+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 34

Thread: Poslijediplomski - Što i da li uopće upisati?

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Wink Poslijediplomski - Što i da li uopće upisati?

Kresimir je na drugom topicu napisao:
    Zanima me da li itko zna kakav je program i izbor vezano uz postdiplomski na naťem faxu? gdje se moŞe dobiti neki konkretniji pregled o tome? zatim me zanima koliko to zahtijeva svakodnevno vremena u te dvije godine koliko traje postdiplomski, te koliko koťta i da li se isplati upisivati odmah po diplomi ili ipak èekati pa nakon iskustva u praksi se odluèiti na taj pothvat.... naime, ja Ìu raditi kod starog u uredu pa mi on savjetuje da upiťem postdiplomski u devetom i da uz rad ipak dam naglasak na uèenje za pravosudni i spaecijalizaciju kroz postdiplomski..
    Na faxu postoje ovi poslijediplomski:
    -gp
    -trgovacko
    meðunarodno
    -kp
    -fiskalni sustav i fiskalna politika
    -upravno politicke znanosti
    -europsko pravo
    -socijalni rad

NASTAVA
    Predavanja se odrŞavaju u svakom semestru jednom mjeseèno, drugi tjedan u mjesecu, od ponedjeljka do petka, od 17 do 20 sati.

UVJETI UPISA
    Diplomirani pravnik, poznavanje barem jednog od svjetskih jezika radi koriťtenja znanstvene i struène literature.

Ĺveliki kuracKOLARINA
    Ĺveliki kurackolarina iznosi 5 500 kuna po semestru
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

NASTAVA
    Predavanja se odrŞavaju u svakom semestru jednom mjeseèno, drugi tjedan u mjesecu, od ponedjeljka do petka, od 17 do 20 sati.

UVJETI UPISA
    Diplomirani pravnik, poznavanje barem jednog od svjetskih jezika radi koriťtenja znanstvene i struène literature.

Ĺveliki kuracKOLARINA
    Ĺveliki kurackolarina iznosi 5 500 kuna po semestru
    Ovo je za gp, za ostalo pogledajte http://www.pravo.hr/PRAVO/3_studij/poslijedipl

lobotomija
    Guest

kako se postoji sudski parolog , frendica mi to spomenula u smislu da moras zavrsiti i pravo i medicinu za to, jel to istina?

kreĹĄimir č
    Guest

parolog je zapravo naziv kojim se obilježava jadnik ljudske vrste koji je život tratio uèeæi za dva fakulteta nièim povezana samo zato da bi mogao u oèima drugih ispasti nadljudski sposoban i inteligentan i time kompenzirao manjak ljubavi, sreæe, ljepote ili ostalih životnih vrlina i iskustava, a država takve posebno nagraðuje i zapošljava kao cijenjene parologe, te ih jako bogato nagraðuje i plaæa, jer se boje ako im ne daju dobru lovu, da bi ovi ludi parolozi mogli napravit generalno sranje u gradu poput teroristièkih napada i slièno... jer stavite se u kožu svakog prosjeènog parologa, jedino što možete napraviti kad završite ta dva faxa a ne dobijete ono što se sanjali dok ste oèima proždirali tekstove tih knjižurina, jest da se opasate hrpom plastiènog eksploziva, obuèete baloner, i uðete u prvu jedanaesticu...kabooooom....
    ok, priznajem, ne znam tko su parolozi.....

Veteran foruma

probabli patolozi :lol:

kreĹĄimir č
    Guest

da, vjerojatno je gospodièna mislila na paTologe, a tome u prilog, osim što je logièno, ide i to da je "r" odmah pored "t" na tipkovnici... vidiš vidiš...
    ali koliko ja znam za patologa ne trebaš završiti oba faksa, tj siguran sam u to... mislim da su patolozi doktori medicine koji poznaju sudsku medicinu i koji sigurno mnogo znaju o pravu jer suraðuju sa pravnicima i policijom, ali mislim da ne postoji zanimanje za koje se kao minimalan uvijet zahtijevaju diplome s pravnog i medicinskog faksa...... to bi bilo fakat 2much... eto, toliko o nebitnim stvarima, kad nemamo kaj pametno reæi o postdiplomskom....

Mozda je mislio/la/lo na sudske vjestake?

Veteran foruma

iskreno mislim da je postdiplomski nepotreban. upisala bi ga jedino da mi je to neki uvjet za daljnje napredovanje ili da patim od titula. (naravno, to mislim na postdiplomski na pravu)
    mozda bi upisala postdiplomski na nekom drugom faxu (kriminalistika mi je zanimljiva )

Evo da ja napisem svoje misljenje o poslijediplomskom:
    Najbolje je to napravit vani. Stipendija ima jako puno i stranci se trgaju samo da im neko doðe studirati - nije to kao kod nas. Uglavnom, najbolje je kod toga sto ces naucit dobro strani jezik - jezik struke. Ako radis u firmi, velika je vjerojatnost da ce te poslat van na magisterij, ako se pokazes dobrim u poslu.
    Ovo na nasem faxu je ok ako ces ispite polagat uz posao.
    Don't forget da magisterij konzumira i pravosudni, pa ga ne moras polagati - to je dobra stvar.

Uglavnom, to mi nije sad prioritet, ali srednjerocno (next 10 years) je vrlo vjerojatno.

Veteran foruma

Quote Originally Posted by robi
    Don't forget da magisterij konzumira i pravosudni, pa ga ne moras polagati - to je dobra stvar
    stvarno??? nisam to znala!

kreĹĄimir č
    Guest

robi wrote:
    Don't forget da magisterij konzumira i pravosudni, pa ga ne moras polagati - to je dobra stvar

gle, ako je tako onda je to fakat super, ali mi logika govori da to baš i nije tako jer je postdiplomski više specijalizacija u okviru jedne grane ili više srodnih grana prava npr. trgovaèkopravni smjer, graðanskopravni, kaznenopravni, eurpsko pravo i sl., a pravosudni obuhvaæa gp, gpp, kp, kpp, obiteljsko, možda i upravno i radno ali nisam zicer, u svakom sluèaju šire podruèje plus presude iz kp i gp-a, a i ispituje te posebna komisija a na pravosudnom te pitaju profesori... nemam pojma, dao bOG da si u pravu ali nekako mislim da ne možeš biti ni sudac ni odvijetnik bez pravosudnog bez obzira na postdiplomski... što je i logièno jer zamisli da završiš postdiplomski smjer prava EU i sad èeš ti nakon toga bit sudac i riješavat ostavinske sporove... Ako tome i je tako kako ti veliš, onda sam uvjeren da æe se profesori pobrinuti da postdiplomsko polaganje bude još teže od pravosudnog....

lobotomija
    Guest

mislio sam na sudske patologe , da i meni se cini da su dva fakulteta previse , ispricavam se zbog typosa.

Veteran foruma

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon
    Evo da ja napisem svoje misljenje o poslijediplomskom:
    Najbolje je to napravit vani. Stipendija ima jako puno i stranci se trgaju samo da im neko doðe studirati - nije to kao kod nas. Uglavnom, najbolje je kod toga sto ces naucit dobro strani jezik - jezik struke. Ako radis u firmi, velika je vjerojatnost da ce te poslat van na magisterij, ako se pokazes dobrim u poslu.
    Ovo na nasem faxu je ok ako ces ispite polagat uz posao.
    Don't forget da magisterij konzumira i pravosudni, pa ga ne moras polagati - to je dobra stvar.

Uglavnom, to mi nije sad prioritet, ali srednjerocno (next 10 years) je vrlo vjerojatno.
    Malo sam zbunjena jer znam da je cijenjeni asistent Baretic polagao pravosudni ispit,a vec je magistrirao :shock:
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

Hm..izgleda da mi izvor informacija bas i nije pouzdan.
    Jel zna netko dal treba polagat pravosudni ako imas magisterij? Znam da ne treba polagat strucni ispit u npr. drzavnoj upravi.

Ea
    Guest

Naravno da magisterij ne konzumira pravosudni.

Pravosudni je testiranje tvog znanja kojeg si stekao radom na pravnim poslovima. Polozenim pravosudnim ispitom ti dokazujes da mozes samostalno raditi pravne poslove. Mozes postati sudac (prije toga moras biti sudski savjetnik minimalno dvije godine, a ne mozes biti savjetnik bez pravosudnog). Mozes postati odvjetnik. Mozes dobiti posao za bolje novce od 3000 kn. Pravosudni je itekako bitan... Ok ne svima (nije bitan onima koji se ne zele baviti pravnim poslovima...)

Magisterij se vrednuje u znanstvenim vodama... Magisterij nista ne govori o tvom znanju u praksi.

Legally Blonde
    Guest

hmm.... jeli nema nikog ko je vec upisal taj postdiplomski pri nasem faksu e ne bi li podijelio kakvo iskustvo s nama?
    mozemo mi naklapat kolko ocemo al defakto-nemamo pojma wtf je to about.
    a ja bas imam veliku zelju to upisati, dajte nek neko veli koju pametnu

kreĹĄimir č
    Guest

E, ja nadobudan upisao poslijediplomski iz trgovaèkog i prava društava... fakat sam se navukao na uèenje i fax... iduæa grupa je tek 01.01.2007. zbog reforme studija pa sam dao zahtjev da mi dopuste naknadni upis na postdiplomski. Ohrabrilo me kad mi je tajnica rekla da reforme na postdiplomskom iz trgovaèkog i društava neæe bit velike.. jedino æe bit eventualno skuplje... nije mi žao kaj sam upisao, koliko god da košta 22 tisuæe kuna sve skupa, jer bi dio toga morao spremiti i za pravosudni, a i nekako mi se još uvijek da uèiti i bit student.. vrijeme æe pokazati koliko æe mi se to isplatiti... baš me zanima..
    P.S.- molim sve koji znaju više o tom postdiplomskom da mi kažu sve korisno što misle da bi trebao znati..npr. koliko su teški ti seminarski radovi bez kojih se ne može izaæi na ispit i koliko stranica trebaju imati ti radovi.. hvala

