Rezultati ankete: Ljudi moji, je li to moguce?

Voters
159. You may not vote on this poll
  • za tebe ne (..ja bih, vec, mogao)

38 23.90%
  • ne, od*ebi s fantazijama

42 26.42%
  • da, drz se faco

79 49.69%
+ Reply to Thread
Page 1 of 124 1231151101 ... LastLast
Results 1 to 30 of 3720

Thread: Nemoguca misija (procijeni! savjetuj!)

Početnik na forumu

Default Nemoguca misija (procijeni! savjetuj!)

Daklem, nakon dugog razmisljanja odlucih podijeliti svoja promisljanja s svekolikim forumastvom, u nadi da ce mi pomoci ohrabrenjem i pokojim vrijednim savjetom kako ostvarit slijedece (sto bi se pesimistima moglo uciniti nemogucim)., ergo:

Je li moguce poloziti:

- UPRAVNO PRAVO 03.09.2008.? (predmnjeva se da je usmeni cca 10.9.2008.)?

- TRGOVACKO PRAVO 08.-12.09.2008 (predmnjeva se da sam na rasporedu 8. ili 9.9.2008.)?

- MEĐUNARODNO PRIVATNO PRAVO 17.09.2008. (predmnjeva se da je usmeni 20. ili 21.9.2008.)?

- PRAVO DRUSTAVA na dekanskom roku (negdje pocetkom-sredinom 10.og mjeseca)?

uz uvjet:
    -konjskog rada cijelog ljeta,
    -efikasnog reduciranja suvisne literature (Napominjem da planiram raditi po sluzbenoj literaturi, uz skripte kao ispomoc, OSIM drustava kod kojih necu taknuti Barbiceve knjigurine).

Trazi se savjet sto biste vi napravili u toj situaciji?
    Da morate ovo sve poloziti, kako biste organizirali ucenje?

Za sve kritizere, ne zaboravite; he who dares wins! :-D
    Budimo realni, trazimo nemoguce!

Mega kuuul forumaš

Default Re: Nemoguca misija 4.godine (procijeni! savjetuj!)

ma nemoguce je...i sam to znas jer ne bi tu otvarao topik za mazanje očiju.

kaj je previše je previše. 2 predmeta odaberi i to riješi...
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Forumaš u usponu sijft's Avatar

ovo nije moguće ni u snovima položiti....nije moguće kao prvo naučiti tako opsežne i teške predmete, a kao drugo psihički je teško podnijeti toliki pritisak :smt006

probaj, pa ćeš vidjeti....da su to neki predmeti sa 1 godine, možda bi i bilo moguće...ali računajući koliko je tu stranica uključeno...teško
    Što možeš učiniti danas ne ostavljaj za sutra!

Početnik na forumu

Koliko stranica?

UPRAVA skripta (nadopunjena knjigom) cca 130str

TRGOVACKO skripta (nadopunjena knjigom) cca 130 str

DRUSTVA Petroviceva knjiga 200str + zakon

MPP knjiga 400 str + skripta.,

pitam Vas: zasto ne? 8)

P.S.upravu i trgovacko donekle vec znam (danas je 7.7.2008), ovo ostalo skriptiram do kraja srpnja, u kolovozu ubijam trgovacko i upravu, kad to polozim (cca 10.9. 8) :-D ), bacam se na mpp i drustva.
    Ako mi se MPP i drustva izjalove na drugom roku u rujnu, oba sredim na dekancu. 8) :idea: :-D

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

ne b' reka... ja se eto tu premišljam dal da paralelno učim upravnu znanost i gp

jer ti imaš 60 dana za ovo. čini se puno, ali nije zapravo jer imaš dva tjedna po ispitu
    sad koliko je realno očekivati da ćeš u jednom genijalnom potezu naučiti čak četiri predmeta i dat ih u razmaku od dva tjedna (mislim da bi ti mogli srati i zbog nekih odredaba pravilnika)...

