Closed Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 144

Thread: II. Ivan Živančev - Tutić

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default II. Ivan Živančev - Tutić

neka rasprava počne :smt006:

pravila foruma:
    viewtopic.php?f=45&t=3337

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Default Re: II. Ivan Živančev - Tutić

poštovane kolegice i kolege; ovdje vam je prilika izrešetati me svim mogućim sredstvima! DAkle možete početi postavljati pitanja!
    Cum recte vivis, ne cures verba malorum.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

pa neki generalni kraći opis tvojih stavova i vizija ne bi bio na odmet... tko si što si i zašto baš za tebe
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mega kuuul forumaš

mogao bi ukratko tu iznijeti svoj program. obrazložiti za što se zalažeš. nastupas li samostalno ili te podrzavaju udruge itd. :smt006

moras nam dati malo materijala u kratkim crtama da te ljudi upoznaju
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Veteran foruma dorro's Avatar

a neka konkretnija pitanja su na ovom istom podforumu, na prvom topicu
    link: viewtopic.php?f=45&t=3378

Drago nam je da si se pridružio :smt001

Mega kuuul forumaš

Prvo pitanje: Tuđman ili Tito, Thompson ili Lepa Brena? :badgrin: Šalim se... Što planirate prvo poduzet na dobrobit studenata, imate neki akcijski plan, viziju :-D ?

Početnik na forumu

Pozdrav Ivane...samo da ti se javim...vidimo se!

Izaberimo odgovorne predstavnike!

Poštovane kolegice i kolege,

26. i 27. ožujka održavaju se na našem fakultetu izbori za studentske predstavnike. Vi birate predstavnike druge godine, a imate pravo zaokružiti od jednog do četiri kandidata!
    Potaknut mnogim problemima s kojima se studenti suočavaju odlučio sam se kandidirati za ove studentske izbore, jer uistinu imam motiv i ambiciju pokušati svojim kolegama, a i sebi, olakšati studij te se izboriti za sva prava koja nam pripadaju. Zajedno s drugim izabranim kandidatima spreman sam ući u „nemilosrdnu“ bitku s našim problemima te uza sve napore i poteškoće izaći iz toga kao pobjednik, a to znači kao netko tko će se izboriti za naš zajednički boljitak, bolje i učinkovitije studiranje.
    Moj je plan uz postojeće probleme, a ima ih na pregršt, pokupiti od kolegica i kolega studenata probleme te sastaviti listu najvažnijih i najneophodnijih problema i krenuti u njihovo rješavanje.
    Ništa ne smijem obećati kao zdravo za gotovo, jer ne želim lagati kao političari na nacionalnoj sceni. Ali mogu obećati jedno – da ću se maksimalno i korektno potruditi i pokušati riješiti naše zajedničke probleme – za naše dobro i za dobro našeg studiranja.
    Do sada su se iskristalizirali najveći problemi, u čije rješavanje treba krenuti odmah:
    - neažurna i neučinkovita administracija
    - problem visokih školarina
    - čuvanje ocjena
    - upisi seminara
    - (ne)provođenje bolonjskog procesa
    - nejednakost i neujednačenost na pojedinim katedrama, osobito na fakultetu kao cjelini
    - premalo rokova/ preklapanje rokova
    - sjedenje po podovima
    - u nekim predmetima zaista preopširna, nejasna, ali i nadasve skupa literatura
    - neorganiziranost oko najvažnijih pitanja

Uz višegodišnje iskustvo sudjelovanja u Parlamentu mladih RH te u mnogim drugim vijećima i odborima, kao i trenutno sudjelovanje u Odboru za žalbe studenata Pravnog fakulteta ne libim se jamčiti da nemam tremu i problem javnog nastupa te da ću s(p)retno, odgovorno, razborito i odrješito iznositi probleme pred pojedine referente, profesore, čak profesorske kolegije, a dakako i pred našeg dekana ako to bude potrebno!

Stoga birajte razumom, a ne srcem.

Vaš kandidat, IVAN ŽIVANČEV - TUTIĆ

Veteran foruma Soo's Avatar

Nisi moja godina ali BRAVO, pročitavši tvoj post poželjeh glasati za tebe! :smt006
    reading the blonde salad. eating chocolate. huging jolly meh. watching mememolly. being in the kitchen.
    by saracela
    "teba bit čovjek i reć: ne, ne znam pravni položaj nasljednika, ne znam pravni polažaj sunasljednika..i da ga jebeš nakon tisuću i pol strana prije toga, nemam više volje to učit"

kiša_19
    Guest

Koliko vidim ti zaista imaš dosta ciljeva??Misliš li da..naravno ako budeš izabran.. da to možeš riješiti?? :smt006

Kolega Pravas, evo ga, upravo sam objavio svoj program! i piše što ćemo prvo...

Kiša, kolegice, to su iznijeti NAJVAŽNIJI problemi, a ima ih još nadasve! u mom postu lijepo piše ne želim obećati, da ne lažem kao naši političari, ali mogu obećati da ću ih POKUŠATI RIJEŠITI te da ću sva sredstva i sve napore uložiti u to!

Mega kuuul forumaš

Sointelekt, mislim da ne bi glasala za ovog kolegu jer ima sličan problem kao i Šime. :smt005 :smt005
    Kolega Ivane, moj glas imaš, a predmnjevam i Matin (sad znaš ko je :-D )

Drago mi je...

kiša_19
    Guest

Nije mi jasno da možeš nekome davati glasove po tome kojoj strani pripadaju..pa ovo nisu izbori za vladu već za studenskog prestavnika!!Za tvoju informaciju on se bira za pomoć studentima u ostvarivanju njihovih ciljeva :smt011

Mega kuuul forumaš

Ma da :shock: :shock: Možda zato što znam dosadašnje uspjehe od kolege :shock: Šta na to veliš? :shock:

Veteran foruma Soo's Avatar

očito kiša nije upoznata sa izborima prošlih godina i kandidatima koji su se prijavljivali i pobjeđivali.
    Eh da i mogu se nekome glassovi davati po tome, ali to je , naravno, sekundarna stvar. Ali ja sam grozna eto. :lol:
    reading the blonde salad. eating chocolate. huging jolly meh. watching mememolly. being in the kitchen.
    by saracela
    "teba bit čovjek i reć: ne, ne znam pravni položaj nasljednika, ne znam pravni polažaj sunasljednika..i da ga jebeš nakon tisuću i pol strana prije toga, nemam više volje to učit"

kiša_19
    Guest

Quote Originally Posted by soointelekt
    očito kiša nije upoznata sa izborima prošlih godina i kandidatima koji su se prijavljivali i pobjeđivali.
    Eh da i mogu se nekome glassovi davati po tome, ali to je , naravno, sekundarna stvar. Ali ja sam grozna eto. :lol:
    Hm..hvala na informaciji ali nisi se trebala truditi!Ali sada sam i uvjerena da će desničari(odnosno kandidati skloniji toj strani) dobiti..kao i prije koji mjesec a puno važnijoj poziciji

Kolegice, ne bih da raspravljate o nečemu što ja nisam rekao i napisao! Ja svoje političko opredjeljenje znam i ovom prilikom, imam valjda toliko prava, zadržat ću ga za sebe, jer je ono potpuno i apsolutno nevažno za ovu temu! imate pravo iznostiti moje prednosti i moje mane, ali u skaldu s onim što je bitno za studentske izbore... To jest možete raspravljati i o drugim stvarima, ali molio bih vas na nekom prikladnijem mjestu!

THX

i da, kolegice kiša, pogledaj program i sudi po njemu! nemojte raspravljati o desničarima i lijevičarima, jer ti se pojmovi u RH tumače krivo. U RH zapravo niti ne postoji prava desnica! Zato Vas molim, da na ovom potforumu i pod ovom temom o tome ne razgovarate!

Zahvaljujem 8)

Krasno...
    Samo dva pitanja

1. nije mi jasan koncept problema čuvanja ocjena.. vjerojatno zato što sam prljavi nebolonjac, pa ako ti nije teško objasni mi u čemu je tu točno problem, i koje je rješenje
    i
    2.problem sjedenja po podovima... koji je tvoj pristup rješavanju te problematike
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

KBF
    Guest

Quote Originally Posted by Ivan Živančev-Tutić

- problem visokih školarina

- (ne)provođenje bolonjskog procesa
    - sjedenje po podovima
    - u nekim predmetima zaista preopširna, nejasna, ali i nadasve skupa literatura
    Dali se smanjenjem školarina mogu poboljšati uvjeti rada? Misliš da fakultet sa manje sredstava ima za nove prostore, predavače itd.? Daj si pogledaj školarine na ostalim europskim, da ne govorim američkim pravnim fakultetima 15-20000€ godina minimalno. Naravno da su ti iznosi u HR astronomski ali, nešto veće školarine su prihvatljive po mom mišljenju. Znam da treba biti "osjetljiv" na one slabijeg imovinskog stanja, ali njihov problem se treba riješiti drugačije - kroz studentske kredite i stipendije.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Svima ću dat ista pitanja i primjedbe.

1. Kako to da nitko nigdje (ili ja nisam vidio) spomenuo lakši pristup za invalide? Mislim da je tmt14 zaštićeni spomenik kulture pa postavljanje rampe nije opcija (mislim, nisam siguran) ali zar ne bi bilo moguće organizirati predavanje u grupama gdje postoje studenti sa posebnim potrebama u Gundulićevoj, u dvorani 1 gdje ne bi bilo potrebe nositi takvog studenta na prvi ili drugi kat? Kada sam bio prva godina prvi put :-D jednu djevojku su na svako predavanje morali rukama nositi u predavaonu i onda je čekati pa je nositi dolje. Siguran sam da takvih primjera ima još.
    Nešto o tome?

2. Školarina je visoka ali njeno smanjivanje sigurno neće donjeti ništa dobro jer će biti manje sredstava ukupno što će smanjiti kvalitetu nastave. Na koji način vi mislite da bi se fakultet trebao financirati? Rješenje bi definitivno trebalo biti u omogućavanju plaćanja na rate, jednostavno ne mogu shvatiti koji je to problem osim zapošljavanja jedong knjigovođe koji bi pratio uplate i dugovanja ako ne postoji drugi način da se to prati.
    Ako se ne varam da je tome tako, zašto knjižara ne omogućava plaćanje na rate, tj. nekim kreditnim karticama?

3. Kao što sam već rekao negdje prije, jedan od fokusa aktivizma bi trebala biti kvaliteta predavanja, pogotovo za izvanredne. Ne mogu si nikako pojmiti da redovni mogu imati 4-6 sati predavanja tjedno dok se za izvanredne ne može organizirati ista satnica... Zašto se onda izvanrednima ne smanji broj sati koji upisuju a samim time i cijena školarine?
    Vezano za ovo pitanje, kad će prestati sjedenje po podu ili stajanje na predavanjima?

4. Zašto se fakultet malo sam po sebi ne pobrine za povezivanje studenata? Na svim drugim fakultetima organiziraju se neka druženja, izleti itd. a jedino smo mi ostavljeni sami sebi. Zašto? Nema potrebe da fakultet nešto financira jer samo da nema novaca :smt010 ali u nekim slučajevima bi bila dovoljna samo inicijativa i ime fakulteta da se olakšaju takve stvari.

5. Također, povećanje broja rokova samo po sebi nije krajnje rješenje. Za time ne bi bilo potrebe kada bi se na neki način moglo prisiliti neposlušne :smt011 da daju kolokvije koji bi trebali barem oslobađati od pismenog. Ne bi bilo potrebe za 10 rokova kad bi se 80% ispita moglo rješiti putem kolokvija. I da nam u svakom semestru ostane jedan ispit, mogli bi ga dati na rokovima koji već sada postoje.

Još

KBF
    Guest

Quote Originally Posted by malimrav85
    Rješenje bi definitivno trebalo biti u omogućavanju plaćanja na rate, jednostavno ne mogu shvatiti koji je to problem osim zapošljavanja jedong knjigovođe koji bi pratio uplate i dugovanja ako ne postoji drugi način da se to prati.
    Možda je problem u tome što školarine vjerojatno čine značajan dio sredstava fakulteta, pa bi se obročnim plačanjem doveo kaos u njihovu bilancu. Oni imaju troškove koje moraju redovno podmirivati, tako da stvarno neznam da bi ovo funkcioniralo. Još kad uzmeš u obzir koliko studenata odustane tokom godine na ovom faxu, pa da prekine plačanje.. Mislim da se to vani(a i tu) rješava tako da student uzme kredit, banka isplati cijeli iznos fakultetu, a ti onda vračaš banci.

