više njih...Originally Posted by Cole
i u svakom postoji neutaživa želja da viÅ¡e počnem učit...
više njih...Originally Posted by Cole
i u svakom postoji neutaživa želja da viÅ¡e počnem učit...
Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"
Bravo bob! =D>
Ne, ali ti tome teĹžiĹĄ...Originally Posted by Da Prince
MoŞda fizièki ne izgledať tako, ali tvoja svijest da... ili barem tako Şeli izgledati... vidiť... npr. ja sam Şidov... jer je to moja virtualna osobnost traŞila... nalikujem na Barta Simpsona jer mi je poznata figura (poťto sam manijakalni fan Simpsona), a on je klinac (bať kao ťto se i ja tako osjeÌam), ima krvave oèi - to ne moram ni spominjati, nadaleko je poznato da pijem ko smuk, nadalje - manijakalan pogled - takoðer nije potrebno objaťnjavati... a uz sve to je i traŞen - to predstavlja pritisak druťtva koji stalno osjeÌam, ne znam koliko sam samo puta napisao - za mnom cika, za mnom potraga i gone me ko da sam vraŞji vrag.... a to se deťava i ovih dana zahvaljujuÌi mojim roditeljima...
Tako da vidiĹĄ, mladi Da Prince... nije u ĹĄoldima sve, ima neĹĄto i u avataru...
Za mene je gorstak ili Ĺžensko ili gay...
:smt104
ok.
Ignorirajmo ih, bOŽe...
Originally Posted by bOG
Hm... let us see...
bOŽe, dragi... tvoj nick, kao i tvoj avatar nam govore da si ti pomalo neuravnoteŞen megaloman koji ne prihvaÌa postojeÌe druťtvene vrijednosti i smatra da ih treba radikalnim metodama mijenjati... tvoj revolt protiv druťtveno prihvaÌene koncepcije Boga koji se oèituje u naèinu pisanja tvog nicka - bOG upuÌuje na oboljenje od sifilisa (tzv. Nietzscheov sindrom), a samim tim i na neuravnoteŞenost... ti si introvertirana osoba koja pribjegava momentima lucidne ekstrovertiranosti samo u druťtvu koje obraÌa paŞnju na tebe... problem je ťto ti natjerať svako druťtvo da obraÌa paŞnju na tebe, bilo mirisom, bilo jezivim kricima, ťto se jasno vidi u dvojici likova koji stoje iza srediťnje figure u tvom avataru koja, dakako, predstavlja - tebe koji te, iako pomalo zaziruÌi, ipak, gledaju... ti imať bradu, voliť nositi dugaèke, prevelike, ponekad èak i ribarske kapute sumnjivog podrijetla, uŞivať drŞeÌi falusne oblike (ako ne i sam falus), poput Şezla, u rukama, sjediť samo na visokim stolicama nalik prijestolju koje te moraju uèiniti viťim od svih, jer ti smatrať da to zasluŞujeť, a neizmjerno ti je drago i potièeť da te se prikazuje u zlatnom rezu na vitrajima... tvojoj uzviťenosti, eleganciji, stilu, ali i opèinjenosti sobom nema kraja...
bOŽe, you're one sick bastard...
postanak hrvatske države
dio malo nesvrstani - istinita prièa o smail-aginoj smrti
II. Roènik
Sunce zaðe, a mjesec izaðe.
Tko tetura li to u noæ pijan?
Ta eno, u grotlo dušmana svojih
Stupa, nezajuæ zablude svoje.
To Jovica, Turèin, s pameæu
Raskrstio svojom; veèera mu
Na stomak teško sjela.
Sa šesnaest kostiju meso glodao;
Iz šesnaest boca žeð gasio.
Zalutali bedak prema Cetinju kroèi,
Ni sablju, ni samokres ne ponese,
Ni opanka na nozi, al u trnje on skoèi.
Cvileæ kao dijete, banu junak
Pred ustrašenu cetinjsku stražu.
"Faljen Jezuš" proba Jovica,
Strah ga mori da glasina o
Åveliki kuracejtanovoj gozbi razularenoj
Prodrla je i u krajeve ove.
Ustrašen junak, ustrašena straža,
Jedan pred maèem i križem drhti,
Drugi od kolca i peæi zaziru.
"Navijeke" jedva prozbori straža.
Mišljahu, eto, možda i on kršten je,
Mada turban, jatagan i halja
Turski jesu, pa i polumjesec
Na èelu utisnut, islama znak je,
Moguæe je, tako da sada se
U Mediolanumu nosi.
"Jesi kršten?" upita jedan,
A Jovica, uvidje da ova dvojica
Bedaci veæi i od njega jesu.
"Jesam kršten, braæo, Alaha mi!
Èak dvaput ove zime, kada
Rahmetli mi babo, procijeni krivo
Da kijamet dan sad æe nas sve
Da pred šejtana nosi."
Mišljahu dugo o reèenome krsti
"Možda o tome govorio je
Ilija prorok, al mi se tih psalama
Ne sjeæamo" promrmljahu uglas.
"Ta siguran sam da baš je taj
Nevjernik, Ilija, o tome govorio,
Al vi pazili niste na rijeè
Krivoga boga, pa vam promaknu
Detalj, možda èak i dva."
Spremno doèeka Jovica.
"Gruba rijeè je" reèe stražar
"To što kažeš, al proði,
Glavu nosi kud ti drago".
Trijezan, sad veæ, Jovica
Ne povjerova vlastite sreæe.
Kroz kapiju proðe,
U naselje uðe, smijuæ se
Narodu maloumnom što ih
Kanibal onaj izjede sinoæ.
Uza zid kuæe jedne leže junak
Stomak mu miran još nije
Jerbo treba snage i umijeæa
Da se probavi meso novo,
Meso èovjeku strano.
Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"
Malo nas je al smo govna. :smt005
Kolko god glupo zvucalo, treba napravit ciscenje krvi ovog naroda i to u krvi.I krdo bizona prepusta najslabije vukovima.A kod nas su ti najslabiji i najgluplji vodje sto nas vode do provalije kako bi na samom rubu konstatirali drugovi da trebamo uciniti veliki korak naprijed u euroatlantske integracije.
Hrvati su nekad ubijali kukavice, treba cekati da se sjetimo tog nasljedja i zbaciti ove hipertrofirane drugove-krpelje-slash-demokrate.
Ne znam ťto da kaŞem na ovo veÌ - kojem izdavaèu da platimo, jebote? :smt005Originally Posted by bob rock
:smt044 :smt044
Ovo je najsmjesniji post na ovom satiricnom topicu!
Warheart - svaka cast majstore :smt003
Kako si samo dobro ismijao sva ona idiotna trabunjanja ljudi koji daju ideje koje imaju smisla i mogucnosti provedbe kao medugalaksijko putovanje na pogon od lavande!
A kako si samo genijalno skinuo one debile koji se usporeduju sa zivotinjama:
"Ovo sa bizonima"! :smt044 :smt082 :smt042
E,a kralj sarkazma je to sto je to jos jedan u nizu gorkih izjava koji ponovo samo laprda premda nista ne radi!
:smt043 :smt043
E da,a ona kategoriziranja na razini osnovne skole:
"Veliko-srpsko-masonsko-anglo-americko-masonsko-zidovski loby"
Ali sa genijalnim zaokretom!
Izrazi tipa drugovi - krpelji - demokrati!
TO JE GENIJALNO!
Zato jer su svi oni drugovi,genijalno generaliziranje svih politicara i sluzbenika kao ljudi koji imaju mentalitet starih komunjara,krpelji......hihihi zivotinjice sisu krv!!!
Ali ovo demokrati je super!!!!!
Kako si se samo sjetio ovako savrseno nebuloznog izraza!?
Ljudi,imamo novog kralja sarkazma!