druga stvar je dekanski... koliko ja znam taj rok još nije izglasan
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by fat drummer
    ne b' reka... ja se eto tu premišljam dal da paralelno učim upravnu znanost i gp
    Za upravnu (ako literatura nije drasticno povecana) ti je dovoljno dva tjedna svojskog rada. (Teresa Orlowski) gepruft! Garantirano! (Je materija glupa do bola, stil pisanja takodje, ali moze se.
    GP bi mogao skemijat do rujna uz ful intenzivno ucenje (tipa kombinacija Klariceva knjiga i neka-ako postoji-skripta iz Gavelle)

jer ti imaš 60 dana za ovo. čini se puno, ali nije zapravo jer imaš dva tjedna po ispitu
    sad koliko je realno očekivati da ćeš u jednom genijalnom potezu naučiti čak četiri predmeta i dat ih u razmaku od dva tjedna (mislim da bi ti mogli srati i zbog nekih odredaba pravilnika)...
    Tocnije, imam 7 tjedana za UPRAVU I TRGOVACKO, koje trebam sredit do sredine rujna. (cca 4 UPRAVA 3 TRGOVACKO)

A onda krenut strebetat skripte (nadopunjene knjigama) iz MPP i DRUSTVA (tipa, mozda, drustva drugi rok u rujnu (24-26.09.2008.), a MPP na dekanskom)

A dekanac ce dekan dati, stara tradicija se mora nastavit (upisani uvjeti-stalni uvjeti..me think)

Mega kuuul forumaš

upravno pravo za 2 tjedna učenja :lol: :lol:

UFSF

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by suni
    4, 4 tjedna 8) :-D (jesam napomenuo da sam vec familijaran s cjelokupnom literaturom iz uprave?)

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by HeWhoDaresWins
    Quote Originally Posted by suni
    4, 4 tjedna 8) :-D (jesam napomenuo da sam vec familijaran s cjelokupnom literaturom iz uprave?)
    ja fakat pokušavam bit maksimalno objektivna i fakat znam kaj je trganje od učenja i po 15h dnevno ali uvijek sam realna.

upravno pravo ima gadan pismeni, jedan od najgorih na faxu :smt009

UFSF

ne znam, probaj, ali mogu te zamisliti kako sredinom rujna pričaš sam sa sobom i trčiš po faksu sa gaćama na glavi
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Početnik na forumu

hm..ne kužim baš poantu da tražiš savjete kad si već sve isplanirao i imaš odg.na sve..šta,hvaljenje svojim master-planom? :-D ne ozbiljno, bit će fora ako uspiješ..to će bit legenda "Kako studirati ekonomiju na pravu" koja će se godinama prenositi s naraštaja na naraštaje na PF-u i..a ako ne uspiješ..jebiga, prihvatit ćemo realnost..samo je 1 chuck norris..

ali sretno,stvarno.. :smt006
    "Osmijeh je jedina kriva linija koja može ispraviti mnogo toga."

svaka čast ako to uspiješ, dobit ćeš posebnu pravokutnikovu nagradu i custom status

Kuul forumaš konzerva's Avatar

ako uspiješ obrijat ću si glavu i pustit bradurinu
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Početnik na forumu

Ajde, nisu bas savjeti :-D , jos manje ohrabrenja :-D :-D , al plakat cete svi kad vasm 10.9. tu stavim skeniran index s upravom, pa zatim trgovackim, pa...pa ce biti "kukulele hocu i ja bit kao HeWhoDaresWins"!! :-D

Ajmo ljudi malo konstruktivnosti, savjeta, tipa sta ucit prvo (TRG il UPRAVU), kako simultano najbolje ucit dva predmeta (VI KOJI IMATE S TIM ISKUSTVA: jel bolje kemijat ujutro npr.UPRAVU, popodne TRG, ili sad proc-(naucit koliko je moguce) trgovacko u dva-tri tjedna (NAPOMENA: VEC SAM GA RADIOOO :-D ), pa onda ubijat upravu?