Ali ne dolaze ni njima sva potraživanja na naplatu istog datuma.
    Istina je da bi i to bilo dobro rješenje ali kad bi se fakultet povezao sa nekom bankom (kolko god to kao nije fer) i da osiguraju studentske kredite sa nižom kamatom.

Još

prvo odgovor kolegi fat-u! Poštovani kolega, problem čuvanja ocjena je problem koji dosta studente pati. Ovako na ustavnom pravu na kojem smo većina nas bili seminaristi gospoda s katedre je rekla ocjene se čuvaju do 9. mjeseca, onda je šef katedre rekao ne, nema čuvanja ocjena. tada je došlo do kompromisa da se ocjene čuvaju do 4. mjeseca, to jest do ispitnog roka tada. naime o čemu se radi?! radi se o tome da su nam profesori obećali čuvati ocjenu dok ne položimo ispite s prve godine, jer nam studomat ne dozvoljava da prijavimo ispit dok nije očišćena prva godina. problem je i u tome što neke druge katedre te kolokvije čuvaju do 9. mejseca, a neke ih uopće ne čuvaju. problem je u tome jer su mnogi studenti zbog toga kriterija (4. mjesec) ostali bez već položenog ispita. moje je rješenje ovakvo - da se studentima omogući polaganje ispita pismeno i usmeno, ako je već problem čuvati kolokvije pa da se onda ta ocjena upiše u index, a broj zapisnika da se upiše kada dotični student očisti prvu godinu. jer što je na primjer nacionalna povijest na spram ustavnog ili kaznenog da bi nam ona uvjetovala da ne možemo polagati te ispite?!

my god?!?!
    jer što je na primjer nacionalna povijest na spram ustavnog ili kaznenog da bi nam ona uvjetovala da ne možemo polagati te ispite?!
    isuse i marijo, pa ja ću te banat... pa nevjerojatno :smt005

Ja predlažem da se založiš da se nacija kao predmet ukine. samo koči daljnji napredak. i daj kad već to radiš uzmi i sociologiju, molim te!

Još

poštovani kolega KBF, ja se apsolutno slažem da visoke školarine potiču možda kvalitetu studiranja, ali u RH nažalost nije tako! ja sam visoke školarine naveo kao problem za koji ćemo pokušati naći riješenje, a to je da fakultet omogući studentima slabijeg imovinskog stanja, a visokih potencijala i kvaliteta, koji su spremni, voljni i željni studirati i marljivo raditi, da im se omogući plaćanje školarina na rate. Ukoliko bi se s visokim školarinama poboljšavali uvijeti studiranja, utoliko bi i studenti vjerojatno oglušili na visoke financijske zahtjeve, jer bi poboljšanje kvalitete studija na neki način pobijalo visoke i neprihvatljive školarine, dakako, za neke!
    školarine su veliki problem. ja kao student mogu potaknuti i ustrajno zahtijevati da se nađe riješenje, ali kolega, tu se radi o složenom problemu kojega treba riješiti uz nas studente i netko malo više pozicioniran. dakle, MZOŠ, Sveučilište u ZG, uprava Pravnog fakulteta!

Mega kuuul forumaš Nivette's Avatar

Quote Originally Posted by Ivan Živančev-Tutić
    moje je rješenje ovakvo - da se studentima omogući polaganje ispita pismeno i usmeno, ako je već problem čuvati kolokvije pa da se onda ta ocjena upiše u index, a broj zapisnika da se upiše kada dotični student očisti prvu godinu. jer što je na primjer nacionalna povijest na spram ustavnog ili kaznenog da bi nam ona uvjetovala da ne možemo polagati te ispite?!
    :smt005
    to prvo za naciju

a sto se tice polaganja predmeta pismeno i usmeno... ako se ne varam (a ne varam se :-D), po bolonji bi trebao postojati samo pismeni dio ispita, tj. da se studentu nakon pismenog dijela ispita ponudi ocjena. ne bi li se onda mozda trebao vise zalagati za primjenu prave bolonje umjesto za ukidanje nacije???? :?
    All sinners go to law school!!!

Closed Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast