Closed Thread
Page 3 of 12 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 359

Thread: Rasprave o radu predstavnika

Početnik na forumu

Default Re: Rasprave o radu predstavnika

A Alita, ako su te funkcije čisto smeće i puka formalnost, bar te molim da ne zaspamavaš svaki topic vezan uz predstavnike.
    Nije do mene (meni puca, jer znam kakvi su ti stavovi), ali vrijeđaš ljude koji su u zadnjih tjedan dana, skoro svaki dan odradili po 3-4 sata kako bi probali iskamčiti nešto za sve nas.
    I radit će dalje.

Hvala kolega Cro za vas tvoj stav.

Alita procitao sam tvoj post, Gle ALITA Ako si ti sposobna i ako mislis da bi bolje radila posao studenskog predstavnika. ZASTO SE NISI KANDIDIRALA???
    Svatko je prema statutu fakulteta mogao pa cak i nezavisno...

Ocito je da ima ljubomorni ljudi.... :roll: :lol:

ERASMUS friendly Moderator Alita's Avatar

Quote Originally Posted by Cro
    A Alita, ako su te funkcije čisto smeće i puka formalnost, bar te molim da ne zaspamavaš svaki topic vezan uz predstavnike.
    Nije do mene (meni puca, jer znam kakvi su ti stavovi), ali vrijeđaš ljude koji su u zadnjih tjedan dana, skoro svaki dan odradili po 3-4 sata kako bi probali iskamčiti nešto za sve nas.
    I radit će dalje.
    Ocito nisi skuzio da je italic dio bio kvout/referiranje necijeg drugog misljenja za koje sam mislila da je..poznato. Ocito vama nije. :lol:
    Ne zaspamavam svaki topic :roll: dosad sam cak dvaput odgovorila u jednom : O, malo hiperboliziras. S druge strane, zaista me ne zanima sto i zasto ti puca ili ne puca i mogao bi se ljepse izrazavati, you naughty boy, you :-D I otkud si izvukao to da ikoga vrijedam ne znam.
    Makar bi neki mogli nauciti bb kodove bar za kvoutanje. Hej, vec ih znaju za bojanje.
    I lijepo od Ivana sto mi je dvaput napisao nick. Capsano drugi put! :smt007
    Makar ne znam otkud mu to da bih ikad htjela biti na njegovom postovanom mjestu. Ne, hvala :smt008 :smt050
    Ambitious but rubbish.
    Everything you say has water under it.
    *u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*

Kuul forumaš Cro's Avatar

Kažem, ako nemaš pitanja vezana uz naš rad..
    :smt006
    Samo to..
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Evo, ovim putem pozivam nekolicinu entuzijasta da dođu sutra, u biti danas 25.4. u 16 h u dvoranu 3!
    :-D
    Ukoliko želite sudjelovati svojim prijedlozima u radu Studentskog zbora PFZG-a, dođite!
    Pozivam vas, jer sutra radimo nacrt akademskog kalendara, ubacivanje jednog roka, idealan model upisa seminara i sve ostalo što nas studente muči..
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Početnik na forumu

Alita kaj znaci capsamo? :smt001 :smt002

Moram prizanti da prvi put cujem i vidim za tu rijec heheh
    Alita mi je lijep nik da li ti je to ime ili samo nik?

....uvijek kazem da svatko proba isprobati neke nove stvari-ali mozemo biti ajmo rec savrseni u onom poslu-dijelatnosti gdije nam ona doalzi iz srca....

...zivi i radi za svoje snove i ciljeve, oni ce se ostvariti ako cvrsto vjerujes u njih.....
    8) :smt001

Forumaš u usponu denzacar's Avatar

Quote Originally Posted by Ivan Mihaljević
    Alita kaj znaci capsamo? :smt001 :smt002

Moram prizanti da prvi put cujem i vidim za tu rijec heheh
    Neo-info-Anglizam... Kao sto ja tebe sad quotam, pa cu poslije da postam ovaj post. :P

A za capsano...
    Spusti pogled dole. Nize. Prema stolu.
    Nadji slovo H.
    Idi ulijevo 6 tipki i samo bi ti se trebalo kazati. :-D

I da... Razlog zasto se javljam uopste...
    Ovako tvoj i Croov post izgledaju meni. Primjetis li razliku u citljivosti?

Kada mijenjamo boju slova, onda se text vise ne prilagodjava dinamicki jednoj od desetak tema koje imaju na ovom forumu.
    Neko mozda UOPSTE ne vidi tvoj post...
    But look around you ...
    Death and Light are everywhere, always, and they begin, end, strive,
    attend, into and upon the Dream of the Nameless that is the world,
    burning words within Samsara, perhaps to create a thing of beauty.

Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens

SWBM...OYSWBM...

Kuul forumaš konzerva's Avatar

A gle, moramo namamiti ekipu..
    ma sve 5, samo ih pitajte kad planiraju ostvarit stvari o kojima su se raspisali
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

@Konzerva - Naravno, to nam je i posao..

Ponavljam sam sebe da prekinemo offtopic:
    Evo, ovim putem pozivam nekolicinu entuzijasta da dođu sutra, u biti danas 25.4. u 16 h u dvoranu 3!
    Ukoliko želite sudjelovati svojim prijedlozima u radu Studentskog zbora PFZG-a, dođite!
    Pozivam vas, jer sutra radimo nacrt akademskog kalendara, ubacivanje jednog roka, idealan model upisa seminara i sve ostalo što nas studente muči..

Evo, ako nekoga zanima današnji dnevni red:

REPUBLIKA HRVATSKA
    SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
    PRAVNI FAKULTET
    STUDENTSKI ZBOR

Sastanak Studentskog zbora, Zagreb, 25. travnja 2008.

Za sastanak predlažem sljedeći

DNEVNI RED

1. Okončanje pitanja oko odustajanja studenta Marka Hrabara, studenta treće godine Pravnog fakulteta te odluka o njegovoj nasljednici/nasljedniku. Potrebno je utvrditi hoće li studentica koja je slijedeća na listi, Nikica Zdunić, ući u Studentski zbor ili će to biti kolega koji je dva mjesta iza dotičnog kolege, Igor Paulić (ukratko)
    2. Izvješće s prve sjednice Fakultetskog vijeća, rasprava o pojedinim pitanjima s toga sastanka
    3. Veoma važno izvješće sa sastanka s Dekanom Pravnog fakulteta i rasprava o pojedinim prijedlozima:
    a. Akademski kalendar
    b. Povećanje školarina
    c. Projekti
    d. Rad odbora
    4. Rasprava i prijedlog o imenovanju dva studenta u jednokratno radno tijelo PFZG-a, a
    koje će raditi vezano za podtočku b. iz točke 3. dnevnog reda.
    5. Dodjela radnih prostora Studentskom zboru i Pravobraniteljici te uređenje Internet
    Stranica
    6. Razno (rasprava)

v.d. predsjednika Luka Parac

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

da ne radim došao bih rado, ali eto... no izvjestite nas
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

skolastik
    Guest

lakrdija...pa zaboga vas nije izabralo niti 10% biračkog tijela;to bi u svakom civiliziranom okruženju rezultiralo nepostojanjem legitimiteta...
    no, vidim ja,vas to ne sekira, vi se igrate i super ste si. završit ćete ko ona budala Jandrić koji će i sa 30 godina učiti građansko, a misli da je faca jer je bio jadni studentski predstavnik a nitko ni ne zna tko je on. pitam se ,pitam zašto se od onih desetak posto najboljih studenata tek dvoje ili troje kandidiralo. onaj tzv. samozvani "budući predsjednik" će čini se još par godina provesti na drugoj, nije u stanju ispit položit a kako sposoban je kao za nešto drugo. čast iznimkama (Ema) skupili ste ekipu za cirkus; bezveznjak do bezveznjaka, prosječni ili ispodprosječni studenti. katastrofa; neke od izabranih nebi poslala u dućan po namirnice a kamoli da "brane moje interese".

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

:smt005
    kaj se ti nisi kandidirao?
    ili predložio barem kojeg kandidata?

Još

Quote Originally Posted by skolastik
    lonaj tzv. samozvani "budući predsjednik" će čini se još par godina provesti na drugoj, nije u stanju ispit položit a kako sposoban je kao za nešto drugo.
    Prvi put sam upisao 2. godinu ove godine i dao ustavno i obiteljsko na zimskom roku.
    Hvala.
    I da nisam, sposobnost se ne mjeri sposobnošću sjedenja satima.

Ne vrijeđaj kolege i kolegice bez pokrića.
    Potpiši se kada već tako vrijeđaš, pa mi to ponovi sve uživo.
    Moje ime i prezime znaš i lako je doći do mene.

Igor Sokolar
    Guest

lakrdija...pa zaboga vas nije izabralo niti 10% biračkog tijela;to bi u svakom civiliziranom okruženju rezultiralo nepostojanjem legitimiteta...
    no, vidim ja,vas to ne sekira, vi se igrate i super ste si. završit ćete ko ona budala Jandrić koji će i sa 30 godina učiti građansko, a misli da je faca jer je bio jadni studentski predstavnik a nitko ni ne zna tko je on. pitam se ,pitam zašto se od onih desetak posto najboljih studenata tek dvoje ili troje kandidiralo. onaj tzv. samozvani "budući predsjednik" će čini se još par godina provesti na drugoj, nije u stanju ispit položit a kako sposoban je kao za nešto drugo. čast iznimkama (Ema) skupili ste ekipu za cirkus; bezveznjak do bezveznjaka, prosječni ili ispodprosječni studenti. katastrofa; neke od izabranih nebi poslala u dućan po namirnice a kamoli da "brane moje interese".
    A slatko... čudno mi je da ljudi na ovom faksu pridaju toliko značenja pojmu legitimiteta na državnoj razini, što je apsolutno neprimjenjivo na ovaj slučaj. Kao prvo, legitimitet je bitan prvenstveno za organe vlasti koji imaju ovlaštenja i sredstva za odlučivanje o sudbini ljudi koji ih biraju, što Zbor (budimo realni) zasigurno nije... s druge strane, čak i da postoji neki razlog zašto bismo trebali imati "državnički legitimitet", on nikad nije uvjet (osim ako se propiše minimalna kvota glasača i glasova), već samo opravdanje i osnaženje... Ne radi se ovdje o sastavljanju vlasti od ljudi sa manje glasova umjesto ljudi sa više glasova, u kojem slučaju bi se pitanje legitimiteta i moglo povući, već o nezainteresiranosti birača... Ako ćemo se striktno držati nekih apsurdnih kvota koje funkcioniraju samo za najvišu razinu državnih tijela, mogli bismo jednostavno raspustiti sve zborove na Sveučilištu i nikom ništa, svi stignemo spremiti ispite i izgubiti se s faksa prije nego raspale školarine i ukinu sve rokove osim jednog.

Što se tiče broja "uspješnih studenata" među predstavnicima, to je još jedna velika glupost kakvu podržava cijeli sustav uključujući i naš faks - ako netko ima bolje ocjene, bolji je i za svaki posao... ma DREK! Svatko upisuje fakultet sa različitim ambicijama... Neka opća radna sposobnost je samo mali dio ocjene, a najveći dio je volja učiti velike količine (često nepotrebnih i besmislenih) informacija, za što treba imati dobar želudac.

Što se tiče osobnih stavova vezanih za pojedine predstavnike, dajem ti za pravo da misliš što hoćeš dok se ne dokaže suprotno.

Dalje ne mislim raspravljati, što zbog tvog nicka (filozofiranje u okviru nedodirljive a priori dogme, bez ikakve mogućnosti da se taj temeljni stav mijenja), što zbog druženja s MP, koje me očekuje kroz mjesec dana htio ja to ili ne... Za svaki smo prijedlog otvoreni, mailovi i brojevi su nam uglavnom u sigu ili profilu...

Pozdrav :smt006

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

najbolji post ikada ako mene pitate! manje bitno što je nepismen (nebi, tako slatko, bez zareza ispred suprotnog veznika...) i nesuvisao
    super kod posta je to što nije ad hominem i što nije postavljen na morbidno zaostaloj ideji kako predstavnici moraju biti uspješni studenti.
    manje je bitno što je ovaj post ad hominem, ja sam ispodprosječan student, to se od mene i očekuje.
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Budući da je ovaj topic namijenjen raspravi o radu predstavnika i razvija se u smjeru određene knjige žalbe/sugestija, oformio sam poseban topic na kojem ćemo stavljati izvješća i dnevne redove sa svih sjednica..
    Dnevni red je tu da lakše pratite, a i da znate kada su sjednice Zbora i Vijeća, pa da možete nazočiti.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

pitanje predstavnicima predstavnika..

kakav stav ima studentski zbor oko spajanja semestara redovnih i izvanrednih i tko je za to, a tko protiv toga i s kojim argumentima..
    ispričavam se ak negdje to već piše,nisam uočila..
    Život se ne mjeri sekundama, već trenucima koji su ti oduzeli dah...

Pejstat ćemo izvješće sa današnjeg sastanka sa Dekanom čim ga pretipkamo..
    Bit će tu poneka riječ o tome..
    No, nismo ni za ni protiv dok ne dobijemo sve informacije od prodekana Baretića prije sjednice Vijeća u 5. mjesecu.
    Ukoliko to ostane u ovakvoj formi kako nam je rečeno, protiv smo.
    U biti ne bih ni smio govoriti o stavovima Zbora dok ta točka ne dođe na dnevni red - naime, mi nastupamo kao kolektivno tijelo i što odlučimo SVI stojimo iza toga.
    Do odlučivanja još nije došlo, jer još ni faks nema sve informacije.
    Kažem, tek sredinom 5.

Načelno to ide ovak, protiv svega smo za što ne dobijemo čvrsta jamstva da neće ići na uštrb studenata.
    Mi ne možemo srušiti Upravu, ali naše ruke neće biti dignute ni za što za što nismo dobili jasne argumente što to donosi studentima konkretno.

Sve informacije ćemo i dalje dijeliti na topicu o Izvješćima i na stranici faksa gdje će biti oformljena rubrika Studentski zbor.

ok,znači dal vi na fak.vijeću nastupate zajedno tj.dal su svi stud.predstavnici obvezni glasati onako kako zbor odredi ili svaki predstavnik glasa prema vlastitoj savjesti?jer si rekao da nastupate kao kolektivno tijelo pa mi sad ništa više nije jasno.. :oops:

neću još napadat jer niste rekli konačan stav,ali razmislite prije nego što zaključite nešto nepravedno.
    naime..zamisli si da si jadan mali maturant,upišeš pravo izvanredno koje je kao što smo vidjeli uberkul :lol: ,dođe deseti mjesec i bam--rimsko pravo..odmah u glavu..misliš si wtf,kad ono nacija pa politička,nemaš kolokvije a ona cura iz tvoje škole sve kolokvira i ima položi tri ispita u 2.mj jer je eto redovni student...u startu kasniš..dokopaš se nekako druge godine..trebao bi položiti EJP i kp bez položenog ustavnog kao nekakvog temelja..a da ne spominjem da izvanredni slušaju kp u 3.,a kpp u 6.semestru.mislim da je ipak malo lakše i smislenije položiti ih u 4.i 5.semestru..a ne s godinu i pol razmaka..

postoji razlog zašto su redovnima "lakši ispiti" u zimskom--prvo lakše možemo očistiti prethodnu godinu,a drugo kuća se ne gradi od krova.da se ide dalje treba usvojiti temelje.daj zamisli učiti rimsko pravo a da nemaš pojma kaj je pozitivno pravo jer eto nisi odslušao teoriju..

nadam se da ćete voditi o tome računa kad budete zauzimali stav.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Slažem se.
    Da je idealno redovni bi imali recimo teoriju dok bi izvanredni imali sociologiju. Pa okret.
    Jer je stvarno ludo da je razlika između kp i kpp godinu i pol a da prvašići imaju odma rim i naciju. :?

Još

Mi na sastancima Zbora glasamo po savijesti..
    I svađamo se i prepiremo i sl.
    Tu se rasprave vode. No, onog trenutka kada smo izglasali i dogovorili kako ćemo nastupiti u Vijeću, tako i postupamo.
    Ionako imamo mali broj glasova u Vijeću, pa bi bilo porazno da glasamo drugačije. Pred profesorima i Upravom smo jedinstveni.
    Rješenja pronalazimo na sjednicama Zbora.

Naravno da ćemo sve ovo uzeti u obzir...
    Govori se o nekoj shemi da će se moći birati koje ćeš predmete slušati i slično..
    U biti, taj sustav vam ide polako ka ukidanju izvanrednih.
    Postojat će samo redovni.
    A prvi je korak da svi slušaju sve.
    No, to vam je stvarno daleko od gotove stvari, zato jer ni sam Fakultet nije pronašao model.
    Ono što ja mogu obećati je da ćemo prihvatiti samo ono što nas ne oštećuje.
    Pobogu, pa i mi predstavnici smo studenti i znamo kako je gadno kada te neka odluka pokosi!

Ne postoje MI, VI i ONI, već MI svi zajedno i ONI.

No, onog trenutka kada smo izglasali i dogovorili kako ćemo nastupiti u Vijeću, tako i postupamo.
    Ionako imamo mali broj glasova u Vijeću, pa bi bilo porazno da glasamo drugačije. Pred profesorima i Upravom smo jedinstveni.
    jel to negdje baš piše ili je to više uobičajeno?

naravno da treba vidjeti kako će to stvarno izgledati i koji je konkretan prijedlog uprave al ak će se semestri samo spojit ne vidim kako bi to bilo loše za studente..jer građansko pravo 1 je to već provelo,a u tijeku je i provedba gp2 i nema nekih problema.pišemo zajedno kolokvije,iam mjesta za sve,izvanredni imaju predavanja popodne,redovni ujutro i sve kul.a zamisli da su morali učiti prvo stvarno i nasljedno a onda opći dio..to bi bio čisti apsurd,a to upravo imamo na nižim godinama..

Ne piše, ali tako smo se dogovorili..
    Npr. Zamisli da se ionako malobrojna hrvatska delegacija u ugarsko-hrvatskom saboru međusobno svađala.
    Samo bi štetili onima koje predstavljamo..
    Nema potrebe za debatom među nama u Vijeću, ako smo sve raščistili na našoj sjednici Zbora.

Da, znam za tu situaciju sa GP-om..
    No, nažalost nije to cijela slika i nije svaka godina ista.
    Ne brini, 10 puta raspravimo prije nego se dogovorimo.
    Možda te čudi takva opreznost, no pušemo i na hladno budući da smo svi kao studenti imali iskustva s ishitrenim odlukama.

Početnik na forumu

Jeste čuli da PMF-ovci organiziraju prosvjed?dal naši predstavnici misle pomoć pmf-ovcima?ps. na obavijest sam naišla na blogu sdp-ovca davorka vidovića.hahaha... :badgrin:

1) Nismo obaviješteni službeno, nego smo saznali preko novina
    2) U prosvjed je umiješana politika, a toga se klonimo (barem kada smo u funkciji studentskih predstavnika)
    3) Sve to baca na loše - nekoliko dana prije održavanja se ljudi obaviještavaju
    4) Bit će organizirani prosvjed na našem faksu, stoga ne trošite grla bezveze. :-D

O 4) više informacija nakon sjednice Zbora PFZG-a kada popričam sa kolegama.

KBF
    Guest

4) Bit će organizirani prosvjed na našem faksu, stoga ne trošite grla bezveze. :-D

O 4) više informacija nakon sjednice Zbora PFZG-a kada popričam sa kolegama.
    oće biti samospaljivanja?

Možda samo teške artiljerije.

J.Loo
    Guest

A sada malo ozbiljnije pitanje, :badgrin: što će ove godine biti s nama nebolonjcima, kada ćemo znati konačno hoće li nam se odobriti upis u 4g. s 2nepoložena ispita s3g.? :x

Odluka će biti kao i svaki put u 9.mj.
    Zbog toga se vidimo na prosvjedu u 9.mj. da dobijete sniženi uvjet kao studenti po starijem sustavu prošle godine.
    :smt006

P.S. Već debelo pilamo sve oko sebe za taj sniženi uvjet.. Sve ide na dobro..
    Svakome kažem isto - uči kao da ga nema..
    A sniženi uvjet može doći kao šlag na kraju..

J.Loo
    Guest

Da li ce u tome igrat kakvu ulogu postotak onih koji imaju 5 položenih ispita, ako ih bude dosta hoće li nasi zahtjevi imati manje sanse?

Closed Thread
Page 3 of 12 FirstFirst 12345 ... LastLast