Closed Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 94

Thread: Civilni vojni rok

ace ventura
    Guest

Default Civilni vojni rok

Bliži se vrijeme kada æu morati u vojsku. Vojni rok mi baš i nije nekako mrzak, ali ipak æu se ubaciti u civilno.

Ima li netko iskustava gdje se to èudo služi. Vidio sam na faxu nekakvu obavijest o civilnom služenju. Zna li netko o èemu se radi? Da li fax organizira te svari? Bok.

skeptik
    Guest

heh glavni i odgovorni (well donedavno glavni i odgovorni) ti o tome ima jedan jako zanimljiv blog... http://civilka.blog.hr

Uglavnom posalji PM OVDJE
    pa ce ti covjek odogovriti...

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

evo skoro ce mjesec dana.
    a nije ni tako lose.
    :lol:
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Tikva
    Guest

Ajme, pa kaj na Pravu nema normalnih muĹĄkaraca?
    Svi na civilno?
    Kuda ide ovaj svijet. :roll:

ace ventura
    Guest

Tikvo sunce moje unereðeno, život mi je mio i ne želim poginut: Snimi najnoviji sluèaj vrtuljka roènikovih: http://www.iskon.hr/vijesti/page/2005/0 ... 98006.html

Nego ja sam izvanredan i zanima me da li se fax prekida za vrijeme civilnog ili ne ili je to opcionalno?[/url]

Ajme, pa kaj na Pravu nema normalnih muĹĄkaraca?
    Ima, ali oni su si sredili osloboðenje od armije. Barem 90% pobornika 'prave vojske' koje ja znam.
    Nego ja sam izvanredan i zanima me da li se fax prekida za vrijeme civilnog ili ne ili je to opcionalno?
    Mozes dobit mirovanje faxa za vrijeme civilke. A i ne moras - ja nisam trazio.

ace ventura
    Guest

Zna li netko nešto o onoj obavijesti na faxu u vezi civilnog. To se može preko njih ili?

Zna li netko neĹĄto o onoj obavijesti na faxu u vezi civilnog. To se moĹže preko njih ili?
    Popunjeno..samo nikako da se neko sjeti skinut papir s oglasne. :lol:

skeptik
    Guest

cek malo... koji su uvjeti da bi te neka udruga mogla uzeti kao civilnog rocnika... udruga mora podnostiti izvjesce ili sto???

Tikva
    Guest

Quote Originally Posted by ace ventura
    Tikvo sunce moje unereðeno, Şivot mi je mio i ne Şelim poginut: Snimi najnoviji sluèaj vrtuljka roènikovih
    NeĹĄ ti argumenta, budala koja ne pazi kako vozi.

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon
    Ima, ali oni su si sredili osloboðenje od armije. Barem 90% pobornika 'prave vojske' koje ja znam.
    Ti su joĹĄ gori od vas civilnjaka. Ti su pravi papci. Ĺveliki kuracto bi tek bilo da su u Izraelu... to bi sve krahiralo nakon prvog tjedna u vojsci. UĹžas.
    Èovjeèe, danas pola deèkiju izgleda kao onaj stilist za kojeg nemoť skuŞit od prve da li je muťko ili Şensko. Ah. Koje li tragedije.

Veteran foruma Romana's Avatar

Quote Originally Posted by Tikva
    Èovjeèe, danas pola deèkiju izgleda kao onaj stilist za kojeg nemoť skuŞit od prve da li je muťko ili Şensko. Ah. Koje li tragedije.

Kaj onda, ti se okreni onoj drugoj polovici deckiju i sve 5.

skeptik
    Guest

Ti su joĹĄ gori od vas civilnjaka. Ti su pravi papci. Ĺveliki kuracto bi tek bilo da su u Izraelu... to bi sve krahiralo nakon prvog tjedna u vojsci. UĹžas.
    Sad ne govorim o ovima koji si "sreðuju" otpust iz vojske zbog toga jer imaju mamu ili tatu, ujaka na dobrom mjestu, pa to mogu sredit, ali...

Koji su ti to argumenti "ĹĄto bi bilo da su u Izraelu..." i zaĹĄto ako netko ne Ĺželi drĹžat puĹĄku u ruci nije muĹĄko i izgleda kao stilist...

Ovakve provale mogu dolazit jedino od Ĺženske koja nikad nije morala i nikad neĂŚe morat iĂŚi u vojsku. Jesi ti vidjela organizaciju naĹĄe vojske, tko i kako se tamo radi?

Btw. Ja ne znam zaťto Şene uzimaju dopuste za raðanje. Trebalo bi to vratit na nekadaťnje kad su Şene radile u kukuruziťtu i ako bi rodile, OK uzeli bi im dijete i odnjeli ga. I Şena bi nastavila radit. A ne, dopust, porodiljski itd.

Tikva
    Guest

Quote Originally Posted by skeptik
    Koji su ti to argumenti "ĹĄto bi bilo da su u Izraelu..." i zaĹĄto ako netko ne Ĺželi drĹžat puĹĄku u ruci nije muĹĄko i izgleda kao stilist...
    Joj, daj mi ne imputiraj ono ĹĄto nisam rekla.
    Izrael nema veze s ovim drugim.
    U Izraelu i muĹĄkarci i Ĺžene sluĹže vojni rok od 3 godine.
    Ovi se izvlaèe za tih bjednih pola, ťto bi tek bilo da moraju 3.

Pa ťto, ni ja "ne Şelim drŞati puťku u ruci", ali ako do toga doðe, rat, ťto Ìe mi puťka ako njome ne znam baratati.
    Onda Ìu prije ubiti sebe nesretnim sluèajem nego pogoditi onoga koji mene gaða.

A ono za stilistu je iťlo frajere koji danas viťe lièe na Şene nego muťkarce i koji se i tak ponaťaju, a, naŞalost, ih ima sve viťe.

Jesi ti vidjela organizaciju naĹĄe vojske, tko i kako se tamo radi?
    Zato i kaĹžem da su papci.
    Pola godine od koje si skoro svaki dan doma.
    I od toga se izvlaèe.
    Sramota.

Quote Originally Posted by Romana
    Kaj onda, ti se okreni onoj drugoj polovici deckiju i sve 5.
    :lol:

cek malo... koji su uvjeti da bi te neka udruga mogla uzeti kao civilnog rocnika... udruga mora podnostiti izvjesce ili sto???
    Udruge mogu trazit rocnike, ako imaju potrebu - uglavnom i dobivaju.
    A ako ti zelis sluzit u nekoj udruzi, onda moras od nje dobiti suglasnost i to prilozis skupa s ostalim papirima.

skeptik
    Guest

Quote Originally Posted by Tikva jednog dana reèe
    U Izraelu i muĹĄkarci i Ĺžene sluĹže vojni rok od 3 godine.
    Ovi se izvlaèe za tih bjednih pola, ťto bi tek bilo da moraju 3.
    Ma znam, ali ne mozes zato sto je u Izraelu 3 godine povaèit paralelu da se ZBOG TOGA ne moŞe netko Şaliti zbog stanja u naťoj vojsci ili da zbog toga ne moŞe iÌi u civilku...

Tikva
    Guest

Quote Originally Posted by ThunderBoy
    Konacno jedna zena sto ne voli stilitiste :luv:

Quote Originally Posted by ThunderBoy
    Kakve veze rocnici imaju s organizacijom?
    Nikakve. Al kad je veĂŚ takva ĹĄugava kakva je onda im fakat ne bi trebao biti problem to odguliti. Po meni bi i Ĺžene morale guliti vojni rok, jer nikad ne znaĹĄ ĹĄto se moĹže dogoditi. S time da bi taj "redovni" vojni rok trebao biti 3 mjeseca - osnove za sve drĹžavljane. A u pripravnosti bi stalno bila profesionalna vojska kojoj bi to bilo radno mjesto.

Tikva
    Guest

Ma znam, ali ne mozes zato sto je u Izraelu 3 godine povaèit paralelu da se ZBOG TOGA ne moŞe netko Şaliti zbog stanja u naťoj vojsci ili da zbog toga ne moŞe iÌi u civilku...
    Naravno da mogu.
    Poanta je u tome da se ovi tih 3 godine pate, a ovi ovdje pola godine maltene na odmoru.
    I onda se bune za tih pola godine.
    Jest da treba malo trbuťnjaka i sklekova radit, al kaj sad, nije vojska udruga kuÌanica pa da se gledaju sapunice i raspravlja o tome ťto Ìe se kuhati za ruèak.
    Mogu si zamislit scenu "civilnjaka" kojed odvode na sluĹženje vojnog roka - mama, nedaj me, gledat ĂŚu svaki dan s tobom marisol, i na plac bum iĹĄel umjesto tebe, i posudim ti svoju najdraĹžu haljinu... samo me ne daj...

ace ventura
    Guest

Nego koji je najkasniji rok za odlazak na civilno.

Piše negdje do 30.6. one godine kada navršavaš 27 godina.

Znaèi npr. ako si roðen 1980 ideš u vojsku do 30.6.2007 ili ?

Nego koji je najkasniji rok za odlazak na civilno.
    Hm, zvat ce te kad tad. Ako im odnosis potvrde od faxa, kao redovan student moraju ti prihvatiti, ali ako si izvanredan onda te mogu zvat. 27. godina je krajnji rok, a ako te nisu zvali do tada, onda zovu poslije.

Veteran foruma

tikva, mislim stvarno :roll: razmisljanje ti je bas zrelo! svaka cast, samo tako dalje!

ace ventura
    Guest

Kada da se prijavim za civilno?
    Sad negdje ili negdje prije nego što æu htjeti iæi?

Kada da se prijavim za civilno?
    Sad negdje ili negdje prije nego ĹĄto ĂŚu htjeti iĂŚi?
    Bar tri mjeseca prije nego sto zelis pocet sluziti jer su spori u rjesavanju.
    Ako si na cetvrtoj godini, mislim da bi ti najbolje bilo da pocnes kad budes imao par ispita do kraja, pa rijesis sve paralelno.
    Znaci, ako sad predas, nece ti to rijesit sigurno do jeseni - jos su i godisnji odmori.

Tikva
    Guest

Quote Originally Posted by leonisa
    tikva, mislim stvarno :roll: razmisljanje ti je bas zrelo! svaka cast, samo tako dalje!
    A ĹĄto mu fali?
    To se zove ODGOVORNOST.
    Civilno je sramota.
    Jer uopĂŚe nema veze sa vojskom.
    VeĂŚina ih radi u nekakvim uredima neĹĄto bezveze ili ubijaju vrijeme po udrugama.

Ova tikva je zabrijala. :lol: :lol:

skeptik
    Guest

Naravno da mogu.
    Poanta je u tome da se ovi tih 3 godine pate, a ovi ovdje pola godine maltene na odmoru.
    I onda se bune za tih pola godine.
    Jest da treba malo trbuťnjaka i sklekova radit, al kaj sad, nije vojska udruga kuÌanica pa da se gledaju sapunice i raspravlja o tome ťto Ìe se kuhati za ruèak.
    Mogu si zamislit scenu "civilnjaka" kojed odvode na sluĹženje vojnog roka - mama, nedaj me, gledat ĂŚu svaki dan s tobom marisol, i na plac bum iĹĄel umjesto tebe, i posudim ti svoju najdraĹžu haljinu... samo me ne daj...
    Cuj stos je bas u tome da ne mozes, jer Hrvatska nije u situaciji Izraela gdje njima svako malo prijeti nekakva opsanost od Palestinaca i svih drugih kojima su se zamjerili... A kome se Hrvatska uopce moze zamjeriti u toj mjeri da je shvati kao prijetnju...

Inace nije problem u sklekovima i trbusnjacima (50 i 200 u jednoj rundi bez beda napravim) nego je problem u tome da tamo imas (ako imas nesrecu) nekog manijaka koji odluci da je ok ako on ne obavlja svoje duznosti i onda zbog toga netko moze doci u opasnost... jel trebam nabrajat slucajeve u kojima se i dogodilo da su ljudi ostajali bez ruke, noge, zivota...