Ea
    Guest

pregledaj forum na http://www.legalis.hr
    odnosno tamo postavi isto pitanje. na tom forumu se okuplja dosta ljudi s tog postdiplomskog. i s postdiplomskog iz kp znanosti...

E, ja nadobudan upisao poslijediplomski iz trgovaèkog i prava druťtava... fakat sam se navukao na uèenje i fax...
    Ti stvarno ne gubis vrijeme. :lol:
    Isplatit ce se sigurno - znanje ne moze stetiti. Ako si u formi s ucenjem, to je odlicna stvar. Ja nazalost jedva cekam da odem s faxa raditi...pa poslijediplomski ostavljam za buduce planove.

Početnik na forumu prirodna sila's Avatar

Default Re: Poslijediplomski - Što i da li uopće upisati?

Robi, u potpunosti se slaže stobom, dosta je učenja za neko vrijeme nakon faksa, bar meni
    Al mene zanima, kako funkcionira poslijediplomski na nekom drugom fakultetu? Jer, iskreno, meni je ovoga našeg i više nego previše
    A npr. nekako me intrigiraju poslovi koji imaju veze sa kriminologijom, kriminalistikom, psihologijom, tj. volila bi u tome imati više znanja nego sada, a ne znam kako funkcionira to u vezi poslijediplomskog na nekom drugom faksu iz tih područja, pa ako itko ima ikakvih iskustava ili informacija, neka podijeli :d

Nije da mi se žuri, još me čekaju radno i društva da riješim, pa diplomski, ali lijepo je sanjariti o vremenu nakon što dobijemo uvjerenje da smo mg. iur.

Mlada nada foruma Law Guru's Avatar

Jel ide možda tko na poslijediplomski specijalistički iz europskog prava pa da malo podijeli iskustva?

Forumaš u usponu

letimično sam pogledala ovaj natječaj za PDS koji je bio objavljen, ali nigdje nisam našla da doktorski da se traži prosjek?! to mi je malo čudno, jer je inače do sad uvijek bio naveden mislim min.3,5 ili niži uz preporuku (ne ispod 3,0)
    pa me zanima jel mi to promaklo, jel njima promaklo, ili možda postoji zakonom nekim propisani prosjek pa se to ni ne treba posebno u natječajima istaknuti? (ostavljam mogućnost da sam previdjela, al onako na prvu mi je izgledalo da nema)

Mlada nada foruma Law Guru's Avatar

Zbilja ne znam postoji li zakonom određeni prosjek, no zvala sam fax neki dan, i traži se samo ono što piše tamo u obavijesti - kaže žena da su uvjeti prije bili nešto drukčiji i da ne gledam natječaje od prošlih godina, a znam da sam nedavno negdje pročitala to za prosjek, tražilo se 3,5. Čak mi se čini da sam pročitala da bez obzira na dobar prosjek treba preporuka, pa sam išla pitati za to, no rekla je da ne trebaju nikakve preporuke.

I što zapravo s tim specijalističkim, kakva se titula stječe nakon toga, jel bi to bio onda LLM vani - malo mi je ta Bologna nejasna.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

sto ulazi u prosjek sa pete godine, osim izbornih? ocjena diplomskog rada ?

Početnik na forumu ninach...'s Avatar

u prosjek sa pete godine ulaze svi izborni predmeti ali ne i ocjena diplomskog rada...

Administrator georgee's Avatar

Al gleda se obracunski prosjek? U smislu da izborni manje vrijedi od obveznog?
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Mlada nada foruma

Zna li netko postoje li neki dobri programi stipendiranja postdiplomskog/doktorskog studija ili je samo mogućnost kreditiranja?

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Kolege, da li mislite da se može upisati na poslijedipomski i sa nižim prosjekom od 3,5? Jel treba tražiti preporuku od profesora ako je prosjek niži? Doduše nigdje ne piše da se mora imati određeni prosjek, već samo da će kandidati sa višim prosjekom imati prednost pri upisu.
    Čula sam da baš i nije navala i da uglavnom prime sve koji se prijave..

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast