neka rasprava počne :smt006
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
neka rasprava počne :smt006
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
Svima ću dat ista pitanja i primjedbe.
1. Kako to da nitko nigdje (ili ja nisam vidio) spomenuo lakši pristup za invalide? Mislim da je tmt14 zaštićeni spomenik kulture pa postavljanje rampe nije opcija (mislim, nisam siguran) ali zar ne bi bilo moguće organizirati predavanje u grupama gdje postoje studenti sa posebnim potrebama u Gundulićevoj, u dvorani 1 gdje ne bi bilo potrebe nositi takvog studenta na prvi ili drugi kat? Kada sam bio prva godina prvi put :-D jednu djevojku su na svako predavanje morali rukama nositi u predavaonu i onda je čekati pa je nositi dolje. Siguran sam da takvih primjera ima još.
Nešto o tome?
2. Školarina je visoka ali njeno smanjivanje sigurno neće donjeti ništa dobro jer će biti manje sredstava ukupno što će smanjiti kvalitetu nastave. Na koji način vi mislite da bi se fakultet trebao financirati? Rješenje bi definitivno trebalo biti u omogućavanju plaćanja na rate, jednostavno ne mogu shvatiti koji je to problem osim zapošljavanja jedong knjigovođe koji bi pratio uplate i dugovanja ako ne postoji drugi način da se to prati.
Ako se ne varam da je tome tako, zašto knjižara ne omogućava plaćanje na rate, tj. nekim kreditnim karticama?
3. Kao što sam već rekao negdje prije, jedan od fokusa aktivizma bi trebala biti kvaliteta predavanja, pogotovo za izvanredne. Ne mogu si nikako pojmiti da redovni mogu imati 4-6 sati predavanja tjedno dok se za izvanredne ne može organizirati ista satnica... Zašto se onda izvanrednima ne smanji broj sati koji upisuju a samim time i cijena školarine?
Vezano za ovo pitanje, kad će prestati sjedenje po podu ili stajanje na predavanjima?
4. Zašto se fakultet malo sam po sebi ne pobrine za povezivanje studenata? Na svim drugim fakultetima organiziraju se neka druženja, izleti itd. a jedino smo mi ostavljeni sami sebi. Zašto? Nema potrebe da fakultet nešto financira jer samo da nema novaca :smt010 ali u nekim slučajevima bi bila dovoljna samo inicijativa i ime fakulteta da se olakšaju takve stvari.
5. Također, povećanje broja rokova samo po sebi nije krajnje rješenje. Za time ne bi bilo potrebe kada bi se na neki način moglo prisiliti neposlušne :smt011 da daju kolokvije koji bi trebali barem oslobađati od pismenog. Ne bi bilo potrebe za 10 rokova kad bi se 80% ispita moglo rješiti putem kolokvija. I da nam u svakom semestru ostane jedan ispit, mogli bi ga dati na rokovima koji već sada postoje.
Lijep pozdrav svima! :smt039
Evo i mene, napokon!
Dakle, ja sam kandidatkinja za II. godinu, uz potporu Udruge studenata Aegis.
Moram primjetiti da su ženska bića u manjini, samo 2 kandidatkinje od ukupno 10 kandidata za II. godinu. Ah, ah..žene, znate što vam je činiti...![]()
S obzirom na neke komentare koje sam vidila na početnoj stranici i otvorenim topicima, moram naglasiti da nisam član ni jedne političke stranke. Političko opredjeljenje ne bi trebalo biti relevnatno za izbor studentskih predstavnika. HDZ-ovac, SDP-ovac ili nešto treće (ovisno o vašim sklonostima) ne znači automatski da je osoba sposobna, ili idealna za predstavnika. Neki će glas dati najzgodnijim i najljepšim, a neki pak neće dati najnadobudnijim, dupeliscima i dosadnjakovićima s predavanja (kako su se izjasnili neki forumaši) . Kad stavim sliku, a to će biti u ponedjeljak, moći ćete me svrstati u vaše kategorije. :lol:
Zašto si se, zaboga, kandidirala?