Btw, primio na znanje obecanje konzerve (ima da i ti skeniras bradurinu i postas je na ovaj topic), fat drummer oslobodi jedno administratorsko mjestasce.. :smt002

Početnik na forumu

nema sanse, odaberi si dva ispita i to polozi. Inace neces nista uspjet...a i sacuvat ces mentalno zdravlje
    live life in peace...

Početnik na forumu

Zaboravljas; he who dares wins! 8)

Prvoborac foruma poskočica's Avatar

Ajde, nisu bas savjeti :-D , jos manje ohrabrenja :-D :-D , al plakat cete svi kad vasm 10.9. tu stavim skeniran index s upravom, pa zatim trgovackim, pa...pa ce biti "kukulele hocu i ja bit kao HeWhoDaresWins"!! :-D
    pa ako si tako super cool šta će ti mišljenja nas običnih smrtnika i jadnika za koje je takvo nešto teško izvedivo? :smt010
    :roll:
    radije se javi ti nama iz vrapča u 10mjesecu kad prošvikaš od te zbrke
    Every blessing, when ignored, becomes a curse.

Guest

Sve možeš ako vjeruješ u sebe, hej!

Ja sam npr. imao loš stav o sebi i curama, ali čim sam ga promijenio su mi se počele stvarati cure ispod kreveta dok u njemu ležim subotama navečer i u prilaziti mi u pivnici u kojoj sjedim zabit za stolom sa 4 kretena i ne poznajemo nikoga.

Lako je, hej! Trebaš vjerovati u sebe.

Ja vjerujem da ću položiti teoriju i nacionalnu za uvjet najesen :smt005

Forumaš prvog reda

ne znam, probaj, ali mogu te zamisliti kako sredinom rujna pričaš sam sa sobom i trčiš po faksu sa gaćama na glavi
    :smt005 :smt005 :smt005

drz se faco! :smt005

Veteran foruma dorro's Avatar

Gle, možeš probati, to te niš ne košta.
    Ali sad objektivno - procjenjujem ti šanse na negdje 20%.

Upravno - trebaš samo naštrebati skriptu od 200-tinjak stranica. Napamet. Ne znam koje su ti metode učenja inače, pa ne znam što bih ti savjetovala, ali za taj ispit conditio sina qua non je da najmanje 150 stranica imaš u glavi 'od a do ž' kako je pisano.

Društva i trgovačko - teoretski, ta dva ispita možeš položiti u mjesed dana rada, pod uvjetom da dođeš kod Paraća ili te kod ostalih potrefe pitanja - a često vrte svoja pitanja, i znaju se ponoviti rokovi gdje se cijelo vrijeme ponavlja istih 10-20 pitanja
    Problemi: Parać uzima valjda 3 ljudi po roku. Gradivo je ogromno, većina pitanja se ponavljaju, ali je velika mogućnost da te pitaju nešto izvan uobičajenih pitanja.
    Drugo, da bi pohvatao ta pitanja i skužio kako najlakše proći, trebaš najmanje 3 roka zaredom slušati usmene. Ne znam dal si možeš priuštiti toliko vremena.

MPP - na žalost, nemam nikakav savjet. Gradivo je jaaaaaaaako komplicirano, knjiga je konfuzno pisana + postoji eliminacijski i jako težak pismeni.
    Za usmeni dio još nije problem, tu se da izvući - ne inzistiraju na definicijama od a do ž, traže povezivanje i shvaćanje gradiva - ali to isto tako umjesto prednosti može postati problem. Npr. meni je trebalo poprilično da shvatim što je to renvoi... a ispit je prepun takvih primjera :?

U cijeloj ovoj kombinaciji, procjenjujem MPP kao najveći problem. I preporučam ti da ga izbaciš iz računice.

Postoje još neke formalne zapreke: mora proć 2 tjedna između svakog ispita koji polažeš. No, možemo to zanemariti što se prakse tiče, jer malo tko gleda takve stvari. Ali opet postoji taj "ako".

Najveći problem vidim u tome što se radi o potpuno nepovezanom gradivu i cjelinama prava. Trgovačko i društva koji su nekada bili jedan ispit su različiti, a kamoli ne ostala dva. Zapravo, Upravno još nekako može proći jer je to zbroj svega što učimo na faksu.

Ali MPP nikako.
    Opet ti savjetujem - izbaci ga iz kombinacije. Radi se o gadnom ispitu čija je najvažnija karakteristika sa studentske perspektive da se mora kontinuirano i koncentrirano raditi.
    Vjeruj mi, ljudi koji uzimaju samo 2 tjedna pauzu od učenja ubrzo shvate da im je propao sav rad jer moraju ispočetka. Ako misliš nešto kombinirati s tim ispitom, rađe namoj niti pokušavati da štediš energiju i vrijeme.

Summa summarum - skoro nemoguće. Ali postoji maleni postotak, ako ti se slože sve zvijezde, horoskopi, 8. i 9. kuće, čakre, i svi profesori budu dobre volje i ne gnjave.

Eto, toliko od mene.
    U svakom slučaju sretno i obavezno javi kako se razvija situacija! :smt006

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by poskočica
    pa ako si tako super cool šta će ti mišljenja nas običnih smrtnika i jadnika za koje je takvo nešto teško izvedivo? :smt010
    Trudim se biti super c 8) 8) l, ali mi naravno treba pomoc u obliku savjeta od dragih mi kolega forumasa kako to sto lakse ostvariti. Zisku? 8) :-D

Quote Originally Posted by dorro
    Gle, možeš probati, to te niš ne košta.
    Ali sad objektivno - procjenjujem ti šanse na negdje 20%.
    Dorro :smt041 :smt023 :smt038 Dosad prvi konstruktivni i hvalevrijedni savjet na topicu!

MPP je engima, priznajem, jos ne procitah knjigice, al sredit cu ih do kraja srpnja i sastavit neku (prosirit postojecu) skriptu.,

Unatoc kapacitetnosti i neupitnoj sposobnosti da odigram simultanku sa sva cetiri komada preko ljeta, ipak sam, poradi psihofizickog zdravlja kolega forumasa, donio odluku da preko ljeta upregnem svoje napore na TRG i UPRAVU, polozim ih do 15.9., a potom probam DRUSTVA drugi rok u rujnu, i MPP na dekancu. MPP ne kanim taknit dok ne polozim TRG i UPRAVU, vec samo pripremit skriptu iz njega kako bih mogao-kad 15.9.apsolviram TRG i UPRAVU-uzet tu skriptu u ruke i rastrgat je pogledom. Sumnjate? Skener vec lagano bruji..

A pro pos TRG; staroj gardi svaka cast, al ja volim mlado meso. Hocu rec mlade profesore. Za ispitivanje, mislim. Ergo, miladin il markovinovic! Bjeh slusat trg i upravu, i mogu rec da mlada garda pita relativno normalna pitanja, nema tu nekih silnih picajzlosti i kurtovichluka (lukovi, ovce, k*c, palac), vec laganini fini, tecni ZOO. = nema bauka.

Glede UPRAVE: ZUP je ZPP, ZUS je pet bitnih strana skripte, sve vec vidjeno, nema nepoznanica, nema komplikacija. Ne negiram, ima podataka, mali milijon, al za 4 tjedna klasicnog HeWhoDaresWins rada tu ne vidim problem.

Ostaje bauk (priznajem!) MPPa, ali uz skriptu, komadicak srece, segamegamotivaciju, pokusam dat sta mogu pa cemo vidit!

Zbog gornjeg razloga, ambicioznog plana, i trazim savjetodavnu podrsku forumasa. Bacajte savjete, tu i tamo malo me i je*ite, al dajte savjete, jer utjehe nema u tmini nekolegijalnosti.

Podrzite me u ovome i kada ostvarim obecano, svi koji su me savjetima podrzali dobiti ce povlasteni status na pravokutniku (PROTESTATIO: izim, ako fat drummer ne prekrsi gore dano obecanje o mom statusu mega zvijezde)

Sve se moze kad se hoce, a samo onaj ko se dares wins!

Veteran foruma dorro's Avatar

Hm...što se tiče ambicioznosti, ja planiram do 10.mj. dati Upravno i Radno, a i to su mrcine od ispita... :oops:
    Pa ono...ajde možemo se međusobno nabrijavati :-D

donio odluku da preko ljeta upregnem svoje napore na TRG i UPRAVU, polozim ih do 15.9., a potom probam DRUSTVA drugi rok u rujnu, i MPP na dekancu. MPP ne kanim taknit dok ne polozim TRG i UPRAVU, vec samo pripremit skriptu iz njega kako bih mogao-kad 15.9.apsolviram TRG i UPRAVU-uzet tu skriptu u ruke i rastrgat je pogledom.
    Onda ti je premalo vremena za Društva... mislim, o obveznoj literaturi za taj predmet ti valjda ne moram pričati, hladno oružje od 2500 str..

A pro pos TRG; staroj gardi svaka cast, al ja volim mlado meso. Hocu rec mlade profesore. Za ispitivanje, mislim. Ergo, miladin il markovinovic! Bjeh slusat trg i upravu, i mogu rec da mlada garda pita relativno normalna pitanja, nema tu nekih silnih picajzlosti i kurtovichluka (lukovi, ovce, k*c, palac), vec laganini fini, tecni ZOO. = nema bauka.
    Da, to je ok odluka - uvijek ih možeš dobiti i nisu toliko mušičavi ko dedeki. Ali mlađi su i ambiciozniji u svakom pogledu, pa vole puno toga ispitati, na to isto moraš računati :-D
    Za Trgovačko ok, ali Društva.. skripta je super, ali vole se zaletiti i do Barbićevih knjiga. Opet, problem veličine materije...

Glede UPRAVE: ZUP je ZPP, ZUS je pet bitnih strana skripte, sve vec vidjeno, nema nepoznanica, nema komplikacija. Ne negiram, ima podataka, mali milijon, al za 4 tjedna klasicnog HeWhoDaresWins rada tu ne vidim problem.
    Točno, sve si rekao- nema kompliklacija, ali podaci su tu i sve ih treba memorirati. I mislim da se u 4 tjedna žestokog rada da to srediti.

Uglavnom, savjet: drži se plana, deri po Trgovačkom i Upravi, pa vidi kako će se situacija razvijati u 9.mj. I nemoj se prebacivati na novi ispit (osobito ne MPP!!!) dok bar jedan ne položiš da ne radiš konfuziju u glavi.

Ne znam... iskreno, po meni je još uvijek ovaj MPP viška, s Društvima si već na knap.
    Probaj, pa šta bude.

I nemoj zaboraviti, i da sve to središ do Nove godine, opet si napravio odličan posao (u par mjeseci dao više od pola 4.god).

Početnik na forumu

Tako sam nesto i mislio, al uz malo srece svasta je moguce

TRG: Impliciras da za TRG nije dovoljna Petroviceva 200str knjigica i zakon?
    (Sta je Barbic jos uvaljo u svoju knjigu a da nema u ovim gore? Na forumu ljudi pricaju da je knjiga rasireni ZTD)

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by dorro
    I nemoj zaboraviti, i da sve to središ do Nove godine, opet si napravio odličan posao (u par mjeseci dao više od pola 4.god).
    U pravu si (jos jednom ), al nije ista stvar diplomirat u akad.god.07/08 i 08/09

moja vizija hewhodareswins 16.9.

Forumaš prvog reda

:smt005 :smt005 tak cu i ja izgledat nakon ekonomske a kamoli on nakon svih tih nevolja! :smt005

hodat ce okolo u onoj bolnickoj halji s prorezom iza i nosit ce papirnatu krunu, te inzistirati da mu je nitko nikad ne skine, cak ni kad spava :p

Početnik na forumu

Vidim, broj malovjernih se povecava (Maat, etc.), pa molim da stavite uloge (kao sto su konzerva i fat drummer ucinili),..wanna bet :?: 8) :-D

Ajmo, ljudi, konkretne odgovore amo:

1. Kako najbolje uciti simultano dva ispita?
    (ujutro jedan, popodne drugi., par tjedana jedan, par drugi., jedan intenzivno strebat, drugi iscitavat.,...?)
    Konkretno, mislim na TRG i UPRAVU, kako to dvoje sparit..

2. Je li za DRUSTVA dovoljna Petroviceva skripta i ZTD i kod ostatka katedre (dakle, ne samo Petrovica)?

Mlad, sumnjiv i nedokazan

ajme, ja 1.09. imam rimsko i teoriju i pitam se hoću li stići to naučiti dotad, a ti tu ideš spremit 4 teška ispita.. svaka ti čast ako uspiješ.. idem i ja malo maštat.. :smt016 :smt047 :smt101 :smt090 :smt115 :-k :read2:
    NIKADA NE SPU?TAJ POGLED NI PRED KIME, UVIJEK HODAJ VISOKO UZDIGNUTE GLAVE JER TO JE JEDINI NA?IN DA SVIMA POKA?E? KOLIKO SI JAKA OSOBA I DA ZAVRIJEDI? TU?E PO?TOVANJE I DIVLJENJE !!!!!!!!!

ERASMUS friendly Moderator Alita's Avatar

Ajmo, ljudi, konkretne odgovore amo:

1. Kako najbolje uciti simultano dva ispita?
    (ujutro jedan, popodne drugi., par tjedana jedan, par drugi., jedan intenzivno strebat, drugi iscitavat.,...?)
    Konkretno, mislim na TRG i UPRAVU, kako to dvoje sparit..
    Ako trazis savjete za to kako uciti za 2 ispita odjednom... ne znam bas mozes li to. xD
    Ali high hopes su uvijek super, ako 50% ostvaris sretan si.
    Ambitious but rubbish.
    Everything you say has water under it.
    *u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*

Mlada nada foruma

Daklem, nakon dugog razmisljanja odlucih podijeliti svoja promisljanja s svekolikim forumastvom, u nadi da ce mi pomoci ohrabrenjem i pokojim vrijednim savjetom kako ostvarit slijedece (sto bi se pesimistima moglo uciniti nemogucim)., ergo:

Je li moguce poloziti:

- UPRAVNO PRAVO 03.09.2008.? (predmnjeva se da je usmeni cca 10.9.2008.)?

- TRGOVACKO PRAVO 08.-12.09.2008 (predmnjeva se da sam na rasporedu 8. ili 9.9.2008.)?

- MEĐUNARODNO PRIVATNO PRAVO 17.09.2008. (predmnjeva se da je usmeni 20. ili 21.9.2008.)?

- PRAVO DRUSTAVA na dekanskom roku (negdje pocetkom-sredinom 10.og mjeseca)?

uz uvjet:
    -konjskog rada cijelog ljeta,
    -efikasnog reduciranja suvisne literature (Napominjem da planiram raditi po sluzbenoj literaturi, uz skripte kao ispomoc, OSIM drustava kod kojih necu taknuti Barbiceve knjigurine).

1. Ako imas para, mozes
    2. Ako ti je tata Žužul. možes
    3. Ako pocinis jedno 5 kaznenih djela, mozes
    4. Ako si to sve vec polozio pa ispravis datume u indeksu, mozes
    Specijaliziran za borbu s odraslim Pumama i Veprovima od 150 kg....

Moj pas

+ Reply to Thread
Page 1 of 124 1231151101 ... LastLast

Bookmarks