+ Reply to Thread
Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 121 to 148 of 148

Thread: grupe :D

Moderator Moderator brinettica's Avatar

Default Re: grupe :D

Quote Originally Posted by Divine Intervention View Post
    Evo taman sto sam se razveselila,vidim jos tri odgovora s drugom pricom.

Nis ne kuzim,dal ja idem na sve sto mi pise u rasporedu ako zelim bit na svim predavanjima(razlicitim naravno)?
    1.tjedan ako želiš biti na svim predavanjima,ideš na sve ono što ti piše u rasporedu,osim ako si 3.turnus i ako želiš ići asistentima,onda ne moraš srijedom nego samo utorkom,ako pak želiš miličiću,onda ideš srijedom,a utorkom ne...ostali turnusi idu sve kako piše
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by BaF View Post
    da, vidim sad da isti turnus ima dva termina. ja sam ono gore pisala pod pretpostavkom da svaki turnus ima 1 termin, onda bi se ponavljala predavanja. elem, bottom line, pazi na prvo i drugo i miješaj ih onda unutar turnusovskih rasporeda kako ti paše.
    Jadnoj mi se mjesa mozak a ne turnosovski raspored .

Dobro,pise obavijest da Periceva Teorija pocinje od utorka,dakle sutra ne idem nikam,a od cetvrtka idem na sve,ukljucujuci jezik ponedjeljkom i preskačući ponovo srijedu sljedeci tjedan.

Nadam se da to sad stima,i hvala svima na odgovorima.

Dreamer shootingstar's Avatar

Quote Originally Posted by brinettica View Post
    ma ne možeš mi reći da brucošu kad dođe iz srednje leži učenje miličićeve filozofije...perić je za razliku od njega puno tečnije pisan,razumljiviji,uči se nekoliko puta brže jer da shvatiš miličićevu rečenicu,moraš ju nekoliko puta pročitat...a za to vrijeme prođeš najmanje 5 strana perića...u svakom slučaju svatko ima različito mišljenje i najbolje bi vam bilo da posudite obje knjige u knjižnici,proučite ih malo i sami odlučite po čemu ćete raditi jer ne leži svakome sve jednako...iako slušajući kolege,nitko se nije žalio na perićevu literaturu dok na miličećevu jesu...e sad ovo što kaže shootingstar o prolaznosti stoji,i meni se čini da je veća prolaznost kod miličića...ali eto ja sam mislila isključivo na literaturu...iako može se po periću polagat i kod miličića
    A čuj, meni su to bila prva 2 kolokvija i nije mi bio jako velik šok nakon srednje. Jer sam princip kolokvija je drugačiji kod njega. Ne moraš ti štrebat te njegove (neke čak i besmislene, bespredikatne i razne varijacije) rečenice napamet, nego moraš razumjet gradivo. Najbolje učenje je čitajući i iščitavajući. Meni je osobno u odluci jako pomogao onaj Miličićev prvi kolokvij 'Smisleno učenje'. Ja sam bila 2. turnus i on nam je držao predavanja, znala sam da se mogu prebacit, al sam odlučila probat taj 'kolokvij' koji nema veze s gradivom i ocjenom nego jednostavno vidiš dali ti leži njegov način pismenih ispita. Kao neka proba. A i kod njega nema esejskog kolokvija. Isto postoje i ispravci kolokvija. I još što mogu reći da mi je Miličićev usmeni najdraži do sada na faksu, a i on mi je i dalje najugodniji i najsimpatičniji profesor i mislim da će tako i ostati.
    Ja svakako preporučam ako ste 2. ili 3. turnus da odete i kod jednih i kod drugih na predavanje i po mogućnosti izađete na taj Miličićev probni kolokvij i onda donesete odluku. U svakom slučaju, preporučam da kolokvirate otpd pod svaku cijenu (bilo kod asistenata, bilo kod Miličića) jer je kasnije na ispitima puno zeznutije!