Razmišljala sam o tome i ranije, nagovarali su me, poticali, pa sam prvo htjela , pa opet nisam htjela, i tako u krug. Da budem iskrena, jednostavno sam pukla prije nekoliko dana i eto desilo se. Uzrok tome je podjela seminara. Zvuči poznato, zar ne? Svaki put kad ti se neka nepravda dogodi (naročito na 1. godini dok si još naivan i vjeruješ u pravdu i pravila) pobijesniš, ili se razočaraš, ili samo rastužiš, i pitaš se može li se to promijeniti. Onda se već navikneš na to da se pravila ne poštuju, i da ništa ne možeš. Mislim da je sada došlo naše vrijeme, kada zapravo nešto i možemo učiniti. :smt027
Prvi je korak izbor studentskih predstavnika, a drugi je korak da se oni zalažu i izbore za studente. Ključna je komunikacija između predstavnika i samih studenata (o tome detaljnije pod točkom 4.).
U usporedbi s ostalim godinama, II. je još u najboljem stanju. No, uvijek neke stvari možemo poboljšati i prilagoditi potrebama studenata. Mi smo ti koji studiramo, plaćamo za to obrazovanje, i profesori su tu radi nas, a ne mi radi njih. Sukladno nama i našim potrebama i interesima se trebaju donositi odluke i pravila, i to ona koja će se poštivati.
Rokovi?
Studenti bi, naravno, htjeli što više rokova. No, budimo realni, dodatne rokove nećemo dobiti, budući da postoji tendencija da se jesenski rok u budućnosti ukine. Postojeće rokove bi trebalo samo bolje rasporediti. Koliko vam se puta dogodilo da ste izašli na 1. rok, napisali pismeni, dočekali usmeni koji je nakon 2, 3, 5, 7 dana (ovisno o katedri), i nije vam ostalo vremena da se spremite ili ponovite gradivo ispita koji planirate polagati na 2. roku? Dakle, razmak od 2 tjedna bi trebalo možda povećati na 3.
Pravilnik o preddiplomskom i diplomskom studiju:
Članak 19.
(3) U redovitim ispitnim rokovima student ima pravo pristupiti ispitu iz istog predmeta dva puta, s time da između prvog i drugog polaganja ispita mora proteći najmanje dva tjedna.
(4) O utvrđivanju izvanrednih ispitnih rokova i načinu njihova provođenja odlučuje Fakultetsko vijeće na prijedlog dekana, s time da dekan svoj prijedlog izrađuje uz pribavljeno mišljenje studentskih predstavnika..
Stavak 4. nam ipak daje mogućnost da se s dekanom pokušamo dogovoriti za npr. rok u 5. ili nekom drugom mjesecu, što neće biti lako, ali ipak imamo odredbu na koju se možemo pozvati.
Članak 18.
(3) Ako se ispit polaže pisano i usmeno, pisani dio ispita polaže se prije usmenog, a usmeni ispit mora se, osim u posebno opravdanim slučajevima, održati u roku od najviše pet radnih dana od održavanja pisanog ispita.
Ne trebam vam pojašnjavati odredbu, i sami znate da se na određenim katedrama usmeni čeka po tjedan dana. I baš zato što se ova odredba krši ne stignemo ponoviti drugi predmet za 2. rok.
Isto tako, ovdje se kao problem na određenim katedrama javlja sama objava rezultata usmenog. Npr. Rezultati pismenog iz Obiteljskog prava su obajvljeni u 20 h, a usmeni vam je idući dan ujutro u 9.
Visina školarina?
Definitivno je previsoka za naše standarde, i mnogim je studentima to velika prepreka. Trebalo bi ih sniziti, naravno. Ili bar uvesti obročno plaćanje. Ili dati popust ako se plaća sve odjednom (kao na VERN-u :-D ). Koliko znam kredit se može dobiti tek nakon 1. godine studija, ali ipak.... treba platiti nekako i tu prvu, zar ne?
Računica je jednostvana.
Na II. godini ću za 6 300 kuna dobiti ono što svi želimo- kolokvije iz svih predmeta (KP je posebna priča, pa se ovdje neću iskaliti :lol: , već pod drugom točkom ). No, treba ovdje upozoriti na III. godinu koja nam ubrzo slijedi. Platit ćete isto (osim ako opet ne promijene sustav), a dobiti nećete ništa posebno jer kolokvija nema. Dakle, zaključak je da plaćamo previše za ono što dobivamo.
