+ Reply to Thread
Page 32 of 32 FirstFirst ... 22303132
Results 931 to 951 of 951

Thread: Dolazak Hrvata

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Default Re: Dolazak Hrvata

Tja, to je ono vječito kibidabi. Istina da je kod nas bilo privatizacijskog kriminala i upropaštavanja poduzeća sa svrhom prigrabljivanja imovine itd., ali i pozivanje na takve slučajeve je često samo traženje izgovora za nesuočavanje s istinom. Recimo, Vukovar je imao tu gigantsku obućarsku industriju koja je izrasla na zatvorenosti jugoslavenskog tržišta i koja jednostavno nije mogla u tom opsegu preživjeti tranziciju na kapitalizam. Nema tog privatizacijskog modela u kojem bi Borovo danas prodavalo cipele većini Hrvata. Recimo u Sloveniji koja se obično kod nas navodi kao primjer uspješnijeg susjeda isto ima tih gradova u kojima se vidi da napredak nije baš ravnomjeran, štoviše da neka mjesta i nazaduju.

Veteran foruma Mo's Avatar

Quote Originally Posted by georgee View Post
    je, u pravu si. al komentari "nisu trebali bit tamo". wtf?
    da nisu došli, onda bi komentiro da ne poštuju žrtve ili nešto drugo.
    poanta: kaj god napravili, bit ćeš nezadovoljan, s razlogom jer su očajni. al ajmo ne koristit jednu nadasve tužnu uspomenu u svrhu koja je s njom nespojiva.
    ma dobro trebali su bit tam
    sam sam komentirao da mi se gadi njih vidit na čelu kolone
    uvijek su negdje gdje je kamera i treba pobrat nezasluženu slavu
    kad treba ku.cem mrdnut da prostite nema ih

ne znam jeste čuli za izjavu ministra unutarnji poslova srbije dačića da bi optužnice za konc logore u srbiji mogle štetiti pomirdbi
    ma mislim da bi se trebalo ponizno ispričat i povući ih tj. ne podizati.
    uskoro ćemo bit u situaciji da ćemo molit srbiju da se pomirimo s njima.
    Drugi joj raspliće kosu, a ja je voolim

Banned

Quote Originally Posted by Minokeros View Post

u filmu ima i priča o francuzu koji se borio za Vukovar...kad su reporteri iz francuske ušli u vukovarsku bolnicu i pitali ga što za njega Vukovar znači..

[/url]
    To je Jean Michel Nicolier, dragovoljac HOSa, postoji i snimka njegova iz bolnice kako se smiješi dok daje intervju i krajičkom oka promatra s nevjericom srbočetnike što prolaze pored njega s oružjem u ruci u bolnici, tko god je gledao snimku urezat će mu se u pamćenje njegov osmijeh.

Ovo što je rečeno za propast soc. ekomomije u gradovima koji bi se dogodio i bez rata je točno (naravno ne u tolikoj mjeri),
    u kontekstu Vukovara, postoje priče da je kombinat Borovo bilo pred bankrotom i sasvim sigurno je Vukovar poč. 90ih proživljavao svoj labuđi pjev, te da i nije bilo rata nema šanse da bi par godina poslije opet bio rangiran kao jedan od par najbogatijih gradova i područja u Hrvatskoj.

Neznam sad točno brojke, ali za vrijeme agresije u gradu je bio prisutan samo dio stanovništva možda do 20 tisuća ili manje (od 40 tisuća koliko je bilo prije rata), velika većina srba je izbjegla iz grada,
    postoji jedna snimka vrlo uznemiravajuća gdje nekakva srpska obitelj dolazi do ruševine svoje kuće, dijete počinje plakati videći u kakvom je kuća i okolica stanju,
    keva govori djetetu da ne plače jer "sve ćemo to obnovit, glavno da smo mi živi" i onda novinar pita gdje su oni bili i veli žena lakonski i samozadovoljno; "ma tu negdje pored Beograda".

Čovjek dobije neopisivi bijes vidjevši takve spodobe i uzevši u obzir da se dok su se takvi izležavali pa onda dolazili u Vukovar čudit se gdje im je kuća, za to vrijeme 3 mjeseca pravi stanovnici grada živjeli u podrumima, u strahu i patnji, iz kojeg su najzad istjerani da bi onakvi prije spomenuti izrodi došli u grad, doduše sada više ne u stanju kakvom bi itko poželio.

Nešto možda još gnusnije su oni koji su nakon pada grada prokazivali ljude i optuživali ih ("ovaj je zenga bio, ovaj je mupovac") i dočekivali četnike (među kojima istodobno katkad i članove obitelji!) kao "oslobodioce",
    a istodobno su 3 mjeseca u podrumu dijelili iste uvjete sa Hrvatima i ama baš ništa im nije nedostajalo što ni drugi nisu imali,niti ih je itko maltretirao, nadam se samo da će takvi završiti u zadnjem krugu pakla, jer su to veće ljige i zločinci od četnika koji su klali i ubijali, te se takve čak može vidjeti i na snimkama, pa bi bio red da se identificiraju i privedu pravdi.

Quote Originally Posted by Antonio de Oliveira Salazar View Post
    To je Jean Michel Nicolier, dragovoljac HOSa, postoji i snimka njegova iz bolnice kako se smiješi dok daje intervju i krajičkom oka promatra s nevjericom srbočetnike što prolaze pored njega s oružjem u ruci u bolnici, tko god je gledao snimku urezat će mu se u pamćenje njegov osmijeh.

Ovo što je rečeno za propast soc. ekomomije u gradovima koji bi se dogodio i bez rata je točno (naravno ne u tolikoj mjeri),
    u kontekstu Vukovara, postoje priče da je kombinat Borovo bilo pred bankrotom i sasvim sigurno je Vukovar poč. 90ih proživljavao svoj labuđi pjev, te da i nije bilo rata nema šanse da bi par godina poslije opet bio rangiran kao jedan od par najbogatijih gradova i područja u Hrvatskoj.

Neznam sad točno brojke, ali za vrijeme agresije u gradu je bio prisutan samo dio stanovništva možda do 20 tisuća ili manje (od 40 tisuća koliko je bilo prije rata), velika većina srba je izbjegla iz grada,
    postoji jedna snimka vrlo uznemiravajuća gdje nekakva srpska obitelj dolazi do ruševine svoje kuće, dijete počinje plakati videći u kakvom je kuća i okolica stanju,
    keva govori djetetu da ne plače jer "sve ćemo to obnovit, glavno da smo mi živi" i onda novinar pita gdje su oni bili i veli žena lakonski i samozadovoljno; "ma tu negdje pored Beograda".

Čovjek dobije neopisivi bijes vidjevši takve spodobe i uzevši u obzir da se dok su se takvi izležavali pa onda dolazili u Vukovar čudit se gdje im je kuća, za to vrijeme 3 mjeseca pravi stanovnici grada živjeli u podrumima, u strahu i patnji, iz kojeg su najzad istjerani da bi onakvi prije spomenuti izrodi došli u grad, doduše sada više ne u stanju kakvom bi itko poželio.

Nešto možda još gnusnije su oni koji su nakon pada grada prokazivali ljude i optuživali ih ("ovaj je zenga bio, ovaj je mupovac") i dočekivali četnike (među kojima istodobno katkad i članove obitelji!) kao "oslobodioce",
    a istodobno su 3 mjeseca u podrumu dijelili iste uvjete sa Hrvatima i ama baš ništa im nije nedostajalo što ni drugi nisu imali,niti ih je itko maltretirao, nadam se samo da će takvi završiti u zadnjem krugu pakla, jer su to veće ljige i zločinci od četnika koji su klali i ubijali, te se takve čak može vidjeti i na snimkama, pa bi bio red da se identificiraju i privedu pravdi.
    ima uredno na jubitou par takvih snimaka. jedan stari bračni par, tip govori kak su ih lijepo hrvati tretirali da nisu imali problema a baba govori kako su čekali da dođu oslobodioci al i da su im i na dan pada osigurali svježi kruh. al hrvati kao hrvati prisiljavali su ih da govore kruh, a ne hleb. ma užas nemreš vjerovat a ono kaj nemrem vjerovat je i da je vukovar bio neobnovljen do mirne reintegracije i ti 'povratnici' su živjeli uredno u razrušenom gradu kao uostalom i u ostatku sao krajine. ima jako puno takvih kojima su kuće i stanovi obnovljeni a i dalje ne mogu smislit Hrvatsku i jedva čekaju nove 'oslobodioce'

Banned

To se već spominjalo na forumu sa tim parom, ja sam se referirao na scenu gdje neki poluretardirani lik koji jedva može složit par rečenica suvislih optužuje drugog pred kamerom da ga je htio "klat", a ovaj u strahu se brani da nije istina

Quote Originally Posted by Antonio de Oliveira Salazar View Post
    To se već spominjalo na forumu sa tim parom, ja sam se referirao na scenu gdje neki poluretardirani lik koji jedva može složit par rečenica suvislih optužuje drugog pred kamerom da ga je htio "klat", a ovaj u strahu se brani da nije istina
    je, ja stavio link na vijesti i dogodovštine mislim s tim parom

Veteran foruma don_corleone's Avatar

http://www.rtl.hr/vijesti/zvijezde/3...staske-pjesme/

Jebemti, nekad je postojao baš topic za ovakve stvari, zvao se Muzika i ustaše ili tako nešto.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

tko nije bio na svadbi gdje se nisu pjevale ustaške budnice nije državljanin ove šugave autrougarske pokrajne
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Cassini PJ's Avatar

Neki dan je u nsbu nekom zvonio mob sa ringtoneom evo zore evo dana. Vrhunac mjeseca.

Veteran foruma smart girl's Avatar

Zašto ja ne idem češće u nsb?
    A što se tiče pireva, pa šta bi se drugo trebalo pjevati? Rihanna?
    Doduše bila sam na jednom piru di su između ostalog puštali Živela Jugoslavija i Jugoslovenka od Lepe Brene. Znam da nije politički korektno i sramim se zbog toga, ali pjesme su vrh, bez obzira na tematiku Pogotovo kad porastu promili, onda svi mogu biti i ustaše i jugonostalgičari

Ali, naravno u trijeznim uvjetima ni jedno ni drugo nije normalno.
    Last edited by smart girl; 19-03-2012 at 19:42.

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Smartgirl se upravo kvalificirala kao prava žena za svakog pravog Hrvata-katolika jer tolerira pjevanje ustaških pod gasom!

fat, ti si pretpostavljam skupa s Mesićem samo otvarao usta?

Inače, meni je ovo zabavno jer sam Joleta da to pjeva prvi put čuo davno, davno. Novinari svaki dan otkriju na internetu nešto što sam ja skinuo s rapidsharea 2004.
    Last edited by Tkach; 19-03-2012 at 20:57.

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    tko nije bio na svadbi gdje se nisu pjevale ustaške budnice nije državljanin ove šugave autrougarske pokrajne
    ja sam bio na svadbama gdje se psovalo bend i iz protesta odlazilo jer se na vrijeme nisu pocele pjevati

UV fought the law, and UV won...

Veteran foruma smart girl's Avatar

Quote Originally Posted by Tkach View Post
    Smartgirl se upravo kvalificirala kao prava žena za svakog pravog Hrvata-katolika jer tolerira pjevanje ustaških pod gasom!
    Ma gle, otkad sam saznala da je Zoki do 1999. bio u HDZ-u poprilično sam u šoku i dezorijentirana, pa iz solidarnosti prema najdražem premijeru krivudam na tankoj liniji između ustaša i partizana

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Gle, Milanoviću je žena Hercegovka i nema šanse da ne postoji negdje snimka gdje maše maramicom u vlakiću na Jasenovac na svadbi u Ljubuškom, samo za takve stvari tajne službe paze da ne promile van.

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Kad smo vec kod ustaskih i partizanskih,imao je Pejakovic jednu odlicnu, mislim da se Ustanak zove,ali ne mogu nigdje na youtubeu naci.
    edit: evo nasao http://radiomp3download.me/info/6e7c...I+K+KOVAC.html
    Dolje lanci i okovi, ne vezu se sokolovi! Oj!
    Last edited by Darkbuster; 20-03-2012 at 01:43.

Mlada nada foruma Lucky38's Avatar

Quote Originally Posted by sickboy View Post
    ja sam bio na svadbama gdje se psovalo bend i iz protesta odlazilo jer se na vrijeme nisu pocele pjevati
    To je manje više normalno kad su svi pod šusom
    Ima nas još, koliko hoš

Mlad, sumnjiv i nedokazan aegates v.2's Avatar

e, stari dobri dani i Jole u gapu za 10.4.

no, sad gledao pa skužim da je fatova izjava o austrougarskim pokrajinama ranija od peinova gostovanja u in medias res, a ne kasnija - iz njegovih usta u peinove uši
    no, dobra je bila emisija da bar većina vidi što srbi stvarno misle - iako opet kajin tupi po starome da smo svi isti

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Zaključih da je ovaj forum ispunjen ustašofilnim muškarcima koji pričaju srpskim jezikom.
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by Tkach View Post

fat, ti si pretpostavljam skupa s Mesićem samo otvarao usta?

Inače, meni je ovo zabavno jer sam Joleta da to pjeva prvi put čuo davno, davno. Novinari svaki dan otkriju na internetu nešto što sam ja skinuo s rapidsharea 2004.
    naravno, i onda sam se slikao sa crnom kapom jer sam mislio da glumim dimnjačara
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

+ Reply to Thread
Page 32 of 32 FirstFirst ... 22303132