Moderator Moderator brinettica's Avatar

Quote Originally Posted by shootingstar View Post
    Ja svakako preporučam ako ste 2. ili 3. turnus da odete i kod jednih i kod drugih na predavanje i po mogućnosti izađete na taj Miličićev probni kolokvij i onda donesete odluku. U svakom slučaju, preporučam da kolokvirate otpd pod svaku cijenu (bilo kod asistenata, bilo kod Miličića) jer je kasnije na ispitima puno zeznutije!
    potpisujem nije ni miličić loš...najbolje da odete na uvodna predavanja,sami usporedite literaturu i odlučite se ovisno o vašim preferncijama,neovisno što mi pisali po forumu,jer kao što sam već rekla,ne leži svima sve jednako
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Veteran foruma smart girl's Avatar

Ali ako vam je cilj imati više od 3 iz otpd-a, onda definitivno ne ići kod miličića jer za 4 i 5 morate znati izreke, fusnote i riječi na 9 jezika. A vjerujem da se nikome ne uči iz teorije kako se kaže čovjek na češkom

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Quote Originally Posted by smart girl View Post
    Ali ako vam je cilj imati više od 3 iz otpd-a, onda definitivno ne ići kod miličića jer za 4 i 5 morate znati izreke, fusnote i riječi na 9 jezika. A vjerujem da se nikome ne uči iz teorije kako se kaže čovjek na češkom
    Pa nije baš tako. Može se dobiti četvorka i bez takvih perverzija, jednostavno sa dobrim kolokvijima i znanjem cijelog gradiva, a ne samo onog što ti je rekao da ponoviš za usmeni. Naime, za 3 kod Miličića ako si kolokvirao moraš odgovarati usmeno samo 1 pitanje iz gradiva jednog kolokvija iz kojeg imaš najslabije rezultate (u većini slučajeva, ako si neki kolokvij prošao na ispravku pitat će te i taj). Tako da većina onih koji kolokviraju ima 3, jako malo njih 2, a sa solidnim odgovaranjem cijelog gradiva možeš dobtiti i 4. Plus jedan je od najugodnijih ispitivača.

Forumaš u usponu superfly's Avatar

Plus jedan je od najugodnijih ispitivača.
    najbolji dio usmenog mi je to što je trajao 4 i pol sata!
    al nemrem reć da nije bio najs!
    It's not unemployment if you pay tuition.

Quote Originally Posted by superfly View Post
    najbolji dio usmenog mi je to što je trajao 4 i pol sata!
    al nemrem reć da nije bio najs!
    Ma kod Vjeke se još i ranije navikneš na to čekanje, al da zna bit frustrirajuće, zna (iako ima još takvih katedri, nije jedini) A i kad si unutra čini ti se k'o da nisi na usmenom, nego na kavi!

Pa nije baš tako. Može se dobiti četvorka i bez takvih perverzija, jednostavno sa dobrim kolokvijima i znanjem cijelog gradiva, a ne samo onog što ti je rekao da ponoviš za usmeni. Naime, za 3 kod Miličića ako si kolokvirao moraš odgovarati usmeno samo 1 pitanje iz gradiva jednog kolokvija iz kojeg imaš najslabije rezultate (u većini slučajeva, ako si neki kolokvij prošao na ispravku pitat će te i taj). Tako da većina onih koji kolokviraju ima 3, jako malo njih 2, a sa solidnim odgovaranjem cijelog gradiva možeš dobtiti i 4. Plus jedan je od najugodnijih ispitivača.
    Ma koliko ja znam svi koji su dobili 4 odgovarali su barem latinske izreke i fusnote. Mene je za 4 pitao fusnote iz 4.kolokvija, mislim da je pitanje bilo činjenice u pravu ili tak nešto.

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

50 kila cinizma Moderator Browneyes's Avatar

UAD LJUDI JEBENI UAD!!!!!
    (za one koji ne znaju nije SAD nego je UAD kao Ujedninjene Američke Države)
    Jel ozbiljno želite kod takvog nekog odgovarati?
    Inače, obzirom da su činjenice u pravu bitne, u Periću su one u normalnom tekstu koji se normalno uči, a ne fusnota.
    Baš vrijedi ona: Kad položiš kod Miličića ne znaš ništa o općoj teoriji prava i države, ali znaš sve o ćudoređu i deontologiji profesije pravnik. Što mislite da je korisnije znati jednom studentu prava?
    I use sarcasm instead of punching you on the face.
    ...
    Don't push it, though.

Quote Originally Posted by smart girl View Post
    Ma koliko ja znam svi koji su dobili 4 odgovarali su barem latinske izreke i fusnote. Mene je za 4 pitao fusnote iz 4.kolokvija, mislim da je pitanje bilo činjenice u pravu ili tak nešto.
    Prilično sam sigurna da činjenice o pravu nisu u fus noti, al dobro... A te izreke htio ne htio zapamtiš i znaš iz opće kulture i uopće ne inzistira na nekom besprijekornom prijevodu (s latinskog na hrvatski naravno). A da ne govorim da sam svjedočila i četvorkama koje nisu znale ništa od navedenog.

