neka rasprava počne :smt006
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
neka rasprava počne :smt006
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
Pozdrav!
Zovem se Ivana Kranjec, studentica četvrte godine i htjela bih vam, kao kandidatkinja za studenstkog predstavnika za svoju godinu, predstaviti svoj plan programa. Pošto smo četvrta godina, uvriježeno je mišljenje kako i nemamo previše briga vezanih uz faks jer smo tu već 'stare iskusnjare'. Ipak, mnogi se problemi tek javljaju i želimo to riješiti čim prije kako se mi i druge generacije ne bi našle u veoma nezahvalnoj poziciji ne samo glede njihova studija, već i početaka njihovih karijera kao diplomiranih pravnka (iliti magistra prava).
Prva stvar (koja nas najviše interesira) su rokovi.
Najveća opasnost prijeti od ukidanja jednog roka u devetom mjesecu. Ne moram vam niti objašnjavati što to predstavlja za nas, studente prava, pogotovo četvrte godine. Studenti ma starog programa bi to značilo produljenje njihovog završavanja fakulteta, dok za bolonjce to znači nepotrebno otežavanje ionako najteže godine na fakultetu. Cilj nam je osigurati ispoštovanje odluke da za studente starog programa vrijede rokovi koji su vrijedili do prije uvođenja bolonjskog sustava.
Drugi cilj je borba protiv uvođenja petogodišnjeg pripravništva.
U vrijeme uvođenja studentskih kredita, ukidanja stipendija, pitanje je kako će nakon šest-sedam godina studiranja na našem fakultetu (koji nije nimalo jeftin), preživljavati sa veoma malom plaćom (60%) dok se otplaćuje studentski kredit (uz sve troškove života). Toliko truda i muke samo za završetak studija treba biti adekvatno valoriziano.
Treća stvar je praksa i mogućnosti zapošljavanja.
Mogućnost suradnje sa odvjetničkim uredima i državnim službama te sudstvom, ne samo kad se radi o praksi, već i kad je u pitanju zapošljavanje, za sada ne postoji. Želimo omogućiti bolju suradnju fakulteta sa tim institucijama tako da studenti već par nepoloženih ispia imaju okvir svojeg radnog mjesta u budućnosti (kao što je to slučaj na FER-u) da ne dođu na posao bez da znaju o čemu se radi pošto naše želje posla kojeg želimo raditi se često ne poklapaju sa stvarnom situacijom na tržištu rada.
Primijetila sam puno pitanja vezanih uz financije te je jedan od ciljeva davanje potpore studentima mlađih generacija u ostvarivanju njihovih ciljeva (npr. plaćanje školarine na rate, omogućavanje adekvatnog prostora, rampa za invalide).
Pozdrav do sljedećeg susreta !![]()
STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA
Ako smatrate da se vasa prava krse, ili samo zelite znati vise o njima kako bi mogli reagirati na njihovo krsenje,
Ne oklijevajte javiti nam se, cijeli pravobraniteljski tim je tu za vas!
[b]Slu
Što ćeš konkretno učiniti protiv 5 god. pripravništva, i kako misliš surađivati sa potencijalnim poslodavcima?Originally Posted by Ivana Kranjec
uvođenje petogodišnjeg pripravništva bila je glavna tema prošle godine na kavama između predavanja, svojedobno je bila pisana peticija na pravokutniku-prvi korak kojim se dalo do znanja što mislimo o tome... slijedi suradnja sa studentskim pravobraniteljem i predstavnicima odvjetničkih vježbenika koji već rade neko vrijeme intenzivno rade na tom pitanju i , a u krajnoj liniji i tužba europskom sudu za ljudska pravaOriginally Posted by KBF
odličan primjer suradnje sa poslodavcima je "praksa u praksi" prof. Nikolete Radionov Radenković, volonterska praksa kojom se studentima pruža mogućnost upoznavanja praktičnog rada u području prava ( da vide o čemu se točno radi u pojedinom području prava prije odabira radnog mjesta), a poslodavci imaju priliku prije zapošljavanja upoznati rad, radne navike i samog studenta (potencijalnog zaposlenika)
taj primjer bi bio obrazac prema kojem bi se uz uključenje i drugih profesora pravnog fakulteta i samog fakulteta mogao povećati broj poslodavaca-suradnika, time i mogućnost upoznavanja studenata sa radom u praksi pojedinih pravnih grana, a ne prakse tipa gdje dođeš s ciljem da vidiš o čemu se zapravo radi a oni ti prvi dan kažu da radiš što hoćeš samo im se makni s puta, uz naravno iznimke za pohvalu
Ako smatrate da se vasa prava krse, ili samo zelite znati vise o njima kako bi mogli reagirati na njihovo krsenje,
[b]Slu
nego, ti ćeš vjerojatno završiti faks prije ožujka 2010... misliš li da je dobra ideja da predstavnicima četvrte godine mandata traje dvije godine kada im je po ajmo reć nekom prirodnom toku stvari potrebno manje da dovrše studij?
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
nadam se, tko zna... :smt002Originally Posted by fat drummer
da li je ideja da predstavnicima 4. godine mandat traje dvije godine dobra ili ne? ovisi!
sad zašto su izbori za studentskog predstavnika ove godine baš u ožujku (zašto je sada donesen zakon), neznam, ali ako će slijedeći izbori biti početkom akademske godine onda smatram da je u redu da predstavnicima četvrte godine, a kasnije pete, mandat traje dvije godine
to znači da im mandat traje kroz jednu godinu kao tekuću akademsku godinu i jednu godinu kao apsolventima, a studenti koji završe studij još tokom tekuće akademske godine rijetki su, većina ih iskoristi apsolventsku, tako da je u tom slučaju dužina trajanja mandata ok.
[b]Slu
To je postala glavna tema nakon što je mister Andreis 23.02.2007. na tribini Suci i odvjetnici-odgovornost za stanje u pravosuđu takvu mogućnost prvi puta spomenuo, a Pkt to objavio.Originally Posted by Ivana Kranjec
Peticija je još uvijek tamo. Tekstova smo se napisali i napisali, novinare kontaktirali, tribinu smo organizirali.
Pa eto, mene sad zanima da li (i koliko) lupetaš tek toliko da popuniš prostor s nečim, a koliko si stvarno zainteresirana, pa ću točku po točku.
Suradnja s studentskim pravobraniteljem :smt044
...jel ti to stvarno.... ono, ozbiljno?
Predstavnici odvjetničkih vježbenika - jedini smisleni dio rečenice pa nemam što dodat
ESLJP? Otkud sad ovo?
Drugo, zanima me zašto bi se bilo koji student pačao u taj problem koji spada u tuđu "nadležnost", i kakve uspjehe očekuje. Prije nego što mi kreneš nadahnutim biranim rečenicama o našoj budućnosti, podsjećam da se radi o promjeni nacrta Zakona o odvjetništvu, što je, priznati ćeš, prava sitnica.
To je odličan primjer, slažem se. A kako komentiraš činjenicu da uvijek ima slobodnih mjesta premda nas je cca 3000, tj. da ljudi očito nisu baš zainteresirani za te programe.odličan primjer suradnje sa poslodavcima je "praksa u praksi" prof. Nikolete Radionov Radenković, volonterska praksa kojom se studentima pruža mogućnost upoznavanja praktičnog rada u području prava
I kako bi to promijenila? Jer svi ti odlični programi lagano gube smisao ako ih nitko ne pohađa.
zar sam ja napisala nešto drugo? doduše nisam išla u detalje kao ti.
znam o kojoj se tribini radi, tko ju je organizirao, o čemu je bilo riječ, bila sam tamo, a poslije s kolegama otišla na kavu gdje smo nastavili raspravu o tom pitanju. ne vidim zašto suradnja sa studentskim pravobraniteljem predstavlja problem (zar se to pitanje ne tiče studenata). svjesna sam o kakvom se pitanju radi i baš sam zato za suradnju sa ljudima koji rade na tom pitanju već dulje vrijeme i upućeniji su od nas jer znam da sami ne možemo ništa postići.
što se tiče ELJSP-a, o tome sam kao mogućem koraku čula na tribini.
puno ljudi za te programe ni ne zna i mislim da nije toliko u pitanju nezainteresiranost koliko nedostatak vremena - malo rokova puno ispita, između ostalog. najbolje rješenje bi bilo da se studente plati za njihov rad, da se radi kao preko sc-a samo u pravnom području. vjerojatno bi i zainteresiranost bila veća, a sad da li je to moguće...
[b]Slu
koja je tvoja ocjena rad dosadašenjeg predstavnika davora jadnrića?
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
koja si ti godina upisa, ak smijem pitat?
ja uopće ne znam ove kandidate a kao smatram se upućenom ()))
uglavnom, dobar ti je plan i mislim da moj glas ide tebi jer nekako smo po godini studija supatnice,
sretno!!
za dosadašnjeg predstavnika davora jandrića čula sam tek prošle godine kad je bila ona zbrka oko uvjeta za četvrtu godinu i dekanskog, tako da ga ne mogu ocjeniti samo na temelju toga.Originally Posted by fat drummer
[b]Slu
2004. godina upisa, možda me znaš iz viđenja ( kao i ja većinu ljudi na faksu ili samo po imenu)Originally Posted by unknown_heroine
hvala za glas
[b]Slu
[quote=Ivana Kranjec]za dosadašnjeg predstavnika davora jandrića čula sam tek prošle godine kad je bila ona zbrka oko uvjeta za četvrtu godinu i dekanskog, tako da ga ne mogu ocjeniti samo na temelju toga.[/quote:2fqfyks9]Originally Posted by "fat drummer":2fqfyks9
pa hajde onda
[quote=Ivana Kranjec]za dosadašnjeg predstavnika davora jandrića čula sam tek prošle godine kad je bila ona zbrka oko uvjeta za četvrtu godinu i dekanskog, tako da ga ne mogu ocjeniti samo na temelju toga.[/quote:2u9e0ijj]Originally Posted by "fat drummer":2u9e0ijj
hm, zar i to kao takvo nije indikativno tebi? ne prihvaćam non liquet
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,112858.jl
Na Pravu najviša cijena školarine koju bi plaćali studenti umjesto dosadašnjih 7000 iznosila bi 7800 kuna. Prema riječima dekana prof. dr. Josipa Kregara fakultet je donio odluku da se od ove godine plaćanja školarine oslobode studenti primatelji dječjeg doplatka I. kategorije.
što ces konkretno napraviti u vezi ovog?
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
ej!! vidim da si ušla i čestitam ti ne tome. Moj glas si dobila, naravno,
očekujem od tebe da kvalitetno predstavljaš studente 4.te godine prvenstveno po pitanju održavanja
komisija i kad se ne položi pismeni.
to se tiče i kolega predstavnika treće godine , al s obzirom da ja više ne znam koji su po bolčonji predmeti na 3- a koji na 4.oj godini, sve pozivam da se obrate profesorima s tom problematikom
ova će predstavnica jednog dana, kad poraste, biti odlična političarka, vjerujem.
kad su izbori onda je ima svaki dan, a kad nisu jebite se vi ja moram učit građansko :lol: :lol:
bravo predstavnice.
Predstavnici imaju dogovor tko će od njih odgovarati na pitanja i pisati obavijesti na Pravokutniku.
A budući da je Ivana tajnica, ima dovoljno posla i bez pisanja po forumu.
Tako da ne očekuješ njen odgovor uzalud...
Eto, samo da se zna.. :smt001
THE PR HAS SPOKEN!!!Originally Posted by Löwin Lily
bas sam maliciozan. fuj fuj fuj.
Ha? Kakva sad tajnica i čega? Aha, one fantomske udruge koja se bori za studentska prava...
O hebo ga, organizirani ste ko ozbiljna politička stranka...dajte sami sebe prestanite smatrati tako ozbiljno jer je to prekomično u percepcije studentskog puka. I ne, ne mislim vas cimati niti provocirati takvim izjavama, ovo shvatite kao prijateljski savjet osobe koja ima nešto više godina i iskustva od vas.
Dok faks lagano odlazi u quratz, vi se tu međusobno titulirate i naglašavate što je a što nije u okviru nečije funkcije.... halo?
Zaboga, niti u Pravniku se ljudi ne drže tako :-D
Apropos Ivane (kao i SVIH predstavnika 4.god) ću se na žalost morati složiti s uobičajenim ciničnim komentarima na račun rada predstavnika
(uobičajeno sprdanje usmjereno ka tvrdnji da ništa ne rade, jel)
Kao što sam već negdje rekla, a nije naodmet ponoviti,
- ne očekujemo čuda od predstavnika za 4.god - iako su na tim pozicijama najpotrebniji.
Ta očekivanja idu na račun određenih predstavnika koji su se dokazali radom, za koje smo procijenili da su spremniji pomoći i zapravo....bez uvrede, sposobniji.
-ne očekujemo od vas previše rada jer ga s pametnom organizacijom i nema toliko (vidi prijašnju točku)
Ali očekujemo da ljudi koji zastupaju kolege s 4.g NE BUDU toliko retardirani da naprave dvodnevnu paniku na cijelom faksu samo zato jer su bili toliko mutavi da zaborave dignuti ruku i pitati "ej, to se odnosi i na nas, zar ne?"
A ovaj opći cirkus na faksu koji će sada nastati s prebacivanjem na bolonju neću komentirati.
Zapravo, ovog puta ću zamolit predstavnike 4. da se NE PETLJAJU oko tih pitanja, cimanja, lobiranja i uskorog natezanja s upravom.
Taman posla da nam još nešto zahebete. :-D
Btw, da, čak i Studentski zbor ima tajnicu!
Informirajte se malo prije nego li odmah graknete!
Oboje!
I da, Tapirček, baš si fuj! Ali, tko prizna, pola mu se doda.
:-D
Aa... okej, votevr.Originally Posted by Löwin Lily
Mislim, ionako sve što sam navela i dalje stoji - fantomska uduga (li koji vid pravne osobnosti već ima SZ) s qurtza rada i masu funkcija.
Moja nona bi rekla "ista pašta drugo pakovanje".
Nego, čini se da ima nekih pomaka glede problematike (ne)mogućnosti prebacivanja starih na bolonju.
Sad ću ponovo biti cinična i ponovo pozovat predstavnike 4. da se ne miješaju jer sad nam osobito ne trebaju da sve uprskaju.
Ovo je cinizam, da (valjda nije netko ozbiljno shvatio gorenapisano). Jednako kao i činjenica da probleme 4. god sređuje netko s treće, dok starije face glume mudrace. :roll:
Mora biti smiješno..
Niš, ekipo, zabavljajte se tamo dodavanjem novog rok u 1.mj. (by:F.Galić) ili kakvu već fantazmagoričnu misiju imate.
Pusa
prvo oprostite što pišem pod ovim nikom, al iz nekog razloga ne mogu se prijaviti pod svojim imenom... i to je jedan od razloga zašto ne odgovaram na postove ( a ne taj jer mi se j.... za sve jer učim građansko, a ako netko ima nešto protiv što učim građansko nek zamoli upravu da maknu taj ispit s popisa ispita, pa ga neću morati učiti i svi sretni i zadovoljni, ja pogotovo),
drugi je taj što smo se u zboru dogovorili da jedna osoba piše na pravokutniku, da ne dobivate 5 različitih informacija o istoj stvari s naše strane....
(dorro zamolila sam emu da ti spomene problem prijave jer i drugi predstavnici imaju taj problem)
dvodnevna panika? zbog nas? paniku ste napravili vi mijenjajući obavijest svako malo...ima, pa nema, pa ima...ajde
slijedeći dan nakon vijeća stavljena je i službena obavijest na stranici faksa da je odobren dekanski rok i tko ima pravo izaći na njega, osim studenata treće godine, starih i bolonjaca, da i apsolventi imaju pravo izaći na dekanski, ne samo na ispite treće godine već i četvrte...
uostalom kakvog bi smisla imao dekanski za apsolvente ako bi se odobrio samo za 50-ak a možda i više apsolvenata koji će taj rok iskoristiti za čišćenje treće godine, onda bi ostali apsolventi bili diskriminirani....
e sad, ne mogu ti ispuniti želju da se ne petljam u problem oko prebacivanja starih studenata na bolonju, jer sam jučer ujutro upravo to napravila.... morala si mi prije javiti
gle, cure koje se nalaze u toj situaciji došle su me pitati dal znam kaj o tome pa sam se upetljala... sorry
njar, ne bih rekao
da neki pojedinci za pizzi u romi nisu skužili da je na sjednici izglasano da isključivo studenti treće godine mogu na dekanski tko zna što bi bilo
i mi smo objavili TOČAN izvještaj sa sjednice, a da studentski predstavnici za četvrtu godinu, čak i ako stavimo na stranu to vaše dogovaranje tko piše (ne piše nitko jeboga, ako ćemo iskreno, osim vašeg P.R.-a Lowin) nisu rekli na a ni b
izvještaj na našoj stranici se mijenjao kako su se mijenjale i obavjesti na stranici faksa koje su bile dvosmislene i objavljivane svakih pola sata
ovo je krasan primjer rada predstavnika četvrte godine, predstavnica sa treće bori se za dekanski za četvrtu (???). masovno prebacivanje studenata na bolonju, a predstavnici za četvrtu glume nindže
uostalom, tko sada piše na forumu?
Hebeni izvještaj s hebenog vijeća (znam da sam neovlaštena za baciti pogled na taj papir, al hebiga, ipak jesam) je navodio dekanski rok za studente treće godine.Originally Posted by annavi
Na službenim stranicama fakulteta je bila identična obavijest. Treća godina.
Sljedeći dan je na službenim stranicama osvanula obavijest da dekanskog ima i za apsolvente, koja je nakon sat vremena povučena i umjesto nje ponovo osvanula ova za treću god u kojoj je stajao pojam "samo" (ako si položila GPP znaš koliko je ta riječ isključiva i kako je pravnici tumače).
Imam sliku na mobu ispred referade gdje stoji "o dekanskom do daljnjeg nema obavijesti".
Nastala je panka. Nastalo je sranje. Bolje da ne znaš što se u tim trenucima sve događalo.
Nemoj molim te nama predbacivati izazivanje panike.
Uspoređuješ troje balavaca koji džeparcem guraju stranicu i instituciju od 200 zaposlenika od kojih većina prima 3 mjesečne plaće i koji su očito nesposobni izdati kvalitetnu obavijest.
Ono što me zanima, u čemu je bio problem da vi kao predstavnici 4.g. pitate Kregsija ili Baretića, ako ne javno na sjednici onda makar sa strane? Mislim, nije da se vas dekanski ne tiče...
A nisi se sjetila "upetljati" (ne samo ti nego i ostali) kod nekog službenijeg čije se odluke tiču ne dvije studentice, nego dvjestotinjak njih?e sad, ne mogu ti ispuniti želju da se ne petljam u problem oko prebacivanja starih studenata na bolonju, jer sam jučer ujutro upravo to napravila.... morala si mi prije javiti
gle, cure koje se nalaze u toj situaciji došle su me pitati dal znam kaj o tome pa sam se upetljala... sorry
Pitam ne bog činjenice da spadaju pot tvoju "nadležnost", nego jer ti položaj daje ovlasti da zahtijevaš neke stvari
(evo suprotnog primjera, ja i Fat se natječemo u igri "koga će ćešće izbaciti iz dekanata" i "na koga će se jače izderati" pa nismo baš pouzdani po tom pitanju :oops: )
Nemoj me krivo shvatiti, pohvaljujem činjenicu da si zasjela EVG na mob i zivkala je do besvjesti. Ali oprostit ćeš mi na grubim riječima - sestro, ti, Galić, Karapetrić i Fejzagić ste trebali biti na njenom mjestu.
I sorry ako se smatraš osobno prozvanom, sve kritike se odnose na vas četvero kao kolektiv. Skidam kapu što si se nakon ovih kritika uopće javlia. Al zato nam je svima uberkul Galček koji non stop visi po Bećarima :-D
A ono, ekipo...nije da nemamo urednički mail. Nije da svatko od nas nema mailove u profilu. Nije da ne odgovaramo na njih. Ok, sredit ćemo to.(dorro zamolila sam emu da ti spomene problem prijave jer i drugi predstavnici imaju taj problem)
Na usluzi već 6 godina - samo me zanima kad će se netko ozbiljnije prihvatiti studentskog aktivizma i posla a mi konačno moći u penziju barem po tom pitanju... :smt009
Zao mi je sto svi mi, na istoj strani, ulazimo u ovakve rasprave. Zbilja.
Mozda taj famozni divide et impera stvarno funkcionira. :idea:
Kako god, u prilog neugodnom sukobu, htjela bi razhasniti dvije stvariu u koje mislim da sam imala dobar uvid.
1) Mislim da je Ivana stvarno dala sve od sebe oko pitanja prebacivanja starih na bolonju.
I zato ne zasluzuje komentar "nemoj se mijesati da sve ne zeznes". Jasna mi je Dorina ljutnja, no ....ne.
Dala jest sve od sebe, a onda--
nazalost, kao sto je fat jednom davno rekao, komunikacije sa faksom nisu razgovor ravnopravnih.
Najcesce su zapravo razgovor trojice - onih koji odlucuju, nas koji molimo, i gospodina fakticka nemogucnost provedbe dobrih ideja.
Jako cesto osoba jedan i tri iskljuce srednju, no zbog toga ne bi trebali napadat tu istu.
Daklem, Ivana se stvarno potrudila, i mislim da ce vrijeme pokazati da je napravila dobar posao u svemu tome.
2) Isto tako su Fat i Dora postupali prema obavijestima stranice PF-a, i potpuno razumljivo mijenjali obavijest prema onome sto je uprava radila na sluzbenoj stranici. Potpuno je opravdano sto su tim obavijestima vjerovali,
i paniku nisu stvorili oni,
vec nespretno srocena obavijest na sluzbenoj stranici.
Da su tamo samo napisali "dekanski imaju treca i apsolventi" (umjesto SAMO treca), do ovoga svega ne bi doslo.
Eto, oko tocke jedan
drzimo palceve u medjuvremenu-...
jer ipak radimo svi skupa na nekom pomaku.
Pozdrav svima,
vas Ghandi![]()
upravo iz razloga jer me se dekanski itekako tiče kao apsolventa tiče, (ne isključivo iz tog razloga) vjerujute da sam rukama i nogama lupala, nazivala, dosađivala, i iživcirala ljude s tim pitanjem....
iz nekog razloga je izješće vijeća formulirano na način na koji je, iz kojeg ste vi (u romi) shvatili da roka za apsolvente nema...
i da pitala sam prije, na, poslije vijeća upravu o dekanskom za apsolvente, i kako sam prvo dobila različite informacije nisam htjela ništa objavljivati dok ne budem sto posto sigurna...
kad sam dobila potvrdnu informaciju zamolila sam upravu da to objavi , da to onda bude službeno
to nisam napravila ja jer još nemam kompjuter u zg-u pa sam zato zivkala emu...nije neko opravdanje al
oko pitanja prebacivanja na bolonju upetljala sam se zbog cura jer do tada uopće nisam znala za tu odredbu, saznala sam od njih; (ja mislim da se za to zna tek od petka...barem ja, kriva sam što se nisam informirala) ali nisam se "upetljala" samo za njih!
čula sam od cura da su prošli ponedjeljak, odnosno pretprošli, kad je bio prosvjed, ljudi dobivali informacije da normalno mogu upisivati po starom programu kao što su i upisali. oprostite ali ja sam za prebacivanje saznala tek tada i otišla u upravu razgovarati o tome- neslužbeno ,jer sam mislila sa svo četvero moramo otići zajedno pripremljeni, a sad dal vi mislite da sam pogriješila ili ne....
dorro ti si pitanje dekanskog za apsolvente rješavala s emom, neki drugi ljudi sa mnom... tak da ovisi iz koje perspektive gledaš situaciju ja jesam/nisam bila na svojem mjestu
tak da ne mogu si pomoći i smeta me to prozivanje kad meni veliš zašto se nisam sjetila pitati prodekana ili dekana-nekog ovlaštenog
....i ne mogu da te ne pitam zašto nisi ti kontaktirala mene ili nekog s četvrte nego emu? sama kažeš da je ona predstavnica treće godine a pitanje dekanskog za apsolvente u nadležnosti četvrte (formalno). nije baš da se neznamo
moj broj bar lako možeš dobiti...samo klikneš...
evo ja sad odmah idem u akciju potrage za tvojim brojem da ga imam za svaki slučaj...tko zna možda opet uskoro...citiram te... zah....
i molim te/vas da ovo shvatite samo kao moju želju za razjašnjenjem situacije a i da svaka priča ima dvije strane. našu i vašu!
pozdrav
Tako nepotrebno prepucavanje, umjesto da se energija usmjeri na pomaganje onima kojima je sad najpotrebnije. Činjenica je da se sniženi uvjet nisu borili predstavnici 4. godine iako su to kolege studenata kojima je taj uvjet potreban i velikim dijelom iste su generacija samo sa malo manje sreće nisu prošle godine upisali 4. I većina se tih kolega pitala na prosvjedu tko njih zastupa, bolonjci ili oni koji studiraju po istom sustavu kao i oni. Nastao je opći kaos i predstavnici bolonjskih generacija su uskočili i to rješavali. Sad opet ista situacija. Ali to je najmanje bitno, trenutno mnogo kolega treba pomoć da ih ne zakači ta bolonja i stvarno je bespredmetno raspravljati o ovome, bolje se svi skupite i pomognite im u borbi sa upravom.
ovo je samo moja skromna pretpostavka... no mislim da nije kontaktirala ni tebe ni ikog drugog s 4. jer do sada ste se jaaako trudili... i na prosvjedu su se trazile neke stvari za "stare" studente pa nista niste poduzimali vezano uz to. zna se tko je od predstavnika sve to prenio preko svojih leđaOriginally Posted by annavi
no ionako je to u ovoj situaciji nebitno
All sinners go to law school!!!
Bookmarks