Veteran foruma

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon
    Ova tikva je zabrijala. :lol: :lol:
    da zabrijala! prosala civilnu pa zna o cemu prica! :lol:

Tikva
    Guest

Cuj stos je bas u tome da ne mozes, jer Hrvatska nije u situaciji Izraela gdje njima svako malo prijeti nekakva opsanost
    Ti si zaboravio tko su nam istoèni susjedi, ťto su nam ne bať tako davno priredili i tko je kod njih na vlasti?

nego je problem u tome da tamo imas (ako imas nesrecu) nekog manijaka koji odluci da je ok ako on ne obavlja svoje duznosti i onda zbog toga netko moze doci u opasnost...
    Èuj, da su bať svi takvi, onda bi tvoj argument valjao.
    Ali ne moŞeť na osnovu sporadiènih sluèajeva govoriti da cijela vojska ne valja i da zato treba birati civilno.
    Kakvo ti je to civilno sluĹženje vojnog roka dok si u nekom uredu piskaralo, dok se igraĹĄ s djecom u vrtiĂŚu itd. itd.
    Da ima veze s vojskom, bilo bi u redu, ali ovo su stvari koje ionako zaposlenici rade u svoje radno vrijeme ili volonteri u svoje slobodno vrijeme.
    Da su to neke radne akcije na dobrobit lijepe naťe, onda bi joť i bilo u redu - kramp u ruke pa u kamenolom, lopatu u ruke pa kopaj kanale, metlu u ruke pa èisti okoliť...
    Ali ovo...
    Prigovor svjesti? Kao ti vjera ne dopuťta da nosiť puťku u ruci, a gle ťto je crkva radila u proťlosti, kriŞarski ratovi, spaljivanje ljudi na lomaèi... prigovor savjesti my ass. Na kraju Ìe ispast da su svi vojno sposobni muťkarci u lijepoj naťoj, a koji su na civilnom, vjerski fanatici, a to ťto su u crkvi bili 2 puta u Şivotu nema veze.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

a moras bit vjernik da bi imao prigovor savjesti? vidis nisam to znao. i to jos moras bit katolik?! zakon...
    daklem ako sam ateist i gadi mi se nosnje puske i pucanje na druge ljude, sori sinko ne pusim ja te price, nisi vjernik, nisi krscanin/katolik

i kakve veze ima krizarski rat od prije 800 godina s danasnjim prigovorom savjesti? sta bi njemcima trebalo zabranit drzanje vojske zbog 2 svjetskog rata?

ne shvacam sto je tako plemenito u sluzenju vojsnog roka u vojsci? ionako cu sve to zaboravit tren cim izadjem iz te rupe, a u slucaju rata s nasim istocnim susjedima mislim da bi bila pogreska oslanjat se na mene, vec bi bilo pametnije oformit profesionalnu vojsku koja zna s koje strane s drzi puska. moram provest 6 mjeseci sluzeci nesto sto mi nece nikako koristit, niti ce koristit ikome drugome. bacanje para i vremena.
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Tikva
    Guest

Quote Originally Posted by fat drummer
    a moras bit vjernik da bi imao prigovor savjesti?
    A ne moraĹĄ, al se u pravilu na to pozivaju.

i kakve veze ima krizarski rat od prije 800 godina s danasnjim prigovorom savjesti?
    SmjeĹĄno je.
    Dok je u interesu bilo ubijanje, onda je to s vjerske strane bilo ok, kada je to prestao biti interes, onda sada odjednom viĹĄe to nije ok.
    Ja naravno ne odobravam ubijanje. Bilo kakvo.

ne shvacam sto je tako plemenito u sluzenju vojsnog roka u vojsci?
    NiĹĄta.
    To je priprema ako se sluèajno dogodi rat, pa da ne poginu svi odmah èim ih se poreda i pred im se oruŞje u ruke.
    Osim toga, tamo ipak uèiť i neke osnove o ostalom oruŞju i taktici.
    Plemenito je kada doðe rat pa odeť na bojiťte umjesto da pobjegneť preko granice i vratiť se kada sve bude gotovo, ali to nema veze sa sluŞenjem vojnog roka.

vec bi bilo pametnije oformit profesionalnu vojsku
    To sam veĂŚ i rekla.
    Ali dok toga nema, vojni rok bi trebao biti obveza svim poslovno sposobnim drŞavljanima i drŞavljankama lijepe naťe. Ako je bolestan, oslobaða se sluŞenja, ako nije, nema "civilnog" izvlaèenja nego za sve isto.

moram provest 6 mjeseci sluzeci nesto sto mi nece nikako koristit, niti ce koristit ikome drugome. bacanje para i vremena.
    Nauèit Ìeť bar osnove.
    Da je bacanje novca je istina jer su skoro svaki dan, ako ne dan, a onda vikend, doma, ĹĄto je glupost. Ali dok ne bude bolje, bolje i to nego niĹĄta.

Closed Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast