne shvaćam kao posao nego kao potrebu da se stvari koje nisu savrsene dovedu što je bliže moguće savršenstvu. Kako ovo ne smatram poslom tako i ne tražim nikakve beneficije od svega toga. Kolega ako želite glasat za najpoznatiju osobu na godini onda nebudete glasali za mene. Nemam potrebe da me svi znaju i pozdravljaju po hodnicima. Bitno je da ja obavim svoj posao što bolje znam i mirno, sa čistom savjesti, idem navačer spavati. A i razmislite: da sam napravio neki skandal na faksu,, stila krao novce ili si osigurao demonstraturu pa tak tražio novce ( inače ovo kaj radim za eng radim pro bono ) onda bi znali za mene... Ja ne tražim da glasate za najzgodnijeg ili za najpoznatijeg....glasajte za koga god smatrate da je najpouzdaniji i najsposobniji.....
    ž

pa ne leži besprijekornost u tome što nitko ne zna za tebe zato što nisi krao... možda kradeš i to jako dobro
    ja nemam nikavih obveza dokazati da surađujem s upravom i da s kregarom zbijam šale na račun njemačkih turista jer se ne kandidiram za predstavnika
    jer zašto bih ja npr.da sam na drugoj glasao za tebe kad nema nikakvih potvrda za ono što govoriš
    ne radi se o tome da ljudi trebaju tražit od tebe autogram, ali bilo bi okej da ako si presjednik udruge iuridicum, nalaziš se u povjerenstvu koje je studentima najbitnije imaš neku vrstu prezentacije svojih dostignuća. ne mora to biti spomenik i logo u ljevom gornjem kutu nacionalne televizije, ali bar nešto

Kako se zalažem za studentske interese.....

ja sam pokušao naglasit malo bitnije probleme kao užasnu administraciju, prostor, kolokvije, rokove.....
    i ako se ne varam zalagao si se za to da demosi ispravljaju ispite(odgovore,a ne samo zaokruživanje) što je naišlo na gromoglasno odobravanje profesora...NOT

kada se trebalo zalagat za ćuvanje ocjena na ustavnom pravu svi su od toga odustali osim mene...
    vidim da si i u tome uspio..

Davor Jandrić mi je jedan od najboljih prijatelja i čovjek koji me je uveo u sve ovo... Mislim sve najbolje od njemu i ako će slijedeći predstavnik biti upola dobar kao on,, Vi nećete imti nti jednu brigu oko svojih prava....
    hahahaha :smt005
    da,dosad je sve tako bajno funkcioniralo i dotični se jako borio/izborio za studentska prava...kamon...
    Život se ne mjeri sekundama, već trenucima koji su ti oduzeli dah...

Kolega, evo kao dokaz imam sve papire i materijale sa tog odbora a zatražit ću i materijale sa vijeća pa ću vam sve pokazat ako želite. Stvar je u tome što smo jedino kolega Ivan i ja nekaj radili prije ovih izbora. Ja ću vam rado sve pokazat, a ako odete do prodekana slobodno zatražite peticiju koju sam mu ostavio za čuvanje ocjena kao dokaz da sam bio tamo. Neki su se prijašnji predstavnici (mislim da nisu sa ovog faksa) eksponirali tak da su išli u posjet nekim našim generalima u pritvor samo da završe u novinama. Ja takav nisam i nikako neću naljepit svoju sliku na autocestu Zagreb - Karlovac i napisat "glasajte za mene jer..." e i zanima me jel poznajete možda neke druge kandidate i što su oni radili 3-4 mjeseca prije ovih izbora za dobrobit studenata?

pojma nema što je itko radio za dobrobit studenata. no, nitko drugi od ovih 30 i nešto kandidiranih ne temelji svoju kandidaturu na prijašnjoj borbi za studente, osim tebe, pa je mislim razborito vidjeti barem rezultate te borbe
    jer ako ti je argument da bi bio dobar stud predstavnik prijašnje iskustvo (uz bezprijekoran karakter) onda bi bilo okej da tvoji birači nešto znaju i o tome iz objektivnih izvora

Kolega Neozbiljno dijete....