:smt041 :smt041
When God gives you lemons....find another God.
zaÅ¡to izdavaču?Originally Posted by valkyra
platite meni :smt003
Osjecam da sam u tebi izazvao zavist i drago mi je jer zavist je jedna od najjacih emocija.Btw ova tvoja misaona dizenterija me jako zabavlja.Hvala ti.Originally Posted by bOG
Ja sam mislio da se salis.
Post te trebao zabaviti,pa sav je saren i saljiv.
Chill out,ako smo nasmijali jos i jednu osobu (a i ja i ti se zabavljamo),onda smo napravili dobro djelo.
What a team we are!
Poluozbiljan sam.Danas smo bili u saboru i na svoje oci sam vidio zakonodavku kako cita spremanje blagdanskih kolaca.
Originally Posted by Warheart
Pa ĹĄta?
Ona nema pravo na kolaèe ak je zakonodavka?
Ignorirajte me i zabavljajte se... :smt015
Citat recepte u gloriji dok se okolo razbacuje milijardama je...nadrealno.Potpuno sam uvjeren da treba ukinut pravo glasa onima koji su preglupi da bi glasovali.
A lako je sad govorit... a zamisli da ti je ta zakonodavka mama...Originally Posted by Warheart
Sad je lijepo je imati kolaèe za BoŞiÌ? ha?
Dajmo im da jedu! :smt009
ako veÌ jadnièci iz sabora nemaju kruh au usporedbi s jadniècima iz europe onda neka jedu kolaèe!
:smt005 :smt006
''Neka jedu kolaèe!!!!!''
Izjava tjedna.
Bila...prije vise od 200 godina :lol:Originally Posted by Warheart
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
Aktualna i danas.Mislim da bi u Saboru trebalo organiziraz jednu rusku akciju spasavanja i ukinut opce pravo glasa.Join me, moram nac chechehena.
postanak hrvatske države
dio malo nesvrstani - istinita prièa o smail-aginoj smrti
III. Peta (crnogorska)
Podiže se èeta mala
Iz krème valja više iæ,
Ljulja im se zemlja laka
Ljulja im se strop,
Cekin njihov zlati,
Sada krèmarovoj kesi
Veselja nosi.
Tako za kesu lakši
Lakše se od žene bježi.
Junak do junaka,
Junaèki za janjca tuku,
Junaèki za vino biju,
Al pred ženu stati
Strah i snažni mori;
Žene se i ðavo kloni;
Pred gnjevom njenim
Ãavlu je i tamjan drag.
Izbacivši trbušine tako,
Snuždeni se sjednu
Podno hrasta starog
Misleæ na orkan ženski
Åveliki kuracto na njih se skoro ruÅ¡i.
Tužni, jadni, ustrašeni,
Junak do junaka veæi,
Jovicu ne primjetiše
Meðu njih koji sjedne.
"Moja mala, tešku šaku ima,
Kad udri, zvoni glava po vaz dan."
Pojada se prvi, bradom najveæi;
"Moja mlati sabljom krivom
Åveliki kuracto od nekrsta osta, koji
Na žulj joj bolni stao"
Zakuka drugi koji nokte
Godinama rezao nije;
"Moje, ne baš, male
Po cijeloj sobi ima;
Dok ja pijem vina slatka,
Ona prema smoènici našoj
Milost krstjansku ne pokazuje.
Kad joj ovakav pred oèi banem,
Nema sumnje, na mene æe sjesti;
Braæo moja, nitko više poznat
Neæe moje tijelo junaka.
I od vrapca manji bit æu."
Na lelek udri pjevat treæi,
Sokolom ga druzi prozvaše
Onog dana kada je u zabludi,
Èašom brojnom prevaren,
Preko ruba litice zakoraèio,
Lagan kao perce na tlo daleko
Sletio je, usporen trnjem brojnim.
"Moja nema šaku kao èelik èvrstu,
Nit joj pozadina sunce skriva,
A i sabljom mahat strano joj je,
Al drugo zlo iz nje zbori:
Otac joj i od Turèina gori,
Nauèio kæer zanatu opakom,
Znam ja, sada kolac ona šilji,
Il zamku i za medvjeda opasnu,
Postavlja mi nasred stana."
Zakuka èetvrti, kojemu ni
Oko sokola vrlog na raspoznaje
Gdje prestaje zakrpa,
A gdje poèinje odjeæa.
Nastupi meðu junacima tišina,
Mišljahu jako, mišljahu dugo,
Kako da maèu sudbine umaknu,
Kako da se zle kobi spase.
Poskoèi jedan, nadanja brojna
Srce junaèko ispuniše.
"Stari sveæenik naš, ta on
Pomoæi bi mogao, savjet kakav,
Dat æe nam koristan, a u crkvi,
Žene nam prilazit neæe;
Ta boje se perverznjaka starog,
Isposnièki život dugo mu je stran.
Više i od milodara, rit on voli:
Žensku, mušku, goveðu,
Al mu od fratarske nema draže."
Poskoèi Crnogorèad vesela;
Novi život u njih je udahnut.
Krenu svi starcu nastranom,
Za njima i Jovica kroèi, znatiželjan,
Upoznat starca želi žarko.
Mudrog starca èeta našla pored zdenca
Gdjeno naivne ovce žeð gase,
Pogleda božjeg èovjeka nesvjesne.
Ljutito odstupi, što mu mir naruši
Èeta brojnih junaka, vrijednog
Gospodara zazivajuæ ime.
Mir duhovni skupivši, prozbori:
"Djeco moja, griješnici veliki,
Koji li vas èemer teški tišti
Da mene pustinjaka potražiste,
Da mir moj uzbunite?"
"Pomagaj oèe mudri, zlo veliko,
Pomagaj oèe dobri, zlo nas motri,
Zlo nad glavama našim bdije.
Veselit smo se znali, veselit jako,
Krèmaru dužni ostali nismo,
Al ceh drugi, ceh teži platit treba.
Pomagaj oèe vrli, žene æe nas satrt."
Zavapi družina pokajnièka.
Zbori njima èovjek sveti:
"Djeco moja, griješnici veliki,
Pa znate kako bje nekad,
Tako i sada, tako i bit æe.
Djedi vaši patili su tudijer
Oci vaši patili su tudijer
I vi patit æete tudijer,
Patit æete žestoko, nema sumnje.
Za vas drugog na svijetu nema,
Ni djecu vašu, kob zaobiæ neæe."
"Zlo je to što veliš, sveti oèe,
Al te to pitat nismo došli.
Pomoæ smo te iskat htjeli,
Ne proroèanstva opaka,
Stoga zbori, pomagaj,
Jerbo ak nam od koristi nisi,
Na panju skonèat æe ono od èega
Koristi ti ne bi trebalo biti."
Zazebe starca srce od oštre rijeèi,
Mislit brzo, mislit mudro stade,
Trijezni narod šale ne pozna.
Tek što mu misao sine prozbori:
"Praha imaš, olova ti dosta;
Sablja mrka za pasom rða;
Ordenje brojno pleæi vam štiti;
Skrivat vam se rješenje nije,
Napad, obrana je izvanredna,
Zasjeda èin èasni nije, al
Ako brzo ruka zasijeèe,
Ako zrno mete naðe,
Nitko za nju znati neæe.
U šumi gustoj, na potok bistri,
Vaše žene noæu hode."
Izvor jedini što ga starac ne ukalja
Znade èeta, u šumom teèe tiho.
"Na potoku zasjedu postavite
Kod starog bora što grom ga zasjekao.
Noæ vas štiti, grm vas krije,
Ako ste mudriji nego prije
Kada zamalo jedan drugom
Glave doðoste, pokušavajuæ
Nastijelit medvjeda što vam
U podrume se skrio i vino uništio.
Hodite sada, stare kosti
Odmora moraju naæi."
"Stara pohota, ovce mora naæi."
Åveliki kuracapnu Jovica zabavljen tokom
Kojim stvari krenuše, reèe:
"Poðimo junaci, vašeg sela
Sin nisam, al poznam vaše jade.
S vama poæi æu; sablja više
Bitku dobivenu znaèi."
Vesela sad veæ grupa poðe,
Noæas, u boj valja poæi,
Junak kob svoju sresti mora.
Sloboda blizu je, vonj joj jak,
Al oprez nikad nauèena lekcija
Crnogorèadi nije.
Mirišuæ slobodu blisku,
Ne opazi èeta lakomislena da
Pogrešna ih staza vodi prema cilju.
Odveæ ponosna da prizna grupa
Propust svoj, da za smjer upita.
Nastavivši hod, korak vodi ih
Daleko od cilja, daleko od bora,
Mješte bora, priredi zbor junaka
Zasjedu pod bukvom, èekajuæ
Prolaznike nesretne, što noæ æe
Na stazu ovu dovesti.
Cijela zadnja stranica i NITI JEDAN POST NA TEMUUUUUU Moderatori kaj radite :smt011 (uz izuzeĂŚe trudnica :smt003 )
Upravo zavrťih Şuènu raspravu na temu "Eu-da ili ne" sa svojim dragim prijateljem.I posvaðali se ko nikad :smt014 Sluťamo jedno drugo,a ne sluťamo,podsmijavamo se osobnim razlozima,poèinjemo vrijeðati,fuj.
Ja ,osobno,da je sutra referendum,gotovo sam sigurna da bi zaokruŞila NE.On bi joť juèer DA :smt016
Zaťto NE....ispravite me ako grijeťim,al zar da mi,graðani RH i hrvatski narod gubimo svoju autohtonost i nacionalni identitet,asimiliramo se i postanemo samo jedan kotaèiÌ u velikoj maťineriji 4-5 europskih moÌnika koji se sami ne mogu nositi sa "George W. Bushom i prvim policajcem meðu drŞavama",pa su se dosjetili ,pod krinkom "udruŞene Europe",posluŞiti bogatsvima,ťto ljudskim,ťto materijalnim,drugih drŞava,koje su ili nekad imali pod svojom vlaťÌu ili su to oduvijek priŞeljkivali.
Njegov je argument-to je neminovno.Mora se.To je jedino ĹĄto nam preostaje,jer sami ne moĹžemo...
Ja NIKAD zbog "mora se" neĂŚu reĂŚi DA.PoĹĄtena prema sebi i drugima,doslijedna.JebeĹĄ ideal ako ga ne ĹživiĹĄ :smt002
Nadam se da Ìe me nať pregovaraèki tim uvjeriti da ja DA argumentirano sa-sreÌom :smt001
"...na sagu snova mrkla noć se igra mojim eljama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif
Bas obrnuto.Originally Posted by Lara Car
Samo u EU mozemo se zastiti koliko toliko.
Izdaci koje EU daje za obnavljanje i ocuvanje kulturne bastine,ogromni su.
Recimo Poljska.
Zbog ulaska u EU obnavljaju se svi stari dvorci,gradski muzeji te se financiraju stari obrti, i to sve od EU.
Istina,nas standard ce pasti i veliki broj firma ce propasti,to je neminovno,jer zivimo na laznom standardu i firme crkavaju na izmisljenim pomocima vlade.
Ali jedina stvar koja nam moze pomoci u borbi protiv globalizacije i u ocuvanju nase bastine jesu ogromni fondovi Eu.
Nazalost,zbog slabe ekonomske situacije u kojoj se nalazimo,mi nikada necemo imati toliko novaca.
A i vrijeme je faktor,pogotovo ako govorimo o starim obrtima ili rusevinama koje se prodaju.
Dobar primjer su i arheoloska iskapanja.
Ako netko prati gradnju autoceste onda je i zamjetio koliki se broj lokaliteta prekopava,zakopava i unistava.
Takva povijesna bastina odmah dolazi pod zastitu i financijsku brigu Eu.
A sto se tice ideala,tu se slazem.
Ali zivot i politika nisu idealni.
A taj NE koji ces zaokruziti,neces zaokruziti samo za sebe,vec i za mene i sve svoje prijatelje.
Za sve Hrvate.....pa cak i za svoju djecu.
Nekada od dva zla treba izabrati manje.
Pa nema tu uopce nikakve krinke.EU je jedna cista socioekonomska zajednica i to je svakom,odnosno trebalo bi svakom tko u nju ulazi biti jasno.
Naravno da ulazak,da malo izgeneraliziram stvari,kao i vecina toga u zivotu ima svoje prednosti i mane.Ali svijet u kojem zivimo,potrosacko drustvo koje se priklonilo kapitalizmu kao nekakvom drustvenom uredenju ne dopusta nikome nekakve ekonomske i gospodarske kalkulacije i propuste;da mi imamo zivotni standard,tj. gospodarsko stanje jedne Norveske,ne bi bilo covjeka u ovoj drzavi koji bi htio u EU (barem se nadam).Medutim,Hrvatska to nema i ne moze si dopustati da bude otok jer ce tek onda biti progutana.
Mislim da to sve skupa nema veze s idealima.Treba im teziti u smislu izgradivanja sebe kao sto bolje osobe,na kraju krajeva tada sam i sam sretniji,ali ideali zato i jesu nedostizni sto dodes do tocke na kojoj shvatis da dalje ne ide i da te neminovnosti tjeraju u drugom smjeru.
Pitam te Lara Car,jel ti mislis da se moze zivjeti iskljucivo od ljubavi?Mislis li da su novci onako samo usputni,koliko imam imam,bit ce dosta.Ako tako mislis sigurno ih imas dosta jer ovaj klosar sto mi dolje ispred ulaza kopa po kontejneru sigurno ne misli tako.
Materijalno (npr. novci) nije najvaznije u zivotu,ali je covjeku potrebno jer je i sam materija,sastavljen od fizickog i duhovnog.Takva ti je stvar i s EU.
Druga je stvar sto nasi politicari imaju tradicionalno losu percepciju gotovo svega vezanog za EU.Ni ja ne zelim odbaciti svoju kulturu i razdijeliti more i ina prirodna bogatstva svoje zemlje...ali zato treba znati sto se zeli od EU,definirati vlastite kapacitete i tako se postaviti.
Bas i ne vidim da nam je EU kriva za prodaju otoka i nekretnina strancima... :smt018
sad mi se bOG ubacio dok sam se obracao Lari Car...
ja bih èekao malo dok se mne osnaŞimo pa onda u eu ali nemamo vremena i nemamo ťto èekati , jer trenuto ljudi koji bi to mogli gledaju samo u svoju korist i prodaju ono ťto se prodato moŞe eu tj. ljudima iz nje.
Naravno da ne mislim :smt002 al novac ne kupuje sreĂŚu :smt002Originally Posted by kima
Ono ťto mene muèi jest ťto je danaťnja vlast nije sposobna izboriti se za oèuvanje interesa RH,veÌ kao njen primarni interes navodi ulazak u EU!!!!Dala bi ruku u vatru da Sanader svrťava pri pomisli da Ìe svaki udŞbenik povijesti zlatnim slovima navoditi njegovo ime kao èovjeka koji nas je uveo u EU.Daj boŞe da me razuvjere,ali mi njih molimo da nas prime,koji prokleti pregovori,samljet Ìe nas :smt009
I joĹĄ neĹĄto-Turska?! Zemlja u kojoj se ljudska prava (posebo zena) krĹĄe iz minute u minutu...sramota :smt013 U tu EU mi Ĺželimo uĂŚi?!
SlaĹžem se sa Lobotomijom (WOW),da bar imamo viĹĄe vremena....
"...na sagu snova mrkla noć se igra mojim eljama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif
MoŞeť ovo pojasniti. Bať me zanima kako se krťe prava Şena u Turskoj...imať neke podatke ili to zakljuèujeť samo po tome ťto je veÌinom muslimanska zemlja.Originally Posted by Lara Car
Inaèe se slaŞem s time da postoje znatna krťenja ljudskih prava...posebno prema Kurdima...a i sluèaj knjiŞevnika Orhana Pamuka se preprièava svijetom jer su ga osudili zato ťto ''pljuvao po svemu ťto je tursko'' (usporediti s balkanskim pandanima).
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
pa roberto jel ti znať da je kod njih izbore dobila fundamentalistièka stranka koja je desetljeÌa pozitivnih promjena uniťtila i vratila na staro.i tek sad nedavno ponovo su na vlsti modernjaci ali nisu niťta od sruťenog vratili,apsolutno niťta.
a turci eu trebaju kao gospofaru biè za konje-arape.
da nije te kontrole nad arapima ja bih prije umro nego vidio drĹžavu koja se ravna prema religiji staroj ne znam ni ja koliko stoljeĂŚe joĹĄ uvijek poĹĄtuj iste zakone i pravila...
mislim u eu ravnoteŞu drŞe protestanti i moderniji rimokatolici , u rusiji j ekomunizam ali gdj je ravnoteŞa i prilagoðavanje mdernom Şivotu u islamu, gdje?
isto mislim i o Şidovima, gdje je ta modernaija aoni drŞe gotovo sve novce u americi, i odrŞavaju privid èestitosti
a ne daj boĹže da odjebu s muslimanske zemlje natrag u Ĺžidovski raj-ameriku, ne to je sad njihovo.
zbljuvo sam se kad je neki Ĺžidov na tv-u rekao mi i hrvati s ejako dobro razumijemo , vi najbolje znate kako je kad se brani svoje-WTF?!
sorry stari ali to bi bilo kao da bih ja svojatao bosnu ali o èmu prièamo to je 11 st. daj neka netko mi pomogne u kojem stoljeÌu su Şidovi nnapustili afriku, o cionizmu sve znam-jvala.
èuj, lobotomija, nisam baš sve shvatila, al ova teorija o religiji i ravnoteži je malo zastarijela.
Malo se država danas ravna po religiji..
Svi se ravnaju po parama...
Jedna je stvar religija, druga je stvar država. Religija je osobna stvar svakoga i ona se nema šta "prilagoðavati". Turska, kolko ja znam je jako dugo sekularana država i na normativnom je planu "zapadna" koliko i sve ostale...Islamsko nasljeðe i kultura æe nužnu ostati, al to ne mora nužnu biti loše...ravnoteža i prilagoðavanje mdernom životu u islamu, gdje?
Odvojite više religiju od politike... :smt012
To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson
sorry stara al onda objasni ti meni zaĹĄto se Ĺžidovi Ĺžene s Ĺžidovima, onda mi objasni zaĹĄto arapi ne Ĺžele uopĂŚe niĹĄta prihvatitiOriginally Posted by Starfish
nego ostati Ĺživjeti u mraku prahistorije bez struje i vode kao stoljeĂŚima prije, u druĹĄtvu ukojem je muĹĄkarac bog a Ĺžena Ĺživotinja kaoja se posjeduje poput deve , a onda mi objasni zaĹĄto...
ma zaboravi.
prièať gluposti ueuropi se koliko toliko odvojila religija od drŞave, u americi je previťe religija d abi ijedna utjecala , ali svejedno ofreðene kontroliraju odreðene ljude, a u prostorima kojima caruje islam drŞava ne postoji, ja tu ne vidim nikakvo odstupanje od islama, a to se vidi i u muslimanima koji Şive u europi, to svoju afriku nosi sa sobom i gura ti u facu.
nema tu ja sam roðen tu , tu Şivim, na stranu s mojom vjerom-ne, toga nema.
on cijelo vrijem èasti taj svoj arapsko islamski intelekt-pa koji kurac rade u europi kao ju toliko mrze i misle da su suropljani glupi!?
Bookmarks