Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: retro aktivno djelovanje i zakidanje prava studenata

Mlada nada foruma starislav's Avatar

Default retro aktivno djelovanje i zakidanje prava studenata

Pitanje za sve studentske predstvanike

kako ste mogli dopustiti da fakultet donosi pravila retroaktivno
    kad čak i u ustavu RH piše da je retroaktivno djelovanje zakona i propisa zabranjeno

konkretno mislim na to da izvanredni studenti koji padnu godinu moraju ponovno upisivati i platiti godinu koju su pali
    iako na sluzbenim web stranicama faksa i dalje pise da izvanredni mogu 1 godinu studirati kao dvije
    i tu je tocka.

takoder postoji i nesto sto se zove vacatio legis a ne da se pravila donesu u 9. mjesecu i stupe na snagu odmah za tekucu skolsku godinu.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Default Re: retro aktivno djelovanje i zakidanje prava studenata

starislave jesi li ti sine dobro?
    ako kažeš da onda pročitaj još jednom svoj post i ispričaj se svima

ne znam gdje bih krenuo?
    konkretno mislim na to da izvanredni studenti koji padnu godinu moraju ponovno upisivati i platiti godinu koju su pali
    iako na sluzbenim web stranicama faksa i dalje pise da izvanredni mogu 1 godinu studirati kao dvije
    i tu je tocka.
    doneseno valjda godinu dana prije njihovog izbora

kako ste mogli dopustiti da fakultet donosi pravila retroaktivno
    a kako bi to spriječili... kada nisu bili izabrani? a i da su bili izabrani, nije njihova zadaća brinuti se o zakonitosti propisa pfzg-a

takoder postoji i nesto sto se zove vacatio legis a ne da se pravila donesu u 9. mjesecu i stupe na snagu odmah za tekucu skolsku godinu.
    da i? koji je vacati legis za statute ili pravilnike?
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Quote Originally Posted by fat drummer
    starislave jesi li ti sine dobro?
    ako kažeš da onda pročitaj još jednom svoj post i ispričaj se svima

ne znam gdje bih krenuo?
    i tu je tocka.
    doneseno valjda godinu dana prije njihovog izbora

[quote:1wz7c1ai]kako ste mogli dopustiti da fakultet donosi pravila retroaktivno
    a kako bi to spriječili... kada nisu bili izabrani? a i da su bili izabrani, nije njihova zadaća brinuti se o zakonitosti propisa pfzg-a

da i? koji je vacati legis za statute ili pravilnike?[/quote:1wz7c1ai]

Prvo ne zelim da ovo ispadne kao napad na studentske predstavnike jer mi to nije bila namjera,
    vec sam postavio konkretno pitanje na koje sam sad i dobio odgovor i hvala ti na odgovoru

ne nisam znao kad su studentski predstavnici izabrani

sad ako je netko studentski predstavnik i ako su ga izabrali studenti
    onda mislim da bi trebao zastupati i prava studenata odnosno bar stečena prava studenata, barem kroz neku inicijativu

Vacatio legis bi trebao pisati u statutu fakulteta a ako ne pise onda bi ga trebalo unjeti u statut
    i ovo je vec jedna inicijativa koju bi mogli pokrenuti studentski predstavnici

Priznajem da dosta toga pisem napamet jer imam dosta iskustva u svom radu ( zavrsio sam upravni studij i imam 6 godina radnog staza na normativno zakonskim poslovima, i član sam gradskog odbora za statut i poslovnik u svom gradu)
    ali isto tako bio bih ti zahvalan kad bi mi poslao akte ili linkove akata koji reguliraju te stvari
    odnosno:
    Statut fakulteta
    poslovnik o radu tog tijela u koje su izabrni studentski predstavnici
    i ostali akti ako postoje koji reguliraju tu materiju
    pa vise ljudi vise zna i mozda kroz konstruktivnu raspravu dodemo do novih spoznaja i saznanja

jer kako je krenulo fakultet ce nam samo otezavati studiranje iz jednostavnog razloga jer fakultetu je u interesu da studiramo sto duze jer to su radna mjesta profesora i vecina studenata plaća studij

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

gle vacatio legis je koliko propišu zadnjim člankom, pa makar on bi i odmah
    kod izmjena satuta čeka se i potvrda od sveučilišta tako da tu ne igra faks samo košarku

statut faksa imaš na stranici faksa, a rad fakultetskog vjeća određuje mislim statut
    zapravo sam poprilično siguran
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma Maynard's Avatar

ti si malo mozda pobrko neke stvari jer nikako ove odredbe ne djeluju retroaktivno jer da djeluju morao bi i za godine koje si vec očistio doplatiti 40 kn po bodu.
    a mislim da si smjerao ukazati na sljedeći problem: kada smo upisivali prvu godinu rekli su nam (hahaha) da cemo do kraja studija studirati po ISTIM uvjetima sto je znacilo i s istom skolarinom...sjecam se to nam je Kregar jos i na seminaru ponovio i garantirao...ali mos se xxxxx kad su oni oni koji vode kolo a ti plesi ako hoces
    Throughout human history, as our species has faced the frightening, terrorizing fact that we do not know who we are, or where we are going in this ocean of chaos, it has been the authorities, the political, the religious, the educational authorities who attempted to comfort us by giving us order, rules, regulations, informing, forming in our minds their view of reality. To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Maynard
    rekli su nam (hahaha) da cemo do kraja studija studirati po ISTIM uvjetima
    To je ona časna partijska riječ 8) Fučkaš šta je neko reko, ako nema toga na papiru moš se slikat..

Quote Originally Posted by Pravaš
    Quote Originally Posted by Maynard
    rekli su nam (hahaha) da cemo do kraja studija studirati po ISTIM uvjetima
    To je ona časna partijska riječ 8) Fučkaš šta je neko reko, ako nema toga na papiru moš se slikat..
    i ako imas na papiru mozes se slikat
    to jako dobro znaju ljudi koji su zavrsili upravni studij prije 2000
    i po novom zakonu o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju stekli diplomu
    sa manje od 180 ects bodova danas ne spadaju nikud
    jer se promjenio zakon,
    tako je to kad si roden u krivo vrijeme

Closed Thread