kpp i financije za travanj? nepreporučljivo, pretpostavljam![]()
kpp i financije za travanj? nepreporučljivo, pretpostavljam![]()
U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije
KP i GP1 za :brojinaprste: travanj?
Ja bi rekla ne oboje,izaberi jedno,predlažem gp1 i drži se toga.
The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing
ako riješavam sad u 2. semestru rimsko prek kolokvija, jel mi pametnije uz to učiti povijest( izaći u 4. ) ili možda naciju pa pov ostaviti za 9. ? i jel moguće uz nešto od toga i političku i eng naučiti?
oppd možeš kombinirati s 1.kolokvijem iz rima jer je taj 1.kol najlakši i nauči se za tjedan dana... naciju nemaš koristi učit paralelno s rimom jer na kolokvije ne možeš izlazit ako nisi seminarist, naciju naučiš za 3 tjedna nakon što položiš rim u 6. mj. (pritom mislim da rim riješiš prek kol i imaš samo usm u lipnju). za pek ti je dovoljno 2 tjedna učenja i to za visoku ocjenu. a eng..pa to naučiš za 2 dana. ugl moj ti je savjet izaći na oppd u 4.mj., uz to spremiti 1.kol. iz rima, rim se potrudi kolokvirati, pek možeš rješiti na roku u lipnju ili srpnju, a naciju ostavi za rujan... naciju i pek možeš i obrnuto, svejedno je.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
da li bi se u 2tjedna+3dana za ponavljanje, dalo naučiti 180strana za prolaz iz otpd-a..s tim da bi išla kod miličića, ali bi polagala po perićevoj knjizi..i dvojka mi je sasvim dovoljna![]()
teško i nikako. kp je jako zahtjevan ispit i uz njega nije baš preporučljivo učit neki jednako težak ispit. a što se tiče gp1 treba uzeti u obzir da je pismeni doslovno nenormalan, da se u pitanjima traže dlake u jajetu... tako da stvarno treba vremana da se popamti svih onih milijardu detalja..
eventualno jedan baš učit, a drugi uz to malo čituckati, podcrtavati..
Sell the Vatican, feed the world!
dal je lakše položit upravno p.ili trgovačko?koji od njih se može brže spremit a obzirom da mi predmeti tipa upravne znanosti nisu baš dragi?![]()
trgovačko, ako više voliš zanimljive predmete, al računaj da je literatura nepostojeća i da treba kombinirati par skripti, pitanja profesora i da ne znaš kod kog si do samog ispita (ako nemaš pravo biranja ili nisi seminarist)
upravno je s druge strane monotono, dosadno, al nije teško.. samo par stvari je malo kompliciranije, tipa pravni lijekovi u zupu, al niš strašno.. al ako si osjetljiva na dosadne i suhoparne predmete, može bit da će ti biti teže. meni je upravno osobno bilo teže zbog toga, iako bi trgovačko ipak bilo teže gledajući samo materiju, ima daleko više sitnica, iznimaka i razlikovanja..
ovak objektivno, za oba je dosta mjesec dana.
So it's Rorschach
and Prozac
and everything is groovy!
Trebam naučiti kazneno od nule, koliko bi mi vremena trebalo bez da učim cijeli dan i da riskiranje i računanje na sreću smanjim do minimuma.
Last edited by IceCold; 13-02-2012 at 15:33.
Kolege koliko okvirno treba vremena za spremiti rim? Napominjem pocinjem od nule, nikad nisam isla na predavanja...dakle koliko ukupno treba vremena za nauciti i sve ponoviti?? Samo da znam okvirno....i da, molima big da mi odgovori netko s 2.godine jer je logicno da ne mogu brzo uciti i pamtiti ko netko sa 4.godine....hvala
nemoguće je na 2 ispita ako za je za oba isti rok? ja bi jaaako htjela rješit 2 sad u 4.,ali padaju mi isti dan :/
Pozdrav pipl
S treće mi je ostao još gp2,ne znam dal da učim to za 4.mjesec ili upravno,bila sam seminarist pa su mi neki dijelovi gradiva ostali u glavi :-D
unaprijed hvala![]()
Kako bi vi posložili/položili (ako se to da uopće položit) ove ispite do sljedeće akademske godine?
s treće: upravna znanost, financije, gp2 i međunarodno
s četvrte: upravno i trgovačko
e sad, upravnu znam sve površno, ali svi znamo da se ona tako ne polaže tako da sumnjam da ću proć na sutrašnjem roku (rekla bih da bi mi trebalo još kojih tjedan dana/10 dana da mi sve sjedne)... gp2 sam oko Božića uzela i pročitala prvu knjigu, podcrtala, radila skriptu i sl. i na tome je stalo. Na svim ostalim predmetima sam na nuli (osim na trgovačkom, na kojem sam bila seminarist i koje mi je najzanimljivije al jbg, kad ono dolazi na red tek u 9. mjesecu i to ako).
Dakle, znam samo da bi mi upravno i trg. ostali za 9. mjesec, i molim savjete kako si posložit ostatke s treće i da li je moj plan ikako moguć ili sam nadobudna u pm?![]()
Ja umem u svakom novembru da napravim jun...
Bookmarks