Closed Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 61 to 74 of 74

Thread: II. Boris Savić

no_name
    Guest

Default Re: II. Boris Savić

nije li zloupotreba svega i svačega dijeliti svoj program za vrijeme predavanja? smije li se kampanja voditi u prostorima fakulteta? to me podsjeća na dijeljenje HDZ-ovih propagandnih materijala po školama na prošlim parlamentarnim izborima...

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by no_name
    nije li zloupotreba svega i svačega dijeliti svoj program za vrijeme predavanja? smije li se kampanja voditi u prostorima fakulteta? to me podsjeća na dijeljenje HDZ-ovih propagandnih materijala po školama na prošlim parlamentarnim izborima...

ne, kampanja se ne smije voditi u krugu od 200 metara od fakulteta... to je istina... i slažem se s tobom da je dijeljenje letaka studentima definitivno zloupotreba kandidata koji se kandidira za predstavnika studenata
    to je fakat potpuno isto kao kad hdz dijeli letke po školama

:smt009
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma

Kolega Savic velika vecina studenata koja zavrsi ovaj fakultet ne susrece se dovoljno sa primjenom svog znanja u praksi. Tako da nije rijedak slucaj da student zavrsi pravo, a nezna kako izgleda sudska presuda, rjesenje ili kako pravilno sastaviti prosjecnu tuzbu. Na taj nacin stvaraju se neefikasni i nekonkurenti diplomirani pravnici(čitaj:magistri prava) koji nedostatak prakse moraju nadoknadivati na pravim slucajevima kada postanu odvjetnici. Koje
    je tvoje stajaliste oko tog po meni krucijalnog problema? Hoces li se zalagati za uvodenje vise sati prakse na faksu? Takodjer me zanima tvoje stajaliste o produzenju vjezbenickog staza sa 3 na 5 ili cak 7 godina? Ova pitanja su dugorocna, jednom kad zavrsimo faks(ako) tek pocinju pravi problemi
    90% of teens today would die if Facebook had a system failure and was completely destroyed.
    If you are one of the 10% that would be laughing, copy and paste this to your signature.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

mislim da je neodgovorno tvrditi da fakultet ima 9 milijardi eura prihoda... ali dobro...
    Ja ne tvrdim da fakultet ima proračun kao Manchester United. Samo kažem da bi preživio da se školarine ne dižu...to je sve

Zlouporaba čega? Ja nisam političar i ne namjeravam ništa obećavat i onda uživat u fotelji. Ovo se ,kolegice, ne plaća. Ja nemam previše koristi od toga. Cilj dijeljenja tih programa je da što više ljudi izađe na izbore kako bi budući studentski predstavnici imali veći legimitet. Ne želim da pobjednik na izborima bude osoba sa 39 glasova jer se to pretvara u natjecanje popularnosti i tko ima više prijatelja.

Inače, Fakultet nam je pružio mogućnost da uzmemo deset minuta od nekog predavanja i da iznesemo svoj program prije predavanja. Smatram kako bi to bilo kontraproduktivno. Ovako ste dobili papir sa programom i svatko s njim može raditi što god hoće...

Boris nedaj se!
    Cum recte vivis, ne cures verba malorum.

ne, kampanja se ne smije voditi u krugu od 200 metara od fakulteta... to je istina... i slažem se s tobom da je dijeljenje letaka studentima definitivno zloupotreba kandidata koji se kandidira za predstavnika studenata
    to je fakat potpuno isto kao kad hdz dijeli letke po školama
    Ljudi moji...Htio sam samo predstaviti svoj program (koji je zajednički sa programom kolege Ivana Živančeva-Tutića). Umjesto usmeno (što mi fakultet dozvoljava) učinio sam to pismeno.
    U tom programu nisam nikoga omalovažavao ili vrijeđao.

Hvala kolega Ivan.... :smt001

Vidimo se sutra na predavanju...pozz :smt006

Kolega Savic velika vecina studenata koja zavrsi ovaj fakultet ne susrece se dovoljno sa primjenom svog znanja u praksi. Tako da nije rijedak slucaj da student zavrsi pravo, a nezna kako izgleda sudska presuda, rjesenje ili kako pravilno sastaviti prosjecnu tuzbu. Na taj nacin stvaraju se neefikasni i nekonkurenti diplomirani pravnici(čitaj:magistri prava) koji nedostatak prakse moraju nadoknadivati na pravim slucajevima kada postanu odvjetnici. Koje
    je tvoje stajaliste oko tog po meni krucijalnog problema? Hoces li se zalagati za uvodenje vise sati prakse na faksu? Takodjer me zanima tvoje stajaliste o produzenju vjezbenickog staza sa 3 na 5 ili cak 7 godina? Ova pitanja su dugorocna, jednom kad zavrsimo faks(ako) tek pocinju pravi problemi
    Kolega, apsolutno se s vama slažem. Iako nisam upoznat sa radom na vježbama na KP-u (tek sam druga godina) smatram da ipak treba biti više prakse na faksu. Sad bi li trebalo uvest posebne predmete kao "vježbe" građanskog ili pomorskog....prava..mislim da ne bi. Ionako smo preopterećeni sa postojećim predmetima i sa premalo rokova (koje još žele i smanjit sa sveučilišta). Zalagao bi se za praksu unutar predmeta. Sad oće li to podrazumijevati odlazak u Sabor ili Vrhovni sud..ostavio bih na odluku profesorima. Smatram kako bi svaki pravnik trebao znati kako primijeniti svoje znanje u praksi čim ima diplomi i to bi se trebalo usavršavati kroz postojeći sustav predmeta i seminara (kao svjetli primjer naveo bih praksu prof. Derenčinovića koji kao seminarsku obvezu ima izlaganja (optužba i obrana) u slučajevima terorizma. To povlaći određene povlastice te svi imamo motivaciju ići što dalje u tome i biti što bolje. Time vježbamo govorničke sposobnosti i pričanje pred masom studenata i sucima. Možda bi tu ili sličnu praksu trebalo uvesti u ostale predmete / seminare)

Što se tiče vježbeničkog staža...
    Koliko sam uspio pročitat sa pravokutnika tekst o duljini vježbeničkog staža- nijedna europska država nema toliko dug vježbenički staž. Još su bili navedeni primjeri Španjolske koja nema ni godinu dana taj staž. Smatram da bi bilo neprihvatljivo da se u prosjeku studira 7 godina (u prosjeku znači neki i više) i da se još mora bit vježbenik 5 ili 7 god. To bi značilo da sa 26 završavate fakutet, sa 33 izlazite na pravosudni ispit. Sa 37 tek imate nekakvu poziciju u društvu. Ja sebe sa 37 god vidim sa ženom, dvoje djece, 2 psa, lijepom kućom u Lici i stanom u Zagrebu...a ne sa starcima u stanu. To bi prouzročilo sličnu stvar kao i na medicini. Nitko normalan to nejde studirat jer tek sa 30 godina možete dobiti "posao" i nakon svog tog mučenja i cijelonočnog učenja imate plaću od 1000 eura. Doktora ćemo za 5 god morati uvozit iz Bosne, Rumunjske, Bugarske....Mislim da bi bilo katastrofalno (za nas kao i za struku, pa time i državu) kada bi nas natjerali na staž od 5 ili 7 god...

Inače, vidio sam kako neki govore kako je to bilo omalovažavajuće prema katedri EJP-a. Poslao sam papire iza sebe kao što se radi i kad profesori šalju papire za potpisivanje...Stvarno ne shvaćam ogorčenost spram tom činu. Puno ljudi nema internet kod kuće (kao u krajnjem slučaju ni ja) te su za izbore mogli čut jedino kroz razgovore s kolegama. Za one koji nisu čuli za izbore i ne znaju tko su kandidati potrudili smo se izradit "letke" da se ljude s tim upozna. Ponavljam : Nisam nikoga time omalovažavao i nije mi ni krajnja namjera bila omalovažavat katedru EJP-a. Sebe nisam uopće hvalio i sugerirao da za mene glasaju. Iznijeli smo svoj program i naše poimanje problema na fakultetu. to je sve. I iskreno nisam vidio da je ikoga omatalo od nastave....

Kakve gluposti o omalovažavanju katedre... pa mora se čovjek nekako prezentirati... a uostalom, rekli su na faksu da će svakome biti omogućeno predstavljanje koliko, gdje i kada bude htio! *drugim riječima: deset minuta prije predavanja* :-D

Žao mi je da je takva vrsta kampanje naišla na negativan odjek... to govori o tome da još nedostaje mnogo zrelosti na Pravnom fakultetu... i eto, iako je kolega jedan od protukandidata kolegama s kojima sam u 'koaliciji', upućujem ovaj post podrške za takvu kampanju! Trebalo je i tako probiti led!

Puno sreće na izborima!
    Matija Magerl
    095/813-4542
    matija.magerl@gmail.com

Narode hvala što ste me podržali... Nadam se da ću biti vrijedan vašeg povjerenja....

Ljudi moji...žao mi je što moram reći ali danas sam podnio (zajedno sa još nekim (bivšim) članovima zbora) ostavku na mjestu dužnosti studentskog predstavnika u studentskom zboru zbog neslaganja sa radom i postupcima određenih ljudi unutar zbora...Kao osoba koja je puno radila unutar zbora ne dozvoljavam da se studentski zbor pretvori u podružnicu bilo koje stranke ili udruge i samim time ne zastupa više interese studenata nego dotične organizacije. Rad u uvjetima gdje niste sigurni s koliko ljudi pričate i kada znate da se krajnja odluka dolazi daleko izvan zbora, nije moduć...

Svoj rad sukladno vašem povjerenju namjeravam nastavit kroz djelovanje u pravobraniteljstvu i obnovljene udruge IURIDICUM...

Pozdrav svima i hvala na razumijevanju...

Prvoborac foruma tapir_u_magli's Avatar

Closed Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123