Da se razumijemo, ja sam svjesna da ta njegova knjiga nije nešto previše korisna što se tiče daljnjeg školovanja, ali kad govorimo o prolazu otpd-a ne mogu gledat kako se ljudima puni glava da je Vjeko nekakva babaroga i da ga ne odabiru ni pod koju cijenu (ovo u najmanju ruku ispada kao da im se govori da je izbjegavanje Miličića u rangu izbjegavanja Kregara na sociologiji)...

Naravno da nije, ali nije ni itko drugi na katedri. A nekad treba gledati i kako ćeš što više znanja izvući za dalje. Jebiga.
    ...
    Don't push it, though.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Ajme molim te.... Da ne znaš ništa. Miličić je među najboljim profesorima na ovom faxu, ako se izuzme kašnjenje. Odnos koji on ima prema studentima, metode koje provodi u radu neki mlađi profesori tek sad sramežljivo počinju uvoditi. Piše se dosta kolokvija, možeš ih ispravljati, odgovarati na konzultacijama, može te ispitivati na konz, na ispitu će ti, pismenom ili usmenom, pomoći što god treba. Polagala sam kod njega, bez problema to riješila, stigla do kraja faxa. Nisam nikad pomislila da sam zakinuta time što sam polagala kod njega, upravo suprotno.

Kako je lijepo to da neki ljudi dođu do kraja faksa i još uvijek kad im se profesor nasmiješi i da žig a priori imaju sjajno mišljenje o njemu kao predavaču i ispitivaču. Nisi jedina osoba koja je polagala kod njega tako da ne seri. Znam barem deset osoba koji kažu da je Vjeko totalno zakon, i super je polagat kod njega, ali brate u knjizi o općoj teoriji prava i države treba bit baš to, a ne filozofska preseravanja. Ponavljam srećo UAD.

Ali opet, ja se spuštam na razinu osobe kojoj je Gotovac sasvim ok i korektan.

Da i ti malo ne mijenjaš faks s nekom religioznom institucijom i profesore s nepogrešivim bogovima?
    ...
    Don't push it, though.

A možda je nekim ljudima u cilju i bezbolno rješit predmet, pa im samo napominjem i tu opciju.

I to je sasvim ok
    ...
    Don't push it, though.

Mlad, sumnjiv i nedokazan Letty's Avatar

milicic je zakon! za svaki kolokvij je vise i nego dovoljno tjedan dana ucenja! na pocetku je malo tesko, ali nakon nekog vremena skuzite knjigu i ucenje ide brze. njegova knjiga bez fusnota ima manje od 200 str. dok od asistenata ima 400 ako se ne varam.
    preko kolokvija se najbezbolnije rijesi taj predmet, ako rasturite sve kolokvije pita vas jedno pitanje i dovidenja! prolaznost kod milicica je puno, puno veca.. slobodno se kod kolege milicica raspitajte za prolaznost kod njega i za prolaznost kod asistenata.. rado ce s vama podijelit tu brojku. tako da kada bi opet morala birat, izbor bi definitivno pao na milicica

Veteran foruma Moderator bob rock's Avatar

mislim da se klarić u jednoj fusnoti sprdao s miličićevim tvrdnjama da su pretpostavka, predmnijeva i presumpcija sinonimi. ako ništa drugo za vjeku se može reći da ga citiraju i drugi autori.

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

Gle, kao i svi drugi ovdje iznijela sam svoje iskustvo i mišljenje o profesoru, s kojim se ti možeš i ne moraš slagati, i to je ok. Dalje, što se Miličića tiče, imala sam više kontakata s njim od smiješka i žiga na ispitu i prije svega sam naglasila njegov odnos prema studentima i druge stvari u radu koje su među boljima na faxu sigurno. Rijetko će koji drugi izaći u susret kao on.
    A što se Gotovca tiče, nije zmaj, moraš znati, ja nisam ni približno i zato sam pala. I to je to. Ako si već tako pažljivo pratio/pratila onda znaš da sam isto tako rekla da su svi drugi na katedri puno bolji izbor. I opet, to je samo moje iskustvo bilo.

Eto, Baretić s GP i Seršićka su mi katastrofa bili.
    Al da, nedjeljom se pred tmt 14 molim.

Onda bi možda mogla pripaziti kako počinješ iznositi svoja iskustva, ja nisam napadala drugog korisnika pri svojem neslaganju da pojma on nema, ti jesi.
    Da, redovito gledam što ti posebno pišeš. Doduše ono što radim kad me netko popljuje sa stavom da je stariji, iskusniji i pametniji od mene, jest da pogledam što on zapravo jest na ovome forumu. A kod tebe sam naletjela samo na riječi hvale u zadnjih ne znam koliko postova. Pa da se onda zapitaš, zar ne. Mislim svi smo mi skloni idealiziranju profesora, ali i to ima svoju granicu. Gotovca sam navela isključivo zato jer ni jedna osoba, pala ona kod njega, prošla od prve, bila na seminaru ili ne, nije došla puna hvale o korektnosti i strpljivosti. Ako si ti bila iznimka, e pa onda svaka čast.
    Susretljivost nakon što na predavanje, ispit ili konzultacije kasniš po pol sata i više si možeš zabiti u neko mjesto. Isto kao i ova njegova prekenjavanja gdje su svi drugi na istoj katedri grozni, a on je super. I to dijeljenje statistika prolaznosti također.
    Jako se trudi biti simpatičan studentima da to ide preko nekih granica osnovne kulture ponašanja prema svojim kolegama, tako da molim te. To što on vodi rat s ostatkom katedre se nas ne tiče niti bi trebao tako nešto javno iznositi. Mi nemamo utjecaj na to, već to samo ide u korist njegovom egu kako ga onda studenti gledaju s divljenjem u očima jer je on tako pošten i divan. Mislim da čovjek njegovih godina poštovanje treba tražiti i na jednom drugom mjestu, a ne samo u očima brucoša.
    Ali živo me zanima ovo izlaženje u susret, što točno pod time misliš?
    ...
    Don't push it, though.

Veteran foruma Moderator BaF's Avatar

Quote Originally Posted by riana View Post
    Eto, Baretić s GP i Seršićka su mi katastrofa bili.
    dobro, ovo dosta toga objašnjava.
    enivej, +1 za perića, u miličićevim forama se može uživati i izdaleka.

Da, trebala sam se bolje izraziti, zbog toga sorry, nisam imala namjeru nikoga napadati. Nisam mislila na to da ti odn. drugi koji ga ne vole nemaju pojma već se ono nemaš pojma odnosilo na znanje s kojim se izađe s ispita kod njega. Mislila sam da nisam osjetila da sam tu neke rupe imala, što drugi možda i jesu i u tom smjeru je i ono s ostatkom faxa išlo, s obzirom da se pričalo o korisnosti/nekorisnosti za daljnji studij.

Njegov odnos s njegovim kolegama mene ni najmanje ne zanima, niti je to nešto što bi meni ili nekom drugom bilo bitno za polaganje ispita. Daleko od toga da mislim da je to dobro, i u ono što si rekla je i istinito. Ono što je njemu plus su kolokviji, ispravljanje istih, ispitivanje/repetitorij na konzultacijama, pomoć i na ispitu, "transparentnost" kod ispita, bilo usmenih bilo pismenih. I to je ono na što se izlaženje u susret odnosilo - bilo je kolega koji su padali kolokvije i ispit pa ih je dodatno ispitivao na konz, extra objašnjavao, posebno dolazio i što ti ja znam. Nikad nije nasamo sa studentima tako da mutnih poslova nema, ako si na to ciljala.

šŠto se tiče mojih pozitivnih postova, općenito nastojim pristupiti stvarima realno ili bar pozitivno, a ne da stvaram paniku i hejtam jer sam ja pala i bilo mi je grozno (a bilo je i takvih ispita, i više nego jedan). To mi smeta više nego pozitiva i mislim da drugi od takvih postova i nemaju neke koristi osim što se prestraše. Tako i Gotovac, čovjek pita do besvijesti al ne pita ništa što ne bi smio i nije me rušio bezveze, rekao da će mi jedan i pol zakon oprostiti. Unatoč tome, spasila sam se kod asistentice.
    Al ja sam čudna biljčica, imala sam puno bolja iskustva sa "zmajevima" na ovom faxu.

Ma sve je to ok. Meni je kolega pričao da je njemu falilo to neko predznanje koje nije polovio iz Miličićevih lutanja poljanjama filozofije prava. Jebiga. Svakom to sjedne drugačije.
    Ne, nisam ciljala na mutne poslove, samo mi je nekako taj pravni standard "izlazi ljudima u susret" postao toliko uobičajen da na koncu ispada da je studentu to izlaženje u susret činjenica da se netko pojavio na konzultacijama i objasnio gradivo koje studentu nije bilo jasno. Frustrira me što se i najmanji njihov trud proglašava velikom žrtvom za naše dobro, a spada u opis njihova posla. Za koji ih plaćaju. Ako je on zbilja uložio neki trud u studenta kojem nije išlo, to je lijepo. Doduše on je uvijek imao neki nekonvencionalan stav prema studentima.
    Dio toga je i ovo javno čitanje rezultata ostatka katedre i ostalo ponašanje prema njima što je krajnje neprofesionalno, što neki studenti počnu cijeniti kod profesora s vremenom, a neki ne. Ako se ne može istaknuti na drugi način nego prozivanjem drugih kako su gori od njega...to ni meni pred mojom majkom nije prolazilo.
    Dobro za tebe što se zmajeva tiče.
    ...
    Don't push it, though.

O da, itekako se slažem s ovim o opisu njihovog posla. Ustvari nisam ni kužila te Miličićeve fore s konzultacija, objašnjavanjima, blabla, još mlada i naivna, prvi ispit, mislila da je to normalno i uobičajeno. Tek sam na višim godinama vidjela da to baš i nije normalno i uobičajeno , tek sam onda ustvari počela cijeniti te stvari oko studenata. Za ova druga njihova prepucavanja me stvarno nije briga.

A da, to sa "zmajevima" i "onima divnima" je uglavnom stvar sreće i osobe, kako joj tko leži. Ustvari je to krajnje žalosno pa zato ne uzimam sve komentare kao 100% i potrudim se ne prestraviti ljude. Mislim, kad kažem nekom da mi je Seršićka užas gledaju me kao da sam poludjela
    Samo se nadam da će me sreća i dalje maziti jer mi je ostalo kod ovih osebujnih katedri za polagati.

u vezi ovih predavanja... ja sam 3. turnus i sad ne želim na Miličićeva predavanja i idem k asistentima... zanima me da li postoji takva stvar za ostale predmete... tj. ako meni piše da imam oppd utorkom i četvrtkom - da li je to jedno te isto predavanje od kojih jedno mogu bez problema preskočiti kao predavanje iz otpd-a srijedom?
    da li to vrijedi i za sociologiju? ako ste me uopće skužili kaj pitam...

Quote Originally Posted by andjeo29 View Post
    u vezi ovih predavanja... ja sam 3. turnus i sad ne želim na Miličićeva predavanja i idem k asistentima... zanima me da li postoji takva stvar za ostale predmete... tj. ako meni piše da imam oppd utorkom i četvrtkom - da li je to jedno te isto predavanje od kojih jedno mogu bez problema preskočiti kao predavanje iz otpd-a srijedom?
    da li to vrijedi i za sociologiju? ako ste me uopće skužili kaj pitam...
    Ne, to ti je samo ova katedra posebna Ostalo je sve u najnormalnijem redu i rasporedu (dok ne počnu lagano ukidat turnuse)

Na socijologiji i oppd-u je ista literatura ze sve i svi predavači iz tih predmeta predaju svima, te se izmjenjuju. Možeš doći u bilo koji termin da ti više odgovara. A možeš i ne ići na predavanja (osim ako nema nekih povlastica za one koji idu), svejedno je.
    ...
    Don't push it, though.

Prilično sam sigurna da činjenice o pravu nisu u fus noti, al dobro...
    Ma pitao me je podnaslov činjenice o pravu i da između ostalog ispričam fusnote iz toga .

Uglavnom mislim da nitko ne osporava da je prof. miličić jako ugodna i srdačna osoba kod koje je vrlo lako položiti ispit, no to nije jedini kriterij po kojem bi se trebali ravnati. Meni je njegova literatura koma i sve da sam dobila 5 jednako bih mislila. A literatura je na početku spremanja ispita, 1.ispita na faxu krucijalna stvar. Kad otvoriš onu knjigu i pogledaš one nerazumljive kobasice od rečenica prvo što ti pada napamet nije njegova ljubaznost i činjenica da je vrlo lako položit. Ja sam nakon par stranica njegove knjige mislila da je sva literatura na faxu takva i da nema teorije da ikad shvatim o čemu se tu radi .
    A i ovo što Brown kaže za SAD iliti ga UAD, to je samo jedan od bisera .
    Ili ono da je pogrešno reći pravni akt već se kaže pravni propis .

Sam Lefkowitz

+ Reply to Thread
Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Bookmarks