Da, na tom sam okruglom stolu predložio (između ostalog) da se i demose malo više aktivira te da ispravljaju ispite na zaokruživanje ak je to već toliki problem profesorima. Kada sem išao provjeravat svoj kolokvij iz sociologije vidio sam da mi je neko ostavio mrlje od kave i kolača na papiru na kojem sam pisao kolokvij a i da su profesori pripremili odgovore na sva pitanja koja bi onda demosi mehasnički morali ispravljati. Pa sam mislioak to dekan radi zakaj nebi i neki Petrak ili Čepulo... shvatio sam da je jedan od većih problema kod uvođenja kolokvija lijenost nekih ljudi pa sam pokušao pokazat svima da se prof. i nebi toliko morali truditi oko toga i da je samo potrebna dobra volja... Mislite li da je ovo ostalo bilo isto uzaludno što sam pričao oko bolonje? Ipak jesam pričao 30min, a vi ste zapeli na to da sam se borio za kolokvije i samo našao krivu metodu... mišljenja sam da bi ostalo na tome da je najveći problem fakulteta što je Kurtović prestrog i da prof gledaju druge ocjene u indeksu da nešto nisam rekao na tom sastanku...

Što se tiče čuvanja ocjena....
    Kolega prvo sam išao prodekanu Baretiću zbog toga pa je on rekao da ćemo to pokušat nekako riješit...onda kada to nije urodilo plodom išao, sam ponovno gdje mi je prodekan rekao da bi bilo dobro kada bi predložio nekakvu metodu da se ipak omogući izlazak na ispit kolegama koji nisu uspijeli sve riješit a ocjena iz ustavnog im visi... pa sam otišao prof. Smerdelu i čekao 3 sata i nisam stigao na red pa sam morao doć slijedeći dan. Tamo mi je on isprintao mailove ljudi koji su mu pisali kako on ukida znanje, kako nije normalan itd. Isprovociran takvim reakcijama rekao mi je (naveoma pristojan način) da je njegovu odluku odobrilo vijeće, senat itd i da se mogu obratit višim instancama (prodekan, dekan, prorektor...) To sam i učinio i otišao ponovno predekanu Baretiću iponudio mu moju (zapravo kolegica Ines Utvić je smislila rješenje - ona djeluje skupa samnom u udruzi) verziju rješenja problema koju je on opet odbio s objašnjenjem da je jedna stvar okrenuti glavu kad se krši statut ali da nikako nemogu takvo što institucionalizirati jer se protivi statutu.
    Moram naglasit da ja od ovoga nisam imao ama baš ništa jer sam riješio prvu godinu u 11.mjesecu i nisam imao problema sa čuvanjem ocjena.
    Moram također naglasit da je volja i trud svih ostalih stala na potpisivanju te peticije i ja sam opet sam morao to sve rješavat. Pa kolega pozivam vas da ako imate bolje rješenje ,molim Vas pokušajte to realizirat. Ako nemate nemojte oko tog prigovarati jer ste imali barem 2 mjeseca vremena da ponudite rješenje a nije vas nigdje bilo.

Što se tiče Davora Jandrića...
    Čovjek je žrtvovao 2 godine svog života kako bi Vama pomogao. Odvojio se od studentskog zbora koji je sredstva za određene fakultete ili krao ili upotrebljavao za svoja "službena putovanja". Evo kao primjer ču vam navest pranje novca u studentskoj malonogometnoj lizi. Uzmete 100 000kn za organizaciju, tražite 1000kn po ekipi, a njih se prošle godine prijavilo 64. Nas dvoje sudimo i iznajmimo školsko igralište i u djep pospremimo 100 000kn koji bi inače bili namjenjeni nekom fakultetu. Pravni fakultet je od tog zbora za stud. projekte dobio 0 kuna. Zbog svoga truda (koji je inače rezultirao provodjenjem jednog zakona u Saboru kojim se ukinuo proračun tog zbora koji je bio u visini od 2-4 milijuna kuna i premjestio na rektorat). Od tog novca skoro se milijun kuna trošio na pretplatu za mobitele, a Jandrić nije imao službeni mobitel koji su mu ljudi iz zbora nudili. Čovjek je osigurao dovoljnu količinu kolokvija ( ako niste do sad čuli sveučilište ukida svugdje rokove u 9. mjesecu osim kod nas). Čovjek je odavno trebao završit faks i bi da se nije zbog vas mučio.
    Molim lijepo da se Davora ne dira jer ni jedno racionalno biće na ovom planetu nebi uložilo toliko truda u svoje kolege koje ga, evo vidim, danas pljuju.

Kolega fatt drumer...
    Kada ste god slobodni javite mi se da vam donesem materijal sa svih okruglih stolova, sjednica, vijeća... na kojima sam bio...ne znam drugačiji način kako bi vam to dokazao. Probajte se malo raspitat o meni kod prodekana ili kod kolega sa druge godine.... ljudi bliski meni i članovi moje udruge znaju što sam i koliko radio. Inače svakim ponedjeljkom sam u prostorijama udruge od pola 4 do pola 5. to vam je na tmt 3 zadnji kat desno do kraja...
    Hvala.

sweet skippy, kako da ti to objasnim?
    ne radi se o meni. ne radi se o prodekanu. ne radi se o tome da uzak krug ljudi zna za tebe.
    jer prodekan i uzak krug ljudi te neće izabrati za predstavnika, već veći broj studenata.

Ah valjda će mi onda morat vjerovat na riječima napisanim ovdje na forumu... kao što je i slučaj kod svih ostalih kandidata. Vidim da druge zezaju oko studenata sa invaliditetom i čuvanja ocjena i slično. Sve sam to gore objesnio i kroz sve prošao i mislim da se iz mojih postova može vidjet da bi bilo teško da sam sve ovo izmislio..kaj ne?

vjerovat kandidatima :smt005
    pa oni lažu :smt011

Ma kužim te donekle ali ajde... pa nismo politička gamad (barem ne većina- nadam se) i ne lovimo fotelje... pa iskreno nemam razloga muljat.. teže bi mi palo da me dvije godine mandata zovete lažovom i kretenom neg da sad pošteno izgubim...
    tak da....pucam na fer igru pa di pukne pukne.......

kad bi sad išla izvlačit sve proturječnosti u tvom postu prošle bi mi zvjezde pjevaju,a to nikako ne želimo.. :-D
    ajmo ovako..
    Čovjek je osigurao dovoljnu količinu kolokvija ( ako niste do sad čuli sveučilište ukida svugdje rokove u 9. mjesecu osim kod nas).
    ne razumijem..oćeš reć da je Davor Jandrić uveo kolokvije?a ja budala mislila da je to ona nekakva bolonja..
    ili da zbog Davora Jandrića neće biti ukinuti jesenski rokovi??za ovo imam samo jedan :smt005

gledaj,što se tiče čuvanja ocijene meni ni iz džepa ni u džep,ja sam na trećoj a mi nemamo kolokvije..
    samo mi je smiješna činjenica da oćete ˝institucionalizirati nešto što je kršenje statuta˝...oni vama nisu dužni čuvati ocjene..to je njihova dobra volja..trebate biti sretni što vam itko čuva ocjene,a ne pokušavati natjerati one koji neće da to ipak učine..
    a što se tiče peticije,sigurna sam da ju baretić čuva kraj svog uzglavlja..ne kužim kako studenti PRAVA idu pisat peticiju da im odobre nešto što statut izričito zabranjuje...čovjek vam pruži prst vi bi cijelu ruku..

Molim lijepo da se Davora ne dira jer ni jedno racionalno biće na ovom planetu nebi uložilo toliko truda u svoje kolege koje ga, evo vidim, danas pljuju.
    a iz ovoga naprosto zaključujem da ste u vezi... :smt005 :smt006 :smt006

Veteran foruma Soo's Avatar

ma daj ajde, dečko je posvetio 2 godine tome, stvarno je do sad mogao biti gotov i raditi, šta misliš zašto?! :evil:
    reading the blonde salad. eating chocolate. huging jolly meh. watching mememolly. being in the kitchen.
    by saracela
    "teba bit čovjek i reć: ne, ne znam pravni položaj nasljednika, ne znam pravni polažaj sunasljednika..i da ga jebeš nakon tisuću i pol strana prije toga, nemam više volje to učit"

Čovjek je osigurao dovoljnu količinu kolokvija ( ako niste do sad čuli sveučilište ukida svugdje rokove u 9. mjesecu osim kod nas).
    ne razumijem..oćeš reć da je Davor Jandrić uveo kolokvije?a ja budala mislila da je to ona nekakva bolonja..
    ili da zbog Davora Jandrića neće biti ukinuti jesenski rokovi??

Ovako kolega...ispričavam se radi tipfellera...nisam mislio kolokvija nego rokova... inicijativa je sveučilišta da akademska godina krene ranije što bi onemogućilo održavanje drugog jesenskog roka...e kolega koga bi onda kritizirali kad nebi bilo ljudi poput Jandrića pa vi nebi mogli uvjet dat u devetom mjesecu....

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Šta ste ga sad napali zbog Jandrića i prebacili raspravu sa njega na Jandrića? Pa ne kandidira se Jandrić nego on. To kaj netko misli od Jandriću nema veze sa njegovom kandidaturom.
    Ili ima?
    :?

Još

KBF
    Guest

Quote Originally Posted by soointelekt
    ma daj ajde, dečko je posvetio 2 godine tome, stvarno je do sad mogao biti gotov i raditi, šta misliš zašto?! :evil:
    tu priču da je fax mogao završiti 2 god. ranije, ali nije ZBOG OPĆEG DOBRA, jandrić može pričati jedino svojim unucima za 50 god. ali ni njima to neće prodati. vjerojatno se nitko nije gurao na njegovo mjesto iz prostog razloga što je on bio na toj poziciji u koju se malo previše uživio, pa se ostali nisu htjeli mješati u njegov mali svijet. 8)

Ovako kolega...ispričavam se radi tipfellera...nisam mislio kolokvija nego rokova... inicijativa je sveučilišta da akademska godina krene ranije što bi onemogućilo održavanje drugog jesenskog roka...e kolega koga bi onda kritizirali kad nebi bilo ljudi poput Jandrića pa vi nebi mogli uvjet dat u devetom mjesecu....
    pošto već duže vrijeme pišem u ženskom rodu,dalo bi se zaključiti da sam kolegica..no dobro..manje bitno..

gledaj,nije jandrić spasio rok u 9.mj jer ni uprava nije za to..pa on ne mora uvjeravat upravu..
    no nije jandrić kandidat nego vi pa mi recite imate li neke konkretne ideje u vezi s činjenicom da na trećoj godini nema kolokviranja?

Ei što se tiče čuvanja ocjena...

Ovako: Ovim putem zahvaljujem svim profesorima koji su nam odlučili čuvat ocjene iako nisu trebali i apsolutno se slažem da nam idu na ruku. Mi se nismo žalili na institut čuvanja ocjena nego na način njegove provedbe na katedri Ustavnog prava. Ovako: Na prvom predavanju prof. podolnjak je ponosno rekao kako su oni katedra koja najdulje čuva ocjene i da možemo u jedanaestom mjesecu doć na upis ocjene ak oćemo. I mi smo tako krenuli u semestar. Riješavali zaostatke i Ustavno pravo računavši da će nam se čuvat iako postoji mogućnost da u drugom mjesecu ne stignemo pripremit naciju ili rim ili soc.... 15 dana prije roka u drugom mjesecu stvar se promijenila i odjedanput se ocjene čuvaju do 4. mjeseca ,a zbog studomata Vi ne možete prijavit ispit iz rima ili nekog drugog predmeta sa prve godine i ustavno. što znači da nam čuvaju do 2.mjeseca. Shvaćate problem? Vukli su nas za nos cijeli semestar. Obiteljsko čuva do 4. mjeseca i nismo apsolutno ništa rekliu jer smo to čuli na prvom predavanju. Nemamo apsolutno nikakvih problema sa tim (nepostojećim) institutom ali ako nam se već ide na ruku pa dajte nas nemojte za....

Ako se radi van propisa i nama na korist onda temelj tog dogovora čini povjerenje što su oni iznevjerili...zato smo ljuti....

Closed Thread
Page 1 of 3 123 LastLast