Opseg literature?
Opseg je veeeelik, za sada troznamenkasti brojevi. :lol:
Uvijek je glavno pitanje koliko stranica ima predmet, koliko se od toga može izbaciti, i postoji li kakva zlatna skripta. Što se tiče II. godine:
Pravna informatika- nova knjiga izlazi već duže vrijeme, ali eto nikako da se sama napiše, isprinta, uveže, i dođe u knjižaru... :smt005
Što se tiče postojeće knjige, nisam čula ni jednu pohvalu. To se može lijepo sažeti na manje od 100 stranica. Ali, ipak, ne možemo dopustiti da na Pravnom fakultetu imamo knjigu od 100 stranica, sramota za nositi po NSB-u. Mogli bi ljudi pomisliti da studiramo ekonomiju (na čiji se račun non stop pravnici sprdaju) :lol:
Ustavno pravo - 2 autora, 433 stranice, ali i ne može se baš puno skratiti. Uglavnom, nisam čula da se itko žalio na ovaj predmet po pitanju literature.
Obiteljsko pravo- više autora, cca. 550 str., neki dijelovi su odlično napisani, dok bi se neki mogli i skratiti.
Kazneno pravo- opširno, ali razumljivo, i uz primjere iz sudske prakse koji olakšavaju da se neke stvari lakše i brže shvate. Oni koji su to položili tvrde da su knjige super.
Europsko javno pravo- najbolje je to što literture nema u onom obliku na koji smo navikli. A budući da su predavanja obvezna, i da pročitamo slučajeve predviđene za taj sat, stvarno se lako pamti.
Ekonomska politika- studenti govore da je literura malo zbrkana ( ja to tek slušam, pa nisam kompetenta komentirati) i čudna. I opet- trebala je izaći nova knjiga za ovaj semestar, ali neće se knjiga sama pokrenuti.. :dontknow: :lol:
Što se tiče literature općenito, opširna je. No, pitanje je i koliko se zapravo nešto može skratiti. Možda bi bilo bolje da se knjige ne sraćuju, već da neke dijelove koji su manje bitni (npr. povijesni dio, škole, itd.) samo pročitamo da steknemo cjelokupni dojam, a da se ti manje bitni dijelovi ne ispituju. Povijest i škole su zastupljeni u svakom predmetu do sada, no nisu od tolike važnosti kao pozitivno pravo koje trebamo znati i koje je zapravo najbitnije. Škole su studentima najomraženiji dio gradiva. :oops:
Komunikacija između studenata i studentskih predstavnika?
Spremna sam svaki dan odvojiti vremena za pogledati mail, PM na Pravokutniku (ovo nije plaćena reklama), inbox na Facebook-u, pa čak i dati broj mobitela.
Još bi bolje bilo kad bi se mogli sastajati na faksu. Imati jedan dan u tjednu na određeno vrijeme prostoriju u kojoj bi primali studente. Eh da, prostor na faksu, vječni problem. Što je najbolje, iz prostorija na TMT 3 se već odavno trebala iseliti HIDRA. Stvar je u tome da imamo prostora za to, samo ih treba već jednom istjerati. :smt064
Statut Pravnog fakulteta:
Članak 62.
(1) Studenti Fakulteta mogu osnivati udruge u skladu sa zakonom.
(2) Dekan odobrava uporabu naziva Fakulteta u nazivu i obilježjima udruga te u njihovim časopisima i drugim publikacijama.
(3) Dekan može odobriti udruzi odnosno uredništvu ili inicijativi studenata uporabu prostorija Fakulteta.
Redoviti = izvanredni?
Bolonja i predviđa samo redovite studente, tako da bi se trebalo izvanredne izjednačiti s redovitima.
S jedne strane izvanrednima se sve više nameću obveze redovitih studenata (obvezna predavanja, potreban je potpis za izlazak na ispit, dakle nema polaganja prije nego ste odslušali, zatim seminarski radovi, itd.), a s druge strane im se ne daju prava koja uživaju redoviti ( x-ica, pokaz, itd.). To što plaćaju manje od redovitih za OP, nije razlog ni za upola manju satnicu predavanja.
Upis seminara?
Od toga mi se diže kosa na glavi, doslovno! :smt096 Iako me neki uvjeravaju u suprotno, vjerujem da se na Studomat može uvest neka opcija za upis seminara. To bi bilo super jer računa prosjek i broj ispita, i na taj bi se način vjerojatno moglo pravedno podijeliti seminare. No, ovdje je problem ažurnost.
Ako bi se već moralo sve to ručno raditi, trebalo bi u tome sudjelovati više ljudi (npr. studenata).
Npr. indeks i papir, na kojem označimo seminare po prioritetu (1. KP. 2. EJP, 3. EP), studenti s 9 ispita stave u 1. kutiju, s 8 ispita u drugu kutiju i tako redom. Dakle, indeksi i papiri ostaju na faksu. To se sve provjeri u kompjutoru (jer na Studomatu piše točno br. ispita i prosjek) i isprinta papir na kojem će biti kao rang lista- dakle, po broju ispita i prosjeku, točno u decimalu. I sukladno onom papiriću sa seminarima se podijele mjesta. Iznimno uspješni studenti (4,2 prosjek i više) odmah s indeskom predaju i potvrdu, te naznače kod kojeg profesora žele tako da se to ne mora naknadno rješavati.
Tzv. čuvanje ocjena?
Pravilnik o preddiplomskom i diplomskom studiju:
Članak 16.
(1) Znanje studenata može se provjeravati i ocjenjivati tijekom nastave, a konačna se ocjena utvrđuje na ispitu.
(2) Ispiti se polažu iz svih nastavnih predmeta koje je student upisao, prema utvrđenom studijskom programu.
(3) Student može polagati ispite iz nastavnih predmeta određene studijske godine tek kad položi sve ispite iz nastavnih predmeta prethodne studijske godine.
Članak 40.
(2) Student ne može polagati ispit iz sljedeće godine studija, prije nego što položi sve ispite iz prethodne godine studija.
Znamo da su kolokviji dobra volja profesora koji odlučuju koće li nam ih dati i koliko dugo će čuvati ocjene.
Trebalo bi na početku semestra odmah odrediti pravila igre. Reći tko može na predavanja, kolokvije, koji su kriteriji ocjenjivanja, koliko će se dugo čuvati ocjena, što je potrebno za zadovoljenje seminarske obveze, itd. Npr., na seminaru iz pravne informatike su nam na zadnjem satu seminara odlučili promijeniti način ocjenjivanja, što nije u redu.
Kao prvo, ja sa svojim tlakom, vrtoglavicama i nedostatkom kondicije jedva dođem do ženskog WC-a. Zato često odem u muški, priznajem sad pred svima. I stvarno je predivan, čak poželim da sam dečec. :oops: :-DOriginally Posted by blue bear
Muški WC je predivan. Uvijek je čist, ima sapuna (da, cure, ipak imamo sapuna na fasku :lol: ), a i papira, za razliku od ženskog WC-a.
Mi prvo trebamo doći do ženskog, onda te zapahne miris cigareta (jer neki puše tamo pod pauzom), onda skužiš da nema papira (dobro da uvijek imam maramice u torbi), onda hoćeš oprati ruke.. kad ono... "čudo neviđeno", nema sapuna, a kamoli papira za obrisati ruke.
To su stvarno osnovne stvari, sapun i papir.
I sramota je što toga nema! [-X
Naročito u ženskom WC-u.
U muškom toga ima, ali jedan kolega mi je priznao da je primjetio da većina muškaraca i tako samo produži van, bez stajanja za pranje ruku, pa ono.... :lol:
E sad, od 10 kandidata za 2. godinu, samo su 2 cure, tako da smo u manjini.. :smt011
Ako budem izabrana, prvo što ću tražiti jest da se te "male" stvari prvo poprave.
Još jedna od tih "malih" stvari su i vješalice.
Ne znam da li to samo meni smeta, ali ja imam problem sa stvarima.
Prvo, polijepljene su kaugume ispod klupa. Tako da ponekad ne mogu tu ništa ni odložiti.
Drugo, ako zguram torbu ispod klupe, nemam gdje staviti jaknu, kaput, što god.
Oni koji sjede na polovici dvorane do prozora, mogu jakne staviti ispod prozora, tamo ima dosta mjesta. Ali, oni koji sjede do vrata nemaju kamo sa stvarima.
Vješalice nisu skupe, tako da ne vidim problem.
I sad će se naći netko tko će reći da je to bezveze, i da nam to ne treba, i da cure samo izmišljaju toplu vodu.. :dontknow:
Čime se mi bavimo, sapunom i vješalicama.
Baš smo komplicirane...
8-[
Mislim da je studentima puno bitnije očuvanje roka u devetom mjesecu od sapuna i vješalica!
Ali svatko od nas ima svoje prioritete! :smt102
Ako me ostavis, kad pozelis kraj,
I nebo ce plakati, izgubit ce sjaj,
SAD VI!!!
Ako me ostavis, ne rusi drugo sve,
Pusti da vjerujem da voljela si me.
*Bumo si spili*
Družba je družba, a služba je služba!
MA NEMOJ! smatram izuzetno važnim regulirati prava (ako već nisu regulirana) studenata po pitanju fizioloških nuždi za vrijeme ispita! A o važnosti tehničke osnovice, pa tako i sanitarne osnovice da ne govorim!Originally Posted by fidel_castro
Kolegica je sasvim u pravu! 100% zaslužuje moj glas no ja sam još uvijek na prvoj![]()
Prisjetimo se samo ispita opće povijesti i abnormalno dugih čekanja!!!!
sva sreća!Originally Posted by cheshirecat
SAD VI!!!
*Bumo si spili*
Kao prvo, samo odgovaram djevojci na pitanje, što mi je i dužnost.
Kao drugo, da si odvojio par minuta vremena i pročitao program, znao bi da se ne radi o sapunu i vješalicama. Ali, razumijem da ti je ipak draže podbadati i praviti se mutav.![]()
Kao treće, budući da se ti i ja poznajemo, i nismo jednom drugome baš najdraži na svijetu, nema potrebe da uopće postaš na ovom topicu jer nemam namjeru skakati na svaku tvoju lopticu.
Kao četvrto, znamo oboje koga ćeš ti zaokružiti na listiću, tako da je svaki sljedeći tvoj komentar doista suvišan.
Lijep pozdrav, miško!
:smt006
1) poštujem to!Originally Posted by Marina Bošnjak
2)eto, pa nije da se znamo od jučer! priča o sapunu i vješalicama je suvišna, ali ok ako smatraš da će ti to donijeti dodatne glasove!
3) i to poštujem! ali odgovaram ljudima na svaku nebulozu pa tako i tebi! pogledaj 11. točku zajedničke liste EVG, Tina Oraića, etc. i moju reakciju tako da na žalost nisam skočio na priču o sapunu iz privatnih razloga!
4) e ovo ne poštujem! :lol:
lijepo je da znaš više od mene od mene samog. Imam svoja tri kandidata koja ću zaokružiti (od kojih su dva sa liste koja je i tebe kandidirala), a zadnjeg ću pronaći neovisno o privatnim razlozima jer da glasujem po privatnoj sferi,odavno bih znao za koga ću glasati...
ipak, uvela si nešto novo u kampanju (sapun i vješalice) tako da si jedan od mojih favorita za četvrti glas! :lol:
na kraju, tebi, kao i ostalim kandidatima želim puno sreće na izborima! :smt006
SAD VI!!!
*Bumo si spili*
Wow, da sapun je ključna točka programa i zapravo način da se prikupi bar 300 glasova. U pravu si. :lol:Originally Posted by fidel_castro
Program je u sigu, a gore sam obrazložila sve što mislim da je bitno.
Stvari poput sapuna je besmisleno i spominjati u programu jer ima puno većih, ozbiljnijih i važnijih stvari koje su zapravo i presudne za naše obrazovanje. Ova "nebuloza" koju spominješ je odgovor na pitanje koje je postavila kolegica blue bear. Dakle, i samo njeno pitanje je "nebuloza". OK, kako god.
Ako je kolegici blue bear važan papir i sapun, a tebi nije, onda jednostavno nemoj čitati. Nekim curama nije važan nogomet, kao vama muškarcima, pa ga jednostavno ni ne gledaju.
