Closed Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 36

Thread: II. Luka Parac

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default II. Luka Parac

neka rasprava počne :smt006

pravila foruma:
    viewtopic.php?f=45&t=3337

Početnik na forumu

Default Re: II. Luka Parac

Pozdrav kolegicama i kolegama!

Za početak ću Vam se kratko obratiti kako biste u osnovnim crtama upoznali moje zamisli kao kandidata!
    Sutra planiram izložiti detaljniji program koji bi pokušao provesti ukoliko bi mi dali povjerenje.
    Predsjednik sam i jedan od osnivača Udruge studenata Aegis - nove i zasad malo poznate udruge na fakultetu koja je na ovim izborima podržala 16 kandidata (4 na svakoj godini – koliko ih se i bira) za koje sam uvjeren da bi svaki bio odličan predstavnik.
    Što se mene tiče, kandidirao sam se za predstavnika, jer sam oduvijek bio aktivist - od osnovnoškolskih dana.
    :-D

Kandidirao sam se i zato što sam svjestan da su ovo važni izbori - to nije floskula, pred nama su važne odluke koje se tiču prvenstveno rokova. U vremenu smo kada nam Sveučilište pokušava "nametnuti" ukidanje jesenskih rokova, nemajući sluha za tvrdnje da je Pravni fakultet fakultet sui generis i da je nezamislivo da nam akademska godina završava na ljeto.
    U vremenu smo u kojem tražimo jedan ili dva roka više, a ne slutimo da nam se može dogoditi da spadnemo sa 8 na 6 rokova.
    Prvo očuvajmo rokove koje imamo i onda agitirajmo za bolji raspored rokova..
    Recimo, svaki mjesec po jedan.
    Samo povećanje rokova je dobro samo ako su ti rokovi dobro raspoređeni.

Kandidirao sam se i zato što smo u vremenu u kojem se vrlo malo zna o funkciji studentskog predstavnika. U vremenu u kojem većina studenata ne zna tko je studentski predstavnik, što radi, pa ni koja mu je mail adresa. To je nedopustivo. Jedan od preduvjeta je komunikacija.
    I to interaktivna komunikacija gdje Vi pitate i ja odgovaram, a ne da ubacujete pitanja u "čarobnu" drvenu kutiju na faksu kao dosad.
    Preduvjet je i transparentnost u smislu da transkripti sa sjednica budu "nabijeni na nos" studentima, a ne skriveni u kutevima stranice Fakulteta.
    Taj stav jednim dijelom demonstriram svojim sigom.
    Već sada mi možete postavljati pitanja privatno, ako ste sramežljivi.

Kandidirao sam se i zato što sam svjestan da je ugled studentskih predstavnika na nuli s jedne i da su studenti apatična masa s druge strane. Mislim da je to u korelaciji.
    Želim svojim radom i zalaganjem sprati ljagu s te institucije. Studenti će se tek aktivirati ako steknu bar minimum povjerenja u svoje predstavnike. Zasad nisu baš imali razloga očekivati išta, što je nažalost razumljivo.

Sustav glasovanja je takav da se može zaokružiti 1 predstavnik, 2 predstavnika, 3 predstavnika ili 4 predstavnika na glasačkom listiću.
    Pozivam Vas da na svojoj godini podržite sve kandidate koji imaju podršku Udruge studenata Aegis, jer su to ljudi različitog profila sa svojim individualnim kvalitetama, a ne neka monolitna "sekta".
    To su kandidati koji razumiju probleme na svojim godinama, jer su studenti kao i mi svi, a uz to su i aktivisti s iskustvom.
    Isto tako, to su ljudi koji neće trošiti vrijeme na svađe i prepucavanja u Fakultetskom Vijeću, nego je to uigrana ekipa koja bi (ako bi dobila tu čast) od prvog dana zasukala rukave i radila na zacrtanom.

Ovo su bile osnovne crte.
    Sutra ću izložiti program šire i obuhvatiti većinu točaka koje bi nas sve mogle zanimati, a dotad Vas pozivam da mi postavljate pitanja!
    :smt006
    Luka Parac, predstavnik studenata 2. godine
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Pozivam Vas da na svojoj godini podržite sve kandidate koji imaju podršku Udruge studenata Aegis, jer su to ljudi različitog profila sa svojim individualnim kvalitetama, a ne neka monolitna "sekta".
    To su kandidati koji razumiju probleme na svojim godinama, jer su studenti kao i mi svi, a uz to su i aktivisti s iskustvom.
    zanimljiv pristup... jer biraju se predstavnici a ne liste... bi li udruzi aegis i njenim kandidatima bilo lakše kada bi im ukinuli profile i otvorili jedan zajednički kada usprkos činjenice da su svi individualci trebamo to zanemariti i glasati isklučivo za udrugu aegis (točnije za kandidate koji imaju njenu potporu)?
    također koje je točno iskustvo npr. kandidata sa prve godine a koji imaju potporu udruge aegis?
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

KBF
    Guest

Quote Originally Posted by Luka Parac
    Prvo očuvajmo rokove koje imamo i onda agitirajmo za bolji raspored rokova..
    Recimo, svaki mjesec po jedan.
    Samo povećanje rokova je dobro samo ako su ti rokovi dobro raspoređeni.
    Neznam na koliko si ti ispita izašao do sada, ali kad je ispitni rok, taj tjedan ili mjesec, što već, nema nastave. Pa Luka, kako bi ti organizirao da svaki mjesec bude 1 rok??

immam
    Guest

Neznam na koliko si ti ispita izašao do sada, ali kad je ispitni rok, taj tjedan ili mjesec, što već, nema nastave. Pa Luka, kako bi ti organizirao da svaki mjesec bude 1 rok??

ja ne vidim u čemu bi tu bio problem, meni je ta ideja odlična. kakve je prof. Parać rekao, nije smisao fakulteta da vas sili da učite( što nedostatak rokova radi( već morate sami biti motivirani da učite, tako da činjenica da su rokovi u vrijeme nastave ne bi trebala predstavljati problem. olakšalo bi mi život kod čišćenja godine da ne moram kalulirati kad mi ide zadnji vlak za sljedeću godinu.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Svima ću dat ista pitanja i primjedbe.

1. Kako to da nitko nigdje (ili ja nisam vidio) spomenuo lakši pristup za invalide? Mislim da je tmt14 zaštićeni spomenik kulture pa postavljanje rampe nije opcija (mislim, nisam siguran) ali zar ne bi bilo moguće organizirati predavanje u grupama gdje postoje studenti sa posebnim potrebama u Gundulićevoj, u dvorani 1 gdje ne bi bilo potrebe nositi takvog studenta na prvi ili drugi kat? Kada sam bio prva godina prvi put :-D jednu djevojku su na svako predavanje morali rukama nositi u predavaonu i onda je čekati pa je nositi dolje. Siguran sam da takvih primjera ima još.
    Nešto o tome?

2. Školarina je visoka ali njeno smanjivanje sigurno neće donjeti ništa dobro jer će biti manje sredstava ukupno što će smanjiti kvalitetu nastave. Na koji način vi mislite da bi se fakultet trebao financirati? Rješenje bi definitivno trebalo biti u omogućavanju plaćanja na rate, jednostavno ne mogu shvatiti koji je to problem osim zapošljavanja jedong knjigovođe koji bi pratio uplate i dugovanja ako ne postoji drugi način da se to prati.
    Ako se ne varam da je tome tako, zašto knjižara ne omogućava plaćanje na rate, tj. nekim kreditnim karticama?

3. Kao što sam već rekao negdje prije, jedan od fokusa aktivizma bi trebala biti kvaliteta predavanja, pogotovo za izvanredne. Ne mogu si nikako pojmiti da redovni mogu imati 4-6 sati predavanja tjedno dok se za izvanredne ne može organizirati ista satnica... Zašto se onda izvanrednima ne smanji broj sati koji upisuju a samim time i cijena školarine?
    Vezano za ovo pitanje, kad će prestati sjedenje po podu ili stajanje na predavanjima?

4. Zašto se fakultet malo sam po sebi ne pobrine za povezivanje studenata? Na svim drugim fakultetima organiziraju se neka druženja, izleti itd. a jedino smo mi ostavljeni sami sebi. Zašto? Nema potrebe da fakultet nešto financira jer samo da nema novaca :smt010 ali u nekim slučajevima bi bila dovoljna samo inicijativa i ime fakulteta da se olakšaju takve stvari.

5. Također, povećanje broja rokova samo po sebi nije krajnje rješenje. Za time ne bi bilo potrebe kada bi se na neki način moglo prisiliti neposlušne :smt011 da daju kolokvije koji bi trebali barem oslobađati od pismenog. Ne bi bilo potrebe za 10 rokova kad bi se 80% ispita moglo rješiti putem kolokvija. I da nam u svakom semestru ostane jedan ispit, mogli bi ga dati na rokovima koji već sada postoje.

Još

Početnik na forumu

Ovak, idem po redu, drago mi je što me rešetate!
    :-)

Fat – Oko Aegisa su se prije ovih izbora okupili mladi aktivisti...
    Što se tiče kandidata s prve godine uz našu potporu, njih već kroz «kampanju» educiramo o pravilima koje možda jedan mladi student ne zna. No, pravila i Zakoni se daju pročitati i naučiti, ali ključno je da ti kandidati imaju percepciju što nije dobro na njihovim godinama i imaju ideju kako bi to proveli.
    Svaki od nas je zasebni kandidat, ali Aegis je podržao one ljude za koje misli da imaju potencijala i koji bi zaista dali sve od sebe da učine ono što su zamislili. Kažeš lista? Ne nastupamo kao lista, nego kao nova opcija nasuprot dosadašnjem establišmentu (ako ga se tako može nazvati, budući da nije baš dolazio do izražaja).
    Isto tako, ukoliko bi više kandidata pod potporom Udruge studenata Aegis dobilo povjerenje, oni bi u startu u tom Vijeću surađivali lakše, ne bi se trošilo vrijeme na koordinaciju budući da se svih 16 kandidata upoznalo. Isto tako, po 4 Aegisova kandidata za svaku godinu poput radnih skupina rade program sa zajedničkim točkama, ali svaki kandidat ubacuje svoje ideje i svoja iskustva studiranja u taj plan rada.
    Tako da za svaku godinu nastaje prilagođen program.
    Ako ćemo ovo gledati kao listu, onda je Aegis lista novih ljudi – nova opcija!
    Što se spajanja profila tiče, nije potrebno.. Vidiš da se svaki kandidat predstavlja zasebno i daje svoje viđenje, iako imamo zajedničke točke.

KBF – Kolega, govorim o sadašnjoj situaciji kada je razmak između dva ispita 2 tjedna.. Nisam mislio da se uvode rokovi doslovno SVAKI mjesec, nego da se dosadašnji rokovi rasporede tako da budu udaljeni po mjesec dana ili barem tri tjedna.
    Možda dosadašnji sustav nije problem Vama ili meni, ali je problem mnogim kolegama.. Osluškivao sam prigovore, pa znam.. Svjestan sam da bi to zahtijevalo veći angažman profesora i Fakulteta, no izvedivo je.. No, napominjem - prioritet mi je očuvanje rokova koje imamo (jesenskih), a ovo bi bila ambiciozna zamisao koju bi pokušao provesti s drugim kolegama kandidatima. Konkretno, kako bih to učinio bi dogovorio s ostalim kandidatima koji su ušli u Vijeće.

Mrav – 1) Po mojim saznanjima, lift je moguće sagraditi. Fakultet je spomenik kulture, ali u slučaju potreba invalida Zakon navodno daje odstupanja. Ulaz u lift bi trebao biti predviđen s vanjske strane Fakulteta sa strane, no to ni Uprava ne zna. Ono što bih se potrudio učiniti je da barem organiziramo grupe volontera za studente s invaliditetom.

2) Do snižavanja školarina realno neće doći. No, borio bih se za to da se uvede plaćanje na rate i da za te novce ipak dobijemo bolje uvjete studiranja. Fakultet ima još neke prostore o kojima se spori, pa nazirem rješenje u budućnosti. Za Vaš novac bi barem trebali moći imati mjesto u dvorani. No, to je širi problem koji zadire i u pitanje upisa ovolikog broja studenata.
    Isto tako, borio bih se za to da se naprave «paketi» knjiga za svaku godinu. Student bi u kompletu kupio sve knjige za svoju godinu po nižoj cijeni nego da kupuje svaku knjigu zasebno. I to bi također trebalo ići na rate.

3) Prvi korak za poboljšanje ovog problema bi bila komunikacija s izvanrednim studentima. Tko god da uđe u Vijeće bi trebao oformiti komunikacijski kanal sa izvanrednim studentima koji redovno dolaze na faks i upoznati su s uvjetima u kojima se nalaze. Osobno, redoviti sam student, pa bih baš zato inzistirao na toj komunikaciji, jer bih volio više saznati o uvjetima u kojima se nalaze izvanredni.
    Administrativno bi se ovo pitanje dalo riješiti samo ako bi budući Vijećnici potaknuli izvanredne studente da «pritisnu» Upravu.
    Dok smo svi inertni, ništa od toga.
    O sjedenju po podu sam odgovorio malo iznad.

4) Za to postoje studentske udruge, koje funckcioniraju više-manje.
    No, znam na što ciljaš. Vjerojatno bi htio da se veći broj studenata poveže, a ne samo na tulumima i kroz seminarske grupe.
    To je problem koji je Fakultet uglavnom prepustio nama studentima. Fakultet potiče studente kroz stručna predavanja i tribine da budu više na Fakultetu, ali kažem – na nama studentima je da se aktiviramo više.
    Jednog dana vidim i taj problem riješen proširenjem kapaciteta Fakulteta.
    Kao što vidiš, većina problema izvire iz manjka prostora i tu moramo pritiskati Ministarstvo da uskoči. Mi studenti moramo pomoći Fakultetu u takvim pitanjima, jer je i nama i Fakultetu u interesu da imamo više prostora, novca i bolje uvjete.

5) Kolokviranje je povezano sa svime što sam pisao gore. I sa prostorom i sa stručnim kadrom i sa novcem, no tu je isto tako ključna dobra volja profesora. Neki je već imaju i nadljudski se trude ovolikom broju studenata pružiti pravo kolokviranja, ali dok ne budu imali bolje uvjete rada, neće svaki predmet biti kolokviran.
    Najveći problem je na 3. godini i cilj mi je da se uvedu kolokviji na njoj, iako sam kandidat za 2.
    Svejedno, smatrat ću se predstavnikom svih studenata, ako dobijem povjerenje.
    O rokovima sam isto gore odgovorio.
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Početnik na forumu

O-Ren Ishii je napisao/la:
    E vam kolege jednog ozbiljnog pitanja- kako mislite (ako mislite) istrijebiti kroničnu boljku našeg faxa- dobivanje seminara preko veze?! Ne, nisam intelektualni snob ako kažem da mi se doslovno smuči svaki početak semestra kad vidim kakve se zakulisne igrice igraju i kad vidim tko sve sjedi sa mnom u dvorani... :puke: :puke: Jednostavno nije u redu da se nečiji trud minorizira, a nečije prezime favorizira! Čini mi se da se taj problem počeo uzimati zdravo za gotovo, da se ljudi s tim jednostavno mire - "a jbga, zvisio sam na pravnoj informatici, kaj se može, jadan ja"... E pa ako ste zaista aktivisti za studentska prva, morali bi i ovo pitanje pokrenuti- ako se već ne može istrijebiti, onda da se bar o njemu priča! Barem radi nekakve glasnije društvene osude!

Upravo sam večeras sa kolegom Sokolarom i ostalim kandidatima razgovarao o ovome.
    Došli smo na ideju da bi trebali organizirati natječaj na temu "Najbolje idejno rješenje za upis seminara".
    Konkretno, raspisali bi javni natječaj i potaknuli kolegice i kolege da naprave nacrt efikasnog sistema upisa seminara. Nacrt koji bi prihvatila Uprava i koji bi se činio najpravednijim i najboljim bi nagradili simboličnom nagradom.
    Možda zvuči na prvi pogled smiješno, no eto prilike da sami studenti kroje sustav koji ih se tiče!

Korupcija se jedino može smanjiti ukoliko se sami studenti uključe u problematiku.
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Veteran foruma dorro's Avatar

OMG. Što drugo reći?

Luka, ajde da te pitam: koga vraga ste vi to do sada napravili, vi "aktivisti s iskustvom"? Po čemu bolje razumiju probleme studenata od ostalih kandidata, osim što su članovi jedne studentske udruge za koju se najčešće lijepi pitanja "a tko su oni?" ili nešto rjeđe (ako ljudi znaju odgovor na prvo pitanje) "gdje su oni?".

Koliko se meni čini, Aegisovci ove izbore shvaćaju isključivo kao mogućnost promoviranja svoje udruge.
    Što da nema izbora, i dalje bi organizirali tulume i skupljali peticije?

I što, svaki put ćete se ustati na vijeću i započeti rečenicu "mi aegisovci smatramo...". Pozivate se na nekavu tvorevinu kao da je najveći studentski autoritet na faksu koji uživa potporu svih 6600 studenata - c'mon buraz...

Pohvaljujem činjenicu da ste konačno dobili ured. Kako god da ste ga dobili i za što god ga koristili.

I daj drugi put razmisli da li ti se isplati koristiti aluzije na sekte. Oprosti, ali taj dio rečenice me je samo na to i podsjetio. :roll:

Početnik na forumu

Spomenuo sam termin "aktivisti s iskustvom", jer među nama ima i starijih.. Isto tako, mnogi su privatno aktivni izvan Fakulteta na tom polju. Činjenica je također da nisu svi kandidati članovi Aegisa, već ljudi koji idu uz podršku Aegisa.

Što se Udruge tiče, dosad je bilo takvo stanje, što zbog realnih okolnosti, a što zbog toga što nismo zbili redove i krenuli toliko konkretno..
    To je stanje koje se promijenilo na bolje od ovih kandidatura.. Već imamo u vidu konkretne projekte počevši od travnja..

Što se kandidatura tiče, žao mi je što su možda neki stekli krivi dojam iz mog posta.. Naime, nastupamo tu kao kandidati, a ako bude netko od nas izabran nastupat ćemo kao predstavnici, a ne "aegisovci". Naime, kao što rekoh, samo nekoliko nas je iz Aegisa.

Ured nismo dobili, već alternativne prostore za sastanke i planiranje projekata.
    I to nevezano uz Fakultet, već preko ljudi dobre volje.

Žao mi je ako sam shvaćen u ovom kontekstu. Nije mi bila namjera.
    Mogu samo reći da će naš rad reći o nama - kao zasebnim kandidatima u ovom slučaju, a kao Udruzi općenito.
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Isto tako, ukoliko bi više kandidata pod potporom Udruge studenata Aegis dobilo povjerenje, oni bi u startu u tom Vijeću surađivali lakše, ne bi se trošilo vrijeme na koordinaciju budući da se svih 16 kandidata upoznalo.
    onda bi bilo najbolje da izaberemo aegisovce da nam vode državu jer su se oni svi UPOZNALI..i imaju enormna iskustva..glasajmo za njih jer su se oni upoznali :lol: ..ljudi se upoznaju u 2 minute..
    uopće ne razumijem zašto toliko stavljaš naglasak na taj svoj kolektiv..biraju se pojedinci..osim ako ne želiš bit diktator.. :smt005 :smt005

Već imamo u vidu konkretne projekte počevši od travnja..
    to pričaš od prošlog travnja...
    Život se ne mjeri sekundama, već trenucima koji su ti oduzeli dah...

Igor Sokolar
    Guest

Quote Originally Posted by neozbiljno dijete
    uopće ne razumijem zašto toliko stavljaš naglasak na taj svoj kolektiv..biraju se pojedinci..osim ako ne želiš bit diktator.. :smt005 :smt005
    A gledaj... usuglasili smo se oko određenih zajedničkih ciljeva, problema studiranja i mogućih riješenja... to ćemo uskoro objaviti.

A izbori kao što kažeš nisu koncipirani tako da se biraju liste, već pojedinci. Dakle nije ključno što izlazimo sa skupnom podrškom ili zajedničkim ciljevima... Svatko će najnormalnije izabrati predstavnika za kojeg smatra da može bar približno ostvariti za što se zalaže

Quote Originally Posted by Igor Sokolar
    Svatko će najnormalnije izabrati predstavnika za kojeg smatra da može bar približno ostvariti za što se zalaže
    upravo to!
    i baš zato je potpuno nekorektno pozivati ljude da glasaju za
    Pozivam Vas da na svojoj godini podržite sve kandidate koji imaju podršku Udruge studenata Aegis
    al opet, ovo je politika.. :-D
    Život se ne mjeri sekundama, već trenucima koji su ti oduzeli dah...

Igor Sokolar
    Guest

[quote=neozbiljno dijete]upravo to!
    i baš zato je potpuno nekorektno pozivati ljude da glasaju za
    Quote Originally Posted by "Luka Parac":30xgkgbd
    Pozivam Vas da na svojoj godini podržite sve kandidate koji imaju podršku Udruge studenata Aegis
    al opet, ovo je politika.. :-D[/quote:30xgkgbd]

čuj... može čovjek pozvati ljude da glasaju za naše, pretjerivanje bi bilo kad bi nadodao " inače vam lomim noge" ... ovako im ostavlja manevarski prostor da sami donesu odluku uz malo promocije :-D

Početnik na forumu

Gledaj, možeš doslovno secirati svaku riječ i protumačiti ju na svoj način..
    To s "upoznavanjem" je više bilo u smislu kompatibilnosti i suradnje.. Ono što je Igor gore rekao..
    Svako nastupa za sebe, ali smo se našli u programu i eto..
    I kažem, samo nas je nekoliko baš u Aegisu.
    Tak da je deplasirano govoriti o nekoj "vladavini Aegisa", "diktaturi" i slično.

Žao mi je ako je moj poziv za glasovanje krivo shvaćen. Više je bio spontan - u smislu što sam s tim kandidatima dogovarao osnovne točke na svakoj godini. Svih tih 16 ljudi je utkalo nešto svoje.
    Ne želim se svađati, jer za to ni nema potrebe...
    Volio bih da mi se postavljaju pitanja o programu, kao što su to učinile kolege iznad.
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Igor Sokolar
    čuj... može čovjek pozvati ljude da glasaju za naše, pretjerivanje bi bilo kad bi nadodao " inače vam lomim noge" ... ovako im ostavlja manevarski prostor da sami donesu odluku uz malo promocije :-D
    Al im to impliciraš s ovom slikom u avataru :-D

Igor Sokolar
    Guest

Quote Originally Posted by Pravaš
    Al im to impliciraš s ovom slikom u avataru :-D
    Laž!!! Vidiš da se smješkam... i to nimalo zlobno :-D

Ali dosta offtopica :p

Početnik na forumu

Nisam dugo dobio pitanje, pa ću postaviti zajednički program kao kompilaciju ideja nas kandidata koji se nalazimo oko toga što bi trebalo promijeniti..

Opsežniji je, pa je podijeljen na uvod, godine zasebno, opće probleme (koji se tiču svih godina) i zaključak..

http://myfreefilehosting.com/f/d0960c1c56_0.12MB

091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by suni
    http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,112858.jl

Na Pravu najviša cijena školarine koju bi plaćali studenti umjesto dosadašnjih 7000 iznosila bi 7800 kuna. Prema riječima dekana prof. dr. Josipa Kregara fakultet je donio odluku da se od ove godine plaćanja školarine oslobode studenti primatelji dječjeg doplatka I. kategorije.

što ces konkretno napraviti u vezi ovog?

Ne želim obećavati brda i doline.
    Jedino što mogu obećati da ću (ako budem izabran) s kolegama kandidatima iskoristiti pravo suspenzivnog veta koje nam "kupuje" 8 dana vremena do preglasavanja i u tom periodu pokušati sve što možemo da odgodimo odluku do daljnjega..
    Ukoliko ta odluka ipak "prođe", inzistirat ću na plaćanjem u ratama koje sam istaknuo u programu.
    S povećanjem školarina, plaćanje u ratama postaje sve realniji zahtjev.
    Broj rata ne želim definirati, jer bi bio napredak bilo kakvo obročno plaćanje za početak..
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

apropos rata... vjerujem da fakultet birine što će se dogoditi ako netko plati prvu ratu, a onda ne plati ostale na vrijeme? kako to sankcionirati?
    provjeravati?
    zamisli da odjednom fakultet svakih ajmo reć dva mjeseca moa paziti j li 5000 studenta uplatilo treću ratu, pa se ispostavi da njih 254 nije, pa što sada, mogu li na ispit, ima li kamata?
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma dorro's Avatar

Broj rata ne želim definirati, jer bi bio napredak bilo kakvo obročno plaćanje za početak..
    Ema Vidak Gojković misli zahtijevati 2 upisa godišnje zbog iste svrhe (plaćanja u ratama), što će, vjerujem, biti s oduševljenjem dočekano od strane tajništva. :lol:

Ti, pak, od fakulteta želiš napraviti bankarsku instituciju :-D :-D

Što je ovo, natjecanje na temu "tko će više naživcirati upravu i tajništvo"? :smt044

Quote Originally Posted by dorro
    Ema Vidak Gojković misli zahtijevati 2 upisa godišnje zbog iste svrhe (plaćanja u ratama), što će, vjerujem, biti s oduševljenjem dočekano od strane tajništva. :lol:

Ti, pak, od fakulteta želiš napraviti bankarsku instituciju :-D :-D

Što je ovo, natjecanje na temu "tko će više naživcirati upravu i tajništvo"? :smt044
    Osim sto cu naglasiti da je E.V.G. ultra-super ..imam i temelj za ovakvo trazenje. Bolonjsko nacelo (ponovno cu s ocajem upitati koliko je ljudi actually procitalo B. deklaraciju? ) > trazi podjelu godine na dva semestra ne samo u pogledu ispita vec i u pogledu upisivanja semestra.
    Iako necu traziti da upisujemo godinu dva puta (to apsolutno nikome nije u cilju), ali traziti da se uplata vrsi tada nije dakle neutemeljeno.
    Prije no plate drugi semestar studenti ne bi mogli polagati ispite iz njega, i tako bi se ipak dala svojevrsna garancija faksu da ih nitko ne drzi crvenim krizom znanja. eto
    a ljuti li se uprava ili ne... haha. da. vec sam izrazila svoj stav o tome :lol:

Početnik na forumu

Ovo su jedine opcije..
    Ne ostaje puno drugih..
    U biti ostaje, ili smanjiti školarine (što se neće dogoditi) ili pretvoriti pravo u elitni skupi studij.. (za što još nismo spremni i ne želimo - bar ne većina studenata)
    Uzevši sve u obzir, ostajem pri suspenzivnom vetu kao prvom koraku, a zatim "pritiscima" za koje se možemo nadati da će uroditi plodom..
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

no_name
    Guest

sviđa mi se program udruge aegis i mislim da ga je moguće realizirati, ali već imam svoja dva favorita na drugoj godini. kako da se odlučim za koga glasati od vas 4,a imam samo 2 slobodna mjesta? postoje li ikakve razlike između vas 4, koje daju prednost određenom kandidatu? nažalost ne poznajem nikoga od kandidata aegisa da bih po tom kriteriju mogao birati...

Početnik na forumu

Hvala na lijepim riječima no name!

Potpuno razumijem tvoju situaciju. U ovom trenutku ću ti reći da imam povjerenja u sve kandidate koji su ti na raspolaganju i da nećeš pogriješiti zaokružiš li bilo koga od njih.
    Osim toga, nije kasno da se upoznamo..
    U srijedu ću biti na dan izbora cijeli dan na faksu (od 8 i 30 - 19 h), bit ću i na EJP-u i na kolokviju iz KP-a kod prof. Turković, znaš mi ime i prezime, vidiš kako izgledam, imaš moj mail i broj, stoga - možeš me sve uživo pitati.

No, u svjetlu okolnosti (budući da se kandidati predstavljaju individualno), sebično te pozivam da jedan od ta dva glasa daš meni.
    :-D

Zašto glasati za mene?
    (nikada nisam volio samopredstavljanje, jer ga je teško formulirati, a da drugima ne zvuči bahato)
    :lol:
    Zato što sam jedan od koordinatora cijele Aegisove liste (ne samo za 2. godinu, već za sve 4.) i predsjednik Udruge. (no, to je sve manje bitno).
    Mislim da je najvažnije od svega što imam veliku želju ući u Vijeće i raditi s drugim izabranim koelgama kandidatima.
    Bacao bih ti krafne u oči kada bih rekao da mi je svejedno hoću li ući ili ne.
    Mislim da je to bitan faktor, jer se nisam kandidirao "iz fore", jer "nisam imao što raditi" i sl.
    Nisam onaj koji propušta sjednice i onaj koji nije spreman saslušati druge kandidate.
    Nije mi teško odgovoriti na mail, na sms i na poziv.
    Svejedno mi je dolazi li dobar prijedlog od kolege Tutića, kolegice Eme, tebe ili nekog trećeg..

No, opet..
    Ukoliko ti se svidi više netko od drugih kandidata Aegisa, tvoj glas je isto otišao na dobro mjesto.
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Početnik na forumu

Evo, ovu noć prije izbora vas sve pozivam da sutra ponesete indekse - bez njih ne možete glasovati.
    U protivnom ništa od truda Pkutnika koji je pratio ovu kampanju, kolega protukandidata i kandidata.

Ovim putem vas pozivam da izađete i glasate, jer slijedeće dvije godine to nećete imati prilike. Na prvi pogled se čini: Pih, što je to 2 godine.. Baš me briga za izbore..
    Nemojte da se to dogodi i da svi zajedno budemo ogorčeni kada se budu donosile nove odluke nauštrb studenata..

Isto tako, želio bih nekima skrenuti pažnju na činjenicu da kada kročimo na faks da politika prestaje..
    Ovo komentiram zbog primjedbi određenog kandidata.
    Studenti, bili oni crni, crveni ili plavi, su na kraju u istoj poziciji.. Tu ne bacam stare floskule u stilu: svi smo mi studenti/kolege , već vas sve želim podsjetiti da se na nas sve primjenjuju pravilnici o studiranju, zakoni, pravila katedri, svi studiramo na Fakultetu na kojem mnogo toga treba promijeniti..
    Ukoliko nekoga zanima, da ne bude uskraćen.. Aegis je kao udruga stranački neovisna.. Svatko tko se koristi facebookom može vidjeti šarolikost u opredjeljenjima članstva te udruge..
    Mi kao individue imamo pravo na osobne stavove, no kao mogući budući predstavnici nastupamo kao predstavnici svih studenata.. I baš činjenica što je nas 16 - različitih individua govori o raznolikosti, a ne jednoumlju..
    Ovo sam iznio ne želeći se prepucavati ni sa kim, već sam vas imao potrebu informirati da budemo na čisto.

Pozivam vas da sutra izađete na izbore i pokažete da je studentima stalo!
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Sretno!
    Cum recte vivis, ne cures verba malorum.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Ivan Živančev-Tutić
    Sretno!
    Hvala, također!

Čujemo se za kavu.
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Početnik na forumu

Hvala na glasovima!
    Neću vas iznevjeriti!
    091/570-6096
    parac.luka@gmail.com

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Jel ti sad kad sam glasao za tebe mogu naređivati?
    Tipa: Usred sjednice se digni i reci živio malimrav85?
    :smt005

Još

Closed Thread
Page 1 of 2 12 LastLast