Hvala i na čestitkama i na informacijama)
Hvala i na čestitkama i na informacijama)
Evo friških informacija.
Bolonjsku diplomu NE MOŽETE ZATRAŽITI PRIJE NEGO DOBIJETE DIPLOMU PO STAROM PROGRAMU, ergo - nakon promocije tek.
Pa nakon promocije kopirate diplomu, priložite joj molbu ( kupite obrazac u našoj knjižari), našvrljate rečenicu, dvije, urudžbirate u glavnoj zgradi u pisarnici, te tome priložite uplatnicu na
- za potvrdu - 200,00 kuna
- za potvrdu u obliku diplome - 400,00 kuna
- za potvrdu u obliku diplome na latinskom jeziku - 500,00 kuna
(žiro račun fakulteta broj: 2360000-1101264729, poziv na broj: 1011, te kod opisa plaćanja: štampanje mag. diplome IME i PREZIME).
Nakon toga sa urudžb. molbom, kopijom diplome i uplatnicom pravac k Danijelu. Naravno, pod uvjetom da možete dobiti slobodan dan, jer se ove radnje mogu obaviti samo od 10 - 12 h. Te onda još uzmite jedan slobodan dan da pokupite svoju MAGičnu diplomu.
Mislim da ne moras doc osobno... Posaljes nekog od prijatelja tko jos uvijek studira...
Ja si mozda poklonim ovu za 400 kn za Božić!![]()
To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson
Da, treba to provjeriti, ali onda vjerojatno treba po nekome poslati osobnu.
Pročitala sam što ste ranije napisali na tu temu al mi na kraju svejedno nije jasno: kako se prevodi na engleski dipl.iur?
Dipl iur nikak nije LLM isto kao što i mag.iur teško da je LLM s obzirom da su i dipl.iur i mag.iur dodiplomski studiji a LLM spada u poslijediplomske studije. Prilično sam sigurna u to al naravno, ispravite me ako griješim.
Isto tako, ako netko ima info di se može naći taj vademecum ili s druge strane zna koliko je ljudi diplomiralo na PF 2008 pliz javite (gledala sam na stranici faxa al mi neće otvorit Diplomirane). Hvala!!![]()
Packing, on the way to Rio.
gledaj na to ovako
što je ispod LLM-a?
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Ne mogu tak razmišljat jer nemamo isti sustav obrazovanja. A kad je tako, trebao bi negdje postojat službeni prijevod tih titula. Ako je pak prijevod takva mistifikacija il ga nitko ne zna il ga svatko prevodi kak misli da bi trebao glasit (pa onda krene ova spika da je dipl iur/mag iur isto što i LLM) onda dobijemo jedan lijepi kaos. Oh, well..
Packing, on the way to Rio.
Dipl. iur. se u biti ne moze direktno prevoditi kao LLM, al ako pogledas sto dipl.iur. u hrvatskom pravnom sustavu moze raditi i sto LLM moze raditi u anglosaksonskom - dode na isto...
To sto oni traze vise obrazovanja za istu stvar koju kod nas mozes raditi s 4/5 godina fakulteta je njihov problem...![]()
Last edited by Starfish; 09-01-2010 at 14:25.
To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson
Predlažem kompromisno rješenje: FIŠKAL.
jel istina da zadnja generacija studenata po starom mogu dobit diplomu i po starom i po bolonji (naravno troškovi izdavanja se plačaju) tako mi rekoše neke kolege
sve generacije po starom dobivaju dipl.iur. diplome (250 kn, + 350 ako zelis i na latinskom)
ako jos nisi imao promociju onda uz tu dipl. iur. diplomu mozes naruciti potvrdu da se smijes koristiti titulom mag.iur. (200 kn) ili tu istu potvrdu u obliku diplome (400 kn), ili tu istu potvrdu u obliku diplome na latinskom (600kn), pa onda sve to dobijes zajedno na promociji
ili mozes isto to, kao svi ostali dipl.iur., naknadno zatrazit po istim popularnim cijenama... > http://www.pravo.hr/?@=5qpi#news_8980
Da se razumijemo - spomenuta mag.iur. diploma naravno ne kaze da si ti mag.iur. nego da se imas pravo koristiti tim akademskim nazivom.
Mislim, to pravo imas po samom zakonu, al ako zelis dat pfzg-u jos 400 za nista - go ahead...![]()
Last edited by Starfish; 26-04-2010 at 20:35.
Thanks
A koja je razlika da se smijem koristit tim nazivom i da sam magistar jurist?
Ukratko receno - nikakva!
Sto se zaposljavanja tice - nobody gives a damn sto si tocno zavrsio i koju titulu imas, vazno mu je da te sutra legalno moze poslat da tipkas i nosis papire okolo!![]()
znači samo neupućenima u čemu je stvar- ne kuže da je to isto, samo je drugo pakiranje:roll:
starfish budući si diplomirala i upućena si u takve stvari, da li na diplomi piše jesi li bio redovni ili izvanredni student? not that it matters but still...
Evo, isla sam provjeriti - NIGDJE to ne pise, ni na diplomi, pa cak ni na onoj svjedodzbi koja sadrzi ocjene iz svih kolegija, prosjek, temu i ocjenu diplomskog rada i podatak koje godine je diplomant upisao prvu godinu studija.![]()
Hvala Starfish![]()
znaci to mi se racuna kao master? treba mi radi dobivanja bodova za immigrant status pa...![]()
dipl. iur.
308. Jer smo jedini defektni faks na zg sveučilištu koji ima predmet viška, tj. 8 ects-a. Jer je ogromni problem odredit da diplomski nosi 22, a ne 30 bodova.
Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)
a možda da i spriječe prenošenje ispita kakti tih 8 ects-a koliko fali do 30? jel ima to smisla, nisam skroz upucena![]()
ostali bi gladni i bosonogi da ne dobiju tih 800 kn
Mr Flibble Is Very Cross
Bookmarks