Poanta je u tome da svi imaju pravo postavljati pitanja kandidatima, a mi smo dužni na njih odgovoriti. Iako, ima onih koji ni to ne čine.![]()
amaStvar je u tome da sapun nije nikakva TOČKA PROGRAMA, već odgovor na postavljeno pitanje!Originally Posted by fidel_castro
Tako da.. uzalud vam trud svirači.. :smt016
Dinamo je najbolji! :smt109
To se zove skupljanje glasova.
:smt040
ok, onda nastavi tako skupljati glasove, ali kao član udruge koja te je predložila zaključujem da te priče nemaju smisla pogotovo kad se radi o osobi koja čak ni teoretski ne može glasati za tebe.
ali dobro, rezultati izbora će pokazati tko je bio u pravu! :?
SAD VI!!!
*Bumo si spili*
Ma da, zar si ti član udruge? :-k
Tko bi rekao...
:p
Originally Posted by Marina Bošnjak
ovoga..ja kregara napala na prvoj godini za to.
rekao je da ih staviti.
nda. :-D
Rumors are started by haters, spread by fools and accepted by idiots.
pa ti kao visokopozicicionirani član udruge bi to trebala znati... :pOriginally Posted by Marina Bošnjak
SAD VI!!!
*Bumo si spili*
:smt005
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,112858.jl
Na Pravu najviša cijena školarine koju bi plaćali studenti umjesto dosadašnjih 7000 iznosila bi 7800 kuna. Prema riječima dekana prof. dr. Josipa Kregara fakultet je donio odluku da se od ove godine plaćanja školarine oslobode studenti primatelji dječjeg doplatka I. kategorije.
što ces konkretno napraviti u vezi ovog?
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
sviđa mi se program udruge aegis i mislim da ga je moguće realizirati, ali već imam svoja dva favorita na drugoj godini. kako da se odlučim za koga glasati od vas 4,a imam samo 2 slobodna mjesta? postoje li ikakve razlike između vas 4, koje daju prednost određenom kandidatu? nažalost ne poznajem nikoga od kandidata aegisa da bih po tom kriteriju mogao birati...
Ja sam redoviti student za osobne potrebe i nije mi svejedno koliko plaćam.Originally Posted by suni
Naš faks svake godine povećava školarinu, a i upisninu su s 200 povećali na 300 kuna. Prošle godine su smislili i novi sistem plaćanja, ne samo da smo platili ne samo narednu godinu, već i ispite koje prenosimo, tako da su neki platili i 7 300 kuna.
:smt119
Nadležnost Fakultetskog vijeća
Članak 17.
(1) Fakultetsko vijeće :
1. donosi statut Fakulteta, te njegove izmjene i dopune, natpolovičnom većinom ukupnog broja članova,
2. bira dekana,
3. bira prodekane na prijedlog dekana,
4. bira članove stalnih i povremenih povjerenstava,
5. provodi izbore za članove vijeća područja,
6. donosi opće akte Fakulteta,
7. odlučuje o godišnjem izvješću dekana,
8. donosi proračun i završni račun Fakulteta,
9. utvrđuje iznos školarina,
10. vodi brigu i donosi odluke u cilju osiguranja kvalitete studija i znanstvenog rada,
11. pokreće postupak donošenja i brine o provedbi studijskih programa i znanstvenih projekata, te daje mišljenje o prijedlogu sveučilišnih studijskih programa i izvedbenih planova u cjelini ili u dijelovima iz područja svojega djelovanja,
12. donosi izvedbene planove studija za čije je izvođenje Fakultet ovlašten,
13. osniva nove i razvija postojeće istraživačke kapacitete na razini odgovarajućih znanstvenih disciplina,
14. pokreće i provodi postupke izbora u znanstveno-nastavna i suradnička zvanja, sukladno Zakonu i Statutu,
15. imenuje povjerenstva u postupku stjecanja doktorata znanosti, odobrava teme doktorskih radova te odlučuje o izvješćima povjerenstava o tim radovima,
16. osigurava uvjete za slobodu inicijative pojedinaca i skupina istraživača, nastavnika i studenata u znanstvenim, nastavnim i stručnim djelatnostima,
17. daje mišljenje o investicijama i nabavi, postavljanju i uporabi krupne opreme na Sveučilištu iz područja svojega djelovanja,
18. daje suglasnost dekanu za poduzimanje pravnih radnji u ime i za račun Fakulteta u vrijednosti iznad 1.000.000 kuna , te
19. obavlja druge poslove utvrđene Zakonom, Statutom Sveučilišta i ovim statutom.
(2) Predstavnici studenata ne sudjeluju u odlučivanju u predmetima iz točaka 8., 13., 14., 15., 17. i 18. stavka 1. ovog članka.
Dakle, predstavnici studenata imaju pravo odlučivati kada se radi o utvrđivanju iznosa školarina.
(1) Fakultetsko vijeće može odlučivati kada je na sjednici nazočno više od polovine ukupnog broja njegovih članova.
(2) Fakultetsko vijeće donosi odluke natpolovičnom većinom nazočnih članova, izuzevši slučajeve u kojima zakon, Statut Sveučilišta i ovaj Statut ne određuju drugačije.
Dakle, vrlo vjerojatno glas studentskih predstavnika neće biti dovoljan da se odluka o povećanju školarine ne donese.
Ako uložimo suspenzivni veto, imamo samo 8 dana da nešto učinimo. Inače će nas opet nadglasati.
Mislim da je ovdje potrebna potpora i suradnja stud. predstavnika i drugih udruga na našem faksu, a i isto tako i samih studenata.
Što nas se više uključi, veći su izgledi da učinimo nešto.
:smt027
8-[
Teško je govoriti o sebi, ali evo par stvari za koje mislim da su moj plus:Originally Posted by no_name
- žensko sam, a mi smo u manjini :-D
- pedantna sam, sve provjerim 2 put
- volim sve napraviti na vrijeme
- marljiva sam k'o mrav :lol:
- stalno sam u centru Zagreba, i mogu se nacrtati na faksu u roku 20 minuta, ako je nešto važno
- nikad ne kasnim, niti toleriram kašnjenje
- sve što tražim, ili se za to zalažem, volim potkrijepiti, npr. čl. 17., st.1, .postavak 9. Statuta Pravnog fakulteta (btw. stalno ga nosim, uz naravno Zakon o Studentskom zboru i drugim organizacijama :oops: )
- ako budem izabrana, voljna sam surađivati sa svim ostavlim stud. predstavnicima (mislim da bez toga ni nema nade da se nešto napravi za studente)
- spremna sam na suradnju s ostalim udrugama, te na komunikaciju sa samim studentima
- komunikativna sam, kreativna, uporna, bez dlake na jeziku :smt118 (ima na forumu i nekih koji to m ogu potvrditi) :p
- jasna sam i glasna, mikrofon mi ne bi bio potreban
- kuham najbolju tursku kavu
- brzo trčim
:smt005
:-Devo jedan post podrške sa četvrte godine, forza marina :-D :-D
Sretan rođendan, Marina! :smt006 :-D
@chrystal22- hvala na podršci!
:smt001
@monroe- hvala! Valjda se vidimo na tulumu Pravokutnika! :smt002
Moje zadnje obraćanje prije šutnje. Pravi razlog je da idem rano u krevet.
Nažalost, interes studenata za izbore je onoliki koliki je moj za izumiruću vrstu maćuhica u Brčkom, u Donjem Rahiću. :-D
To se vidi iz posjećenosti na tribinama, i što je najžalosnije po broju pitanja ovdje na Pravokutniku.
Na prste jedne ruke se mogu nabrojiti oni koji su poslali PM, mail, postavili pitanje ovdje, na fb-u, itd.
Svaka čast moderatorima koji su se trudili i postavljali pitanja, komentirali, itd., samo kako bi ovaj podforum zaživio i održavao se na životu.:smt039
Pobijedit će onaj tko natjera najviše birača na faks. Jbga, to je stvarnost, ali treba i to uspjet. :dontknow:
Savjetujem biračima da politiku ostave ispred vrata na TMT 14 jer mi je od tih kategorizacija na "crvene", "plave", "ljubičaste" i šljokičaste zlo.
Predstavnici se bore i predstavljaju SVE studente!
Sretno svima!
Lijep pozdrav!
:smt039
:smt027
Bookmarks