+ Reply to Thread
Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 184

Thread: Kako UCITE (feng shui ili ying yang twins tehnika)?

Mlada nada foruma

Default Kako UCITE (feng shui ili ying yang twins tehnika)?

Jednostavno, k a k o ucite? Koja vam je metoda?
    Procitate jednu stranu pa ponavljate na glas? Procitate cijelu knjigu-skriptu da se upoznate s njom, pa tek onda idete uciti? Drugi nacin?

Stavljajte svoje ideje na ovaj topic pa da stvorimo malo riznicu znanja o ucenju..

Jedna od meni najboljih metoda jest da
    1. citam i podcrtavam knjigu istovremeno plavom kemijskom,
    2. citam samo recenice koje sam podcrtao i pritom eliminiram stvari koje sam podcrtao a koje se pokazu suvisnim,
    i onda 3. put eliminiram stvari koje sam propustio eliminirati prvi i drugi put.
    Tako efikasno izbacim suvisne dijelove, usput nesto i zapamtim, i potom moze krenuti drill s procitanom lekcijom i ponavljanjem bez gledanja u knjigu.

Odajte mi Vasu tajnu?

Mlada nada foruma

Default Re: Kako UCITE (feng shui ili ying yang twins tehnika)?

Da, da me ne netko ne bi dozivio (iskljucivo :-D ) kao fetisista, plavu kemijsku rabim pri prvom prolazenju. Pri drugom prolazenju rabim crvenu, a pri trecem zelenu.

Mlada nada foruma Barilla's Avatar

mama mi čita na glas, a onda ja ponavljam iza nje na glas, isto. i tako svih 1300str. :glasses7:

Mlada nada foruma

Barilla nemoj spamat, il daj nesto konstruktivno il is na neki chat topic!!!
    Ovdje stvaramo blago vece od negdasnje Aleksandrijske knjiznice a ti si se naso zahebavat! :smt009 :-D

Mlada nada foruma Kaligaris's Avatar

Ja imam cijeli ritual kao uvod u učenje da ga učinim što privlačnijim. :lol:
    Dakle, prvo posložim sve markere koje imam u bar 6-7 boja ispred sebe i kontempliram koja bi boja najbolje odgovarala ispitu koji krećem pripremati. Nakon što mi intuicija odabere jednu boju za cijelu knjigu ili više boja za svako poglavlje obavim prvo čitanje s podvlačenjem markerom. Čitanje naravno uključuje i neizbježni predgovor i uvod da steknem predodžbu o literaturi. U prvom čitanju se ne zamaram sa pamćenjem podataka, već čitam da bih razumjela trenutnu rečenicu, slično kao što se čita roman. Na taj način kad dođem do kraja knjige imam feeling da kužim o čemu se priča iako se ne mogu sjetiti ni jedne definicije. Tada spremam markere i vadim kartice i olovku. Kreće drugo čitanje u kojem čitam samo podvučeno, ponavljam naglas pročitano i nastojim zapamtiti svojim riječima. Ako ide otprve, super, ako ne ide ili ima puno za zapamtiti (npr. neka podjela ili karakteristike) strukturiram si to na kartice da mi bude lakše. U trećem čitanju već praktički ide samo od sebe, i dalje čitam samo podvučeno ali sad se već radi o preletavanju teksta jer pročitam naslov ili što se već traži i sad već sama znam ponoviti dosta dobro. One kompliciranije dijelove koje sam si zapisala na kartice više ne gledam iz knjige već samo s kartice. Nakon toga ponavljam ovisno o tome koliko vremena imam do ispita. Ali tri čitanja su minimum koji mi donese minimalno dvojku. Iskustvo mi je pokazalo i da je dobro što nastojim zapamtiti svojim riječima jer profesori cijene kad vide da razumiješ gradivo, a ako ga razumiješ onda ga znaš i reći svojim riječima. :smt006
    Seriously, if you didn't like him, what would you hate about him?

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Barilla
    mama mi čita na glas, a onda ja ponavljam iza nje na glas, isto. i tako svih 1300str. :glasses7:
    Prejebno, strgala sam se od smijeha

Mega kuuul forumaš

učim stranicu po stranicu, stranicu po stranicu, stranicu po stranicu. kad naučim stranicu krenem na novu

da parafraziram prof. metelka 8) ( se sjeća ko njega?)

btw to je najbolji savjet koji sam dobila za vrijeme čitavog studiranja. rispekt
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Quote Originally Posted by suni
    učim stranicu po stranicu, stranicu po stranicu, stranicu po stranicu. kad naučim stranicu krenem na novu

da parafraziram prof. metelka 8) ( se sjeća ko njega?)

btw to je najbolji savjet koji sam dobila za vrijeme čitavog studiranja. rispekt
    aha...slazem se...tak sam ja poceo ispite prolazit...

rekao je nes tipa: Procitas knjigu prvi put, pa drugi put, pa treci put i cetvrti put samo preletis i sve znas.

na tome mu hvala...ima covjek pravo...al max prolazim npr rimsko 30 str dnevno...medjunarodno 50...financije 50-100 (al bila je vec podcrtana)...i bez problema sam davao kad sam tako prolazio...je da je bio senilan al je dao predobar savjet...
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Forumaš prvog reda

to je dobra fora, sa stranicama.

hmm ovisi.
    kad imam vise vremena onda prvo pocnem malo cituckat, gledam kak je knjiga poslozena, koncipirana... to je nama npr. milicic savjetovao :-D - prepisat si negdje sadrzaj/shemu sadrzaja i imat to stalno pred ocima. :thumbright: onda se mozes snalazit samo tako, preskakat, povezivat... al ucila sam ja tako i prije

onda si izracunam dane koje imam na raspolaganju, broj stranica sveukupno, odbijem tjedan-2 za zadnje ponavljanje i tjedan-2 koje cu potrosit na zaostatke od originalnog plana :smt116 ...i onda si fino slozim THE PLAN koji putem korigiram, idem brze ili sporije, pa si ga prilagodim. najvaznije obiljezje THE PLANA je fleksibilnost! fikcija da ce THE PLAN ic po loju dovodi do frustracije a nekad i do tezih psihickih smetnji, bear that in mind!!!

i onda dio po dio. obicno radim tako da pocrtavam najbitnije. unaprijed si skinem sva moguca pitanja s pravokutnika, ili se posluzim nekom skriptom cist da vidim sta je bitno, da nesto slucajno ne previdim, pa radim po tome.
    kad zavrsim odredjeno cjelinu, tzv. KVOTU (KVOTA je sastavni dio THE PLANA :-D :-D :-D ) onda si malo to ponavljam, svrstavam, prepricavam to svojim rijecima zidu (koji je u svakom slucaju zainteresiraniji za pravo od mojih ukucana ), gledam kak bi se to najbolje sistematiziralo, pa onda to skriptiram. obozavam sistematizirat stvari. :smt050 imam, kazu, i neku likovnu crtu, tak da... :lol: to ako imam vremena. a kljuc svega je pocet ranije, jer ako nemam vremena za to, onda mi je puno mrze ucit. :evil:
    ne bih nikad mogla samo pocrtavat kemijskom i strebat ravnocrtno.

however, kad nemam vremena za skriptiranje, svejedno uvijek imam neki papir pored sebe i hrpu markera, flomica, bojica, penkala (jako sam vizualni tip). skuzila sam kad sam ucila sankcije iz kaznenog kolko je zakon npr. mala biljeznica - podsvjesno te tjera da samo sibas po bitnom i ne zamaras se detaljima 8) (ponovila sam cca 100 stranica u 3 dana samo bijesnim prepisivanjem podjela, definicija...).

po mojoj teoriji, ima vise dijelova ucenja, oni zabavni kad pocrtavas, cituckas, planiras, pa jos malo pocrtavas :toothy2: ...taj dio treba kombinirat s onim zamornim strebanjem stvari koje je nuzno bas nastrebat, a toga je u pravu puno. ali u volji za ucenje me drzi kao prvo zabavan dio, kao drugo, cinjenica dok pocrtavas, skiciras i skriptiras, te sve uskladjujes sa SADRZAJEM, u glavi ostane temelj temelja cak i nakon prvog prolaska preko odredjenog teksta (pa nikad ne strebas sve ispocetka).

jeeej. kao sto rekoh, ovaj topic je ko stvoren za moje nalete psihopatije. :smt054

Banned

Ovisi od predmeta do predmeta. Neki jednostavno ulaze u glavu samo blagim koncentriranim citanjem, a neke treba bas strebati.
    Kako ja u principu mrzim ovo potonje, uvijek su mi najtezi najlaksi ispiti.

Mlada nada foruma sifilis's Avatar

uzmem knjige i procitam ih jedno 5-6 puta prije ispita. bez pocrtavanja, skriptiranja i tih pizdarija.
    ~Dead lawyers lie still~

REDHEAD ADDICT

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by sifilis
    uzmem knjige i procitam ih jedno 5-6 puta prije ispita. bez pocrtavanja, skriptiranja i tih pizdarija.
    kolko ti vremena treba da pročitaš gp 5-6 puta?

UFSF

Forumaš prvog reda TILA's Avatar

Meni su najvažnije BOJE.Itako ja uvijek imam 8 boja markera i svaki podnaslov dobije svoju boju(boje se naravno ponavljaju) i obično podcrtam cijeli podnaslo osim ako nešto zbilja nije jako važno i tako ja uglavnom zapamtim koji podnaslov imaku boju.Nakon što podcrtam cijeli podnaslov onda još i kemijskom ono što je važnije.Ja imam malih brobleme s time što je važno pa je obično večina toga podcrtana opet.Pokušavam što više zapamtiti dok to sve radim.Prvi puta obično najmanje zapamtim,to sam primjetila,ali nema veze jer onda ide drugi put kad sa markerima opet je izdvojim ono što je zbilja bitno,ili da naglasim podjele i sl tako da moja knjiga ima dva sloja markera hehe.I onda kad ja pogledam tu knjigu upadaju u oči bitna stvari.Obično još neke stvari koje su u knjizi prepišem u onaj okvir oko knjige jer ću lakše nešto zapamtiti ako to i sama napišem.Uvijek nađem vremena i za treći put da to još sjedne ali onda samo čitam i učim.Ako imam vremena za još četvrti ili ne znam koji prelazak knjige super,ako ne nadam se da sam što bolje naučila i idem na ispit. 8) Ova tehnika je sada moja stalana tehnika i trebalo mi je 2 godina da nađem nešto što će mi pasati.A na kraju lijepše mi gledati u šarenu knjigu jer osim boja,imam psihološki moment jer kada vidim da je sve u bojama znači da sam sve to prešla i da zapravo to znam samo se trebam svega sjetiti 8)

@maat-onda imamo sličnosti,mnogestvari koje si opisala i ja radim,pitanja s pravokutnika,kvota i sl.

The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing

Mlada nada foruma

Meni ovisi o samom ispitu. Trenutno učim upravnu znanost i koju god metodu koristila, nadasve mi je dosadan ispit!
    Međunarodno sam spremala jednako vremena i dobila četvorku, a ovo mislim da neću niš znati napisati sad u utorak...
    Ali u biti ne čitam cijelu knjigu nikad unaprijed, to me nervira.
    Idem stranicu po stranicu, imam markere u raznim bojama, lijepo podebljam podnaslove, pa posebnim bojama važne podjele...sve je šareno kao da sam na nekom satu likovnog.
    A kad učim, od tog što sam označila kao važno, izbacim pola. Malo si kemijskom podebljam što mislim da bi od tog trebalo biti ono naaajvažnije...Na kraju pročitam još par puta da ostane u glavi i idem dalje. Ponekad upali, a ponekad ne, ali ja tak radim.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

ne učim...
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma

Cijelu knjigu procitam (i zašaram) da imam kostur, a kad opet citam onda samo podcrtano pa tako popunjavam kostur, a stranicu po stranicu mi nema smisla kad pola stvari nije objasnjeno tad nego da bi skuzila nesto sa 45.str. trebam procitat ono sa 236. i ono sa 654. i iz druge knjige na 134. e onda mi je tek sve povezano dobro, a kad imam u glavi povezano onda lakse zapamtim i detalje poslje.
    ...nabrajanja me ubijaju :roll: a podjele si napisem kao kostur na A4 i zapiknem iznad stola tak da buljim u to svaki put kad dignem pogled, ako nista drugo mozda fotografski zapamtim...tako me bas pitao iz financija bio ono sto mi je bilo tak zapiknuto pa prosla :-D

kolko ti vremena treba da pročitaš gp 5-6 puta?
    gp1 sam rjesil za mjesec dana. 2. dio ce bit jebeniji al racunam oko dva mjeseca. mozda koji tjedan vise
    ~Dead lawyers lie still~

REDHEAD ADDICT

Početnik na forumu

ja prvo uzmem jedno poglavlje i preletim.isto treba citat predgovore,kazala....da se upoznam s knjigom.
    onda primjenjujem sljedecu metodu koju sam negdje u nekom self helpu vidjela i ok je,brzo ide:
    prvo dakle okvirno čitanje npr odlomka,pol strane do stranu-onak skimming samo
    onda citanje s razumjevanjem-tu vec nesto podvucem s markerom,prije sam odmah podvlacila,al na kraju mi je cijela knjiga bila podvucena pa to i nije imalo smisla,sad podvucem osnovno pa gradim pricu oko toga.
    tek onda citanje s pamcenjem
    zatim prepricavanje naglas
    i vizualna provjera dal sam sve prepricala.
    i sad najvazniji dio:ponavljanje 2,8, i 30. dan.
    odnosno- sljedeci dan,pa za vikend ponavljat nauceno od tog tjedna, i onda opet nakon sto se knjiga prode.
    za ovo treba opasna samodisciplina koju ja nemam,sto ce se pokazati sutra na gp-u
    jer ja ucim samo da sto prije preletim knjigu,a ne ponavljam u meduvemenu dovoljno i onda imam hrpu neposlozenih informacija u glavi.
    ah,bit ce bolje. :?
    čovjek nije pao sve dok ne umre
    niti je pobjeđen
    sve dok s pokušajima ne prestane

Mlada nada foruma

Meni je trebala masa vremena dok nađem svoju pravu metodu učenja...Na prvoj godini sam nadobudno pokušavala sve skriptirati (tako sam radila u srednjoj školi kad se učilo po par lekcija od desetak stranica...ah d memoris :smt010 ), ali to se u mom slučaju pokazalo prevelik gubitak vremena, a i postojale su stvari koje nisam stavila u svoju supač skriptu pa bi se čudom čudila kad bi mi na ispitu došlo nešto izvan okvira skripte. Onda pak mi je netko preporučio da prvo pročitam sve pa krenem podcrtavat i učit, ali mi se i to mi je oduzimalo dosta vremena.

Danas učim da za svaki dio knjige odaberem boju na koju me asocira i učim lekciju po lekciju bez prethodnog čitanja cijele knjige i sl. Svaki odjeljak letimično pročitam i podvučem markerom, a u 2. čitanju olovkom podvlačim bitnije stvari, markerom zasjenčam definicije, stavljam uskličnike kraj must know stvari i na vrhu knjige pišem bilješke. Kod definicija mi pomaže ako jače istaknem određene riječi koje mi pri ponavljanju upadnu u oko tako da ne moram cijelu definiciju ponovo čitat nego samo na temelju tih riječi znam. Ako je u pitanju neka podjela to obavezno ide na papir ili na komp pomoću Visual mind programa za mentalne mape (super je jer nije teško raditi na njemu i ako brzo tipkate da vam ne oduzima puno vremena).
    Nakon svake lekcije prekrijem knjigu i pokušavam sama ponoviti pa čak i ako zapne ne gledam odmah nego se pokušavam sjetiti. Isto vrijedi za ponavljanje koje je samo po sebi suhoparno pa ne čitam sve ponovo, nego se lekciju po lekciju pokušavam sjetiti što više podataka (tako ponovljeno mi puno upečatljivije ostaje u glavi pa se praktički više ni ne moram vraćati na njih).

Kuul forumaš konzerva's Avatar

Quote Originally Posted by Maat
    prepisat si negdje sadrzaj/shemu sadrzaja i imat to stalno pred ocima. :thumbright: onda se mozes snalazit samo tako, preskakat, povezivat... al ucila sam ja tako i prije
    to obavezno!
    u prvom čitanju slabo podcrtavam (inače, samo narančassti i žuti markeri dolaze u obzir! i plava kemijska), u drugom masovno, dalje učim bez markera eventualno uz kemijsku. skriptiram si samo neke dijelove jer bi inače izgubio previše vremena.

druga tehnika je da spavam s knjigom pod jastukom i nadam se najboljem!
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Mlada nada foruma

Kako onda uspijevas memorirati gdje se bitne cinjenice nalaze? To mi je tesko vjerovati, jer bi to znacilo da moras ponovno citat cijelu knjigu (dakle, i sve suvisne dijelove)?!

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Quote Originally Posted by Maat
    onda si izracunam dane koje imam na raspolaganju, broj stranica sveukupno, odbijem tjedan-2 za zadnje ponavljanje i tjedan-2 koje cu potrosit na zaostatke od originalnog plana :smt116 ...i onda si fino slozim THE PLAN koji putem korigiram, idem brze ili sporije, pa si ga prilagodim. najvaznije obiljezje THE PLANA je fleksibilnost! fikcija da ce THE PLAN ic po loju dovodi do frustracije a nekad i do tezih psihickih smetnji, bear that in mind!!!
    to isto ja imam :-D
    broj stvarnih dana-(2 do 3 dana za ponavljanje + 10 do 14 dana izgubljenih na dane bez inspiracija, dane nakon izlaska itd)
    to me spasilo na drugoj godini :smt005

Još

Mega kuuul forumaš

gp1 sam rjesil za mjesec dana. 2. dio ce bit jebeniji al racunam oko dva mjeseca. mozda koji tjedan vise
    ja sam na upravi gp po klariću riješila isto za mjesec dana i to bez ikakve skripte samo ne bih baš rekla da sam čitala...stranicu sam po stranicu memorirala i svaki tjedan imala kratko ponavljanje i na kraju 3 dana sve skupa ponavljanja pred ispit.

po meni je čitanje nešto što se obavlja brzo i poluletimično...pa mi je zato čudno

UFSF

Quote Originally Posted by prijanlovro
    Kako onda uspijevas memorirati gdje se bitne cinjenice nalaze? To mi je tesko vjerovati, jer bi to znacilo da moras ponovno citat cijelu knjigu (dakle, i sve suvisne dijelove)?!
    pa da, citam cijelu knjigu opet i opet i opet i tak do ispita, samo kaj pri svakom novom citanju dnevno predem veci broj stranica..tipa pri prvom citanju dnevno po 60, pri drugom 80, pa 100 (ovo sam primjericno navodim jer sve naravno ovisi o tome kolko imam vremena i kolko je opsezan ispit). jednostavno mi sa svakim novim citanjem stvari sjedaju na mjesto.

i btw. imam ocajno losu sposobnost apstrahiranja i zahvaljujuci tome jednu zgodnu fobiju da ce me pitat tocno to kaj sam 'izbacio' tako da se trudim memorirat sto vise toga, pa tako i te suvisne dijelove koje spominjes
    ~Dead lawyers lie still~

REDHEAD ADDICT

Mlada nada foruma

Visual mind program...jel ima negdje sa skinut s neta? dobro bi mi doslo, ako je od koristi

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Ja koristim narančasti i rozi marker(za naslove samo, sve je ostalo narančasto) i kemijsku. Idem poglavlje po poglavlje na način da podcrtam markerom najbitnije dijelove i onda idem opet to poglavlje podcrtavat kemijskom tako da ističem najbitnije dijelove(koji znaju bit po 5 na više redaka) i napišem na margini kao mali podnaslov da mogu brzo vidjet gdje se što nalazi. I tak cijelu knjigu. Prvi prolazak je spor, jednom sam jedva uspio 50 strana KP-a. :lol: Al onak, umro sam. :lol: Nakon toga samo čitam dijelove podcrtane kemijskom uz dodatak ovoga podcrtanog samo markerom ako mi nije jasan taj skraćeni dio. I tak ponovim 3-5 puta, ovisi koliko sam ranije krenuo i koliko sam vrijedan bio. :lol: I naravno, ovisi o zahtjevnosti predmeta. Prvi prolazak je ful spor, drugi je skoro dvostruko brži i tak. Obiteljsko sam peti puta prošao u jednom danu. Pravnu sam prošao jedno 3 puta ako, za ekonomsku ni nisam koristio tu metodu(zato sam pao 2 puta :lol: ), obiteljsko 5 puta, rim 5 puta, kp je zasad na trećem ponavljanju i nebu dobro. :lol: I nejasno mi je kad ekipa razgraničuje učenje od čitanja. Hebote, ja uvijek zapamtim nešto kad pročitam. Ne pada mi na pamet učit napamet stranu po stranu(osim kad je baš neko bitno nabrajanje, onda si smišljam kombinaciju slova preko koje ću zapamtit to nabrajanje)
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

ja sam na upravi gp po klariću riješila isto za mjesec dana i to bez ikakve skripte samo ne bih baš rekla da sam čitala...stranicu sam po stranicu memorirala i svaki tjedan imala kratko ponavljanje i na kraju 3 dana sve skupa ponavljanja pred ispit.

po meni je čitanje nešto što se obavlja brzo i poluletimično...pa mi je zato čudno
    kuzim kaj oces rec al sam glup pa nemam pojma kak pojasnit...nacin na koji citam, recimo sad kpp, definitivno nije onaj isti nacin na koji citam clanak na indexu o tome kak su se ante i simona opet posvadali, al opet nije ni memoriranje stranica. ovo je nes izmedu - nakakvo 'ful skoncentrirano citanje' ( :smt005 bokte al ga serem). ovak ko ti sam mogo ucit u srednjoj, ovo mi je ipak previse materije za ucenje stranicu po stranicu i svakodnevna ponavljanja.
    ~Dead lawyers lie still~

REDHEAD ADDICT

Mlada nada foruma

Ja si prvo napravim PLAN, bez plana ne mogu ništa! Kao što su Maat i Mrav rekli, ni moj plan nije ništa drugačiji, u njemu je broj rasploživi dana i broj stranica predviđenih za taj dan... Poanta plana je da, u dane kad ga prekršim, točno znam koliko stranica više trebam napravit idući dan da bi plan cijelo vrijeme opstao...
    Sad, uzmimo da mi je ta dnevna kvota 20 stranica. Uzmem 3 markera, jednim potcrtavam rečenice, a s druga dva ključne riječi... Kad su neke podjele u igri, na margine si pišem male brojeve da me podsjete koliko ima stvari u podjeli. Uz te brojeve, marine služe i da si stavljam upitnike pored nejasnih stvari i za neke asocijacije. Nakon tog, idem stranu po stranu i čitam 3 puta- prva dva sve, a treći samo potcrtano. Idući dan, prvo dva puta pročitam sve što sam do tad prošla, a onda idem na novo. Kako vrijeme odmiče i povećava se količina prijeđenog gradiva, ovo s početka samo prelijećem jer naravno nemam vremena svaki dan sve čitat 2 puta. Zadnjih par dana se konzultiram s pitanjima, skriptama i skupljam informacije s PKT. Eto, to je moj stil. Poanta je da si za svaki ispit uzmem duplo više vremena od preporučenog jer mi je draže radit mjesec i pol laganini, nego npr. 2 tjedna ko konj. I ono što je kod mene dosta važno su pauze. Ne dozvoljavam se da mi prođe dan da ne odem bar na jednu kavu, aerobic ili samo prošećem po kvartu. A ako sam u NSB-u, radit ću 1.5 h koncentrirano u komadu, nekad i 2, al onda uzet bar pol sata pauze i smijeti se, pričati glupe tračeve i sl. Eto, smatram da se dobrom organizacijom može stići apsolutno sve. :smt006

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

E da, zaboravio sam napometnu. NIKAD ne čitam pitanja s pkt. :lol: Redovito nađem nešto što ne znam i onda se deprimiram. Naučim kolko ide i onda odem na pismeni pa što bude. :smt109
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Veteran foruma Soo's Avatar

Ja učim na način kao i O-Ren.
    Koliko dnevno sati učiš tako, bez pauza?
    reading the blonde salad. eating chocolate. huging jolly meh. watching mememolly. being in the kitchen.
    by saracela
    "teba bit čovjek i reć: ne, ne znam pravni položaj nasljednika, ne znam pravni polažaj sunasljednika..i da ga jebeš nakon tisuću i pol strana prije toga, nemam više volje to učit"

+ Reply to Thread
Page 1 of 7 123 ... LastLast